דרור גולן הוא חבר שלי, מה שנקרא חבר חדש. הכרנו באינסטוש כשגיליתי שיש מישהו שעוקב
אחרי הדף שלי והוא מעצב על, והתחלתי לעקוב בחזרה, ולמרות שהיחסים ביננו חברים בלבד,
דרור ממש חיזר אחריי, והציע שנעשה ביחד סדנה בראש השנה. אני אומרת חיזר אחריי,
וזה נשמע אולי מתנשא, אבל אני גם כזו. חיזרתי אחרי כמעט כל החברות שלי, וממש עשיתי
להן צייד, רק כי היתה לי ידיעה פנימית עוד לפני שהן ידעו, שאנחנו חברות, וכדי לזרז את העניין
החברי הייתי יוצרת לנו תוכן משותף ולא מניחה להן, עד שהיה נופל להן האסימון והם היו מתאהבות
באישיות המהממת שלי בחזרה.. אז מה שדרור עושה? אני כבר מכירה. ואני מודה ללו על זה,
כי תוך זמן ממש ממש קצר הפכנו לחברים.
לדרור יש המון כשרונות, וחוץ מהיותו מעצב יש לו גם חנות און ליין הורסת עם המון דברים,
ובעיקר בזמן אחרון כולם מכירים אותו מערכות שהוא מוכר לימי הולדת ולחגים.
לקראת ראש השנה עשינו יחד סדנה משותפת אצלי בבית והוא עיצב פה שולחן חג של החלומות .
היום הוא היה אצלי ועיצב שולחן לחנוכה עם חנוכיה הורסת שהוא יצר ואתם רק תיכנסו לאתר
שלו ותזמינו ממנו ערכות מעלפות.
חוץ מזה הוא כזה חבר טוב שהוא הכריח אותי להכין היום את הסופגניות של סבתא שרה
שלו הבולגריה, כאלו מבצק שמרים שמטגנים כשהריבה כבר בפנים, שיטה שלא הכרתי
וטוב שכך! כי זה ממכר. אז היום הכנו אותן והן פשוט היסטריות! אתם חייבים להכין.
הבצק רך רך וסופר נעים בפה, והקטע עם הטיגון של הריבה כבר בפנים חוסך מלא עבודה
של אחרי, וגם לא מבזבזים זמן, וכשהסופגניה יוצאת מהשמן אפשר לקשט אותה יפה עם
אבקת סוכר ומיד לזלול.
הסופגניות של סבתא שרה/20 סופגניות בינוניות
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
5 כוסות(700 גר׳) קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים בשים
50 גר׳ חמאה רכה
חצי כוס (100 גר׳) סוכר
מעט מלח
ביצה גודל L
כוס (240 מ״ל) מים
כוס (240 מ״ל)חלב
למילוי:
1/2 כוס ריבת תות איכותית ורצוי יציבה ולא נוזלית
לעיטור:
אבקת סוכר
לטיגון:
בקבוק (ליטר) שמן קנולה
אופן ההכנה:
במיקסר לשים היטב את כל המצרכים למשך 8-10 דק׳ , עד לקבלת כדור חלק וגמיש.
מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את כדור הבצק כך שיצופה שומן על כל צדדיו.
מניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר ואפשר גם לילה במקרר. אם התפחתם לילה במקרר
תנו לבצק לעמוד שעה מחוץ למקרר (עטוף בקערה) שיגיע לטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל 20 כדורים שווים, אני שקלתי כל כדור ל 65 גר׳.
בעזרת הידיים פותחים את הכדור ויוצרים גומחה קטנה במרכז שלו. ממלאים כפית ריבה בגומחה
ומיד סוגרים את הריבה עם בצק מעל ומהדקים היטב בחזרה לכדור. מניחים על תבנית מעט מקומחת
כשהחלק עם התפר כלפי מטה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 20-25 דק׳.
לא מומלץ להתפיח יותר את הסופגניות מהחשש שהתפר עם הריבה ייפתח.
לפני טיגון הסבר קצר: סופגניה שתטוגן בשמן חם מדי תשחים מהר מאוד מבחוץ אך לא תהיה אפויה מבפנים, אני ממליצה להרתיח שמן ואז להוריד מעט את החום ולהכניס את הסופגניות פנימה.חום השמן האידאלי לטיגון הוא 165 מעלות.
מחממים שמן בסיר רחב ועמוק, וכשהשמן רותח מורידים מעט את האש, מעבירים פנימה סופגניות, אפשר לטגן 4-5 בו זמנית
תלוי בגודל הסיר שלכם, כשהחלק התחתון של הסופגניה , זה עם התפר כלפי מטה בשמן.
