עוגיותפורים

אזני המן מבצק שקדים במילוי פרג מדהימות

מרץ 4, 2016 27 Comments
אזני המן בצק שקדים במילוי פרג לפורים קרן אגם נשואה למאפייה

התחתנתי עם המאפייה

לא המאפייה שאתם חושבים, אל תחשבו קרימנאלי

מדובר באהבת חיי, בצק!

ולמרות זאת ולגמרי במקרה, הפוסט הראשון בבלוג החדש של נשואה למאפייה הוא אזני המן

(מה הקשר?)

ומי שמע על אכילת אוזניים? זה באמת נשמע כמו סיפור מהאצבע של המאפיה הסיציליאנית.

אבל

במאפיה שלנו, אכילת אוזן המן מסמלת אי הקשבה למחשבות שליליות

סוג של סלקציה חיובית במוח

 

ואיך הגענו לכל זה?

רק כדי לאמר לכם שתכינו ותאכלו הרבה אזני המן, כי אני הרוסה על העוגיה הזו

ובשבילי היא תירוץ מושלם לבלוס כמויות אדירות של פרג בזמן כל כך קצר

כי בצק השקדים פרג הזה הוא עדין וממכר

כי בצק פריך מנוקד בפרג הוא סקסי

וכי תיכף פורים וחייבים להכין משלוחי מנות מפוצצים בפרג.

מאחלת לכולנו להקשיב רק לקולות הטובים, אושר, כושר ופורים שמח

עלים

אזני המן מבצק שקדים במילוי פרג/ כ 30 אזני המן

חומרים :

לבצק שקדים:

125 גר' חמאה קרה

כוס (90 גר') שקדים טחונים לאבקה

כוס  (140 גר') קמח

1/2 כוס+ 2 כפות (70 גרם) אבקת סוכר

2 כפות פרג טחון טרי

1/2 כפית תמצית וניל

חלמון ביצה

למלית פרג:

1/2 כוס פרג טחון טרי

1/3 כוס חלב

20 גרם חמאה

חופן שקדים טחונים

מעט גרידת לימון

1/4 כוס סירופ מייפל איכותי ( ניתן להמיר בדבש)

אופו ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קוביות חמאה קרה, קמח, אבקת סוכר ושקדים טחונים

ומעבדים יחד עד לקבלת תערובת פירורית גסה

מוסיפים חלמון ביצה תמצית וניל ופרג, וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק

מאחדים את הבצק בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט

ומכניסים למקרר לשעה לפחות

מכינים את המילוי:

בסיר קטן על אש בינונית גבוהה מחממים חלב עד לרתיחה עדינה

מוסיפים פרג ומערבבים בעדינות עד שכל החלב נספג

מסירים מהאש ומוסיפים חמאה, מייפל, גרידת לימון, ושקדים טחונים ומערבבים היטב

מצננים

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים מעט משטח עבודה נח

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס״מ

בעזרת קורצן או בעזרת כוס קורצים עיגולים

אני השתמשתי בקורצן שקוטרו 6.5 ס״מ

מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית

ומקפלים לצורת משולש.

מהדקים היטב, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

_MG_2590

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15 דקות

מוצאים ומצננים.

 

אז מה עוד?

-כדי להימנע מאזניים ״נפתחות״ בזמן אפיה, הקפידו על כמות מלית לא גדולה מדי

-אל תתפתו לשזף את האזניים יתר על המידה בתנור, תוציאו אותן כשהקצוות שלהן מתחילים לקבל צבע מעט שזוף ולא יותר

אחרת הן יצאו קשות ופחות פריכות

-שומרים בכלי אטום כשלושה ימים בומפרטורת החדר

אזני המן במילוי פרג בצק פריך קרן אגם נשואה למאפייה

אזני המן פרג בצק פריך לפורים קרן אגם נשואה למאפייה

 

27 Comments

בורנשטיין יפה מרץ 4, 2016 at 4:13 pm

נראים מצוינים בהצלחה בבלוג החדש .

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2016 at 4:56 pm

תודה!

