עוגות שמריםשבועות

כתר גבינה ופטל חורפי

דצמבר 28, 2023 19 Comments

צילום: נופר צור

כמו בכל שנה יש סיכום שנתי כזה פה וברשתות החברתיות של איזה מתכונים הכי אהבתם השנה ומה אנחנו מאחלים לעצמנו,

זו שנה שקצת קשה לסכם כי מבחינת היא לא נגמרת עד שלא תיגמר המלחמה, אבל אני כן יודעת שהשנה כמו בכל שנה,

המתכונים שאתם הכי אהבתם הם המתכונים המנחמים של מאפי השמרים למיניהם, ושמרים גבינה זה אחד הפייבוריטים

שלי ושלכם.

כשאני רואה כתר יפה כזה עם גבעות יפות של בצק שמרים מתוק, פירורי בצק שזופים ואבקת סוכר מלמעלה, רק בא לי למשוך אחד

להכין לי כוס תה, ולהתנחם במתוק מתוק הזה.

את המלית לעוגה הכנתי מגבינת טבורוג, גבינה מאוד נייטרלית שמשמשת בעיקר למליות לאפייה של מלוחים ומתוקים,

היא רק 5% , רכה ומאוד נעימה לעבודה, ומקבלת מעולה את הטעמים שתצרפו לה.

**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

צילום: נופר צור

כתר גבינה ופטל חורפי/ 8 לחמניות בתבנית עגולה 24-26

מצרכים למתכון:

לבצק:

500 גר׳ קמח לחם/חלה/מניטובה או קמח לבן רגיל

1 כף גדושה שמרים יבשים

1/2 כוס (120 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה  גודל L

120 חמאה רכה

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב חמים

1/2 כפית מלח דק

למילוי:

1 חבילה גבינת טבורוג של משק צוריאל 

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

1/2ֶ מיכל שמנת חמוצה

6 כפות(50 גר') אבקת סוכר

1/2 כפית גרידת לימון או תפוז

חופן אוכמניות טריות או קפואות  (אפשר כל פרי יער אחר)

לציפוי:

חלמון טרוף

לקראמבל:

80 גר' חמאה קרה

1/3 כוס (66 גר')סוכר לבן

3/4 כוס (105 גר')קמח לבן רגיל

לסירופ סוכר:

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז

לעיטור

אבקת סוכר

מכינים את הבצק:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית

מוסיפים חמאה, ביצה, , וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,

אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, מעט בכל פעם. וממשיכים ללוש  למשך 8 דקות נוספות

עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע, שנפרד מדפנות הקערה אבל נשאר מעט דבוק לתחתית.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, בטמפרטורת החדר (אפשר לילה במקרר)

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ושומרים במקרר.

מכינים את הקראמבל:

בקערה מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ובעזרת הידיים משפשפים ליצירת פירורים.

מניחים במקרר עד לשימוש.

מרפדים תבנית בנייר אפייה רצוי גם בדפנות ומשמנים אותו מעט.

מחלקים את הבצק ל 8 חלקים שווים

על משטח נח לעבודה מרדדים כל חלק בצק לעיגול דק, ומניחים במרכז העיגול כף גדושה מאוד מהמלית,

מניחים מעל המלית פירות יער (אני השתמשתי בפטל גדול יחסית הספיקה לי יחידה אחת)

מקפלים את כל עיגול הבצק פנימה מעל המלית וצובטים מעט כדי לסגור לצורת כדור,

הופכים ומגלגלים מעט את הכדור שיהיה יפה וחלק וייסגר לגמרי.

מניחים בתבנית האפייה צמוד לדופן.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק ומניחים את כולם אחד ליד השני מסביב לדופן התבנית עד שהיא מלאה

ובמרכז נשאר חור פנוי.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהכדורים תפוחים למראה זה ייקח בערך 45-60 דקות בחורף

מברישים את השושנים בחלמון טרוף ומפזרים עליהם פירורי קראמבל

מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הכתר למשך 35-45 דקות עד שהשבצק שחום למראה .

בזמן שהכתר בתנור אפשר להכין סירופ סוכר:

על האש מביאים לרתיחה סוכר ומים, מורידים לאש בינונית ומבשלים למשך 5-6 דקות.

כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לזלף עליה מלמעלה סירופ סוכר

מקשטים באבקת סוכר ומגישים

19 Comments

תמר דצמבר 28, 2023 at 6:36 pm

הי. אפשר להחליף את האינסטנט בקורנפלור + תמצית וניל?

Reply
יואב פברואר 9, 2024 at 12:16 pm

קרן, כבר פעם שנייה שהבצק לא תופח לי. עשיתי בדיוק כמו שכתוב, מה יכולה להיות הבעיה?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:22 pm

קצת קר בחורף אולי לוקח לו יותר זמן או שתחליפי שמרים

Reply
יהודית גלעד מאי 30, 2024 at 4:18 pm

אפשר להכין ולהקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:41 pm

בטח

Reply
Victoria דצמבר 28, 2023 at 9:06 pm

אפשר לקנות

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2023 at 6:40 am

אני לא מוכרת

Reply
מירב סמוחי דצמבר 28, 2023 at 9:46 pm

תודה על השיתוף נראה מעולה
אפשר להחליף את הגבינה בגבינה אחרת? גבינת שמנת?/סקי?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2023 at 6:40 am

אפשר לערבב איזה גבינות שאוהבים

Reply
אביה ארדיטי דצמבר 31, 2023 at 11:30 am

איני מוצאת פטל, מה אפשר במקום?

Reply
אורית דצמבר 29, 2023 at 11:51 am

היי קרן,
המתכונים שלך נפלאים כולם
אין שבוע בלי להכין משהו משלך, והכל טעיםםםםם.
מה תחליף לגבינת טבורוג? אין לי ובא לי להכין‍♀️

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2023 at 10:45 pm

תודה רבה!ֶריקוטה או תבור, או טוב טעם

Reply
אביה דצמבר 31, 2023 at 11:59 am

איני מוצאת פטל, גם לא קפוא. מה ניתן במקום?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2023 at 12:36 pm

תותים, אוכמניות, צימוקים, כל פרישאת אוהבת

Reply
ידידה פברואר 9, 2024 at 12:11 am

כמות הבצק עצומה ביחס לגבינה. גם כשהשתמשתי עם חלק ממנו (מהשאר עשיתי רוגעלך) עדיין היה המון בצק ביחס לגבינה. הגבינה יצאה יבשה מאד, אולי שמתי כפות גדושות של אינסטנט פודינג? לא ממש זוכרת.. אבל העוגה יצאה יפיפיה!! כולם עפו עליה כשראו אותה.
משהו בכמויות בעייתי, חבל.

Reply
Hagz פברואר 10, 2024 at 10:17 pm

תודה על מתכון מעולה! עוגה מהממת וטעימה בטירוף!

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:08 pm

תודהההה

Reply
חגית ספטמבר 19, 2024 at 11:26 am

אמנם לא חורף אבל יצאה לי עוגה נהדרת ברמה של קונדטוריה! הכנתי עם דובדבנים קפואים.

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:24 am

משמח ממש

Reply

Leave a Comment