מטגנים כדקה מכל צד, ומוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר אפייה. מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
**אפשר להמיר ריבת תות בכל ריבת אחרת שאוהבים, או כל מילוי אחר שאוהבים.
**לפרווה המירו חמאה בבצק במחמאה באותה הכמות, או 1/4 כוס שמן קנולה והשתמשו רק במים.
92 Comments
אפשר לעשות אותן ריקות? ללא המילוי? נראה משגעעע
כן בטח
היי קרן..
האם אפשר להשתמש לסופגניות בקמח פיצה?
בטח
מתכון גרועעעעע ברמות כ"כ התאכזבתי מהם הוא לא עבד בכלל ועשיתי הכלל לפי המתכון יצא נוזלי ממש ולא היה אפשר לעבוד איתו ולטגן ממש מבאס!!!
צר לי שזו החוויה שלך, במידה ובצק שמרים יוצא מאוד נוזלי עדיף להוסיף קמח לאיחוד. אני בכל אופן ניסיתי את המתכון כמובן לפני פרסומו וחושבת שהוא אחד המתכונים הטובים לסופגניות בבלוג
הי קרן מקסימה (וגם דרור) תודה על המתכון! האם יעבוד לדעתכם בלי ביצה?
יש מצב שעם תוספת קטנה של שמן זה יעבוד
היי קרן.
האם ממליצה גם באפייה במקום טיגון ?
תודה
יש באתר מתכון הורס לסופגניות ריקוטה אפויות מומלץ ממש
היי קרן, מהיכן הריבות?
לשקדיה יש ריבות מעולות, אלו נקנו בטיב טעם
האם יש תחליף לביצה ושייצא עדיין טעים?
מאמינה שאם תוסיפי קצת שמן זה יהיה בסדר
כמה זמן הבצק יכול לשרוד במקרר? אפשרי 24 שעות?
עד 24 שעות
היי קרן , אפשר למלא את הסופגניות הסופגניות הטיגון ?
היי קרן , אפשר למלא את הסופגניות לאחר הטיגון ?
וודאי!
כמויות מדויקות לשמן טיגון? אפשר גם שמן זית?
ליטר שמן, אפשר שמן זית אני באופן אישי מעדיפה את הזנים העדינים שלא יהיה טעם לוואי
קרן אגם המופלאה,
כל מתכון שלך יוצא שלמות.. אז קודם כל תודה!
אפשר לעבד את הבצק ביד במקום במיקסר?
בטח שאפשר
לישה של 8-10 דק ידנית
וואו, נראה ונשמע נפלא!
שאלה קטנה – יודעת לומר פחות או יותר מה צריכה הטמפרטורה פחות או של השמן לפני שמכניסים את הסופגניות?
אני בד"כ מחממת לאזור ה 160-165 מעלות. זה בסדר גם במקרה הזה?
הי קרן, בהחלט הטמפרטורה לטיגון לא משתנה
תודה. אם אני חוצה את הכמות, לחצות גם את כמות שמן הטיגון?
ממש לא , הסופגניות חייבות להיטגן בשמן עמוק
את יכולה לטגן אחת אחת בסיר מאוד קטן ואז כמות השמן תהיה קטנה אבל ייתכן שזה ייקח יותר זמן והשמן ככל שמטגנים בו יותר זמן הוא פחות יעיל
היי יעבור עם קמח כוסמין?
לא ציינת אם להן או מלא
לבן יעבוד פיקס 100%
מלא לא ממליצה להמיר יותר מ 50%
היי קרן
זה משנה אם שמים את המילוי לאחר הטיגון? כל מילוי, כולל ריבה
לא משנה אפשר ככה או ככה
היי. קרן . אם רוצים ללא מילוי צריך להתפיח את הכדורים?
ברור
לא מכניסים ריבה לפני הטיגון. הסופגנייה,לא תהיה אפויה מבפנים. כך לא מטגנים סופגניות
לא הבנתי את התגובה, אם העליתי תכון לאתר שלי, אחרי נסיון של הסופגניות אצלי בבית והן יצאו מדהימות, מאיפה התגובה שלך? מציעה וממליצה לנסות אותן הן מדהימות,
ואחכ אולי לכתוב, מה שגורם לסופגניה להישאר לא אפויה מבפנים זו טמפרטורת שמן גבוה מדי ששורפת את הסופגניה מבחוץ ומשאירה אותה לא אפויה במפנים
אין שום קשר בין סופגניה מוכנה מבפנים לריבה. חולקת לחלוטין על ההמלצה הגורפת שנתת פה
מצטרפת לקרן, את ממש מדברת שטויות, אני קונדיטורית כבר 10 שנים וזאת אותה שיטת הכנה מוצלחת, תנסי ואחרכך תבואי בטענות, הטמפרטורה של השמן היא הקובעת. צריכה לנוע בין 155 ל165 מעלות גג. תנסי ותראי בהצלחה!
