עוגיותפאי וטארט

חיתוכיות קרם שקדים ריבה ופירורים

יולי 31, 2024 26 Comments

אתמול עם הקפה של 16:00 הייתי חייבת לנשנש משהו מתוק ולא היה בבית כלום.

יום קודם גם הבית היה נטול פחמימות מתוקות אז הכנתי לי סנדויץ מפתי בר ובאמצע מלא ריבת חלב. ואז הכנתי עוד אחד.

זה היה ממש טעים אגב.

אתמול מילאתי מים בקומקום לקפה ורצתי מהר למכולת להביא משהו מתוק. קניתי עוגיות בצורת לב עם ריבה בפנים שהיו ככ טעימות שאכלתי 10 .

היום בבוקר הבטחתי לעצמי שאני מכינה לבד משהו כדי לא ללכת לרעות בשדות זרים:-)

התחשק לי שוב בצק פריך וגם ריבה (נתן הכין מלא ריבת משמשים) וגם רציתי משהו עם קרם שקדים אז חיברתי את כולם למין חיתוכיות שיצאו

מה זה טעימות ובאופן מפתיע גם לא מאוד מתוקות.

תכלס אם אתם מכינים קרם שקדים והוא יושב במקרר תמיד אפשר באופן ספונטני להכין ממנו משהו, הוא תמיד נח בשלוף.

אפשר להשתמש בחיתוכיות בכל ריבה שאוהבים, קנויה או ביתית, ואם אתם ממש אוהבים מתוק תוסיפו למתכון קצת יותר ריבה ממה שכתבתי,

לי זה בהחלט הספיק.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן 

חיתוכיות קרם שקדים ריבה ופירורים/ 12-18 יחידות בתבנית מלבנית או מרובעת 25*25

מצרכים למתכון:

לפירורים :

3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן רגיל

5 כפות אבקת סוכר

200 גר׳ קוביות חמאה קרה

1 ביצה גודל L

כפית אבקת אפייה

לקרם שקדים :

200 גר׳ (2 כוסות) שקדים טחונים לאבקה

200 גר׳ חמאה רכה

200 גר׳ אבקת סוכר

גרידת לימון מחצי לימון בינוני (אפשר להמיר בגרידת תפוז)

2 ביצים גודל L

2 כפות קורנפלור (אפשר להמיר בקמח)

כף מחית/תמצית  וניל

1/2 כוס ריבה מכל סוג שאוהבים

חופן שקדים פרוסים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים קרם שקדים :

בקערה מערבים את כל מצרכי הקרם למרקם אחיד וחלק ומכניסים בינתיים למקרר.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את כל מצרכי הפירורים לפירורי בצק.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים פנימה מחצית מכמות הפירורים . מהדקים היטב לתחתית לכיסוי מלא.

מעבירים את קרם השקדים מעל הבצק ובעזרת כף או פלטה מיישרים . מוזגים את הריבה מעל הקרם ובעזרת כף מעט מורחים אותה בעדינות.

מפזרים את יתרת פירורי הבצק מעל, ומעליהם מפזרים שקדים פרוסים

אופים כ 30-35 דק׳ עד שהפירורים מזהיבים למראה.

מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים

שומרים את הריבועים עד חמישה ימים במקרר.

26 Comments

מירי אוגוסט 1, 2024 at 9:15 am

היי קרן,
נראה מעולה. לא הצלחתי להבין מרשימת החומרים, היכן נעצרים החומרים לקרם שקדים?
ובקיצור, מהם החומרים לקרם שקדים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2024 at 11:22 am

עד הריבה לא כולל

Reply
שיראל כהן אוגוסט 1, 2024 at 10:48 am

הי אפשר משהו במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2024 at 11:22 am

מחמאה/נטורינה

Reply
אורית אוגוסט 1, 2024 at 3:41 pm

יצא מעולה!!!! הקרם שקדים פשוט אליפות.
הבן שלי מתחיל לחסל פה….

Reply
אסתוש אוגוסט 2, 2024 at 11:45 am

400 גר' חמאה ל- 3 כוסות קמח ???!!!

איפה הגבול ???!!!

למה מתכון לסתימת עורקים???

למה לגרום התקפת לב/אירוע מוחי,
לאנשים תמימים, שכל עיניינם במאפה טעים שיוכלו לקבל עליו מחמאות ???

