מבחינתי יש שני חגים שטוב שהם רק פעם בשנה וזה בגלל המאכלים שמאפיינים אותם, פורים וחנוכה.
בקטע טוב, כי אזני המן וסופגניות זה לגמרי בקטע שלי ואני אוהבת אוהבת כל כך שלא יכולה להפסיק.
המילוי האהוב עליי הוא פרג (פרג שולט!) וגם אוהבת אגוזים קראנצי'
וכמובן את מילוי המרציפן פיסטוק הביתי שכאן:
השנה מכינה כל כך הרבה משלוחי מנות, והכי הכי כייף להכין הכל לבד.
אפשר עם הילדים (למי שאוהב לכלוך במטבח שלו) ואפשר כמוני לא לתת לאף אחד להתקרב.
(ועל זה בפוסט אחר)
בגירסא שלי הבצק מכיל שמנת חמוצה שהופכת אותו לנעים ופריך בדיוק במידה שאני אוהבת.
אזני המן במילוי מרציפן פיסטוק ומילוי אגוזים/ מתקבלות 55-60 אזניים קטנות
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
3 כפות שמנת חמוצה
ביצה
2+3/4( 380 גר') כוסות קמח
3/4 (100 גרם) כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לתערובת אחידה
מוסיפים קמח, שמנת חמוצה וביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק (אם חסר טיפה קמח מוסיפים)
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
למילוי פיסטוק:
כוס פיסטוקים קלופים
1/3 כוס סוכר+כף
1 ביצה קטנה
1/2 כף קמח
במג'ימיקס טוחנים פיסטוקים, מוסיפים סוכר וטוחנים שוב
מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים קמח וביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת מעט דביקה
למילוי אגוזים:
100 גרם אגוזי מלך
40 גרם סוכר חום בהיר
60 גרם דבש
20 גרם חמאה
טוחנים את האגוזים, מוסיפים להם סוכר ומערבבים
ממיסים במיקרו או בסיר קטן את החמאה עם הדבש ומצננים מעט.
מוסיפים את החמאה לאגוזים ומערבבים.
ההרכבה:
מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח
קורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני אוהבת קטנים יחסית אז משתמשת בקורצן של 6 ס"מ)
מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה של מלית וסוגרים לצורת משולש
חשוב להקפיד להדק טוב טוב שהאוזניים לא ייפתחו בזמן האפיה
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ולמקרר.
ממשיכים עם החצי השני של הבצק.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות
מעבירים את התבניות מהמקרר הישר לתנור ל 18-20 דקות.
איך יודעים שהן מוכנות? כשהן ממש מעט מזהיבות בצדדים זה הזמן להוציא אותן.
מוציאים, מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ואוכלים.
הערה שלי לגבי המילוי:
בכמות הזו של בצק השתמשתי חצי חצי במילוי אגוזים ופיסטוק ונשאר לי המון ממלית הפיסטוק וקצת ממלית האגוזים
אם אתם בענין של להכין רק עם מלית אגוזים תכפילו כמויות
אם אתם לא בעניין של להכין שוב אזני המן כי יישאר לכם המון ממילוי הפיסטוק אז רצוי להכין רק חצי כמות ממנו.
שומרים בכלי סגור עד 4 ימים.
22 Comments
היי קרן
יש אפשרות לבצק פריך נימוח לאוזני המן פרווה?
ניתן להמיר את החמאה במתכון ל 1/2 כוס שמן, זה אמור לעבוד מצויין
אשמח לשמוע איך יצאו לך אם תכיני.
היי קרן, והשמנת חמוצה?
מיץ תפוזים
לראשונה הכנתי את מלית הפיסטוק, ואני תוהה למה קראת לה "מרציפן פיסטוק" אם אין בה שקדים?
מרציפן אפשר להכין מעוד סוגי אגוזים חוץ משקדים, וגם מפיסטוק, לכן קראתי למלית מרציפן פיסטוק
קרן יקרה,
חג פורים שמח. הכנתי היום את אוזני המן הללו במילוי פיסטוק ויצא – מד-ה-י-ם. כמו תמיד מתכון נהדר וטעים בטירוף. תודה לך על כל המתכונים, הסיפורים וההיענות 🙂
איך אני אוהבת שאת פה סיסי יקרה, תודה וחג שמח
בבצק הזה אפשר למלא במילוי שונה שוקולד/פרג וכו?
אפשר כל מילוי שרוצים
פיסטוקים קלויים ?? מומלחים? או טבעיים?
טבעיים
קרן שלום
האם ניתן להוסיף מחית פיסטוק כדי להרגיש יותר את טעם הפיסטוק ??
בטח שאפשר
היי קרן אפשר להמיר לשקדים מולבנים במקום פיסטוק?
כן
הי אפשר קמח כוסמין?
אפשר כוסמים מלא חצי חצי עם לבן או 100% קמח לבן
אפשר להחליף את הדבש במייפל לדעתך?
אפשר
היי קרן, לאחרונה התחדשתי במיקסר לראשונה בחיי ובעקבות כך מגלה את עולם האפייה. למזלי שמעתי עלייך ומנסה בעיקר את המתכונים הנהדרים שלך, שעד כה כולם יצאו מוצלחים! לא מובן מאליו לאחת עם פוביית אפייה כמוני יש לציין 😉
אז המון תודה לך!
רציתי לשאול, האם יש תחליף לביצה במלית פיסטוק? שיהיה ידידותי לנשים הריוניות.
אין בעיה להריוניות כיוון שהמלית נאפית בתנור