וואו קרן, זה גאוני! יאלה שיבוא כבר חנוכה שאוכל להכין את הסופגניות המהממות האלה… אעדכן איך יצא! בינתיים אני אכין את החצ׳פורי של מיקה 🙂
שבוע טוב קרן תודה על המתכונים
❤️
היי קרן,
המתכון מתאים גם לאפיה או רק לטיגון של הסופגניות?
גם לאפייה גם לטיגון
היי קרן
כמה זמן מראש אפשר להכין את הסופגניות? או כמה זמן הן נשארות טריות? עם או בלי בילוי
תודה
סופגניות אוכלים טריות הן במיטבן עם היציאה מהשמן, אפשר לשמור לכמה שעות בכלי אטום, ולחמם לפני הגשה
היי קרן! נראה מדהים! איזה גודל לעשות לכל סופגניה? יש לך טיפ איך לשמור אותן טריות גם אחר כך??
אם אני אקפיא את הריבה ככדורים שיהיה יותר נוח למלא את הסופגניות זה יעבוד טוב לדעתך?
כתוב בדיוק לכמה כדורים וכמה כל אחד שוקל בפוסט…
לגבי הקפאת הריבה נשמע לי אחלה
אני חייבת להבין אחת ולתמיד אם אין לי מד טמפרטורה איך אני יודעת מה חום השמן בטיגון? על איזה גודל גז אני בכלל שמה את הסיר? בהכי גדול? בבינוני? לפי מה שהבנתי, לחמם שמן על הגז הבינוני. לאחר שחיממתי להנמיך את השמן לאמצע נגיד , להמתין טיפה שהחום יפחת ואז לטגן? לפעמים הבצק יוצא לי מדהים (פריקסה, ספינג') ואז הכל נהרס בזמן הטיגון 🙁 אשמח לעזרה וכללי אצבע. תודה ענקית
אם תיקני מד חום לשמן הוא יעמוד על הטמפרטורה הנכונה של 165 מעלות, אם אין אז מרתיחים את השמן ובאמת מורידים לאש בינונית כדי שהסופגניות לא
יישרפו מבחוץ ויישארו לא מוכנות מבפנים, ולקחת בחשבון שכל כיריים מגיבות אחרת והאש לא בכולן זהה אז לגמרי צריך קצת ללמוד את זה ולהבין
טמפרטורת בכיריים שלך בבית.
שלום קרן אגם המתכון נראה מדהים חייבת לנסות(: האם לדעתך אפשר במקום הריבה לטמון בתוך הבצק קוביית שוקןלד שאוהבים זה יעבוד? נראה לי גם יותר קל …
מנילה שכן
לאלרגים לחלב, אפשר להחליף בחלב סויה/שקדים? או לשים יותר מים?
אפשר להמיר חלב במים
היי קרן הכנתי את הבצק ודמתי שמרים טריים וזה יצא דביק
תוסיפי קמח
מעולה! תמיד כתוב שצריך ברנדי ורום למנוע מה סופגניה לספוח שמן מהר מדי. ובחיי שאף פעם אין לי בבית כשצריך 🙂 והנה פה בלי כלום- קסם של סופגניה.
נראה מהמם! אם אופים, באיזו טמפרטורה? האם לרסס בשמן לפני האפיה?
180 ואין צורך לרסס
הי, שאלה לגבי הריבה, לפעמים בסופגניות יש שכבת בצק לא אפויה מסביב לריבה בתוך הסופגניה. האם זה קורה גם באלה? כי הריבה מוכנסת לבצק לא מבושל.
לא קשור לריבה זה קשור לטיגון
אם מטגנים בחום גבוהה מדי החלק החיצוני נאפה והפנימי לא אז יש לשמור על טמפרטורה אחידה של 165 מעלות (ממליצה לקנות מד חום לשמן)
היי קרן יעבוד לדעתך עם קמח כוסמין?
מלא 50% לבן 100%
תודה!
הבנתי שכפית/כף של אלכוהול בבצק מסייע בהפחתת השמן בטיגון.
האם אפשר להוסיף כאן ?
במידה וכן האם כף אחת או שתיים?
כף תספיק
האם יש דרך שיהיה פרווה? האם אפשר שמן קוסקוס וחלב שקדים במקום חמאה וחלב ?
אין בעיה להמיר לפרווה עם שמן קוקוס או שמן קנולה ומים במקום חלב
הי קרן, להחליף את החלב הרגיל בחלב שקדים גם יעבוד?
תודה
לא חושבת שיש בעיה
שאלה לגבי התפחה. אחרי התפחה ראשונה ויצירת עיגולים ממולאים ריבה, האם אפשר להתפיח התפחה שניה במקרר או להקפיא (לפני התפחה שניה)?
