לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
נובמבר 1, 2023 | 17 תגובות

מה אני אגיד לכם, החלום שלי שכולם יאכלו מהמאפים שלי מתגשם, רק שבמקום למכור אותם אנ יכל היום אופה לחיילים ולמפונים
כדי לפנק אותם במעט שאני יכולה לעשות למענם.
אני מקבלת בכל יום הודעות מבסיסים ומאנשים שמבקשים שאפנק אותם, ושזו תהיה סוף סוף הזדמנות לטעום מהמאפים שלי,
ואני כל כך נהנית מזה ! אני מוצאת את עצמי מחכה כבר לדעת למי אני אופה כל יום, ומשחקת עם המתכונים, מחדשת, אופה באהבה ומוציאה מפה
ערימות של מאפים סופר טעימים, אז קודם כל תתנדבו! לאפות זה כל כך משתלם. וחוץ מזה שאני באמת מודה לכל מי שיותר איתי קשר,
הכי כייף לי בעולם לדעת שיש אנשים טובים שמחכים למאפים שלי, ובאמת שתמיד תמיד היה לי חלום למכור מאפים שלי, אז אמנם זה ללא רווח, אבל
ההנאה שבלאכיל אנשים, היא אותה הנאה.
השבוע קיבלתי בקשה להביא מאפים לבסיס במרכז הארץ, נזכרתי ששבוע קןדם קניתי בסופר בצל מטוגן מיובש, אפילו לא יודעת למה קניתי אותה,
סתם זרקתי על הדרך לעגלה ואמרתי, כבר נכין ממנו משהו.
אז החלטתי להכין לחמניות שבבצק שלהן יש את הבצק ופרג, וכשהן יצאו מהתנור חמות, בלעתי לחמניה אחת לדעתי בשלמותה!
טוב זה היה נדיר! השילוב של הבצל בבצק גאוני. אתם חייבים לנסות.

![]()
מצרכים למתכון:
לבצק
1 קילו קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח דק
2/3 כוס (120 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה
1/4 כוס שבבי בצל מטוגן ומיובש (אני קניתי בסופר)
4 כפות פרג שלם או טחון
500-550 מ״ל (2 כוסות וקצת) מי ברז
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים וקצת מלח
שומשום לעיטור
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח, במהירות איטית מוסיפים שמן קנולה, ביצה, פרג, בצל מטוגן ומחצית מכמות המים.
לשים במהירות איטית ומוסיפים את יתרת המים במזיגה איטית, אל תמזגו הכל בבת אחת ייתכן והבצק לא זקוק לכל הכמות
לשים את הבצק סהכ 10-12 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש, שנפרד מדפנות הקערה ומעט נשאר דבוק לתחתית.
משמנים מעט את הקערה ומגלגלים את הבצק בשומן, מכסים בניילון נצמד או שקית גדולה ומתפיחים את הבצק למשך שעה וחצי עד שהוא מכפיל
את נפחו.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 105 גר׳ כל כדור, אמורים לצאת מהכמות הזו בערך 18 כדורים.
מניחים את הכדורים על משטח מעט משומן או תבנית מקופדת בנייר אפייה ומכסים אותם להתפחה של 20 דקות.
כשהכדורים מעט תפחו מרדדים על משטח מקומח בעזרת מערוך כל עיגול בצק למלבן ארוך, בעזרת הידיים מגלגלים את המלבן לרצועה.
קושרים את הרצועה ללחמנית קשר פשוטה, ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מכסים את הלחמניות להתפחה חוזרת של 30 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות וכשהלחמניות תפחו מברישים אותן בעדינות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים כ 20-25 דקות עד שהן שזופות למראה.
![]()
לגרסה טבעונית אפשר להשמיט את הביצה.
TAG לחמניות פרג, לחמניות קשר, לחמניות קשר עם בצל מטוגן ופרג
כל שמן שאת אוהבת ובריא לך
מאוד נהנת ואוהבת את אגם אני עושה הרבה מתכונים שלה תבורך ידייייייך
תודה אתי
היי קרן הקישור הוא לסרטון על הלחמניות זעתר
תוקן תודה
היי קרן במידה ואני רוצה לחמניה עגולה ולא קשר. אפשר להכניס לאפייה יצירת העיגולים וההתפחה? או שהשלב של הרידוד והגילגול נותן עוד אפקט?
היי קרן אפשר לטגן בצל ולהוסיף במקום השבבים ?
כן בטח
היוש, אפשר עם קמח כוסמין?
אפשר במקום פרג ובצל לערבב עם בשר?
בשר בתוך הבצק ?
באיזה טמפ מומלץ לאפות? ממה שאני עוקב מבין שאת לא ממליצה על טורבו?תודה רבה
המעלות מצויינות במתכון, אפשר 180-200 אני לא אופה בטורבו אבל זה אפשרי
Shiri Kahn
נובמבר 1, 2023 בשעה 19:17
איזה שמן אחר אפשר חוץ מקנולה. זה שמן ממשלא בריא.