איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
אוגוסט 27, 2025 | 54 תגובות
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפיה: 15-20 דקות
רמת קושי: קל
המתכון המנצח לג׳בטות כפריות שמכינים בבית ואף אחד לא יאמין לכם! הן גם קריספיות טעימות אווריריות וטעימות שהסיפוק מההכנה שלהן אין סופי
זה לא בדיוק מתכון חדש אלא ורסיה קלילה ומהירה יותר של מתכון קיים
תהנו
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפיה: 15-20 דקות
רמת קושי: קל
מצרכים למתכון/ 6 יחידות
1/4+4 כוסות (600 גר) קמח לחם
כף גדושה דבש
כף שטוחה מלח
2 כפיות שטוחות שמרים
500-600 מ״ל מים קרים מהמקרר!
אופן הכנה-
בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח ודבש, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט
עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי דביק ולא הכי יפה, וזה בסדר גמור
מקמחים מעט את הבצק מעל או את החלק הפנימי של מכסה הקופסא, וסוגרים את הקופסא, ומניחים בטמפרטורת החדר.
אחרי כ 45 דקות. ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק,
תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
סוגרים שוב את הקופסא לשעה נוספת.מבצעים שוב קיפול, ומניחים שוב בצד. כעבור 1/2 שע ההבצק אמור להיות תפוח מאוד.
אם הוא לא מספיק תפוח תבצעו עוד קיפול לעוד 1/2 שעה, בגדול קיפולים זה תמיד טוב וזה מכניס לו אוויר.
מחממים תנור ל 230 מעלות יחד עם תבנית הפוכה או אבן שמוט לכ 30 דקות לפחות.
מקמחים היטב משטח עבודה. הופכים את הקופסא עם הבצק ללא המכסה על המשטח המקומח , ומקמחים את החלק העליון של הבצק היטב.
לא להתקמצן, אתם אמורים לגעת בו בנוחות ושלא יידבק לכם לידיים.
בעזרת הידיים ממש מעט משטחים למלבן.לא הרבה שיישאר נפח.
בעזרת קלף מתכת או סכין מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.
מעבירים את ריבועי הבצק בעדינות למרדה .או בעזרת הידיים מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או למגש שבתנור ישירות עליו
אפשר רווחים קטנים אני לא ממש שומרת ועדיין יוצא וואו
מקמחים מעט שוב את הג׳בטות למראה כפרי, הכי טוב עם מסננת.
אופים כ 15-20 דק׳ עד שהג׳בטות זהובות למראה.
מגישים חםםםםם
**אפשר להמיר דבש בסילאן או ב 2 כפות סוכר חום כהה או בהיר
**אפשר להמיר קמח לכל קמח אחר כולל קמחים מלאים, בשימוש בקמח מלא כמות המים עולה
**אפשר להוסיף תוספות במהלך הקיפולים, זיתים, בצל מטוגן, אגוזים או מה שאוהבים
**ניתן להמיר לקמחים מלאים, הכי חשוב לראות שהבצק נוזלי
הכוונה לדבש תודה תיקנתי
היי . תודה על המתכון. רשום 1 כף דבש והבכנה רשום להוסיף סוכר חום. תסבירי בבקשה.
הכוונה לדבש, תוקן, תודה
תודה רבה יצא מושלם והעיקר קל להכנה
שמחתי לשמוע
הכנתי היום, כדי לשדרג את הכריכים של הילדים לבית הספר מחר... יצאו נפלא! תודה רבה!
אם אפשר את מס הטלפון של הספרית שלך
דינה 0525509215
האם אפשר להקפיא, אם כן מה ההמלצה להפשרה וחימום?
לחמם בתנור 150 מעלות ל 1/2 שעה לפחות
האם מתאים לאפות בטאבון?
אפשר ב 300 מעלות
היי כתבת לחמם מגש הפוך בתנור .... ולא המשכת איתו מסכן
לקרוא שוב
האם זה באמת הקושי נקרא ""קל"".. זה הלך היום❗ובכל זאת תודה
את התבנית ההפוכה לשים בחלק העליון בתנור? לאפות בטורבו או עליון/תחתון? תודה. שבת שלום!
באמצע, חום עליון תחתון
נראה מעולה!! מכין מחר ובטוח ש 6 לא יספיקו :) אפשר לעשות כמות כפולה או שעדיף להכין בשתי נגלות?
אפשר חופשי להכפיל
אפשר לעשות את ההתפחה במקרר , ללילה?
בטח
האם לאפות על טורבו?
לא
האם ניתן להכין את הבצק 24 שעות מראש ולשמור במקרר?
איפה שהוא בתהליך אפשר לשים להתפחה של 18 שעות או שזה מתכון אחר?
בטח שאפשר במקרר
אפשר להמיר במחמצת?
מניחה שכן אבל לא יודעת להגיד כמה
הכנתיי ויצא מושלם ברמות!! תודה על המתכון
תודה שלי
אשמח להסבר מה הכוונה לתבנית הפוכה בתנור?
נראה מדהים, הולכת להכין. אפשר להכין גם עם המיקסר למי שאין זמן? זה משנה את זמני ההתפחה? (ויצא אותו הדבר?)
זה בצק ללא לישה שמערבבים 1/2 דקה ביד
קצת הבהרה. כמה קמח וכמה מים?
תודה על המתכון. אפשר מקמח לבן רגיל?
בטח, שימי לב שכמות הנוזלים תרד
בכמה בערך היא תרד ? כמה צריך לשים? תודה
כמה גרם שמרים? יבשים/טריים?
יבשים 6-8 גרם וטריים 20 גרם
מתכון מעולה ! תודה רבה כבר עשיתי 3 פעמים. הטריק שלי - להתפיח בקערה גדולה ואז את ההתפחה הסופית אחרי הקיפול האחרון אני עושה ישר על תבנית מקומחת (כשהקערה הפוכה) והיא תיכנס לתנור. ואז מרימה את הקערה והבצק שומר יותר טוב על הנפח. רק מחלקת לכמה חלקים ויאללה לאפייה.
האם ניתן להכין את הבצק 24 שעות מראש ולשמור במקרר?
כן
הכנתי ,יצא מעולה.........! מחר מכינה שוב. תודה
שמחה לשמוע
אין צורך בשמן כלל ?
נכון
היי, כל המתכונים שלך מעולים! תודה על זה.. יש דרך להמיר את הדבש במשהו אחר?
אפשר בסוכר או סילאן באותה כמות
מה גודל קערת ההתפחה?
גודל כפול מכמות הבצק
לידיה
אוגוסט 27, 2025 בשעה 18:57
במתכון כתבת כף דבש ובאופן ההכנה סוכר חום