אני מתחילה באזהרה, העוגיות האלו מטורפות ברכות שלהן, והן גן עדן של העוגיות.
יש בהן הרבה חמאה ולא סתם והן נמסות בפה כמו שאף עוגיה אחרת לא נמסה.
כידוע לכם אני חובבת רצינית של אבקת סוכר ומבחינתי לעטוף עוגיה באבקה אחרי אפייה, לשקט אותה כמו כלה יפה ולבנה
זה הדבר הכי מהנה שיש.
המון המון עוגיות אפיתי בתקופת המלחמה הזו ועוד בטח אאפה אבל היום אני נוסעת להפרשת חלה בערב באירוע של חברה,
ורציתי להגיע עם כיבוד, אז הכנתי אותן, ואני בטוחה שהקופסא תתחסל בצ׳ק.
אל תגעו במתכון! אל תתפתו להוריד מכמות החמאה, ניסיתי אותן עם פחות ואין מה להשוות.
לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן
עוגיות חמאה ושקדים שנמסות בפה/ 25 עוגיות
מצרכים למתכון:
240 גר׳ חמאה רכה
1/3 כוס (40 גר׳) אבקת סוכר
1 כפית מחית/תמצת וניל
1/4 כפית מלח דק
1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קורנפלור
1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
1 כוס+ 3 כפות (170 גר׳) קמח לבן רגיל
אחרי אפייה:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
בקערה טורפים היטב חמאה רכה, אבקת סוכר, וניל ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים וכוס קמח אחת בלבד (תזכרו להשאיר 3 כפות בצד)
מערבבים היטב ע לקבלת כדור בצק רך ונעים.
אם הבצק מאוד מאוד דביק ולא צוכלו לקרוץ ממנו עיגולים זה הזמן להוסיף את שלושת כפות הקמח ששמרתם בצד. לא בטוח שתצטרכו אתן.
מכדררים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית האפייה ושומרים על מרווחים קטנים ביניהן.
אופים כ 12 דקות עד להזהבה ממש קלה. העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות וזה בסדר.
מצננים 10 דקות וטובלים כל עוגיה משני הצדדים באבקת סוכר.
מנסיון שלי תעשו את זה בעדינות כי אלו עוגיות מאוד עדינות.
שומרים את העוגיות בכלי אטום עד ארבעה ימים
**לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה או בנטורינה
**את השקדים ניתן להמיר בכל אגוז אחר טחון כמו אגוזי מלך, לוז, פקאן או אפילו פיסטוקים
61 Comments
במתכון מופיע שיש לערבב את החמאה עם סוכר וניל אך לא מופיע במצרכים… אשמח אם תוכלי לעשות סדר תודה
חמאה, אבקת סוכר, וניל, מלח
יש מצב להמיר את הקמח בקמח תפו"א או שלא יצא טוב?
לא ניסיתי
אין בייצעלך??
חחח אין
יוצאות מדהים!!
איך עושים לל"ג? משהו כחר במקום הקמח??
קמח ללא גלוטן
עוגיות טעימות ברמותתת
תודה רות
מה אפשר במקום הקמח? הילד צליאקי
קמח ללא גלוטן
מושלמות! רק נסדקו לי למעלה, מה עלולה להיות הסיבה?
נשמע לי מהמם הסדקים
Sounds great, Ready to make it soon.Thank you
ניתן לפזר א.סוכר מעל עם מסננת כדי לא להסתכן בשבירתן?
ברור
יצא אימאלה ואבאלה
איזה כייף תודה
התנור צריך להיות על טורבו או עליון תחתון?
חום עליון תחתון
היי קרן,אפשר לשים שקד שלם מעל?
או שזה יחרב את העוגה העדינה?
אפשר בטח
קודם כל אוהבת אותך ממש ! הבצק יצא למרות כל הקמח ממש ממש דביק…והעוגיות בתנור הפרישו עוד חמאה כנראה…אבל לא נורא, בכל זאת טעים…מה לא עשיתי בסדר ?
יש מצב שזה קשור לסוג הקמח או החמאה ממליצה פשוט להוסיף קמח כשצריך וגם אם הן מפרידות חמאה הן אחכ מתייבשות ומאוד טעימות
היי, יש אפשרות להחליף את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן?
בטח
ביחס של 1:1
טעים בטירוף!!! רך, נימוח
אצלי הם לא השתטחו באפייה
חבל שאי אפשר להוסיף תמונה….
היי, האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן בטח
אפשר לעשות את העוגיות פרווה? כיצד? את פשוט נהדרת
תודה יפה, אפשר להשתמש במחמאה/נטורינה לפרווה
אפשר להכין את הבצק מראש, לשמור במקרר ללילה?
בטח
אפשר קמח מיוחד לעוגיות?
מה ההבדל בכלל בין קמח רגיל לקמח לעוגיות?
קמח לעוגיות הוא מופחת גלוטן
אין צורך לקנות אותו במיוחד
חלום שלי עוגיות חמאה ושקדים.
האם ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא? אולי להוסיף עוד חמאה, שלא יהיה יבש מדי..?
אפשר להמיר וזה עניין של ניסוי ותהייה
אם הבצק ייצא יבש אז להוסיף שומן
תודה קרן! האם במתכון רין אבקת אפיה?
אם לא כתוב אז אין
העוגיות יצאו כמו רקיק דקות ויבשות. חהל על כל החומרים
העוגיות יצאו כמו רקיק דקות ויבשות, מה לא הסדר באפייה
משהו באמת נדפק לך בתהליך
חבל
נסי שוב בול לפי המתכון הן נדירות
הי האם צריך אבקת אפיה או סודה לשתיה?
אם לא כתוב אז לא
לגבי החמאה.
כשמופיע במתכונים להוסיף חמאה, זה תמיד יהיה ללא מלח?
יצא מושששששש!!!
כמו תמיד
מתכונים ברורים , קלים ובעיקר טעימים
תודההההה
אפשר במיקסר עם וו גיטרה?
אם כן באיזו מהירות?
העוגיות השתטחו. מה הסיבה?
אןלי החמאה היתה רכה מדי
בטוחה שעדיים טעים ממש
האם אפשר לטחון אגוזי מלך ולהשתמש במקום קמח שקדים? נראה וואוו חייבת לנסות
בטח
במצרכים של הבצק זה אבקת סוכר או סוכר וניל?
אין סוכר וניל במתכון כתוב אבקת סוכר
שואלת שוב-
אפשר עם מיקסר וו גיטרה?
אם כן, איזו מהירות?
איטית
אפשר בלי קמח שקדים? מה אפשר במקום? (קמח?)
לא ממליצה להכין אותן בלי שקדים
אפשר לוותר על הוניל?
כן