כמו שאתם יודעים או שאולי לא, בשבוע שעבר צילמתי את התכנית החדשה שלי שתעלה בערוץ האוכל.
לקח הרבה זמן לעבוד על התכנים והמתכונים של התכני ולהחליט מה ייכנס ומה לא.
מצאתי את עצמי כותבת לכל אחד מהפרקים עוד ועוד מתכונים שכוללים בצק שמרים מצופה בשומשום:-)
כי אין מה לעשות, בסופו של דבר זו אחת האהבות הגדולות ביותר שלי. והייתי רוצה לפתח עוד ועוד מתכונים
כאלו שנראים מליון דולר בחליפות השומשום שלהם. כמובן שלא יכולתי להכניס את כל המתכונים שרציתי
ונאלצתי לוותר על חלק נכבד מהם, אבל איזה כייף שיש לי אתר שבו אני יכולה להשתולל ולהעלות עוד ועוד
מתכונים של בצקים מכוסים בשומשום בלי לדפוק חשבון ! והכי כייף, שאתם נהנים מהמצכונים האלו
ומכינים אותם, ואני מציינת את זה כי ראיתם תמונה של מאפה המשולשים הזה באינסטגרם שלי
והיו לי ככ הרבה בקשות למתכון, שאני יודעת, שכשאני מתהלבת ממשהו, אז גם אתם,
ואתם פה כי אתם סומכים על המתכון שיהיה מתכון הורס. אז תודה לכם על זה והתבנית הזו של המשולשים
יכולה לככב על השולחן שלכם בכל הזדמנות. בראנץ, ארוחת ערב, שבת בבוקר, והכי כייף שאפשר למלא
בפנים מה שאוהבים (ראו הערות לתוספות שונות למטה בפוסט)
מיני סמבוסק גבינות בצלים ופסטו / 20 מיני סמבוסק
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/לבן
כף שמרים יבשים
כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז
1/4 כוס (5 כפות) סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1/2 כף מלח דק
למלית:
בצל בינוני קצוץ
כרישה גדולה פרוסה לעיגולים דקים (רק החלק הלבן)
מעט טימין טרי
1/2 כוס ממרח פסטו ביתי (לחצו כאן למתכון)
150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת
חופן זיתים מגולענים (שחורים או ירוקים)
100 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת
לציפוי
קערה רחבה עם שומשום
קערה רחבה עם מים
לאחר אפייה:
מעט שמן זית
מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
במחבת מעט משומנת מאדים בצל וכרישה עד לריכוך. מצננים.
מניחים את כל חומרי הבצק פרט למים בקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים.
מתחילים להוסיף את המים, תחילה מחצית מכמות הנוזלים ואז לאט לאט עוד עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו.
מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטות החדר.
לאחר שהבצק תפח, מוציאים אויר, מעבירים משטח נח לעבודה ומחלקים לכדורים במשקל
50 גר׳ כל כדור. מניחים את הכדורים למנוחה של 15 דק׳ מכוסים במגבת.
מערבבים היטב את הבצלים הקשקבל והבולגרית בקערה, מוסיפים טימין טרי ומערבבים.
מחממים תנור ל 210 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
על משטח מעט מקומח, פותחים כל כדור לעיגול דק בעזרת מערוך.
מניחים במרכז העיגול כפית גבינות ווזיתים.מניחים מעל תלולית קטנה של פסטו.
סוגרים לצורת משולש.ממש כמו אזן המן, צד ימין, ומעליו צד שמאל, ואז את החלק התחתון מקפלים
כך שלא יישאר איזור חשוף לאזן המן והיא תהיה אטומה.
טובלים את המשולש צד אחד (הסגור) במים ומיד בשומשום ומניחים כשהחלק עם
השומשום פונה כלפי מעלה בתבנית. מערבבים שמן זית עם מעט מלח גס.
אופים כ 20-25 דק׳ עד שהמשולשים שחומים. מוציאים ומברישים בשמן זית ומגישים .
**את הגבינות אפשר להמיר לכל סוג גבינות אחר שאוהבים.בולגרית בפטה או עיזים ואת הקשקבל במוצרלה
או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים.
**את הפסטו ניתן להמיר לרוטב פיצה (הכי אוהבת את של Mutti)
**אפשר לוותר על הזיתים.
58 Comments
קמחים .. כוסמין ?
אפשר להמיר בכוסמין
נראה מדהים!
האם לא נדבקים אחד לשני?
לא נדבקים
ואוו תודההה נראה סוףףףף
חייבת לנסות, האם הם יוצאים קראנצי'ים.
נהדרוש….רק אחפה ההערה שאת הקמח לבן אפשר להמיר לכוסמין לבן?? אפשרי???
