אני אתחיל את הפוסט בהתנצלות, למרות שאנחנ. ולא ביום כיפור אלא קצת ממש לפני חג הפסח.
אני יודעת שהבראוניז האלו נראים סוף הדרך ושהם קצת (הרבה) מושחתים, אפילו בשבילי.
אז קודם כל מתנצלת בפני כל מי שממש רוצה להכין וכואב לו על הקלוריות. ליבי איתכם, ואני לא מרשה לכם לעשות שינויים 🙂
מצד שני, שמעו מילה ממני, אין דרך אחרת לאכול את הבראוניז האלו ולהגיע לתוצאה מדהימה שכזו בלי הקלוריות שנילוות.
כך שאם אתם כרגע שומרים קצת על משקל ופיגורה, אלו לא הבראוניז שלכם.
אם תכינו אותם תבינו על מה אני מדברת, מדובר באחת מיצירות המופת שתכניסו לפה, במיוחד כל אוהבי השוקולד למיניהם.
הם באמת באמת טעימים בקטע אחר.
השילוב של תחתית הפאדג׳ ההיסטרית (בא לי להשתמש בה כבסיס לעוד מלא עוגות שוקולד שוות) עם הגנאש שיש לו ממש הרבה משקל
בבראוניז יוצר חגיגה בפה.
צירפתי לכם גרסת ללא גלוטן כי אנחנו עוד רגע בפסח ואתם יכולים להתענג עליהם גם בחג.
בתאבון!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
בראוניז אקסטרה שוקולדיים עם גנאש +גרסת ללא גלוטן/ תבנית בראוניז 20*20
מצרכים למתכון:
לבראוניז:
250 גר׳ שוקולד מריר
250 גר׳ חמאה
כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
2 כפיות (10 גר׳) אבקת קקאו
2 כפיות (10 גר׳) קמח לבן רגיל
קורט מלח
לגנאש:
300 גרק שוקולד מריר
300 מ״ל שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים בפולסים קצרים חמאה ושוקולד
מערבבים היטב ומאחדים עם בלילת הביצים.
בעזרת מסננת מססנים פנימה קקאו וקמח לבן, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
מעבירים את בלילת הבראוניז לתבנית ואופים כ 25-35 דק׳, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
תיזהרו לא לייבש את הבראוניז! הם הופכים לעוגת שוקולד מהר מאוד אם מפספסים .
מצננים.
מכינים גנאש שוקולד:
במיקרוגל בקערה חסינת חום או בסיר קטן על האש מביאים לרתיחה שמנת, מורידים מיד מהאש ומכניסים פניהמ את השוקולד המריר
נותנים לכלי לעמוד כחמש דקות ואז מערבבים, השוקולד יימס מעצמו בעזרת חום השמנת.
מעבירים את הגנאש מעל העוגה, ומצננים לחלוטין. מכניסים למקרר להתייצבות של 3-4 שעות כדי שהגנאש יהיה ממש יציב.
מחלצים מהתבנית, פורסים לריבועים ומגישים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
את הבראוניז שומרים במקרר בכלי אטום עד ארבעה ימים.
לגרסת ללא גלוטן המירו את הקמח הלבן בקמח תפוחי אדמה או כל קמח אחר ללא גלוטן
הפחתה של סוכר או שוקולד או שמנת או חמאה תפגום באיכות הבראוניז. סליחה מראש.
49 Comments
האם ניתן להמיר בקמח שקדים?
כן
היי בגרסה ללא גלוטן אפשר להחליף לקונפלור/ קמח תמי/ קמח כרגיל? תודה 🙂
כן
הי קרן, אם נמנעת מעמילנים, אפשר קמח שקדים/קוקוס במקום ?
מניחה שכן
האם אפשר קמח תמי לצליאקים?
כן
איך אפשר לעשות את זה גרסתפרווה
שמנת פרווה ומחמאה או קרם קוקוס או שמן קוקוס
האם אפשר שמנת ריץ פרווה במקום חלבית?
בטח
האם אפשר שמן במקום חמאה? לגירסא ללא חלב..
פחות מומלת שמן קנולה
אפשר שמן קוקוס
נראה מעולההה האם יש גרסת פרווה? 🙂
ניתן שמן במקום חמאה/ מרגרינה?
שמן קוקוס אפשרי קנולה פחות
היי
אם הכנתי ושמתי במקרר, יכול לעמוד על הלילה ולפרוס לריבועים רק בבוקר?
כן
היי אם הביצים בגודל M אז לשים 5?
אין צורך, תשאירי ארבע
היי. האם אפשר להמיר עם קמח שקדים?
כן
האם גנאש שוקולד חלב יכול להתאים או שזה כבר יהיה מתוק מדי… ?
לערבב עם מריר
היי קרן
נראה מעולה
אופים על טורבו או על למעלה למטה?
הי. נראה לי שיש טעות בגודל התבנית. בטוח ש 20 על 20? עשיתי 20 על 40 ויצא מעולה תודה
כם זה הגודל שהתשמשתי
חבל שלא הקשבתי לך! ): זה באמת לא הגיוני.. יצא לי גבוה כל כך שאין מקום לשים את הגנאש וזה כבר 45 דק והאמצע נוזלי והשוליים כבר קשים.. ממש מבאס במיוחד שזה עשיר במצרכים.. אין מצב שכמות כזו (עם הקצפה) לתבנית 20*20.. מוזר ממש.
הי נראה מעולה. האם אפשר להכין מבעוד מועד ולהקפיא עד לחג?
בטח
היי קרן
נראה מעולה
אופים על טורבו או על למעלה למטה?
חום עליון תחתון
היי קרן, אני יכולה להשתמש בה כבסיס לעוגת יומולדת שנופלת בפסח? (-:
תכתבי באתר עוגת שוקולד לפסח יש כמה כאלו
היי קרן, קודם כל תודה על מתכונים מעולים, איך כמוך!
אם אני רוצה לעשות את המתכון הזה בשלוש תבניות עגולות בקוטר 20? הבלילה הזו תספיק? או שיש סיכוי שתגידי לי איך להכפיל את הכמויות?
שוב תודה רבה
את צריכה להפכיל או אפילו לשלש
היי קרן … עוגה מושש שסוגרת את הפינה של קינוח שכולם יהיו שמחים … כמות הקמח והקקאו .. 2 כפיות זאת הכמות מכל אחד? (לא שתי כפות ?) חג אביב שמח ופורח :-))
פשוטה ומושחתת למות!! אחלה עוגה שבעולם!
תודה!!
תודה כמה כייף שאהבתם
קרן עוגה מושלמת ומושחתת!!! מתכון לפנתיאון
תודה רוני
ערב טוב
מה גודל התבנית המומלצת?
כתוב הגודל בכותרת
יצא נהדר!!! מושחת ביותר אבל נהדר 🙂
האם אפשר להכין את הבלילה להשאיר למקרר ליום יומיים ורק אז לאפות?
לא ניסיתי
באיזו טמפ׳ אופים בתנור??
180