התחתנתי עם המאפייה
לא המאפייה שאתם חושבים, אל תחשבו קרימנאלי
מדובר באהבת חיי, בצק!
ולמרות זאת ולגמרי במקרה, הפוסט הראשון בבלוג החדש של נשואה למאפייה הוא אזני המן
(מה הקשר?)
ומי שמע על אכילת אוזניים? זה באמת נשמע כמו סיפור מהאצבע של המאפיה הסיציליאנית.
אבל
במאפיה שלנו, אכילת אוזן המן מסמלת אי הקשבה למחשבות שליליות
סוג של סלקציה חיובית במוח
ואיך הגענו לכל זה?
רק כדי לאמר לכם שתכינו ותאכלו הרבה אזני המן, כי אני הרוסה על העוגיה הזו
ובשבילי היא תירוץ מושלם לבלוס כמויות אדירות של פרג בזמן כל כך קצר
כי בצק השקדים פרג הזה הוא עדין וממכר
כי בצק פריך מנוקד בפרג הוא סקסי
וכי תיכף פורים וחייבים להכין משלוחי מנות מפוצצים בפרג.
מאחלת לכולנו להקשיב רק לקולות הטובים, אושר, כושר ופורים שמח
אזני המן מבצק שקדים במילוי פרג/ כ 30 אזני המן
חומרים :
לבצק שקדים:
125 גר' חמאה קרה
כוס (90 גר') שקדים טחונים לאבקה
כוס (140 גר') קמח
1/2 כוס+ 2 כפות (70 גרם) אבקת סוכר
2 כפות פרג טחון טרי
1/2 כפית תמצית וניל
חלמון ביצה
למלית פרג:
1/2 כוס פרג טחון טרי
1/3 כוס חלב
20 גרם חמאה
חופן שקדים טחונים
מעט גרידת לימון
1/4 כוס סירופ מייפל איכותי ( ניתן להמיר בדבש)
אופו ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קוביות חמאה קרה, קמח, אבקת סוכר ושקדים טחונים
ומעבדים יחד עד לקבלת תערובת פירורית גסה
מוסיפים חלמון ביצה תמצית וניל ופרג, וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק
מאחדים את הבצק בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט
ומכניסים למקרר לשעה לפחות
מכינים את המילוי:
בסיר קטן על אש בינונית גבוהה מחממים חלב עד לרתיחה עדינה
מוסיפים פרג ומערבבים בעדינות עד שכל החלב נספג
מסירים מהאש ומוסיפים חמאה, מייפל, גרידת לימון, ושקדים טחונים ומערבבים היטב
מצננים
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים מעט משטח עבודה נח
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס״מ
בעזרת קורצן או בעזרת כוס קורצים עיגולים
אני השתמשתי בקורצן שקוטרו 6.5 ס״מ
מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית
ומקפלים לצורת משולש.
מהדקים היטב, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15 דקות
מוצאים ומצננים.
אז מה עוד?
-כדי להימנע מאזניים ״נפתחות״ בזמן אפיה, הקפידו על כמות מלית לא גדולה מדי
-אל תתפתו לשזף את האזניים יתר על המידה בתנור, תוציאו אותן כשהקצוות שלהן מתחילים לקבל צבע מעט שזוף ולא יותר
אחרת הן יצאו קשות ופחות פריכות
-שומרים בכלי אטום כשלושה ימים בומפרטורת החדר
27 Comments
נראים מצוינים בהצלחה בבלוג החדש .
תודה!
נראה אליפות. אוהבת שהבצק דק. בלוג מהמם.
חיבוק ענק!
תודה מירבי אהובה
Hi
What can I put instead of white flour.
My grandson needs gluten free diet.
Thanks
I guess you could replace the flour in the recipeto a gluten free flour
But unfortunately I have no experience with gluten free flour and I do not know how it will work
היי כבר 2021
גם אני נשואה למאפיה בגללך lol
האם ניתן להמיר ולהתמיר את החמאה בשמן קוקוס ?
תודה מנוקדת <3
אפשר ב 80% מכמות החמאה
הי קרן, שאלה: בעלי סוכרתי ורציתי להכין בצק רק מקמח שקדים, האם זה יכול להצליח לדעתך ?
ישנם מתכונים לבצק פריך מקמח שקדים בלבד ?
תודה , רקפת
הי רקפת
זה לא יעבוד רק מקמח שקדים
הי. האם הבצק הזה יכול להתאים גם לגלילה לדעתך?
אין סיבה שלא אם הוא רך מדי להוסיף קצת קמח
היי, אני מעוניינת להכין אותם טבעיוניות. במה אפשר להחליף את החלמון ?
נסי 2 כפות של טחינה
השכנה שלי המהממת, הכינה את המתכון הזה ושלחה לי, וואוווו ,חלום שמתגשם בפה.
הכי טעים שאכלנו בחיינו.
ואנחנו פחות מאנשי הפרג.
פשוט וואו, בהחלו אכין בעצמי.
תודה על השיתופים רחבי הלב שלך
איזו מחמאה! תודה שכתבת לי
מתכון מעולה, עשיתי עבורו מספר התאמות, על מנת ליצור אוזני המן דלי פחמימות, המתאימים לילד בן ה 4 שלי, שיש לו סוכרת נעורים.
השתמשתי רק בקמח שקדים. שקדים טחונים דק מאד. במקום סוכר, השתמשתי בממתיק מלאכותי STEVIA. כמובן, ללא סירופ מייפל או דבש.
יצא טוב. ומתאים במיוחד לסיטואציה המיוחדת שלנו
הבן שלי, בן 4 , הוא סוכרתי.
השתמשתי אך ורק בשקדים טחונים דק כקמח. כמובן ללא סוכר וללא סירופ מייפל.
יצא די טוב. כמובן פחות טוב מאשר אם משתמשים בסוכר ובסירופ מייפל, אבל להפתעתי קמח שקדים טהור עדיין מאפשר יצירת בצק פריך. הוספתי עוד ביצה מעבר למה שקרן ציינה.
שמחה שהצליח
הכנתי את אוזני ההמן ויצא ממש טעים.
היה לי מאוד קשה עם הבצק, לאחר שהוצאתי מהמקרר והוא התרכך קצת הוא נדבק למשטח העבודה למרות הקמח שפיזרתי. כשאיחדתי אותו ויצרתי עיגולים הוא ממש התפרק, מה יכולה להיות הסיבה? עבדתי באופן מאוד מדוייק עם המתכון.
בצק מגיב אחרת בכל פעם שמכינים אותו ולכן אולי אצלך הוא היה צריך קצת יותר קמח, להא פשוט לייצב עם יותר קמח
היי קרן, יש לי שקית גדולה של פיסטוק טחון, לדעתך זה יעבוד במקום השקדים הטחונים?
בטח
האם יעבוד גם עם נוטלה?
אפשר לוותר על הפרג בהכנת הבצק?
תודה
אפשר לוותר על הפרד ואין בעיה למלא בנוטלה
מושלם מושלם מושלם. החלפתי את הקמח בקמח תמי כתום רב תכליתי (עבור בעלי הצליאקי) ויצאו אוזני המן בדיוק כמו בתמונה,
טעימים בטירוף.
שמחה לשמוע אורלי תודה