הכנתי אתמול לחמניות כל כך טעימות ולא היה לי עם מי לחלוק אותן.
לא היה אף אחד בבית שיאכל, והן עמדו פה חמימות ורכות ולא יכולתי שלא לחלוק אותן עם מישהו.
גור אדם לא נוגע, נתן לא היה, אור היתה בעבודה, יובל שעובדת איתי טעמה ביס לפני שהלכה ואמרה שזה כמו סופגניה הכי טעימה שהיא אכלה
אבל היו פה עוד הרבה לחמניות ואני יחסית חדשה בשכונה ולא מכירה את השכנים אז אין לי את מי לפנק:-)
אז השארתי את הלחמניות בבית ויצאתי לטיול ורגע לפני שיצאתי מהבניין, עוד בחדר מדרגות שמעתי שמהדירה בקומה
שניה שומעים מוסיקה חזקה. אז חזרתי הביתה ועטפתי יפה בקופסא לחמניות ויצאתי שוב לקומה 2.
דפקתי בדלת וצלצלתי אבל המוסיקה היתה חזקה ולא שמעו אותי.
חשבתי לעצמי שאני אחכה שהשיר יסתיים ואז אצלצל שוב אבל השירים לא הפסיקו וככה יצא שעמדתי 7 דקות שזה המון ליד דלת של
מישהו שאני לא מכירה והוא לא מכיר אותי וחיכיתי שהשיר יסתיים, אבל זה לא קרה ואחרי הרבה פעמים של צלצול התחלתי לחשוב
שאולי שומעים אותי וסתם לא בא להם לפתוח כי מכיר אותי בכלל, וזה גם ממש אובססיבי לעמוד ככ הרבה זמן לידד דלת של שכן שאני לא מכירה
וקצת אפילו מפחידי כזה. אז הלכתי הביתה חזרה והנחתי את הלחמניות במטבח ויצאתי לטיול .
בערב נתן חזר ואכל ואמר שהן מדהימות אבל תכלס, בפעם הבאה שאכין אותן אני חייבת לוודא שיש קודם מי שאוכל אותן חמימות
כי הן אחד הדברים הכי טעימים שיש.
אז השכן שלי מקומה 2 ששומע מוסיקה בספרדית ממש חזק, הפסדת! והוא בכלל גרמני חחח שלא דובר עברית .
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
לחמניות וניל עם ריבה ושקדים מטורפות!/ 10-11 יחידות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק:
1/2 קילו (3.5 כוסות) קמח מניטובה לבן/לחם/חלה/ או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
100 גר׳ חמאה מומסת
1/2 כפית מלח דק
1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב מעט חמים
1 כפית מחית/תמצית וניל משובחת
למילוי:
1 כוס ריבה שאתם אוהבים (אנחנו השתמשנו בריבת תותים של תתה)
להברשה:
ביצה טרופה
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עם כף עץ גדולה, ערבוב ידני עד שהבצק נאסף, נפרד מעט מהדפנות ועדיין מאוד דביק.
אל תדאגו, לבצק יש מרקם מאוד ״מלוכלך״ וכך צריך להיות
מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים
כשהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מקומח היטב, ואוספים אותו לכדור.
מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מרדדים כל חלק בצק למלבן לא גדול מדי, ומניחים כף של ריבה במרכז.
סוגרים את הבצק, מעבירים צד אחד מעל הריבה ואת הצד השני מעליו וקצת מעצבים לצורת לחמניה ארוכה.
מניחים את הלחמניות בתבנית אפייה ומכסים אותן במגבת להתפחה של 40 דק.
כשהלחמניות תפחו מחממים תנור ל 170 מעלות.
טורפים היטב ביצה, ומברישים את הלחמניות, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות
אופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות למראה.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור בוזקים עליהן הרבה אבקת סוכר.
מגישים חמים וטרי.
** במקום ריבה אפשר כל מלית אחרת שאוהבים.
**לגרסת פרווה ממירים את החלב במים חמימים ואת החמאה במחמאה/נטורינה או 1/2 כוס שמן קנולה
13 Comments
לילדים שאוהבים בלי מילוי, אפשר להשאיר ריק?
כן
אפשר להקפיא אחרי אפיה?
כן
תודה רבה על המתכון! אני צריכה בבקשה עזרה דחופה, אני עכשיו מכינה את המאפה למשלוח מנות, השתמשתי בחצי קילו כוסמין לבן ונהייתה לי ממש בלילה, הוספתי כל פעם עוד קצת, קצת התגבש אבל זה לא נראה כמו שיוצא בסרטון…יש פתרון?
תודה מראש!
מקןה שהתסדרת, זה אמור להסתדר בהתפחה
הסתדר לבסוף 🙂 ב"ה יצא מעולה! תודה על המתכונים שלך! אנחנו מאוד נהנים מהם! עשיתי במשלוח מנות גם את הטארט פיצה שלך ויצא מדהים!!
הי קרן. נפלא! תוכלי להציג גם גרסה מלוחה?
יש באתר לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה לחפש
הי קרן,
נראה נהדר.
2 שאלות:
1) האם אפשר להתפיח לילה במקרר? אם כן, אפשר להפחית מכמות השמרים?
2) האם אפשר להקפיא אחריי האפייה ולהוציא ולחמם במיקרוגל?
תודה, דינה
הי קרן, ראשית תודה רבה לך על הנתינה של המתכונים הנפלאים.
אפשר להוסיף אינסטנט וניל במקום תמצית וניל ולקזז מהקמח? תבורכי❤️
ממש מעט
האם במקום לחמניות אפשר לעצב את הבצק ל 2 רולדות ולעשות בבקה?