טבעונילחמים ומאפים

חלה משש בקליעת טריק עם שומשום שחור

אוקטובר 13, 2022 39 Comments

גיליתי שיטה ממש קלה להכנת חלות משש רצועות ואני עפה עליה, זה גורם לחלות שלי להיות יפות אבל להישאר קצת ביתיות

וכפריות ואני אוהבת את זה ממש, ולאחרונה התחלתי להוסיף לחלות שלי שומשום שחור הוא משפיע על הצבע אבל גם על הטעם והוא

נהדר לציפוי חלות, קצת קראנצ׳י וקריספי, ויפה ממש.

אני יודעת שיש סגה סביב קליעת חלות ושהטרנד הזה מלווה היום בהרבה חשבונות אינסטגרם וטיק טוק שממש עוסקים בקליעת

חלות בלבד, וזה חלום של כולנו לדעת לקלוע קליעות שונול ומדוייקות,אבל לא לכולם זה עובד, ולא כולם מצליחים בקליעות,

לפעמים הקליעות יפות רק אצל מישהו אחר, וולפעמים הלחץ מהקליעה והסטרס שלנו עושה לנו בלגאן וכלום לא מצליח.

השיטה הזו ממש קלה, ולא דורשת שום מיומנות, רק צריך עקוב אחרי ההוראות או לראות את הסרטון שלי ולהבין כמה זה קל.

המתכון יניב שתי חלות גדולות או שלוש חלות בינוניות, תלוי בכם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

חלה משש בקליעת טריק עם שומשום שחור/2 חלות גדולות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה או מניטובה לבן

2 כפות שמרים יבשים

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן (לחלות פחות מתוקות אפשר להוריד שליש כוס)

1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית (אפשר להמיר בקנולה)

כף מלח דק

ביצה (לא חובה אפשר לוותר)

2.5-3 כוסות (550-600) מ״ל מי ברז

לציפוי:

1/4 כוס סילאן

כוס שומשום לבן

כוס שומשום שחור

קערה גדולה עם מים

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם השמרים היבשים והסוכר.

תוך כדי לישה מוסיפים קמח, ואת השמן וממשיכים ללוש עוד כדקה, מוסיפים מלח ואת יתרת המים במזיגה איטית,

(לא הכל בבת אחת! ייתכן והבצק שלכם לא זקוק לכל הכמות)

ולשים למשך 8-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש הנפרד מדפנות הקערה אך מעט דבוק לבסיס הקערה.

כשהבצק מוכן מעבירים לקערה מעט משומנת , מגלגלים את הבצק בשמן כך שיהיה כולו מצופה במעטה שומן, מכסים

בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה שלם במקרר.

כשהבצק תפח, שוקלים אותו ומחלקים ל 12 חלקים שווים בגודלם (בדרכ זה יוצא 140-150 גר׳ לכדור)

מגלגלים את חלקי הבצק לכדורים ועל משטח מעט מקומח מכסים ומניחים להם לנוח כ 15-20 דקות.

לאחר מנוחה, מרפדים תבנית אפייה, ומרדדים את כל הכדורים לרצועות.מקמחים אותן מעט, זה יעזור בקליעה חלקה.

מניחים כל שתי רצועות אחת על השניה כמו איקס ומגלגלים לבורג משני הצדדים, חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים

בסופו של דבר יתקבלו שישה ברגים.

לוקחים שלושה ברגים וקולעים אותם קליעת שלוש רצועות הכי פשוטה, כמו צמה בשיער

חוזרים על הפעולה עם שלושת הברגים הנוספים. יתקבלו שתי חלות.

מוזגים לקערה רחבה מי ברז, ומוזגים פנימה את הסילאן ומערבבים.

מפזרים שני סוגי שומשום על מגש רחב,

טובלים כל חלה בתוך הקערה עם המים משני הצדדים (כן כן , כמו שרוחצים תינוק) ומעבירים מיד לתבנית עם השומשום

ומגלגלים אותה כדי שתהיה מצופה כולה משני הצדדים.

מניחים על תבנית האפייה מכסים במגבת ושולחים להתפחה נוספת של 30-35 דק׳ עד שהחלות גדולות ותפוחות

בינתיים מחממים חום תנור ל 190 מעלות וכשהתנור חם אופים את החלות למשך 30 דק׳ עש הן שחומות למראה.

מוציאים, מצננים מעט, ומכסים במגבת.

הכי טוב לשמור על הטריות שלהן בשקית ניילון פשוטה של הסופר, אבל רק אחרי שהצטננו לחלוטין.

 

39 Comments

דורית אוקטובר 13, 2022 at 3:15 pm

כוס סוכר????
כמה מים ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 3:59 pm

החלות מתוקות כן כוס סוכר אפשר להוריד
מיד מוסיפה מים במתכון

Reply
תמר מאי 3, 2023 at 1:24 pm

היי קרן
אפשר להמיר בדבש במקום סוכר ,וכמה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 4:37 pm

כמות הסוכר במתכון גבוהה כדי שתצא חלה מתוקה..
המרה של כל הכמות בדבש תניב בצק מאוד דביק שקשה לעבודה.
ממליצה או להוריד לחצי מכמות הסוכר ולהוסיף 1/4 כוס דבש
או להשתמש רק בשליש כוס דבש ולדעת שהיא תצא פחות מתוקה אבל ממש טעימה:-)

Reply
ענת אוקטובר 13, 2022 at 3:19 pm

חסר כמות של מים במתכון

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 3:59 pm

מיד מוסיפה

Reply
שלי אוקטובר 13, 2022 at 3:19 pm

היי קרן יקרה,
אם אני מתפיחה לילה במקרר, בבוקר למחרת מוציאה לשיש ומיד מחלקת לכדורים או שמא עדיף לחכות שהבצק יהיה בטמפרטורות החדר ורק לאחר מכן לחלק לכדורים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 3:58 pm

מיד מחלקת לכדורים ונותנת להם לנוח קצת יותר זמן

Reply
דורינא אוקטובר 28, 2022 at 8:48 pm

היי קרן
הכנתי עם קמח לחם. יצא מדהים.
תודה רבה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2022 at 1:46 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
רותם אוקטובר 13, 2022 at 3:34 pm

אין במתכון כמות מים

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 3:58 pm

מיד מתקנת

Reply
Noa אוקטובר 13, 2022 at 6:38 pm

היי קרן, אפשר להכין לחמניות במתכון הזה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 8:34 pm

בטח!

