איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
דצמבר 8, 2024 | 0 תגובות

את הסופגניות האלו הכנתי ביום שבו אור הלכה לעבודה בערב ואחרי שראתה וטעמנו מהן יחד בבית והתעלפנו היא ביקשה שאארוז אותן לחברים שלה.
בשלב מסויים היא גילתה שאין אוטו בבית והתבאסה לסחוב קופסאות ברכבת בדרך והן נשארו בבית, אבל כשהרכב חזר אני ונתן לא התאפקנו,
ונסענו להביא לה אותן לעבודה בערב מאוחר, ואני הרגשתי שאני נוסעת עם יהלומים בקופסא מרוב שהתרגשתי שמישהו הולך לקבל אותן ולהנות מהן.
ולגמרי הפתענו אותה בעבודה עם הקופסא הזו שחזרה הביתה ריקה לגמרי.
אני הרבה שנים מכינה סופגניות אפויות, מקבל גם ביקורות על זה שזה לא מטוגן וזה לא אותו דבר, אבל עומדת על שלי ובטוחה
שמי שאוכל סופגניה אפויה חמימה טריה יכול להעלף. נכון, זה בסוף בצק שמרים שאו שאופים אותו או מטגנים, ושתי האופציות מניבות
תוצאות וואו.מי שמארח או מתארח יכול תמיד לגוון, מנסיון שלי ברוב הבתים במפגשים של הדלקת נרות יש יותר מסוג אחד, אז למה לא?
הפעם החלטתי להכין את הסופגניות בתבנית מאפינס קצת כמו מיני בריושים, הבצק יצא מטורף, רך רך ונעים לעבודה, ואחרי אפייה
הסופגניות יצא נדירות, ככ טעים שקשה להספיק לאכול. בחרתי למלא בריבת חלב, כל מילוי אחר לבחירתכם יהיה לא פחות טוב,
אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור בקופסא אטומה, מבטיחה לכם מלא מחמאות.
**הפוסט בשיתוף הנמל

![]()
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 כפות דבש
1 ביצה גודל L
100 גר׳ חמאה רכה
כפית מחית וניל איכותית (אפשר להמיר בתמצית)
1 כוס (240 מ״ל) חלב
להברשה לפני אפייה :
חלמון
2 טיפות מים
למילוי:
צנצנת ריבת חלב
לעיטור:
אבקת סוכר (והרבההה)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר, מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל דבש
וממשיכים ללוש, מתחילים להוסיף את החלב, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט
עוד עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר רך, אל תייבשו אותו, תזכרו שבצק שנפרד מהדפנות
ונשאר קצת דבוק לתחתית הוא הבצק המושלם שלכם. תשתדלו אפילו שהוא יהיה מעט דביק.
לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דק׳,
כשהוא חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים
(זכרו! להתפחה בחורף מומלץ להשתמש בחלב חמים ולהתפיח במקום חמים)
כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל 18 חלקים במשקל 60 גר׳ כל חלק.
מגלגלים את חלקי הבצק לכדור, ומניחים בתוך תבניות מאפינס משומנות
לי למשך היתה תבנית אחת של 12 ואת שאר הכדורים אפיתי פשוט כלחמניות עגולות על מגש של תנור.
מכסים במגבת או ניילון ומניחים להתפחה חוזרת של 40 דק׳ עד שהלחמניות תפוחות למראה.
מחממים תנור ל 170 מעלות, וטורפים היטב חלמון ומעט מים.
מברישים את הלחמניות בעדינות בחלמון טרוף
אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה, שימו לב שזמן התנור שלנו שונה,תתחילו לבדוק אחרי 10 דק׳.
בזמן שהן מצטננות מעביירם את ריבת החלב לשק זילוף רצוי עם צנטר כדי שיהיה קל למלא אותן
אם ריבת החלב שלכם לא מספיק רכה תחממו מעט במיקרו אבל לא הרבה שלא תישרף.
כשהמאפינס הצטננו, בעזרת סכין חדה מייצרים חתך קטן בחלקם העליון ,מקשטים היטב באבקת סוכר
וממלאים את החתך בריבת חלב.
מגישים טרי
![]()
**אפשר למלא את המאפינס בכל מילוי אחר שאוהבים
0 תגובות גולשים
TAG חנוכה, לחמניות בריוש, לחמניות מאפינס, סופגניות, סופגניות אפויות, סופגניות בריוש מאפינס אפויות עם ריבת חלב, ריבת חלב