טבעונילחמים ומאפים

בייגלה ירושלמי אורגינל

מרץ 22, 2023 65 Comments

שוק הלם המומה, אבל למרות שחלק מכם מכנים אותי מלכת הבייגלה, אין באתר מתכון לבייגלה ירושלמי אסלי.

יש מיני בייגלה, חתכות בייגלה, בייגלה ממולא ועוד סוגים של בייגלה, אבל את הבייגלה האורגינל

זה שכולנו אוכלים בשער שכם בירושלים, נאדה!

אז רגע לפני פסח, ביקשתם שנחסל חמץ ביחד, ואין מושלמים בייגלה חמימים ויפים בדיוק כמו במאפיות שמכינים בבית בתנור.

יש להם מראה מנצח, טעם גן עדן, וריח שיכול להדביק אתכם לתנור בחוסר סבלנות שהם ייצאו כבר!

נא לקנות זעתר ולעוף עליהם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

בייגלה ירושלמי אורגינל/ 12-13 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם, חלה, פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סילאן

כף מלח דק

1/4 כוס שמן זית

2+1/2 כוסות (500-600) מ״ל מי ברז

לציפוי:

קערה רחבה עם מים

קערה רחבה עם שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים ,סילאן, מלח וקמח, מוסיפים תוך כדי לישה שמן זית , ועוד מים עד שהבצק לא צריך יותר.

הבצק אחרי לישה של 12 דקות אמור להיות אלסטי וגמיש ולא יבש. אם השתמשתם בכל כמות המים והבצק לא גמיש ורך תוסיפו עוד מעט. אם הבצק אלסטי

ורך לפני שכל כמות המים נכנסה פנימה, אל תוסיפו יותר.

אתם רוצים בצק רך ולא קשה אבל תוסיפו את יתרת המים בהדרגה.

אחרי 12 דקות לישה מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים את הבצק בפנים.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר

כשהבצק תפח מעבירים למשטח מעט מקומח.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (תצטרכו 2-3 נגלות)

משמנים את נייר האפייה. מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 130-135 גר׳ ומכדררים כל חלק בצק לכדור חלק.

מניחים את הכדורים על התבנית ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 20-25 דק׳.

(אם אתם עושים נגלות בתנור אז תכניסו חלק מהכדורים למקרר)

כשהכדורים תפחו מחממים תנור ל 200 מעלות

בעזרת האגודל יוצרים חור במרכז העיגול ומתחילים להרחיב את העיגול עד לגודל של בייגלה גדול.

טובלים את הבייגלה בקערה עם המים ומיד בקערת השומשום ומניחים על תבנית האפייה.

אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה.

מגישים חם וטרי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

את הבייגלה עדיף לאכול ביום בו אופים אותם אבל אם נשארו לכם אפשר להקפיא ולחמם.

את הסילאן ניתן להמיר בדבש או סוכר לבן 1/4 כוס

את שמן הזית אפשר להמיר בשמן קנולה

 

65 Comments

ציפי מרץ 23, 2023 at 2:48 am

הי קרן
בתהליך ההכנה לא ציינת מתי להכניס את הסילאן. למיטב ידיעתי זה בקערת המים לטבילה כדי לתת צבע ומתיקות קלה. או שאני טועה?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2023 at 7:25 am

זה לתוך הבצק

Reply
גילי מאי 23, 2023 at 8:25 pm

האם התנור צריך להיות על חימום למעלה ולמטה או טורבו?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2023 at 9:39 am

חום עליון תחתון

Reply
B אוקטובר 18, 2024 at 9:31 pm

אפשר להכין בצק ולשים לתפיחה לילה במקרר בבוקר להמשיך בתהליך?

קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 8:42 am

בטח

אביעם אוגוסט 27, 2023 at 11:01 am

נראה ממש אורגינל,

Reply
שלומית יולי 21, 2024 at 6:04 pm

הכנתי את הבצק והוא הכפיל את נפחו בתוך 45 דק'. ממש חם בבית… האם זה מספיק כהתםחה ראשונה?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2024 at 12:33 pm

כן

Reply
קלרה ספטמבר 15, 2024 at 10:08 am

הבצק יצא מעולה הבייגלה תפח ונראה יוצא מן הכלל אבל האפיה הרסה הכל. הם יצאו קשים כמו אבן.
איך הייתי צריכה לאפות אותם?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2024 at 8:06 am

אולי שכחת בבצק סוכר או מלח

אלה מרץ 23, 2023 at 10:25 am

היי:)
לא רשום כמות סוכר ובמתכון רשום להוסיף:)

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2023 at 5:07 pm

הכוונה לסילאן
תרענני את הדף זה יסתדר

Reply
שולמית אוגוסט 28, 2023 at 11:43 am

אני יכולה לעשות עם קמח מלא 80 אחוז?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2023 at 9:56 am

כן בטח

Reply
יעל מרץ 23, 2023 at 2:41 pm

האם אפשר להכין ללא מיקסר? או שזה יפגע באיכות הבצק?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2023 at 5:09 pm

אפשר בטח
לישה ידנית למשך 10 דק רצופות

Reply
ליטל ינואר 19, 2024 at 3:21 pm

קרן אפשר להכין בצק יום לפני? ולהתפיח במקרר?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:55 am

בטח

Reply
Yakira אפריל 10, 2024 at 7:34 pm

האם ההתפחה במקרר זו הראשונה או השנייה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:05 am

ראשונה

שני מרץ 23, 2023 at 3:37 pm

מה מומלץ? להכין את כל הכמות ולהקםיא בייגלים מוכנים, או להקפיא חלק מהבצק?

Reply
dvora פברואר 9, 2024 at 3:13 pm

מהמם פריך וטעים הרבה יותר מאשר במאפיות

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:19 pm

תודה

Reply
עדן מרץ 27, 2023 at 5:51 pm

הי קרן האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולהתפיח במקרר עד הערב ולאחר מכן להכין ?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2023 at 8:31 pm

בטח

Reply
דורין איבגי יולי 28, 2024 at 9:54 pm

על איזה חום בתנור ? לא טורבו?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2024 at 5:47 pm

חום עליון תחתון

Reply
ורד יולי 22, 2023 at 11:50 am

היי קרן. הכנתי קילו ויצאו 12 כדורם. צריכה רק חצי מהכמות.
באיזה שלב עדיף להקפיא? אחרי האפיה. או אחרי התפחה ראשונה/ שניה?

* הבצק אחרי התפחת לילה במקרר
תודה

Reply
וויני אפריל 20, 2023 at 7:43 pm

הכנתי אותם לפני פסח (עירבבתי גם קמח כוסמין וקמח מלא), והאמת שזה אולי מוזר אבל אף פעם לא יצא לי להכין קודם בייגלה ירושלמי
ו…….. יצאו פ צ צ ה

ביקשו לדעת איפה קניתי. אני רצינית… 🙂
מתכוונת להכין לסוף השבוע הזה, במקום חלות

אין עליך!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:58 am

מאוד שמחה לשמוע

Reply
שרית מאי 6, 2023 at 10:39 am

תודה על המתכון….שאלה על האפייה:
האם את משתמשת בתכנית טורבו או בעליון-תחתון בתנור?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2023 at 5:44 pm

חום עליון תחתון

Reply
שולה קורנית מאי 17, 2023 at 8:14 pm

הי קרן,
1. אם אני מכינה בצק ושמה במקרר שיתפח, מה מקסימום הזמן שמותר להיות במקרר?
2. אחרי ההוצאה מהמקרר לכדרר ישר או לתת לזה שעה להגיע לטמ' החדר?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2023 at 7:23 am

הבצק יחזיק מעמד במקרר 24 שעות
אחרי המקרר אפשר לכדרר ישיר ולתת התפחה יותר ארוכה לכדורים

