באמסטרדם ביקרתי לראשונה בירח דבש שלי עם בעלי הראשון והיה מהמם, מיד התאהבתי בעיר, ואני בדרך כלל לא שרופה על ערים בכלל.
אבל התעלות, והטראם, והרכבת שנסענו בה לבקר כפרים יפים מחוץ לעיר, השווקים, הבגדים שקניתי שם וואו איזה בגדים יפים, גרמו לי להתאהב בה.
אחכ נסעתי שוב ושוב, ולא התאכזבתי ממנה בכלל, אבל לא ביקרתי בה כבר 21 שנים, וזה המון.
ומה קרה בזמן הזה שלא ביקרתי בה? ההולנדים הספיקו להרים מאפייה אחת אגדית שמייצרת עוגיות מטורפות , שהפכו לויראליות בכל העולם,
ועל זה אני לא סולחת!!!!!
אז עד שאחזור לאמסטרדם לביקור טעמתי בארץ המון סוגים של עוגיות אמסטרדם החל מהקלאסיות לגרסאות שונות ומשונות,
חלקן טעימות יותר או פחות אבל…….את הגרסה הזו אסור לכם לפספס, מדובר באחת העוגיות הטובות שיצא לי להכין .
את העוגיות הכנתי עם מוצר חדש ומהמם של משק צוריאל, חמאת עיזים טבעית, כן כן, חמאת עיזים שמתפקדת לגמרי ובאחריות כמו
חמאה רגילה ולא מרגישים בכלל את טעם העיזים שלה, מתאים מאוד למי שמשתדל להימנע ולהפחית ממוצרי חלב.
באמת שלא האמנתי עד שניסיתי ובהחלט הופתעתי ממש לטובה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
המתכון בחסות משק צוריאל
עוגיות אמסטרדם ממרח פרלינה ושוקולד לבן/12 -15 עוגיות
מצרכים למתכון:
150 גר (גליל וחצי) חמאת עיזים רכה של משק צוריאל
50 גר׳ ממרח פרלינה
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום כהה
1/2 כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
כפית מחית וניל
2+רבע כוסות (305 גר׳) קמח לבן רגיל
כף אבקת קורפלור
2 חבילות של שוקולד לבן שבור לקוביות
לעיטור:
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס לבן
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חמאה רכה וממרח פרלינה עד לאיחוד, מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום, מלח ומחית וניל עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים ביצים ושוב מערבבים היטב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומערבבים עד שהבצק אחיד.
מעבירים את הבצק למקרר למשך שעה לפחות להצטננות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תנבית תנור בנייר אפייה
בעזרת כף גלידה קפיצית או עם הידיים קורצים עיגולים של 40 גר׳ מהבצק, משטחים על היד עיגול אחד, מניחים מעליו 2 קוביות שוקולד
לבן, מועכים עיגול בצק נוסף, מניחים אותו מעל העיגול עם השוקולד הלבן ומהדקים אותם ביחד בשוליים לעוגייה אחת גדולה.
הן ייראו לכם ממש שמנמנות אבל הן אחכ משטתחות באפייה ונהיות עוגיות גדולות מהממות.
מניחים על תבנית האפייה ומניחים מעל העוגיה 4-5 שבבי שוקולד צ׳יפס לבן .
אופים כ 12-13 דקות עד להזהבה, ומוציאים את העוגיות בעודן רכות, אל תדאגו הן מתקשות בצינון.
אוכלים את העוגיות אחרי צינון מוחלט
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את העוגיות מאחסנים עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
12 Comments
הי,
במה אפשר להחליף את הממרח פרלינה אם אין לי? תודה
כתבתי גם למטה, בממרח פיסטוק או חלבה, או אפילו שוקולד
אם אין פרלינה, אפשר ממרח אגוזי לוז?
ברור וזה ייצא מהמם
תודה, אותם כמויות?
כן, הן ייצאו בניחוח וצבע שוקולדי אבל מעולות
גירסת פרווה?
מחמאה/נטורינה במקום חמאה או שמן קוקוס 80% מסך החמאה
היי קרן אפשר במקום חמאת עיזים חמאה רגילה?
תודה רבה
בטח
היי קרן, כתוב במתכון קורנפלור אבל אין בפירוט מתי להוסיף, האם באמת צריך אותו? תודה רבה! 🙂
אז כל עוגיה שוקלת כ-80 גרם?