מאפים ללא לישהמתכוני פרווהעוגות שמרים

לחמניות וניל עם ריבה ושקדים מטורפות!

מרץ 11, 2024 13 Comments

הכנתי אתמול לחמניות כל כך טעימות ולא היה לי עם מי לחלוק אותן.

לא היה אף אחד בבית שיאכל, והן עמדו פה חמימות ורכות ולא יכולתי שלא לחלוק אותן עם מישהו.

גור אדם לא נוגע, נתן לא היה, אור היתה בעבודה, יובל שעובדת איתי טעמה ביס לפני שהלכה ואמרה שזה כמו סופגניה הכי טעימה שהיא אכלה

אבל היו פה עוד הרבה לחמניות ואני יחסית חדשה בשכונה ולא מכירה את השכנים אז אין לי את מי לפנק:-)

אז השארתי את הלחמניות בבית ויצאתי לטיול  ורגע לפני שיצאתי מהבניין, עוד בחדר מדרגות שמעתי שמהדירה בקומה

שניה שומעים מוסיקה חזקה. אז חזרתי הביתה ועטפתי יפה בקופסא לחמניות ויצאתי שוב לקומה 2.

דפקתי בדלת וצלצלתי אבל המוסיקה היתה חזקה ולא שמעו אותי.

חשבתי לעצמי שאני אחכה שהשיר יסתיים ואז אצלצל שוב אבל השירים  לא הפסיקו וככה יצא שעמדתי 7 דקות שזה המון ליד דלת של

מישהו שאני לא מכירה והוא לא מכיר אותי וחיכיתי שהשיר יסתיים, אבל זה לא קרה ואחרי הרבה פעמים של צלצול התחלתי לחשוב

שאולי שומעים אותי וסתם לא בא להם לפתוח כי מכיר אותי בכלל, וזה גם ממש אובססיבי לעמוד ככ הרבה זמן לידד דלת של שכן שאני לא מכירה

וקצת אפילו מפחידי כזה. אז הלכתי הביתה חזרה והנחתי את הלחמניות במטבח ויצאתי לטיול .

בערב נתן חזר ואכל ואמר שהן מדהימות אבל תכלס, בפעם הבאה שאכין אותן אני חייבת לוודא שיש קודם מי שאוכל אותן חמימות

כי הן אחד הדברים הכי טעימים שיש.

אז השכן שלי מקומה 2 ששומע מוסיקה בספרדית ממש חזק, הפסדת! והוא בכלל גרמני חחח שלא דובר עברית .

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

לחמניות וניל עם ריבה ושקדים מטורפות!/ 10-11 יחידות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק:

1/2 קילו (3.5 כוסות)  קמח מניטובה לבן/לחם/חלה/ או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

100 גר׳ חמאה מומסת

1/2 כפית מלח דק

1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב מעט חמים

1 כפית מחית/תמצית וניל משובחת

למילוי:

1 כוס ריבה שאתם אוהבים (אנחנו השתמשנו בריבת תותים של תתה)

להברשה:

ביצה טרופה

חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

לבצק:

בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עם כף עץ גדולה, ערבוב ידני עד שהבצק נאסף,  נפרד מעט מהדפנות ועדיין מאוד דביק.

אל תדאגו, לבצק יש מרקם מאוד ״מלוכלך״ וכך צריך להיות

מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים

כשהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מקומח היטב, ואוספים אותו לכדור.

מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מרדדים כל חלק בצק למלבן לא גדול מדי, ומניחים כף של ריבה במרכז.

סוגרים את הבצק, מעבירים צד אחד מעל הריבה ואת הצד השני מעליו וקצת מעצבים לצורת לחמניה ארוכה.

מניחים את הלחמניות בתבנית אפייה ומכסים אותן במגבת להתפחה של 40 דק.

כשהלחמניות תפחו מחממים תנור ל 170 מעלות.

טורפים היטב ביצה, ומברישים את הלחמניות, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות

אופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות למראה.

כשהלחמניות יוצאות מהתנור בוזקים עליהן הרבה אבקת סוכר.

מגישים חמים וטרי.

** במקום ריבה אפשר כל מלית אחרת שאוהבים.

**לגרסת פרווה ממירים את החלב במים חמימים ואת החמאה במחמאה/נטורינה או 1/2 כוס שמן קנולה

 

13 Comments

אלונה מרץ 11, 2024 at 6:51 pm

לילדים שאוהבים בלי מילוי, אפשר להשאיר ריק?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:07 am

כן

Reply
נעמה מרץ 11, 2024 at 11:09 pm

אפשר להקפיא אחרי אפיה?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:07 am

כן

Reply
טליה מרץ 21, 2024 at 6:31 pm

תודה רבה על המתכון! אני צריכה בבקשה עזרה דחופה, אני עכשיו מכינה את המאפה למשלוח מנות, השתמשתי בחצי קילו כוסמין לבן ונהייתה לי ממש בלילה, הוספתי כל פעם עוד קצת, קצת התגבש אבל זה לא נראה כמו שיוצא בסרטון…יש פתרון?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2024 at 9:50 pm

מקןה שהתסדרת, זה אמור להסתדר בהתפחה

Reply
טליה מרץ 24, 2024 at 12:24 pm

הסתדר לבסוף 🙂 ב"ה יצא מעולה! תודה על המתכונים שלך! אנחנו מאוד נהנים מהם! עשיתי במשלוח מנות גם את הטארט פיצה שלך ויצא מדהים!!

Reply
Michal Neeman מרץ 12, 2024 at 1:03 am

הי קרן. נפלא! תוכלי להציג גם גרסה מלוחה?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:07 am

יש באתר לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה לחפש

Reply
דינה מרץ 12, 2024 at 9:58 am

הי קרן,

נראה נהדר.
2 שאלות:
1) האם אפשר להתפיח לילה במקרר? אם כן, אפשר להפחית מכמות השמרים?

2) האם אפשר להקפיא אחריי האפייה ולהוציא ולחמם במיקרוגל?

תודה, דינה

Reply
מיכל נבו מרץ 30, 2024 at 11:22 am

הי קרן, ראשית תודה רבה לך על הנתינה של המתכונים הנפלאים.
אפשר להוסיף אינסטנט וניל במקום תמצית וניל ולקזז מהקמח? תבורכי❤️

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:27 am

ממש מעט

Reply
שחר מרץ 22, 2024 at 7:55 am

האם במקום לחמניות אפשר לעצב את הבצק ל 2 רולדות ולעשות בבקה?

Reply

Leave a Comment