כיפורמתכוני פרווהעוגות בחושות

לייקח תפוזים ושוקולד צ׳יפס

יולי 23, 2024 21 Comments

את העוגה הזו הכנתי שלוש פעמים ובכל פען משהו בה השתבש לי עד שהבנתי שהיא בסדר כמו שהיא גם אם היא לא מושלמת

למרות שאתם בטח שואלים את עצמכם מה השתבש, כי היא נראית סבבה לגמרי, אבל התכנון שלי היה שהשוקולד צי׳פס ייטמע לגמרי בכל העוגה ולא יישאר

לי בתחתית העוגה או בחלקה העליון ובכל פעם זה פשוט לא קרה.

בפעם הראשונה שהכנתי אותה היא יצאה מושלמת אבל כל החלק הפנימי שלה לא היה אפוי

בפעם השניה כל השוקולד ציפס נחת לי לתחתית העוגה, ובפעם השלישית כל השוקולד ציפס נשאר למעלה.

ואחרי שאכלנו פה שלוש פעמים את העוגה החלטתי שזו, חלאס! אני אוהבת אותה כמו שהיא וככה אני מעלה אותה.

היום יש צום יז בתמוז, אז אני יכולה להגיד שהיא גם לצאת הצופ, היא גם ממש מתאימה ליום כיפור והיא ממש מתאימה לסופש.

היא הכי עוגה שכייף שעומדת על השיש עם אבקת סוכר ואי אפשר לעבור לידה בלי ליישר קצת בכל פעם.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

לייקח תפוזים ושוקולד צ׳יפס׳תבנית אנג׳ל מתפרקת בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

6 ביצים גודל L מופרדות לחלבון חלמון

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי או קנוי

1 כפית מחית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2.5 כוסות (330 גר׳) קמח לבן רגיל

1+1/4 כוסות (250 גר׳) שוקולד ציפס מריר

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות. במיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר למשך 3-4 דקות עד שנוצר קצף תפוח ויציב.

מוסיפים את החלמונים, מיץ תפוזים ושמן ומקציפים שוב. הבלילה תהפוך לנוזלית וזה בסדר. מוסיפים פנימה אבקת אפייה וניל, וקמח לבן ואפשר להפעיל שוב

את המיקסר עם בלון הקצפה על מהירות בינונית ולערבב את הבלילה עד שהיא אחידה ולא יותר מזה.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית (את תבנית האנג׳ל לא משמנים כלל, אם יש לכם תבנית אחרת תשמנו אותה)

מקמחים היטב שוקולד ציפס בקערה ומפזרים אותו מעל הבלילה בתבנית.

אופים כ 55-60  דק׳ עד שהעוגה שחומה למראה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

מוציאים מהתנור ואם זו תבנית אנג׳ל הופכים אותה על משטח ומצננים ככה. כל תבנית אחרת פשוט מעבירים לרשת צינון ומצננים את העוגה לפני חילוץ.

מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים.

21 Comments

יעל מזרחי יולי 24, 2024 at 3:23 pm

קרן המדהימה!!!
האם אפשר לוותר על השוקולד צ'יפס???

Reply
יעל מזרחי יולי 24, 2024 at 3:26 pm

קרן המדהימה!!!
האם אפשר לוותר על השוקולד צ'יפס

Reply
קרן אגם יולי 25, 2024 at 9:51 am

בוודאי

Reply
אליסה יולי 26, 2024 at 7:58 am

אפשר לשמור בחוץ או בקירור?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2024 at 2:10 pm

אין צורך בקירור

Reply
מעין אוגוסט 9, 2024 at 4:04 pm

נראה מעולה. מתי מוסיפים את החצי כוס סוכר הנוספת?

Reply
קרן אוגוסט 10, 2024 at 10:49 am

האם אפשר בתבנית קוגלהוף?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2024 at 2:40 pm

כן

Reply
עפרה אוגוסט 13, 2024 at 9:31 pm

יש,דבר כזה שוקולד,צ'יפס,חלבי לא מריר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:25 am

בטח, לרוב תמצאי את זה בחנויות שמתמחות באפייה

Reply
סמדר אוגוסט 22, 2024 at 1:56 pm

הי קרן
האם אפשר חמאה במקום שמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:55 am

אפשר אבל העוגה תצא פחות אוורירית

Reply
רינה אוגוסט 22, 2024 at 6:18 pm

הי קרן,
אפשר להשתמש בשמן זית ובקמח כוסמין/מלא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:54 am

שמן זית בעוגות בחושות זה רק אם את משתמשת בזנים מאוד מאוד עדינים שאינם משתלטים במרירות כגון קורנייקי, פיקואל או לצ׳ינו, אחרת חבל על העוגה. כוסמין אפשר אין בעיה

Reply
הילה אוגוסט 22, 2024 at 8:28 pm

הי קרן,
מתי מוסיפים את שאר הסוכר (חצי כוס)?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:58 am

טעות שלי הילה, מוסיפים ביחד את כל הסוכר, תוקן, תודה

Reply
דליה אוגוסט 23, 2024 at 10:28 am

עוגה מדהימה, יצאה גבוהה בתבנית רגילה. ללא גלוטן- השתמשתי בכוס קמח רב תכליתי וחצי כוס שקדים טחונים. תודה קרן

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 4:30 pm

שמחה לשמוע דליה תודה

Reply
Shira ספטמבר 4, 2024 at 1:42 pm

סתם שאלה 🙂 מה הפירוש של המילה "לייקח"?

Reply
שקד אוקטובר 25, 2024 at 12:41 pm

היי קרן,
האם אפשר לוותר על מחית הוניל ולשים במקום תמצית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2024 at 4:06 pm

תמיד

Reply

Leave a Comment