חח ברור שאפשרי
תודה על עוד מתכון פשוט מצויין.
הכנתי כבר כמה פעמים וכמו כל המתכונים שלך גם זה יצא מעולה!! (מילאתי בממרח פסטו, גבינה בולגרית וצהובה). אני רוצה להכין שוב אבל נגצר לי השומשום, כמה זה נורא להכין בלי?
הי, תודה.
אין בעיה ללא שומשום אפשר גם להמיר בפרג או בלי כלום
Looks amazing going to try. Love watching u on instagram your fresh and funny.
thanks so much!
היי קרן. נראה מדהיםםם!!!
ניראלך יעבוד עם קמח כוסמין?
בוודאי שיעבוד
באיזה כמויות מים לעבוד כשממירים קמח לחם לכוסמין? מלא/לבן
להוסיף כמה כפות
אפשר לוותר על הפסטו ? או ממרח אחר אולי ?
כתבתי בתחתית המתכון אופציות להמרה
האם ניתן להקפיא אותם או שעדיף לעשות חצי אפיה להקפיא וכשמוצאים להמשיך את האפיה
אפשר להקפיא לפני אפיה
ואז איך אופים? מפשירים לפני? איך וכמה?
מפשירים. כמה זמן שצריך ואופים
יעבוד באפייה בטאבון?
אפשר למלא בטחון או שיש צורך בבצק אחר?
בטח שאפשר
אפשר לקצר את זמן ההתפחה, להכין את המשולשים, ולהשלים תפיחה ללילה במקרר?
(בכדי שעל הבוקר נוציא מהמקרר וישר לתנור)
אפשרי כן
הכנתי יצא מדהים!!!! קל להכנה וטעים טעים טעים
תודה!
אפשר במקום כרישה לשים תרד??
בטח!
תודה רבה, נראה מצוין! יש לך הצעות למילוי פרווה לטובת ילד אלרגי לחלב?
מלית תפא
או פסטו וירקות צלויים
ניתן לאפות יום לפני חצי אפייה ולהשלים למחרת?
כן
אילתרנו עם ריקוטה לאפיה+מוצרלה מגוררת+ממרח עגבניות+תבלין פיצה
אפינו בשישי בערב ולקחנו לפיקניק לשבת בבוקר ביער. היה מאוד טעים ומוצלח!
שמחה שמוע
היי קרן,
תודה רבה על המתכון! ממש נראה מעולה.
הלכתי קצת לאיבוג בתגובות על מה הדרך הכי טובה כדי לאפות בשבת בבוקר ושיהיו טריים?
תוכלי בבקשה לעזור ולעשות סדר?:)
שוב תודה גדולה!
הי אדר
אם את אופה בשבת ומגישה בשבת אז רק לדאוג לעטוף היטב בניילון נצמד לאחר צינון
קרן, את מהממת ממש♥️
מינה תודה ❤️
יעבוד באפייה בטאבון?
כן
ווואו, הכנתי ויצא פיגוזז
אני חדשה פה אז תודה וכיף להכיר
תודה חן
היי קרן, קודם כל את וכללל המתכונים שלך מדהימים!!! מאז שהכרתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לאפות וכל מתכון שלך מעוללההה!!
שאלה קטנה ….היום במקרה נגמר לי הסוכר הרגיל, אז ברגע של יצירתיות שמתי אבקת סוכר במקום, הבצק יצא ממש טוב, השאלה שלי אם זה באמת משנה אם שמים סוכר או אבקת סוכר? תודה רבה!!! את אלופה!!
לא ניסיתי אף פען בצק שמרים לבייגלה עם אבתק סוכר שמחה שהצליח לך. זה מתאים אבל לא להכל זה מאו תלוי מתכון
נראה מושלםםםם,
אם רוצים רק להכין את הבצק בערב, ולהכין את המשולשים בבוקר, כמה זמן צריך להתפיח את הבצק לפני הקירור בערב?
לא מתפיחים לפני מקרר
מכינים בצק וישר למקרר
קרן, אפשר להתפיח לילה במקרר?
בטח
יצא נהדר!
וואו יצא מעלףף!!
תודה לירז
היי,
האם ניתן לאחר הכנת הסמבוסקים וךפני האפייה להכניס למנוחה במקרר לכשעתיים- שלוש?
אפשר לשעה שעתיים
באסה ממש הבצק יחסית מתוק . חמש כפות סוכר זה המון! אני בד"כ שמה 3 כפות סוכר על קילו קמח. הפעם הלכתי אחרי המתכון מדויק וזה מבאס ….אני אוהבת את המתכונים שלך ממש… אולי זו טעות כמות הסוכר?
אין טעות בכמות הסוכר, אולי המלית מהבצל היתה לך מתוקה מדי, ואולי פשוט לא אהבת, גם זה בסדר