שוק הלם המומה, אבל למרות שחלק מכם מכנים אותי מלכת הבייגלה, אין באתר מתכון לבייגלה ירושלמי אסלי.
יש מיני בייגלה, חתכות בייגלה, בייגלה ממולא ועוד סוגים של בייגלה, אבל את הבייגלה האורגינל
זה שכולנו אוכלים בשער שכם בירושלים, נאדה!
אז רגע לפני פסח, ביקשתם שנחסל חמץ ביחד, ואין מושלמים בייגלה חמימים ויפים בדיוק כמו במאפיות שמכינים בבית בתנור.
יש להם מראה מנצח, טעם גן עדן, וריח שיכול להדביק אתכם לתנור בחוסר סבלנות שהם ייצאו כבר!
נא לקנות זעתר ולעוף עליהם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
בייגלה ירושלמי אורגינל/ 12-13 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם, חלה, פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סילאן
כף מלח דק
1/4 כוס שמן זית
2+1/2 כוסות (500-600) מ״ל מי ברז
לציפוי:
קערה רחבה עם מים
קערה רחבה עם שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים ,סילאן, מלח וקמח, מוסיפים תוך כדי לישה שמן זית , ועוד מים עד שהבצק לא צריך יותר.
הבצק אחרי לישה של 12 דקות אמור להיות אלסטי וגמיש ולא יבש. אם השתמשתם בכל כמות המים והבצק לא גמיש ורך תוסיפו עוד מעט. אם הבצק אלסטי
ורך לפני שכל כמות המים נכנסה פנימה, אל תוסיפו יותר.
אתם רוצים בצק רך ולא קשה אבל תוסיפו את יתרת המים בהדרגה.
אחרי 12 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים את הבצק בפנים.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר
כשהבצק תפח מעבירים למשטח מעט מקומח.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (תצטרכו 2-3 נגלות)
משמנים את נייר האפייה. מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 130-135 גר׳ ומכדררים כל חלק בצק לכדור חלק.
מניחים את הכדורים על התבנית ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 20-25 דק׳.
(אם אתם עושים נגלות בתנור אז תכניסו חלק מהכדורים למקרר)
כשהכדורים תפחו מחממים תנור ל 200 מעלות
בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז העיגול ומתחילים להרחיב את העיגול עד לגודל של בייגלה גדול.
טובלים את הבייגלה בקערה עם המים ומיד בקערת השומשום ומניחים על תבנית האפייה.
אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה.
מגישים חם וטרי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
את הבייגלה עדיף לאכול ביום בו אופים אותם אבל אם נשארו לכם אפשר להקפיא ולחמם.
את הסילאן ניתן להמיר בדבש או סוכר לבן 1/4 כוס
את שמן הזית אפשר להמיר בשמן קנולה
65 Comments
הי קרן
בתהליך ההכנה לא ציינת מתי להכניס את הסילאן. למיטב ידיעתי זה בקערת המים לטבילה כדי לתת צבע ומתיקות קלה. או שאני טועה?
זה לתוך הבצק
האם התנור צריך להיות על חימום למעלה ולמטה או טורבו?
חום עליון תחתון
אפשר להכין בצק ולשים לתפיחה לילה במקרר בבוקר להמשיך בתהליך?
בטח
נראה ממש אורגינל,
הכנתי את הבצק והוא הכפיל את נפחו בתוך 45 דק'. ממש חם בבית… האם זה מספיק כהתםחה ראשונה?
כן
הבצק יצא מעולה הבייגלה תפח ונראה יוצא מן הכלל אבל האפיה הרסה הכל. הם יצאו קשים כמו אבן.
איך הייתי צריכה לאפות אותם?
תודה
אולי שכחת בבצק סוכר או מלח
היי:)
לא רשום כמות סוכר ובמתכון רשום להוסיף:)
הכוונה לסילאן
תרענני את הדף זה יסתדר
אני יכולה לעשות עם קמח מלא 80 אחוז?
כן בטח
האם אפשר להכין ללא מיקסר? או שזה יפגע באיכות הבצק?
אפשר בטח
לישה ידנית למשך 10 דק רצופות
קרן אפשר להכין בצק יום לפני? ולהתפיח במקרר?
בטח
האם ההתפחה במקרר זו הראשונה או השנייה?
