לא יודעת למה קמנו היום בבוקר מאוחר. אני התעוררתי בשבע בבוקר שזה נדיר, ממש! והבית היה חשוך ושקט.
סידרתי את המטבח, שתיתי קפה, והיה לי שקט עד שזה נהיה מוזר. אז ב 09:00 הערתי את נתן שהיה בהלם שזו השעה.
אנחנו שנינו קמים כל יום ב 06:00 וזה לא קורה שאנחנו לא קמים!
גם הילדים היום ישנו עד מאוחר, אור קמה ב 10:00 וגור אדם קם ב 11:00
עד שהוא קם עוד היינו עם פיג׳מות בסלון, בחוץ קצת חורף וזה הרגיש לנו כמו שבת.
אז קמתי להכין בורקסים, שזה הכי שבת בבוקר! כאילו, מי מכין בורקס באמצע שבוע ? באמצע שבוע אנשים עובדים ואוכלים כריך!
כשהילדים ביקשו פנקייקים הבנתי שזה הזמן לעבור למדי א׳, ג׳ינס וסוודר יפה ולהתחיל לעבוד לפני שהם מסנג׳רים אותי כמו בשבתות.
כשהבורקסים יצאו מהתנור אני ונתן שאבנו אותם! מה זה הטעים הזה???
אין על פילו, מצונן או קפוא שיהיה לכם תמיד בבית! הכנתי עם פטריות ובצל, הייתי מוסיפה כרוב אם היה לי בבית, ואת הגבינות הוספתי
בעדינות, רציתי שבעיקר בביס יהיו דווקא הירקות ולא מסה של גבינות.
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
גלילי בורקס קטנים עם פטריות ובצל/ 16-20 יחידות
מצרכים למתכון:
8 עלים של פילו מופשרים
סלסלת פטריות שמפיניון
בצל אחד גדול
50 גר׳ גבינת פטה או בולגרית
50 גר׳ גבינת ריקוטה
1/4 כוס שמן זית להברשה
1/4 כוס שמן זית לטיגון
מלח, פלפל
להברשה:
ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה:
קוצצים פטריות ובצל, ומטגנים בשמן זית עד לשקיפות של הבצל, אל תבשלו יותר מדי אני אוהבת שהירקות לא לגמרי מבושלים
הם ממילא עוברים עוד בישול בתנור.
מוסיפים מלח, פלפל, גבינת פטה מפוררת וגבינת ריקוטה ומערבבים .
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
על משטח נח לעבודה מניחים עלה פילו ומברישים אותו בשמן זית
מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בשמן זית
בעזרת גלגלת פיצה חותכים את מלבני הפילו למשולשים
מניחים כפית וחצי שתיים של מלית בקצה הרחב של המשולש ומגלגלים כמו קרואסון
לפעמים הם שומרים על צורה משולשת ולפעמים לא, אבל כך או כך הם יפים וטעימים
מניחים על תבנית אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים
מברישים את כל הגלילים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים כ 25-30 דק בתנור עד שהבורקסים שחומים
מגישים חם חם
6 Comments
נשמע פצצה, תודה קרן! אם יש לי רק בצק עלים, זה יצא טוב או שזה לא קשור?
אין בעיה עם בצק עלים וזמן אפייה מתארך
היי קרן,
רוצה לקצר תהליכים בבוקר האירוח, האם ניתן להכין מראש את המלית ולהקפיא אותה?
בטח
היי, בוקר טוב, רציתי לדעת אם אני רוצה להקפיא את הגלילים איך הכי טוב: לפני האפייה או אחרי האפייה? תודה
לפני הכי טוב