אני מטורפת על עוגות לקח, עוגות ספוג אם תרצו, גבוהות כאלו ויפות
שעומדות זקוף, ובגאווה, ומעידות על אופה מנוסה שאפתה אותם באהבה והצלחה גדולה.
כשאני רואה עוגה כזו, אני מוכנה לשרוק לה שריקת התפעלות ולהציעה לה נישואים.
זה בדיוק מה שקרה לי עם העוגה הזו!! שהיא ממש לא עוגת לקח או ספוג קלאסית
אבל היא לגמרי נראית כזו
(עכשיו בא סיפור קצר ממש)
בתכנון: אפיתי אותה כדי להפוך אותה לעוגת פרי (דובדנים)
הכנתי את הבלילה, וכבר הייתי מוכנה להכניס אותם את האדומים היפים האלו פנימה ולערבב
אבל היא היתה לבנה, נקיה, וכל כך צחה, שלא יכולתי להרוס את הצבע שלה.
הכנסתי אותה לתנור, בטוחה שאצטער על זה, אבל זה היה חזק ממני
ואז היא יצאה מהתנור
והיא היתה כל כך יפה
ואז חילצתי מהתבנית והפכתי אותה
והיא עדיין היתה נורא יפה
אז פידרתי אותה במלא אבקת סוכר,
ואז אכלתי ממנה פרוסה!
והיא היתה אקסטרה אקסטרה אקסטרה טעימה!
ואז עברתי לידה כל שעה עגולה ויישרתי ממנה עוד חתיכה
ורק סיפרתי לעצמי, שהמקצוע מחייב, שאטעם ממנה בכל שעה
בשבילכם! רק בשבילכם! כדי לדעת שהיא שומרת על טעמה!
(ועוד יותר טעימה יום אחרי)
והיה בה משהו כל כך נקי בטעם, בלי הפרעות, והיא היתה כל כך יציבה
שהבנתי מיד, שהיא העוגה שתשמש לי כבסיס לעוד המון עוגות שבדרך
ומיד חשבתי מה עוד אפשר לעשות איתה:
1.לכניס פנימה איזה סוג פרי שאוהבים ולערבב
2.להניח פירות מעל ולאפות
3.לערבב פנימה שוקולד קצוץ
4.להמיס שוקולד מריר ולהכין ממנה עוגות שיש
5.לחתוך אותה באמצע לשניים, למלא בקרם וניל ולהפוך אותה לעוגת שכבות (ואם תעשו את זה פליז תביאו לי חתיכה)
6. לצפות אותה בציפוי שוקולד, לפזר מלא סוכריות צבעוניות, ולהניח מעל נר יומולדת!
או
פשוט לאכול אותה ככה ולהנות מכל ביס!!
(הטוויסט אגב, אם הגעתם עד פה ושאלתם, מגיע מהשוקולד הלבן, שנותן לה מעט צבע וטעם קרמלי)
עוגת בסיס שוקולד לבן ולימון / תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק
חומרים לעוגה :
3 ביצים גודל L
150 גרם חמאה רכה
כוס וחצי ( 300 גר') סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
3 כוסות (420 גר') קמח תופח
1/3 כוס (80 מי'ל) שמנת מתוקה 32% שומן לפחות
1/2 כוס ( 125 מ״ל) ריוויון
100 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים תבנית ומרפדים את השוליים בנייר אפיה
(איך? פשוט! גוזרים רצועות נייר אפיה בקוטר התבנית, מניחים בתוך התבנית המשומנת ומדביקים לשוליים)
בקערת המערבל בעזרת וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית גבוהה חמאה וסוכר למשך כשלוש דק'
עד לקבלת תערובת חלקה, מעט תפוחה ובהירה
בשלב זה אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר,
ובעזרת מרית מעבירים את כל מה שנדבק לדפנות למרכז הקערה וממשיכים,
מוסיפים תוך כדי פעולת הערבול ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים כשתי דקות נוספות
מאטים את פעולת המיקסר
מוסיפים תמצית וניל, שוקולד לבן מומס, שמנת מתוקה וריוויון ומערבבים
מוסיפים את הקמח ואת גרידת הלימון ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות
מורידים את חום התנור ל 160 ואופים כ 40-45 דק נוספות
עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון
מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית, מפדרים יפה באבקת סוכר וטורפים.
** במקום ריויון אפשר להשתמש ביוגורט באותה הכמות או בשמנת חמוצה
**לגרסת פרווה:
המירו חמאה ב 3/4 כוס שמן, שמנת מתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות וריוויון ב 1/2 כוס מיץ תפוזים
34 Comments
איזה יופי של גרסאות נפלאות לעוגה אחת מושלמת. תענוג קרנוני
תודה רותמי
כוס וחצי סוכר זה לא 150 גרם, אלא 300 גרם.. זה כוס וחצי או 150 גרם?
תודה
את צודקת! תודה על ההערה, הכוונה כמובן לכוס וחצי 300 גרם סוכר
שיניתי גם במתכון
הי קרן,
מה כמות הריוויון בעוגה? כתוב שליש כוס, אבל מצד שני 120 מ"ל…
תודה!
שליש כוס ריויון
עוגה נהדרת ממש… מקבלת טעם מיוחד מהשוקלד הלבן
למרות שהבלילה מאוד סמיכה העוגה עדיין יוצאת רכה (:
שוב תודה קרן…(:הכנתי אותה יחד עם העוגת קפה הנפלאה…
בקיצור תחילתו של רומן ((: אמשיך לעקוב….
