את העוגה הזו הכנתי שלוש פעמים ובכל פען משהו בה השתבש לי עד שהבנתי שהיא בסדר כמו שהיא גם אם היא לא מושלמת
למרות שאתם בטח שואלים את עצמכם מה השתבש, כי היא נראית סבבה לגמרי, אבל התכנון שלי היה שהשוקולד צי׳פס ייטמע לגמרי בכל העוגה ולא יישאר
לי בתחתית העוגה או בחלקה העליון ובכל פעם זה פשוט לא קרה.
בפעם הראשונה שהכנתי אותה היא יצאה מושלמת אבל כל החלק הפנימי שלה לא היה אפוי
בפעם השניה כל השוקולד ציפס נחת לי לתחתית העוגה, ובפעם השלישית כל השוקולד ציפס נשאר למעלה.
ואחרי שאכלנו פה שלוש פעמים את העוגה החלטתי שזו, חלאס! אני אוהבת אותה כמו שהיא וככה אני מעלה אותה.
היום יש צום יז בתמוז, אז אני יכולה להגיד שהיא גם לצאת הצופ, היא גם ממש מתאימה ליום כיפור והיא ממש מתאימה לסופש.
היא הכי עוגה שכייף שעומדת על השיש עם אבקת סוכר ואי אפשר לעבור לידה בלי ליישר קצת בכל פעם.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
לייקח תפוזים ושוקולד צ׳יפס׳תבנית אנג׳ל מתפרקת בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L מופרדות לחלבון חלמון
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי או קנוי
1 כפית מחית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
2.5 כוסות (330 גר׳) קמח לבן רגיל
1+1/4 כוסות (250 גר׳) שוקולד ציפס מריר
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות. במיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר למשך 3-4 דקות עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
מוסיפים את החלמונים, מיץ תפוזים ושמן ומקציפים שוב. הבלילה תהפוך לנוזלית וזה בסדר. מוסיפים פנימה אבקת אפייה וניל, וקמח לבן ואפשר להפעיל שוב
את המיקסר עם בלון הקצפה על מהירות בינונית ולערבב את הבלילה עד שהיא אחידה ולא יותר מזה.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית (את תבנית האנג׳ל לא משמנים כלל, אם יש לכם תבנית אחרת תשמנו אותה)
מקמחים היטב שוקולד ציפס בקערה ומפזרים אותו מעל הבלילה בתבנית.
אופים כ 55-60 דק׳ עד שהעוגה שחומה למראה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ואם זו תבנית אנג׳ל הופכים אותה על משטח ומצננים ככה. כל תבנית אחרת פשוט מעבירים לרשת צינון ומצננים את העוגה לפני חילוץ.
מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים.
21 Comments
קרן המדהימה!!!
האם אפשר לוותר על השוקולד צ'יפס???
קרן המדהימה!!!
האם אפשר לוותר על השוקולד צ'יפס
בוודאי
אפשר לשמור בחוץ או בקירור?
אין צורך בקירור
נראה מעולה. מתי מוסיפים את החצי כוס סוכר הנוספת?
האם אפשר בתבנית קוגלהוף?
כן
יש,דבר כזה שוקולד,צ'יפס,חלבי לא מריר?
בטח, לרוב תמצאי את זה בחנויות שמתמחות באפייה
הי קרן
האם אפשר חמאה במקום שמן?
אפשר אבל העוגה תצא פחות אוורירית
הי קרן,
אפשר להשתמש בשמן זית ובקמח כוסמין/מלא?
שמן זית בעוגות בחושות זה רק אם את משתמשת בזנים מאוד מאוד עדינים שאינם משתלטים במרירות כגון קורנייקי, פיקואל או לצ׳ינו, אחרת חבל על העוגה. כוסמין אפשר אין בעיה
הי קרן,
מתי מוסיפים את שאר הסוכר (חצי כוס)?
טעות שלי הילה, מוסיפים ביחד את כל הסוכר, תוקן, תודה
עוגה מדהימה, יצאה גבוהה בתבנית רגילה. ללא גלוטן- השתמשתי בכוס קמח רב תכליתי וחצי כוס שקדים טחונים. תודה קרן
שמחה לשמוע דליה תודה
סתם שאלה 🙂 מה הפירוש של המילה "לייקח"?
היי קרן,
האם אפשר לוותר על מחית הוניל ולשים במקום תמצית?
תמיד