הבוקר שלי התחיל אתמול בערב, כשהכריזו על שביתה בבתי הספר היסודיים,
ואז ביטלו אותה.
הגור הקטן ביותר בבית היה כל כך מאוכזב וכעוס על ביטול השביתה,
שהוא נכנס למיטה ברוגז והכריז שהוא לא הולך מחר לבית הספר.
בבוקר הוא קם כרגיל, ניסה קצת להתחמק, עשה שביתות קצובות של חמש דקות
בין הצעקות שלי, ולבסוף יצאנו מהבית, הוא, אחותו ואני לכיון בית הספר.
הלכנו ברגל, הוא לבית הספר שלו ואני והיא לבית הספר שלה, היתה לי פגישה עם המורה שלה.
באחת הצמתים המרכזיות של יפו נפרדנו ממנו לשלום, אבל היתה לי הרגשה מוזרה
ומצאתי את עצמי מתחבאה מאחורי רכב חונה ובודקת אם הוא באמת ממשיך לבית הספר.
חטפתי על הראש מהגדולה שאמרה שהיא ממהרת לבית הספר ושאני נראית מגוחכת
כשאני מתחבאה אחרי אוטו ובולשת אחרי הבן שלי, אז המשכנו משם.
יצאתי אחרי הפגישה שלי מבית הספר שלה, והגעתי הביתה, עם תכניות למקלחת,
קפה, מחשב, אפיית עוגת תפוזים שאני מתכננת כבר מלא זמן להכין לבלוג, וצילום שלה.
אבל כשפתחתי את הדלת, הבנתי שהגור עשה פניית פרסה איך שנעלמתי בצומת ההיא והוא
יושב להנאתו מול הטלויזיה בבית.
כששאלתי אותו מה לדעתו הוא עושה, הוא ענה לי שכבר אתמול בערב
אמר לי שלא יילך לבית הספר ושאל למה אני מתפלאה.
תגיד ילד, למי אתה דומה?
אז הוא כבר היה בבית, והחלטתי שבמקום לכעוס, נעשה כייף ביחד, אז ראינו פארק היורה
והכנו עוגיות שוקולד צ'יפס, שהוכרזו כעוגיות שוקולד צ'יפס הטובות ביותר שהוכנו בבית.
המרקם שלהן נהדר וזה בזכות החמאה החומה (הסברים במתכון עצמו)
עוגיות חמאה חומה ושוקולד צ'יפס/ כ 20-22 עוגיות
מצרכים למתכון:
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה גודל L
כוס קמח (140 גר')
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או כוס שוקולד צ'יפס
כפית מחית/מקל וניל או תמצית וניל.
אופן ההכנה:
בסיר קטן על אש בינונית גבוהה ממיסים את החמאה.
כשהחמאה נמסה לגמרי, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל אותה תוך ערבוב בעזרת כף עץ,
עד שהיא מתחילה לקבל צבע חום בהיר הדומה בצבעו לקרמל.
מסירים את החמאה מהאש, מוסיפים פנימה את שני סוגי הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצה ומערבבים מהר ( שלא תתקבל חביתה:-))
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה מלח ומערבבים היטב,
לבסוף מוסיפים את הוניל ומערבבים.
מצננים במקרר את הבלילה למשך 40 דק׳ לפחות, ואז מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ,
מערבבים מעט .אם לא תצננו את הבלילה השוקולד יימס .
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מוציאים את התערובת במקרר, ובעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים,
(אני שקלתי את הכדורים ל 23 גר' כל כדור)
מניחים את הכדורים על גבי התבנית ושומרים על מרווח ביניהם של 2-3 ס״מ.
(העוגיות משתטחות במהלך האפייה)
אופים את העוגיות כ 12 דקות, מוציאים, ומצננים על גבי רשת צינון.
העוגיות נשמרות בקופסא אטומה כשלושה ארבעה ימים.
הערות למתכון:
**אפשר להשתמש גם בחמאה מומסת לא חומה.
**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר חום בהיר או בסוכר לבן
**שוקולד מריר ניתן להמיר בשוקולד חלב
61 Comments
שכחת לרשום כמה קמח!!
תיקנתי תודה!
הן מעולות קרן!! תודה
אפשר לותר על הביצה? או להמיר אותה במשהו אחר? נמנעת מצריכת ביצים ואוהבת מאוד את העוגיות האלה.
יש מתכוני עוגיות שוקולד ציפס טבעוניים באתר
כמה קמח?
הוספתי 🙂 תודה
תודה בלי כוונה רשמתי פעמיים
נראות מעולה!!
ואני מקווה שהמורה שלו לא מציצה לך בבלוג….
אחרי כזה פרס הוא ישאר כל יום בבית
🙂
אם יש רק קמח תופח? צריך לשנות משהו במתכון?
עדיף להשתמש בקמח לבן רגיל ולא תופח
ואם בכל זאת אז להוריד את אבקת הסודה לשתייה והן ייצאו פחות קריספיות ודקיקות
יצאו מעולות
נהדר! תודה
היי קרן! העוגיות יצאו טעימות ממש אבל לא שטוחות וצ'ואיות כמו בתמונה אלא יותר שמנמנות. איך מגיעים לעוגיות שטוחות וצ'ואיות יותר?
הי שקד, שינית משהו במרכיבים?
לא, עשיתי בדיוק לפי המתכון
יכול להיות שקיררת את התערובת לפני כן?
או שהעוגיות היו גדולות מדי, נסי להבא להכין כדורים קטנים יותר
קיררתי חצי שעה כפי שמצויין במתכון. ועשיתי כדורים של כעשרים גרם. תודה רבה בכל מקרה!