Reply
טל אוקטובר 14, 2022 at 7:49 am

היי קרן ! ראשית תודה רבה !
1. מה לגבי מחצית המים הנותרת ?
2. מה הקטע עם / בלי ביצה ? יש משמעות?
3. קמח מניטובה חייב התפחה של 24 שעות ?

תודה רבה ושבת שלום !

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 8:21 am

הי טל, תיקנתי עכשיו את המתכון והוספתי את תזמון הוספת המחצית השניה של המים (במזיגה איטית כמובן)
אין הרבה משמעות עם או בלי ביצה לא קריטי מתאים לטבעונים
קמח מניטובה אינו חייב התפחה ארוכה, אחלה קמח

Reply
טל אוקטובר 14, 2022 at 12:30 pm

תודה רבה קרן ! שבת שלום !

Reply
ענוה אוקטובר 14, 2022 at 8:32 am

היי קרן אפשר להחליף את הסילאן בציפוי בדבש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 9:31 am

בטח

Reply
ענת אוקטובר 14, 2022 at 2:40 pm

הי קרן,
האם אפשר להשתמש בקמח לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 3:41 pm

כן בטח

Reply
אדם אוקטובר 16, 2022 at 12:36 am

לא רוצה לשאול כלום פשוט ממש אוהב את המתכונים:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2022 at 10:41 pm

אדם תודה!

Reply
זמירה נובמבר 3, 2022 at 8:13 am

הי
מכורה למתכונים, לפני שאני חושבת להכין משהו , אני פונה לאתר שלך.
אני הבנתי שכל מתכוני השמרים שלך, אולי גם בכלל, אני יכולה להכין עד תום כולל התפחה לאחר ההכנה ,
כלומר לדוגמא הכנתי את הלחם הנ"ל עד סופו כולל התפחה אחרי הצורות, אני יכולה להקפיא לפני האפיה, ביום האפיה אני מוציאה מהמקפיא מפשירה ואופה, נכון? אני אומרת לך למה זה חשוב לי, כשאני מזמינה אורחים אי אפשר להכין כמה סוגים של מאפים באותו היום, לכן ההקפאה מאוד עוזרת ומשאירה את המאפה טרי , שזה נאפה באותו היום , אשמח לדעת אם המסקנה שלי נכונה. תודה רבה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2022 at 5:18 am

אין בעיה להקפיא להפשיר להתפיח ולאפות

Reply
שרון דצמבר 9, 2022 at 12:48 pm

היי קרן. איזה כיף המתכונים שלך!!! תענוג. את חושבת שאפשר להכין חצי כמות-כלומר חלה אחת. לחתוך את כל המוצרים בחצי?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 1:47 pm

ברור שאפשר

Reply
זמירה נובמבר 7, 2022 at 2:21 pm

תודה
ראיתי ביוטיוב אופה שמכינה מבצק שמרים שושנה שוקולד שהיא ערבבה את המילוי בבצק וכך היא לא היתה צריכה למרוח את המילוי מעל הבצק .מה דעתך? זה יצא טוב ? היא עשתה מתכון אחד שלושה טעמים חילקה את הבצק לשלוש ובכל חלק שמה טעם אחר , אחד בטעם שוקולד ואחד בטעם קפה (אם הייתי עושה הייתי עושה קינמון) ואחד בלי תוספת , לאחר רידוד כל חלק שמה חלק מעל חלק וכך יצא מתכון אחד שלושה טעמים, השאלה אם זה באמת יצא טוב .

Reply
ג׳ון נובמבר 18, 2022 at 1:51 pm

היי קרן 🙂

אני אף פעם לא יודע אם לאפות בחום עליון תחתון או בטורבו. יש לך המלצה לסוג האפייה בתנור לכל סוגי החלות שלך?
המון המון תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2022 at 6:57 am

אני אופה רק בחום עליון תחתון

Reply
הילה דצמבר 30, 2022 at 4:41 pm

היי קרן,
אפשר לוותר על ההתפחה של הכדורים )התפחה שנייה(?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:16 pm

כן

Reply
רותי פברואר 16, 2023 at 10:50 pm

היי קרן, ראשית אין כמעט מתכון של חלות שלא הכנתי… כולם מעולים פלוס
במתכון הזה גם אפשרי להחליף את הטבילה במים במריחת ביצה, נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:09 pm

בטח שאפשר

Reply
יפית נובמבר 29, 2023 at 11:49 pm

אפשר לעשות 2 קילו ? להכפיל בכמות

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2023 at 8:40 am

אין בעיה להכפיל

Reply
שלומית מאי 28, 2024 at 9:46 am

האם אפשר במקום לטבול בקערה (מפחדת שיתפרק לי ויהיה בלאגן) למרוח במברשת עם ביצה טרופה מעורבבת בסילאן?

Reply
נחמי ספטמבר 20, 2024 at 11:56 am

הי קרן, אם אני משתמשת בכוסמין לבן, צריך להוסיף מים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2024 at 12:25 am

אין צורך

Reply

Leave a Comment