Reply
סיגלית אוגוסט 24, 2023 at 11:27 pm

יצא נורא קשה כמו אבן. עשיתי בדיוק לפי המתכון. מאד התאכזבתי

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:27 am

אי אפשר להאשים מתכון, בטח לא אחד כזה שאלפים הכינו ומכינים. תבדקי את עצמך. או שלא הוספת מספיק מים והבצק יצא לך יבש, או שלא לשת מספיק, או שהורדת את הסוכר או שאפית יותר מדי.
בהצלחה

Reply
dvora פברואר 9, 2024 at 3:14 pm

יצא מצויין

Reply
רקפת מאי 24, 2023 at 5:32 pm

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים חלה? אם כן האם צריך להוסיף את השמרים שבמתכון?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:46 am

אפשר קמח חלה עם שמרים ולהשמיע את השמרים היבשים

Reply
דוד ספטמבר 29, 2023 at 9:15 am

האם צריך התפחה נוספת אחרי יצירת הבייגל והטבילה במים ובשומשום(צורה) או שמייד לתנור

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2023 at 2:36 pm

מיד לתנור

Reply
Jill יוני 12, 2024 at 1:16 am

כל הזמן יוצא לי מדהיםםםם תודה רבה לך

Reply
דנה ינואר 10, 2024 at 7:22 pm

היי, יש תחליף לשומשום? הבן שלי אלרגי ואשמח להכין בכל זאת

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:40 am

פרג או גרעינים

Reply
יעל ינואר 25, 2024 at 9:35 am

היי קרן,
עשיתי את המתכון ויצא פשוט טעים בטרוף
בצק מדהים, לא להאמין שזה ללא סוכר
יש אפשרות להכין ממנו חלה?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2024 at 6:43 pm

לחלה עדיף לתת מעט חיזוק של סוכר, רבע כוס

Reply
לבנת פברואר 3, 2024 at 1:03 pm

הי
אפשר עם שמן קנולה? נגמר לי השמן זית

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:49 pm

בטח

Reply
ענבר פברואר 15, 2024 at 8:41 pm

היי קרן. הכנתי כבר הרבה פעמים וזה מתכון מצויין!
האם אפשר להכין את הבצק אחרי התפחות ואז להקפיא כגוש בצק? יחזיק שבוע במקפיא?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:32 am

כן

Reply
שרית פברואר 19, 2024 at 7:06 pm

היי, האם ניתן להשתמש בשמרית במקום בשמרים יבשים?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 9:18 pm

בטח

Reply
מירי מאי 3, 2024 at 6:23 pm

הי קרן
יצא טעים אבל חיוור. אולי כדאי להרים ל220? הפנים גם טיפה underbaked.
מה המלצתך?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:58 am

כל תנור מתנהג אחרת אולי אצלך היה צורך בחום גבוה יותר
אגב, האם הורדת מלח/סוכר?

Reply
מיכל יוני 12, 2024 at 12:26 am

הכנתי היום לשולחן החג, יחד עם ג׳בטה מקופסה. יצאו פצצה!

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:24 pm

תודהההה

Reply
קרן יולי 21, 2024 at 9:06 pm

יצא קשה. במה טעיתי? תודה

Reply
קרן אגם יולי 24, 2024 at 12:33 pm

הורדת סוכר ?<

Reply
ESTY יולי 22, 2024 at 12:57 pm

האם יוצא טוב בהקפאה ובחימום אח"כ ?

Reply
ESTY יולי 22, 2024 at 2:50 pm

הי , המתכון טוב לאחר הקפאה של הבייגלס שהם כבר אפויים ?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2024 at 12:33 pm

כן ולחמם

Reply
שני אוגוסט 13, 2024 at 1:48 pm

היי קרן האם אפשר להכין את הבצק בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:28 am

בטח, לישה ידנית של כמה דקות

Reply
מאיה אוקטובר 21, 2024 at 3:26 pm

יצא נפלא- לא היה לי סילאן אז השתמשתי בדבש.
כהרגלך- מתכונים מעולים!
תודה, ושיהיה רק טוב לכולם.

Reply

Leave a Comment