שמחה לשמוע! איזה כייף.
קרן,
יש תחליף לריוויון במתכון?
אפשר שמנת חמוצה
תודה
קרן, העוגה נראית מקסים. איך מכין מי שאין לו וו גיטרה? אפשר במיקסר עם המקצפים?
תודה עינת:-) אפשר להתחיל עם המקצפים במהירות גבוה להקצפת סוכר וחמאה ואז להוריד מהירות ולערבב את שאר החומרים באיטיות
בהצלחה!
היי… נראה מעולה..
אפשר להוריד את השוקולד הלבן?
תודה…
אפרת
הי אפרת, לא הייתי מורידה אותו הוא חלק מהטעם המיוחד של העוגה
תודה…
זאת עוגה האמורה להוות בסיס לעוגת שכבות אותה נצפה בקרם חמאה ושוקולד… לכן חשבתי שאולי זה לא הכרחי… האם זה הכרחי ברמת המרקם של העוגה?
שוב, אני חוששת שזה יפגום במרקם שלה
והיא תצא יבשה
למה בעצם לוותר?
קרן שבוע טוב,
האם אפשר להוריד מכמות הסוכר? כי יש גם שוקולד לבן… אני שואלת אם אפשר להוריד בצורה שלא יפגום בעוגה..
בעיניי היא לא מתוקה מדי אבל אם את רוצה לנסות ולהפחית מעט הייתי מפחיתה חצי כוס.
שימי לב שהסוכר משפיע גם על גובה העוגה מרקמה והצבע שלה.
בהצלחה וספרי אם הורדת 🙂
עוגה מצוינת! הכנתי עם קרם באמצע ומסביב. תודה על המתכון!
שמחה לשמוע מיכל, תודה.
היי קרן, נראה נפלא!
אם אני רוצה להכין את העוגה אבל אין לי מיקסר (ידיים חזקות דווקא יש) האם עדיין אפשרי במטרפה?
כמה אבקת אפיה לשים על כל כוס קמח רגיל?
ודבר אחרון, יש ברשותי כרגע רק תבנית אינגליש קייק די ארוכה ממתכת, אני צריכה לעשות שינויים במתכון/זמן אפיה?
בברכה ובתודה 🙂
דנה
תודה דנה
אפשר לערבב הכל ידנית אין שום בעיה.
בדרך כלל על כל כוס קמח מוסיפים כפית אבקת אפייה אבל במקרה זה יספיקו 2 כפיות אבקת אפייה לעוגה אם את לא מכינה עם קמח תופח.
לגבי התבנית, אני מציעה שאם אין ברשותך עגולה תמלאי את תבנית האינגליש קייק ואת מה שנותר מהבלילה תאפי אפילו
בתבנית חד פעמית קטנה יותר כי חבל על הבלילה.
זמן האפייה מתקצר מעט ככל שהתבנית קטנה יותר אז תתחילי לבדוק כבר ממחצית הזמן המצויין במתכון.
בהצלחה.
תודה על התגובה המפורטת! 🙂
עוד דבר, האם סוכר וניל יכול להחליף תמצית וניל?
ואני מתכוונת להכין את העוגה עם קצפת באמצע ולמעלה ורציתי לדעת האם העוגה לחה או יותר יבשה כמו עוגת טורט? לפי הביקוש פה אצלי נשלחתי להכין ״עוגת וניל עם קצפת אבל שתהיה לחה״
תודה קרן, הבלוג שלך נהדר, אני לומדת ממך הרבה!!
אפשר סוכר וניל במקום, עדיף לקנות תמצית וניל בהזדמנות 🙂
העוגה לא מאוד לחה הייתי מוסיפה לה מעט סירופ
אפשר להכין סירופ ממים וסוכר ואפשר גם מיץ תפוזים עם סוכר גם יוצא נהדר
מצויין הבנתי,תודה קרן על העזרה! את מקסימה!☺️
האם הכמויות טובותלתבנית מלבנית במקום עגולה ?
תודה
אין שום בעיה לאפות במלבנית אני רק לא יודעת באיזה גודל תבנית מדובר.
אם זו תבנית שדומה לתבניות בראוניז אז יכול להיות שתישאר קצת בלילה בצד(אפשר תמיד את השאריות לאפות בתבניות מאפינס קטנות )
קרן, מהממת, אני לא מכירה אותך, אבל את כותבת כ"כ יפה, שזה מביא לי חשק לאפות את העוגה. אז הרבה הצלחה והמון מתכונים משובחים. אגב לחג בחרתי את הבקלאווה לעצלנים, כאחד מהקינוחים. תודה!!
תודה לימור על התגובה המהממת שלך, והבקלאווה לעצלנים זו הבחירה הכי טובה שיש
שלום קרן, איזה בלוג מדהים! תודה על כל הכישופים המופלאים שאת רוקחת ומשתפת אותנו בתענוגות האלה.
רציתי לשאול איך את מצליחה לרפד את התבנית בנייר אפיה בלי שיווצרו קימטוטים ? האם יש נייר אפיה גם בתחתית או שזה רק בצדדים?
תודה!
סליחה, מיהרתי לשאול לפני שקראתי את ההוראות. אין עלייך, לא פוסחת על אף שלב!
תודהה ובהצלחה
במה מחליפים שוקולד לבן…? (בשביל גרסת פרווה, כי שולחת לבן זה חלבי -זה מפתיע אני יודעת!)