איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
דצמבר 2, 2025 | 0 תגובות
לפני המון שנים שאני באמת לא זוכרת כמה, אבל לפחות 25-30 קיבלתי במתנה את הספר של חיים כהן
שנקרא חיים כהן מבשל, עדיין יש לי את הספר הזה אגב, אבל בזכות מתכון בספר למרק עדשים כתומות
התחלתי לאהוב עדשים כתומות.אני לא בטוחה שידעתי אפילו שיש דבר כזה לפני שקראיתי את המתכון בספר.
המרק ההוא הפך להיות בן בית אצלנו ושנים שנים שאני מכינה אותו.
היום התחשק לי להכין מרק דומה אבל לטחון את העדשים למרק קרם סמיך.
אז המתכון הוא לא אותו מתכון אבל החיבה למרק הזה שייכת לספר ההוא ולחיים.
והמרק שהכנתי היום וחנתי אני הולכת לאמץ, כי יש משהו ממש כייפי בעדשים כתומות שמתרככות ממש מהר וזה הופך
את המרק הזה למרק זריז לאללה, משביע טעים וממש מזין.
אני הגשתי אותו עם חצאי פיתות בגריל עם שמן זית וזעתר, וזה התחבר מושלם.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מצרכים למתכון:
2 כוסות עדשים כתומות
3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
עגבניה גדולה חתוכה לארבע
3 שיני שום קצוצות
2 בצלי שאלוט קצוצים או בצל לבן רגיל קצוץ
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כוסברה יבשה (אופיונלי)
3.5 כוסות (840 מ״ל) מי ברז
אופן הההכנה:
בסיר מטגנים בשמן זית בצל ושום לכמה דקות, מוסיפים תפוחי אדמה גזר ועגבניה.
מטגנים דקה נוספת ומוסיפים מלח, פלפל וכוסברה ואת המים
מביאים לרתיחה, מוסיפים עדשים ומבשלים על להבה בינונית עם מכסה למשך 30-35 דק
כשהעדשים התרככו והירקות רכים טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט .
מגישים חם עם לחם טוב בצד.
0 תגובות גולשים
TAG מרק, מרק כתום, מרק עדשים, מרק קרם עדשים כתומות