אם אפשר להתפיח התפחה שניה במקרר- מה הזמן המקסימלי וכמה זמן לפני טיגון צריך להוציא את הסופגניות מהמקרר?
אם אפשר להקפיא – כמה זמן לפני טיגון צריך להוציא מהמקפיא?
תודה
אפשר להתפיח במקרר אין בעיה.
אין צורך להוציא מהמקרר לפני הטיגון אלא ישר לטגן וזמן מקסימלי במקרר אני מניחה יהיה סביב 10 שעות.
לגבי הקפאה, ניתן להקפיא את כדורי הבצק הממולאים, להפשיר כמה שעות במקרר ולטגן
הכנתי את המתכון לפי ההוראות והבצק יצא מאוד מאוד דליל. שקלתי 700 גרם קמח בדיוק והוספתי 480 מל של נוזלים מים וחלב כמו כמו שמצוין במתכון. נאלצתי להוסיף עוד 150 גרם קמח כדי לקבל כדור שעדין היה רך בצורה קיצונית. מה יכולה להיות הסיבה?
האם ניתן למלא את הכדורים עם קרם פטסייר? האם הקרם שבפנים ישרוד את הטיגון?
הי קרן,תודה על מתכון מהמם 7מדויק להפליא של סופגניות. מילאנו בקונפיטורת תות שריסקנו ובגנאש שוקולד מריר, פשוט משגע. הבצק לא שמן בכלל וטעים להפליא. יש טיפה שמן שניתן לנגב על המעטפת. תפח מאוד מהר, הורדתי נפח והתפחתי שוב.עשיתי כמות כפולה והכל נזלל. תודה רבה קרן וחנוכה שמח
שמחה שאהבתם פזית וחג שמח
מתכון נפלא ממש. מדויק. יצא טעים ביותר וחגמרי הן הוכתרו כסופגניות הכי טעימות שנאכלו על ידנו אי פעם. כיף!!!
תודה רחלי
היי קרן:)
נראה מתכון נפלא!! מכינה היום..
שאלה לי, אם אני בוחרת להזריק את הריבה אחרי הטיגון (במקום ליצור גומחא, למלא ולסגור לפני הטיגון) כמה זמן בסהכ אני צריכה להתפיח את הסופגניות לפני שהן נכנסות לטיגון? כי את כתבת שעה וחצי+ 25 ד אחרי הכנסת הריבה..
אותו זמן התפחה בדיוק בלי קשר אם הריבה בפנים או לא
בוקר טוב קרן,
בשבועות האחרונים המתכונים שלך נכנסו לאפיה הקבועה אצלנו בבית,
רוזלך, חלות מקמח פיצה, רוגלך מבצק פריך, הסופגניות ועוד…..
הכל ב"ה מעולה,
סופגניות מצוינות!!!
חלות מיוחדות שיחליפו את הקודמות (עד היום הכנו חלות שלמדתי בסדנה במאפיית לחמים),
הרוגלך והרוזלך – חברות של הבנות שלו באות לבקר במיוחד 🙂
שוב תודה וחג שמח
תודה רבה ליאור
וואוו ןואוו וואוו איזה טעים יצא לי!!!!
הכי שמחה בשבילך
מתכון נהדר!!! אומנם לא טיגנתי עם המילוי בפנים מחשש קל, אך הסופגנית יצאו רכות וטעימות להפליא!!
הי קרן ראיתי שכתבת באחת התשובות שצריך מד חום לשמן
זה לא כמו מדחום של שוקולד או כל מד חום אחר ???
היי, תודה רבה על המתכון יצא מעולה (למרות שעשיתי בלי ריבה :)) . האם אפשר להקפיא את הסופגניות או לחילופין את הבצק ?
תודה!
אפשר להקפיא ככה או ככה
היי קרן
אם אחלק את הבצק לכדורים קטנים יותר נניח 40 גרם כל כדור זה עדיין יצא טוב?
תודה
בוודאי
הי קרו, במידה ולא רוצים מילוי בסופגניה, האם נדרשת התפחה נוספת?
בוודאי
המתכון הכי טוב שיצא לי להכיר לסופגניות. יצא מושלם , אורירי וטעים. 2 דברים חשובים : אני הורדתי מכמות המים לרבע כוס בלבד .
הוספתי כפית רום הוספתי כפית ברנדי אפשר גם ערק .
עשיתי 3 תפיחות צריך הרבה סבלנות . אבל זה שווה את זה .
לגבי הריבה תמיד עדיף לשים לאחר טיגון .
ללא ספק מתכון מצויין .
שימחת ממש
ואווו יצא ואווו !! תודה קרן ! יצאו סופגניות סופר טעימות. בלי שינויים ! בצק מצויין!
תודה איילת