ראשונה
מה מומלץ? להכין את כל הכמות ולהקםיא בייגלים מוכנים, או להקפיא חלק מהבצק?
מהמם פריך וטעים הרבה יותר מאשר במאפיות
תודה
הי קרן האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולהתפיח במקרר עד הערב ולאחר מכן להכין ?
בטח
על איזה חום בתנור ? לא טורבו?
חום עליון תחתון
היי קרן. הכנתי קילו ויצאו 12 כדורם. צריכה רק חצי מהכמות.
באיזה שלב עדיף להקפיא? אחרי האפיה. או אחרי התפחה ראשונה/ שניה?
* הבצק אחרי התפחת לילה במקרר
תודה
הכנתי אותם לפני פסח (עירבבתי גם קמח כוסמין וקמח מלא), והאמת שזה אולי מוזר אבל אף פעם לא יצא לי להכין קודם בייגלה ירושלמי
ו…….. יצאו פ צ צ ה
ביקשו לדעת איפה קניתי. אני רצינית… 🙂
מתכוונת להכין לסוף השבוע הזה, במקום חלות
אין עליך!
מאוד שמחה לשמוע
תודה על המתכון….שאלה על האפייה:
האם את משתמשת בתכנית טורבו או בעליון-תחתון בתנור?
חום עליון תחתון
הי קרן,
1. אם אני מכינה בצק ושמה במקרר שיתפח, מה מקסימום הזמן שמותר להיות במקרר?
2. אחרי ההוצאה מהמקרר לכדרר ישר או לתת לזה שעה להגיע לטמ' החדר?
הבצק יחזיק מעמד במקרר 24 שעות
אחרי המקרר אפשר לכדרר ישיר ולתת התפחה יותר ארוכה לכדורים
יצא נורא קשה כמו אבן. עשיתי בדיוק לפי המתכון. מאד התאכזבתי
אי אפשר להאשים מתכון, בטח לא אחד כזה שאלפים הכינו ומכינים. תבדקי את עצמך. או שלא הוספת מספיק מים והבצק יצא לך יבש, או שלא לשת מספיק, או שהורדת את הסוכר או שאפית יותר מדי.
בהצלחה
יצא מצויין
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים חלה? אם כן האם צריך להוסיף את השמרים שבמתכון?
אפשר קמח חלה עם שמרים ולהשמיע את השמרים היבשים
האם צריך התפחה נוספת אחרי יצירת הבייגל והטבילה במים ובשומשום(צורה) או שמייד לתנור
מיד לתנור
כל הזמן יוצא לי מדהיםםםם תודה רבה לך
היי, יש תחליף לשומשום? הבן שלי אלרגי ואשמח להכין בכל זאת
פרג או גרעינים
היי קרן,
עשיתי את המתכון ויצא פשוט טעים בטרוף
בצק מדהים, לא להאמין שזה ללא סוכר
יש אפשרות להכין ממנו חלה?
לחלה עדיף לתת מעט חיזוק של סוכר, רבע כוס
הי
אפשר עם שמן קנולה? נגמר לי השמן זית
בטח
היי קרן. הכנתי כבר הרבה פעמים וזה מתכון מצויין!
האם אפשר להכין את הבצק אחרי התפחות ואז להקפיא כגוש בצק? יחזיק שבוע במקפיא?
כן
היי, האם ניתן להשתמש בשמרית במקום בשמרים יבשים?
בטח
הי קרן
יצא טעים אבל חיוור. אולי כדאי להרים ל220? הפנים גם טיפה underbaked.
מה המלצתך?
כל תנור מתנהג אחרת אולי אצלך היה צורך בחום גבוה יותר
אגב, האם הורדת מלח/סוכר?
הכנתי היום לשולחן החג, יחד עם ג׳בטה מקופסה. יצאו פצצה!
תודהההה
יצא קשה. במה טעיתי? תודה
הורדת סוכר ?<
האם יוצא טוב בהקפאה ובחימום אח"כ ?
הי , המתכון טוב לאחר הקפאה של הבייגלס שהם כבר אפויים ?
כן ולחמם
היי קרן האם אפשר להכין את הבצק בלי מיקסר?
בטח, לישה ידנית של כמה דקות
יצא נפלא- לא היה לי סילאן אז השתמשתי בדבש.
כהרגלך- מתכונים מעולים!
תודה, ושיהיה רק טוב לכולם.