אז באמת לא ברור לי מה השתבש, מקוה שבפעם הבאה ייצאו שטוחות יותר:-)
תשמעי… כל שבוע אבל כל שבוע מאז שפירסמת את המתכון הזה, אני מכינה את העוגיות האלו שנהפכו להיות אהובות על הילדים♥️
תודה ענקית על מתכונים נפלאים , ברורים והכי חשוב… טעימים !
תודה רבה יעל, שמחה לשמוע!
תודה רבה על המתכון המדוייק, סוף סוף יצאו לי עוגיותשנראות בדיוק כמו בתמונה וטעימות בטירוף!
שמחה ממש לשמוע מעיין, תודה וחג שמייח
אם יש לי רק קמח תופח-
להוריד את הסודה לשתייה?
כן את יכולה לוותר על הסודה לשתיה
העוגיות הכי טעימות שאכלתי בחיים. אל תוותרו על ההשחמה של החמאה. תתעזרו בסבלנות. ואז יצא לכם ואוו.
חובה להכין !!!!
תודה עדי!
הי,
האם הסוכר החום כהה צריך להיות דחוס?
כן, תמיד 🙂
תודה – מחכה לסדנא שלי איתך
אשמח שתבוא:-)
היי. נראה מעולה!!! מה צריך לעשות כדי שיהיו קריספיות ולא צ'ואיות?
אולי להוסיף טיפה אבקת סודה לשתיה
שלום לך!
העוגיות טעימות במיוחד..
שאלתי: העוגיות מתפשטות ויוצאות מאד דקות ולא כל כך יפות, מה עושים?
החלפתי את החמאה במרגרינה בטעם חמאה.
תודה לך, שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה!
עוד דבר, הן יוצאות אולי מדי קשות. בלי שום רכות.
ייתכן ש12 דקות בתנור שלי זה מדי הרבה?
איך יודעים מתי להוציא?
שוב תודה!
הי דבי
עוגיות שוקולד צ׳יפס אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות, וייתכן ש 12 דקות בתנור שלך זה הרבה זמן
אני מציעה להוריד חום תנור, ולא לתת לעוגיות להתקשות בתנור, הן מתקשות בקירור.
הדרך הכי טובה לשמור על צורתן, היא להתשמש בכף גלידה קפיצית, ואז הן יוצאות שוות ועגולות.
שבוע טוב!
העיסה לפני המקרר הייתה מאד מאד רכה ואחרי השהות במקרר היא התייצבה.
כך זה אמור להיות?
ייתכן שחסר קמח ולכן הן התפשטו ונהיו דקות?
תודה רבה!
המקרר מייצב אותה וזה מעולה
אם הכנת הכל על פי הכמויות המתכון ולא שינית כלום לא אמורה להיות בעיה.המתכון מדוייק
טעיםםם!!!!!
אני רוצה לעשות את העוגיות האלו במקום עם שוקולד ציפס, עם שוקולד נןגט. יש לי ממרח נוגט איכותי, איך אני מארגנת ממנו משהו יותר קשיח שאוכל לשלב כך שיישאר כציפס ולא יתאחד עם התערובת? תודה
רק להכין עוגיות ממולאות סטייל אלו https://kerenagam.co.il/עוגיות-ממולאות-בממרח-בייגלה-מלוח/
אחלה של מתכון, רק שצריך להכין לפחות תהתחלה במיקסר, הביצה ישר נהיית חביתה
בנוסף, שכחת לציין שצריך לקרר את הבצק לפני הוספת השוקולד כי הוא פשוט נמס
האמת שאני מכינה ללא מיקסר וציינתי במפורש לטרוף את הביצה כדי שלא תתקבל חביתה
לגבי הקירור, אכן אוסיך מיד במתכון תודה!
הי קרן האלופה (:
אני רוצה להכין את החמאה החומה ולשלב אותה במתכון של הלחמניות השוודיות, אך אני לא מבינה מהמתכון כאן עד איזה שלב זה רק הכנת החמאה. כי המתכון הוא לעוגיות. האם זה בעצם כל המתכון למעט השוקולד? אשמח להסבר
לא הבנתי מה השאלה? איך מכינים חמאה חומה ?
יש פה הסבר שלם על זה
כן, הוא בתוך המתכון לעוגית. אני שואלת האם כל המתכון לעוגיות הוא גם לחמאה? רו חות מהשוקולד.
אין כאן מתכון רק לחמאה. לכן אני מבולבלת עד איפה זה החמאה ברשימת מצרכים זו החמאה
אין לי זמן לשים אותם 40 דקות במקרר אפשר לשים 20 דקות במקפיא?
אפשר
הכנתי ויצא כל כך טעים!!! הכנסתי בפנים גם שוקולד צ׳יפס וגם חתיכות שוקולד בלונדי.
אלופה שאת!
תודה הדסה
בתור אחת שהכינה עשרות מתכונים של עוגיות שוקולד ציפס, הן באמת העוגיות הכי טעימות שיצא לי להכין. אמאלה.
הכי משמח תודה
יצאו מושלמותתתתתתתת.
אימלה ואבאלה
תודה!! הכנתי מכוסמין מלא ויצא אש.
אפשר להוריד סוכר כי יש גם שוקולד…. אבל יצאו לי מתוקות בהגזמה וטעימות.
יצאו טעימות בגלל הסוכר, הפחתה של כמות הסוכר תפגום לחלוטין במרקם
אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
לעוגיות פרווה
יש באתר מתכון לעוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות מעולות! עם שמן
הי ,
סוכר חום בהיר הכוונה לדמררה ?
תודה
דמררה כן
תודה רבה
יצא ממש טעים אבל יותר מידי חמאה לדעתי