יש לנו מסורת של שנים, שהולכים לאמא שלי לארוחות ערב, גם אם הבאתי קינוח, תמיד יש אצלה במקפיא תבנית של גלידוניות.
בסוף הארוחה אחד הנכדים ניגש למקפיא, מוציא, וקופסת הקלקר נפתחת ומתחסלת בשניות.
אני לא חובבת גלידה באופן כללי, אבל כשגלידה מצופה בשוקולד,
אני מכורה לצליל ההתפצחות שנוצר בביס, ואני בטוחה שיהיו מי שיזדהו איתי 🙂
השבוע החלטתי לנסות להכין את הגלידוניות בגרה ביתית, זו גרסה מאוד קלה להכנה, הקושיא היחיד בה הוא זמני ההמתנה
במקפיא עד שאפשר לתת ביס:-) אבל הכנת הגלידה עצמה מאוד מאוד פשוטה ברמה שכל אחד יכול.
אני השתמשתי בתבנית שקעים לקרח מסיליקון, אני לא ממליצה להשתמש בתבנית קרח לא מסיליקון כי יהיה לכם קשה לחלץ.
אם אין לכם אחת כזו, ציינתי בסוף המתכון למטה איך בכל זאת ניתן להכין את הגלידוניות בתבנית אחרת. מנסיון שלי, זה עובד מצויין.
את המתכון הכנתי בשילוב גבינת שמנת עיזים של משק צוריאל שכמו תמיד, לא איכזבה, העניקה לגלידה מרקם יציב וטעם חלומי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**המתכון בשיתוף משק צוריאל
גלידוניות וניל ביתיות/ 18-20 יחידות
מצרכים למתכון:
1 מיכל (250 גר׳) שמנת להקצפה
3 כפות חלב מרוכז
3/4 מיכל (150 גר׳) גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל
לציפוי:
200 גר׳ שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה
20 גר׳ חמאת קקאו (אם אין אז להוסיף עוד כף שמן קנולה)
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה לקצפת יציבה. מוסיפים חלב מרוכז ואת גבינת השמנת ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
מעבירים לתבנית קרח רצוי ועדיף מסיליקון (אם אין לכם תבנית שקעים יש הסבר בהמשך)
אחרי שממלאים כל שקע רצוי לעבור עם סכין או פלטה מעל ליישר ולוודא שכל השקעים מלאים כמו שצריך.
מכסים בניילון ומעבירים למקפיא להתיייצבות של 4-5 שעות לפחות ורצוי אף יום קודם.
במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר, ובנפרד ממיסים חמאת קקאו.
מאחדים, מוסיפים שמן קנולה ומערבים היטב.
כשקוביות הגלידה קפואות מחלצים אותן מתבנית השקעים וטובלים כל אחת מהן בקערת השוקולד, מסובבים כך שהגלידה
תהיה מצופה היטב מכל הצדדים.
מניחים על צלחת עם נייר אפייה, ומחזיירם למקפיא להתייצבות של שעה שעתיים לפני שטורפים.
**אם אין לכם תבנית שקעים תוכלו למלא תבנית מרובעת או מלבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאחר הקפאה, להפוך, לחלץ
ולחתוך לקוביות. אז להמשיך כרגיל.
15 Comments
אם אני רוצה להפוך את זה לפרווה/ טבעוני?
שימוש בשמנת פרווה
ומה במקום גבינת שמנת וחלב מרוכז?
הגלידוניות מככבות גם אצלינו במקפיא, מודה לך על המתכון. עם מה אפשר להחליף את הגבינת עיזים?
כל גבינת שמנת
ניילון נצמד בתבנית הקרח גם יעבוד?
תודה!!
כן
היי,
האם יש טעם חזק לגבינת עיזים? האם אפשר להחליף אותה במשהו אחר יותר ניטרלי?
תודה.
כל גבינת עיזים אחרת למרות שהטעם של העיזים בגבינה הזו אינו מורגש
במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?
אין לו תחליף, אז רק להוסיף אבקת סוכר לשמנת
השם של המתכון "גלידוניות וניל"
איפה הוניל?
הושמט בטעות תודה על ההערה
היי קרן. מה ניתן לעשות עם יתרת החלב המרוכז?
הי קרן. מתה על המתכונים שלך! האם אפשר לצפות בשוקולד חלב? תודה