Reply
מירב גביש מרץ 20, 2016 at 6:54 am

נראה אליפות. אוהבת שהבצק דק. בלוג מהמם.
חיבוק ענק!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2016 at 8:10 am

תודה מירבי אהובה

Reply
Bruria Hadary מרץ 1, 2017 at 11:33 pm

Hi
What can I put instead of white flour.
My grandson needs gluten free diet.
Thanks

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2017 at 8:29 am

I guess you could replace the flour in the recipeto a gluten free flour
  But unfortunately I have no experience with gluten free flour and I do not know how it will work

Reply
מיכל ויצמן פברואר 23, 2021 at 3:32 pm

היי כבר 2021
גם אני נשואה למאפיה בגללך lol
האם ניתן להמיר ולהתמיר את החמאה בשמן קוקוס ?
תודה מנוקדת <3

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:20 pm

אפשר ב 80% מכמות החמאה

Reply
רקפת פברואר 23, 2021 at 10:37 pm

הי קרן, שאלה: בעלי סוכרתי ורציתי להכין בצק רק מקמח שקדים, האם זה יכול להצליח לדעתך ?
ישנם מתכונים לבצק פריך מקמח שקדים בלבד ?
תודה , רקפת

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:18 am

הי רקפת
זה לא יעבוד רק מקמח שקדים

Reply
טלי מרץ 2, 2021 at 6:59 am

הי. האם הבצק הזה יכול להתאים גם לגלילה לדעתך?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 2:59 pm

אין סיבה שלא אם הוא רך מדי להוסיף קצת קמח

Reply
טלי מרץ 10, 2022 at 3:19 pm

היי, אני מעוניינת להכין אותם טבעיוניות. במה אפשר להחליף את החלמון ?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:51 am

נסי 2 כפות של טחינה

Reply
מורן מרץ 15, 2022 at 11:03 pm

השכנה שלי המהממת, הכינה את המתכון הזה ושלחה לי, וואוווו ,חלום שמתגשם בפה.
הכי טעים שאכלנו בחיינו.
ואנחנו פחות מאנשי הפרג.
פשוט וואו, בהחלו אכין בעצמי.
תודה על השיתופים רחבי הלב שלך

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2022 at 6:51 am

איזו מחמאה! תודה שכתבת לי

Reply
ארקדי מרץ 17, 2022 at 11:31 am

מתכון מעולה, עשיתי עבורו מספר התאמות, על מנת ליצור אוזני המן דלי פחמימות, המתאימים לילד בן ה 4 שלי, שיש לו סוכרת נעורים.
השתמשתי רק בקמח שקדים. שקדים טחונים דק מאד. במקום סוכר, השתמשתי בממתיק מלאכותי STEVIA. כמובן, ללא סירופ מייפל או דבש.
יצא טוב. ומתאים במיוחד לסיטואציה המיוחדת שלנו

Reply
ארקדי מרץ 17, 2022 at 11:34 am

הבן שלי, בן 4 , הוא סוכרתי.
השתמשתי אך ורק בשקדים טחונים דק כקמח. כמובן ללא סוכר וללא סירופ מייפל.
יצא די טוב. כמובן פחות טוב מאשר אם משתמשים בסוכר ובסירופ מייפל, אבל להפתעתי קמח שקדים טהור עדיין מאפשר יצירת בצק פריך. הוספתי עוד ביצה מעבר למה שקרן ציינה.

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2022 at 10:29 pm

שמחה שהצליח

Reply
גלית פברואר 11, 2023 at 6:57 pm

הכנתי את אוזני ההמן ויצא ממש טעים.
היה לי מאוד קשה עם הבצק, לאחר שהוצאתי מהמקרר והוא התרכך קצת הוא נדבק למשטח העבודה למרות הקמח שפיזרתי. כשאיחדתי אותו ויצרתי עיגולים הוא ממש התפרק, מה יכולה להיות הסיבה? עבדתי באופן מאוד מדוייק עם המתכון.

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:23 pm

בצק מגיב אחרת בכל פעם שמכינים אותו ולכן אולי אצלך הוא היה צריך קצת יותר קמח, להא פשוט לייצב עם יותר קמח

Reply
עידן פברואר 28, 2023 at 12:12 am

היי קרן, יש לי שקית גדולה של פיסטוק טחון, לדעתך זה יעבוד במקום השקדים הטחונים?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2023 at 12:37 pm

בטח

Reply
שיר מרץ 5, 2023 at 11:06 pm

האם יעבוד גם עם נוטלה?
אפשר לוותר על הפרג בהכנת הבצק?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:52 pm

אפשר לוותר על הפרד ואין בעיה למלא בנוטלה

Reply
Orly מרץ 26, 2024 at 10:28 am

מושלם מושלם מושלם. החלפתי את הקמח בקמח תמי כתום רב תכליתי (עבור בעלי הצליאקי) ויצאו אוזני המן בדיוק כמו בתמונה,
טעימים בטירוף.

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2024 at 3:52 pm

שמחה לשמוע אורלי תודה

Reply

Leave a Comment