עוגות בחושותפורים

עוגה בחושה עם כדורי מלית פרג

מרץ 7, 2022 24 Comments

שוב אני אופה בטרוף לקראת פורים ויש המון פרוייקטים, אז הכנתי בשבוע שעבר המון מלית פרג בידיעה,

שמתי שהוא, אני אשתמש בה בטוח למשהו, וככה היא יושבת לה במקרר וכל יום אני מוציאה ממנה למשהו אחר.

בשבת התחשק לי משהו מתוק במינימום עבודה, הכנתי בלילה של עוגה בחושה

והנחתי מעליה כדורי מלית פרג שיהיה טעים, ודמיינתי את הביס העסיסי של המלית הרכה עם העוגה הבחושה

וזה התיישב בול, והיו לי אורחים בשבת שאמרו שזו אחת העוגות הטובות שהכנתי. ואני מסכימה,

היא פשוט רכה ומושלמת ולחובבי פרג היא אלוהית, כי זו אחלה סיבה לתת ביס במלית עסיסית כזו.

צילום: נופר צור

עוגה בחושה עם כדורי מלית פרג/תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית

מצרכים למתכון:

120 גרם חמאה רכה

כוס וחצי (210 גר') קמח לבן רגיל

1 כוס 2 כפות (225 גר') סוכר לבן

1/4 כפית מלח

2 ביצים גודל  L

;1כפית אבקת אפיה

כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כוס שמנת חמוצה (3/4 מיכל שמנת )

למלית פרג:

מלית פרג:

100 גר׳ פרג טחון טרי

1/4 כוס (60 מ״ל) חלב

3 כפות (30 גר׳) סוכר חום

כף  שקדים טחונים לאבקה (אפשר סולת במקום)

אופן ההכנה:

על האש בסיר קטן מבשלים פרג, חלב, סוכר חום עד לרתיחה, החלב ייספג והתערובת תהפוך להיות סמיכה.

מסירים, מוסיפים פנימה שקדים טחונים ומצננים מעט.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה טורפים חמאה רכה וסוכר לבן, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

מוסיפים וניל ומערבבים שוב.

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים מחצית מהקמח לקערה עם הביצים, ומחצית מהמשנת החמוצה ומערבבים.

מוסיפים פנימה את החצי השני של הקמח ושל השמנת החמוצה ומערבבים שוב לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית.

בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או כפית, מניחים תלוליות של מלית פרג מעל בלילת העוגה בתבנית.

שומרים על מרווחים קטנים ביניהם.

מכניסים לתנור ואופים 40 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים, ומגישים.

**העוגה נשמרת היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב

 

24 Comments

זיוית מרץ 7, 2022 at 3:46 pm

היי, יש אפשרות להפוך אותה לפרווה?
תודה

Reply
אור מרץ 7, 2022 at 4:21 pm

וואוו בתור חובבת עוגות בחושות ופרג אחד הרעיון הטובים

Reply
נופר מרץ 7, 2022 at 5:03 pm

ולשאלת השאלות מה אפשר במקום פרג ? שוקלג הולך? צריך להקפיא לפני?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2022 at 11:21 pm

מניחה שכן אין סיבה שזה לא יעבוד

Reply
איילת זהבי מרץ 7, 2022 at 8:39 pm

מה אפשר לשים במקום פרג (אני אלרגית)

Reply
... מרץ 8, 2022 at 10:02 am

להכין עוגה אחרת?

Reply
נורית מרץ 8, 2022 at 5:24 pm

האם אפשר בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2022 at 11:20 pm

בטח

Reply
נורית מרץ 8, 2022 at 5:25 pm

ומה אפשר במקום שקדים טחונים או סולת? אפשר קוואקר טחון דק?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2022 at 11:23 pm

לא ניסיתי עם קווקאר

Reply
ספיר מרץ 11, 2022 at 7:50 am

במה אפשר להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:52 am

שמן קנולה או מחמאה/נטורינה

Reply
מיקי מרץ 12, 2022 at 2:26 pm

קרן יקירה!
הרעיונות שלך מדהימים……
נפלא. תודה לך!!!!!

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 4:50 pm

תודה מיקי!

Reply
JETSERVER מרץ 13, 2022 at 4:15 pm

הודעת בדיקה מJETSERVER

Reply
דפנה מרץ 14, 2022 at 12:33 pm

נראה שיש ממש מעט חלב ביחס לפרג, זה בסדר?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2022 at 7:12 pm

אם חסר לך חלב תוסיפי קצת לא אמורה להיות בעיה

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2022 at 7:13 pm

חגיגיגחגיגיגוגיגיגייגיגי

Reply
אור מרץ 14, 2022 at 7:21 pm

עוגה מושלמת, רוצה רק אותה כל היום.

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2022 at 7:32 am

תקבלי

Reply
רוני מרץ 18, 2022 at 9:26 pm

אלוהית מתאר אותה במדויק! אחת העוגות הטובות שאפיתי. תודה קרן!

Reply
Orit מרץ 28, 2022 at 11:36 am

Like

Reply
רות ינואר 18, 2024 at 11:16 pm

אם רוצים עוגה גדולה יותר מכפילים את הכמויות? איך זה יצא כמות כפולה?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:56 am

מכפילים כן

Reply

Leave a Comment