חבל שאין צנזורה על מתכונים……

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2024 at 11:23 am

הגבול הוא שלך יקירתי
כשיש מתכון שלא מתאים לך לאכול
אל תכיני
לא צריך לכעוס זה מיותר ממש

Reply
גם אני אוגוסט 22, 2024 at 2:31 pm

תודה על מתכון נפלא. פתאום קלטתי כמה הגיוני שילוב שקדים עם פרי גלעיני כמשמש או מנגו.
ובלי לכעוס, אפשר להבין את הכעס שלה, היא לא מדברת על עצמה שזיהתה אלה על מי שללא נסיון תר אחר בלוגים מתוקתקים כשלך ע"מ שבטוח יצליח, ושבתמימותם משוכנעים שהכנה ביתית בריאה מקנוי.
איש לא דורש פירוט קלוריות וערכים תזונתיים. רק מילה קטנה של אזהרה שיכולה להשתלב יופי בפירוט הקומי שלך. נכון?
וברמת הסקרנות הקולינרית, מוזמנת להוסיף בשיטת המיש-מש שלך ארסנל שלם ומפתיע, בפרטי כמובן.

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 10:00 am

אני יכולה להבין אכזבה של מישהו שנכנס למתכון מסויים ומגלה שזה יותר מדי מושחת עבורו, זה לא אומר שיש לה לגיטימציה לכתוב דברים כמו שכתבה, יכולה פשוט להסתפק בלא להכין .
אני עדיין בלוג מתוקתק שעומד גאה בכל המתכונים שלו

Reply
חוה ספטמבר 14, 2024 at 10:59 am

אזהרה???… זה בלוג אפייה לא בלוג בריאות

Reply
צליל אוגוסט 2, 2024 at 1:12 pm

השקדים הפרוסים ואבקת הסוכר בסוף רשימת המצרכים הם לא חלק מהרכיבים של קרם השקדים נכון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2024 at 11:20 am

נכון
גם הריבה זה לאחרי

Reply
עדי אוגוסט 3, 2024 at 11:31 am

היי קרן,
מתכון מצוין, תודה רבה.
המרתי ביצים ברסק תפוחים טבעי וחמאה בנטורינה, כדי שיהיה טבעוני. מוצלח ביותר.

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2024 at 5:48 pm

שמחה מאוד לשמוע

Reply
איילת אוגוסט 8, 2024 at 2:38 pm

בכמה רסק תפוחים השתמשת?

Reply
איריס עבדי אוגוסט 5, 2024 at 12:24 pm

הי קרן, אם אין לי מעבד מזון אפרש להכין את הפירורים בלישה או במיקסר ערבול (לא הקצפה) ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2024 at 11:02 pm

במיקסר עם וו גיטרה

Reply
סבטלנה אוגוסט 8, 2024 at 11:39 pm

תודה ענקית על מתכון!מאוד טעים.מחר מכינה בפעם השניה לארוחת יום שישי.

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2024 at 7:59 am

תודה סבטלנה

Reply
רימונה רייפר אוגוסט 20, 2024 at 10:00 am

קרן יקרה תודה לך על מתכון נהדר.הכנתי וחתכתי לריבועים קטנים במנגלים.ממש להתמוגג כמה שהחיתוכיות טעימות ועם אספרסו זה סוף הדרך.

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2024 at 9:04 pm

שמחה לשמוע

Reply
אילנית אוגוסט 22, 2024 at 11:25 am

מה את אומרת על להחליף את הריבה בנוטלה????

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:55 am

אומרת יאמי

Reply
חוה ספטמבר 15, 2024 at 7:32 am

טוב אני לא יכולה איתך… כל מתכון שלך פשוט מעולה. כבר המון זמן חיפשתי את המתכון המושלם לחיתוכיות פירורים וזה פשוט זה. הכנתי, יצא מושלם! היה לי קצת קרם שקדים במקפיא (שנשאר ממילוי קרואסון), הוספתי לו קצת שמנת לריכוך, יצא וואו, מושלם, עדין, מעולהההה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2024 at 8:08 am

איזה כייף!

Reply
ענת ספטמבר 20, 2024 at 3:26 pm

עוגה מדהימה, טעימה בטירוף! רק מתפוררת, מה לא עשיתי טוב?

Reply

Leave a Comment