עוגיותפורים

אזני המן במילוי מרציפן פיסטוק ומילוי אגוזים

מרץ 8, 2014 22 Comments

מבחינתי יש שני חגים שטוב שהם רק פעם בשנה וזה בגלל המאכלים שמאפיינים אותם, פורים וחנוכה.

בקטע טוב, כי אזני המן וסופגניות זה לגמרי בקטע שלי ואני אוהבת אוהבת כל כך שלא יכולה להפסיק.

המילוי האהוב עליי הוא פרג (פרג שולט!) וגם אוהבת אגוזים קראנצי'

וכמובן את מילוי המרציפן פיסטוק הביתי שכאן:

השנה מכינה כל כך הרבה משלוחי מנות,  והכי הכי כייף להכין הכל לבד.

אפשר עם הילדים (למי שאוהב לכלוך במטבח שלו) ואפשר כמוני לא לתת לאף אחד להתקרב.

(ועל זה בפוסט אחר)

בגירסא שלי הבצק מכיל שמנת חמוצה שהופכת אותו לנעים ופריך בדיוק במידה שאני אוהבת.

עלים

אזני המן במילוי מרציפן פיסטוק ומילוי אגוזים/ מתקבלות  55-60 אזניים קטנות

חומרים לבצק:

200 גרם חמאה רכה

3 כפות שמנת חמוצה

ביצה

2+3/4( 380 גר') כוסות קמח

3/4 (100 גרם) כוס  אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לתערובת אחידה

מוסיפים קמח, שמנת חמוצה וביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק (אם חסר טיפה קמח מוסיפים)

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

למילוי פיסטוק:

כוס פיסטוקים קלופים

1/3 כוס סוכר+כף

1 ביצה קטנה

1/2 כף קמח

במג'ימיקס טוחנים פיסטוקים, מוסיפים סוכר וטוחנים שוב

מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים קמח וביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת מעט דביקה

למילוי אגוזים:

100 גרם אגוזי מלך

40 גרם סוכר חום בהיר

60 גרם דבש

20 גרם חמאה

טוחנים את האגוזים, מוסיפים להם סוכר ומערבבים

ממיסים במיקרו או בסיר קטן את החמאה עם הדבש ומצננים מעט.

מוסיפים את החמאה לאגוזים ומערבבים.

ההרכבה:

מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח

קורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני אוהבת קטנים יחסית אז משתמשת בקורצן של 6 ס"מ)

IMG_4048

מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה של מלית וסוגרים לצורת משולש

IMG_4071

חשוב להקפיד להדק טוב טוב שהאוזניים לא ייפתחו בזמן האפיה

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ולמקרר.

ממשיכים עם החצי השני של הבצק.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות

מעבירים את התבניות מהמקרר הישר לתנור ל 18-20 דקות.

איך יודעים שהן מוכנות? כשהן ממש מעט מזהיבות בצדדים זה הזמן להוציא אותן.

מוציאים, מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ואוכלים.

הערה שלי לגבי המילוי:

בכמות הזו של בצק השתמשתי חצי חצי במילוי אגוזים ופיסטוק ונשאר לי המון ממלית הפיסטוק וקצת ממלית האגוזים

אם אתם בענין של להכין רק עם מלית אגוזים תכפילו כמויות

אם אתם לא בעניין של להכין שוב אזני המן כי יישאר לכם המון ממילוי הפיסטוק אז רצוי להכין רק חצי כמות ממנו.

שומרים בכלי סגור עד 4 ימים.

IMG_4093

22 Comments

עופרה שפירן מרץ 19, 2016 at 12:36 pm

היי קרן

יש אפשרות לבצק פריך נימוח לאוזני המן פרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2016 at 1:52 pm

ניתן להמיר את החמאה במתכון ל 1/2 כוס שמן, זה אמור לעבוד מצויין
אשמח לשמוע איך יצאו לך אם תכיני.

Reply
selly aharoni פברואר 23, 2021 at 7:12 pm

היי קרן, והשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:16 pm

מיץ תפוזים

Reply
שירן מרץ 2, 2019 at 10:36 am

לראשונה הכנתי את מלית הפיסטוק, ואני תוהה למה קראת לה "מרציפן פיסטוק" אם אין בה שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2019 at 12:39 pm

מרציפן אפשר להכין מעוד סוגי אגוזים חוץ משקדים, וגם מפיסטוק, לכן קראתי למלית מרציפן פיסטוק

Reply
סיסי מרץ 7, 2020 at 4:03 pm

קרן יקרה,
חג פורים שמח. הכנתי היום את אוזני המן הללו במילוי פיסטוק ויצא – מד-ה-י-ם. כמו תמיד מתכון נהדר וטעים בטירוף. תודה לך על כל המתכונים, הסיפורים וההיענות 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2020 at 4:28 pm

איך אני אוהבת שאת פה סיסי יקרה, תודה וחג שמח

Reply
יעל פיטסון פברואר 22, 2021 at 10:37 am

בבצק הזה אפשר למלא במילוי שונה שוקולד/פרג וכו?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:52 pm

אפשר כל מילוי שרוצים

Reply
Merav Remez Duek פברואר 11, 2021 at 10:05 am

פיסטוקים קלויים ?? מומלחים? או טבעיים?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 12:08 pm

טבעיים

Reply
מירב דמרי פברואר 18, 2021 at 6:59 am

קרן שלום
האם ניתן להוסיף מחית פיסטוק כדי להרגיש יותר את טעם הפיסטוק ??

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 7:38 am

בטח שאפשר

Reply
יעל פיטסון פברואר 20, 2021 at 11:44 am

היי קרן אפשר להמיר לשקדים מולבנים במקום פיסטוק?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 5:36 pm

כן

Reply
ציפי בוקר פברואר 21, 2021 at 3:58 pm

הי אפשר קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:10 pm

אפשר כוסמים מלא חצי חצי עם לבן או 100% קמח לבן

Reply
תהילה פברואר 24, 2021 at 7:26 pm

אפשר להחליף את הדבש במייפל לדעתך?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:36 pm

אפשר

Reply
Shimree פברואר 22, 2022 at 3:44 am

היי קרן, לאחרונה התחדשתי במיקסר לראשונה בחיי ובעקבות כך מגלה את עולם האפייה. למזלי שמעתי עלייך ומנסה בעיקר את המתכונים הנהדרים שלך, שעד כה כולם יצאו מוצלחים! לא מובן מאליו לאחת עם פוביית אפייה כמוני יש לציין 😉
אז המון תודה לך!
רציתי לשאול, האם יש תחליף לביצה במלית פיסטוק? שיהיה ידידותי לנשים הריוניות.

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:20 am

אין בעיה להריוניות כיוון שהמלית נאפית בתנור

Reply

Leave a Comment