עוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה

דצמבר 28, 2017 61 Comments

 

הבוקר שלי התחיל אתמול בערב, כשהכריזו על שביתה בבתי הספר היסודיים,

ואז ביטלו אותה.

הגור הקטן ביותר בבית היה כל כך מאוכזב וכעוס על ביטול השביתה,

שהוא נכנס למיטה ברוגז והכריז שהוא לא הולך מחר לבית הספר.

בבוקר הוא קם כרגיל, ניסה קצת להתחמק, עשה שביתות קצובות של חמש דקות

בין הצעקות שלי, ולבסוף יצאנו מהבית, הוא, אחותו ואני לכיון בית הספר.

הלכנו ברגל, הוא לבית הספר שלו ואני והיא לבית הספר שלה, היתה לי פגישה עם המורה שלה.

באחת הצמתים המרכזיות של יפו נפרדנו ממנו לשלום, אבל היתה לי הרגשה מוזרה

ומצאתי את עצמי מתחבאה מאחורי רכב חונה ובודקת אם הוא באמת ממשיך לבית הספר.

חטפתי על הראש מהגדולה שאמרה שהיא ממהרת לבית הספר ושאני נראית מגוחכת

כשאני מתחבאה אחרי אוטו ובולשת אחרי הבן שלי, אז המשכנו משם.

יצאתי אחרי הפגישה שלי מבית הספר שלה, והגעתי הביתה, עם תכניות למקלחת,

קפה, מחשב, אפיית עוגת תפוזים שאני מתכננת כבר מלא זמן להכין לבלוג, וצילום שלה.

אבל כשפתחתי את הדלת, הבנתי שהגור עשה פניית פרסה איך שנעלמתי בצומת ההיא והוא

יושב להנאתו מול הטלויזיה בבית.

כששאלתי אותו מה לדעתו הוא עושה, הוא ענה לי שכבר אתמול בערב

אמר לי שלא יילך לבית הספר ושאל למה אני מתפלאה.

תגיד ילד, למי אתה דומה?

אז הוא כבר היה בבית, והחלטתי שבמקום לכעוס, נעשה כייף ביחד, אז ראינו פארק היורה

והכנו עוגיות שוקולד צ'יפס, שהוכרזו כעוגיות שוקולד צ'יפס הטובות ביותר שהוכנו בבית.

המרקם שלהן נהדר וזה בזכות החמאה החומה (הסברים במתכון עצמו)

 

עוגיות חמאה חומה ושוקולד צ'יפס/ כ 20-22 עוגיות

 

מצרכים למתכון:

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/3 כוס סוכר חום בהיר

1 ביצה גודל L

כוס קמח (140 גר')

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

3/4 כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או כוס שוקולד צ'יפס

כפית מחית/מקל וניל או תמצית וניל.

אופן ההכנה:

בסיר קטן על אש בינונית גבוהה ממיסים את החמאה.

כשהחמאה נמסה לגמרי, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל אותה תוך ערבוב  בעזרת כף עץ,

עד שהיא מתחילה לקבל צבע חום בהיר הדומה בצבעו לקרמל.

מסירים את החמאה מהאש, מוסיפים פנימה את שני סוגי הסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים ביצה ומערבבים מהר ( שלא תתקבל חביתה:-))

מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה מלח ומערבבים היטב,

לבסוף מוסיפים את הוניל ומערבבים.

מצננים במקרר את הבלילה למשך 40 דק׳ לפחות, ואז מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ,

מערבבים מעט .אם לא תצננו את הבלילה השוקולד יימס .

בינתיים מחממים תנור  ל 180 מעלות, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

מוציאים את התערובת במקרר, ובעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים,

(אני שקלתי את הכדורים ל 23 גר' כל כדור)

מניחים את הכדורים על גבי התבנית ושומרים על מרווח ביניהם של 2-3 ס״מ.

(העוגיות משתטחות במהלך האפייה)

אופים את העוגיות כ 12 דקות, מוציאים, ומצננים על גבי רשת צינון.

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה כשלושה ארבעה ימים.

הערות למתכון:

**אפשר להשתמש גם בחמאה מומסת לא חומה.

**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר חום בהיר או בסוכר לבן

**שוקולד מריר ניתן להמיר בשוקולד חלב

 

 

 

 

 

 

 

 

61 Comments

חגית דצמבר 28, 2017 at 2:13 pm

שכחת לרשום כמה קמח!!

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2017 at 2:19 pm

תיקנתי תודה!

Reply
ספיר דצמבר 29, 2021 at 8:36 am

הן מעולות קרן!! תודה

Reply
רנה נובמבר 23, 2022 at 12:24 pm

אפשר לותר על הביצה? או להמיר אותה במשהו אחר? נמנעת מצריכת ביצים ואוהבת מאוד את העוגיות האלה.

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2022 at 12:47 pm

יש מתכוני עוגיות שוקולד ציפס טבעוניים באתר

Reply
חגית דצמבר 28, 2017 at 2:16 pm

כמה קמח?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2017 at 2:19 pm

הוספתי 🙂 תודה

Reply
חגית דצמבר 28, 2017 at 2:21 pm

תודה בלי כוונה רשמתי פעמיים

Reply
שולמית דצמבר 31, 2017 at 9:36 pm

נראות מעולה!!
ואני מקווה שהמורה שלו לא מציצה לך בבלוג….
אחרי כזה פרס הוא ישאר כל יום בבית

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2017 at 10:18 pm

🙂

Reply
מור ספטמבר 20, 2019 at 12:42 pm

אם יש רק קמח תופח? צריך לשנות משהו במתכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2019 at 2:43 pm

עדיף להשתמש בקמח לבן רגיל ולא תופח
ואם בכל זאת אז להוריד את אבקת הסודה לשתייה והן ייצאו פחות קריספיות ודקיקות

Reply
חגית ינואר 4, 2018 at 10:46 pm

יצאו מעולות

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2018 at 3:01 am

נהדר! תודה

Reply
שקד ינואר 14, 2018 at 5:48 pm

היי קרן! העוגיות יצאו טעימות ממש אבל לא שטוחות וצ'ואיות כמו בתמונה אלא יותר שמנמנות. איך מגיעים לעוגיות שטוחות וצ'ואיות יותר?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2018 at 6:21 pm

הי שקד, שינית משהו במרכיבים?

Reply
שקד ינואר 14, 2018 at 6:27 pm

לא, עשיתי בדיוק לפי המתכון

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2018 at 7:56 am

יכול להיות שקיררת את התערובת לפני כן?
או שהעוגיות היו גדולות מדי, נסי להבא להכין כדורים קטנים יותר

Reply
שקד ינואר 15, 2018 at 9:35 am

קיררתי חצי שעה כפי שמצויין במתכון. ועשיתי כדורים של כעשרים גרם. תודה רבה בכל מקרה!

קרן אגם ינואר 15, 2018 at 9:43 am

אז באמת לא ברור לי מה השתבש, מקוה שבפעם הבאה ייצאו שטוחות יותר:-)

יעל פברואר 15, 2018 at 11:09 pm

תשמעי… כל שבוע אבל כל שבוע מאז שפירסמת את המתכון הזה, אני מכינה את העוגיות האלו שנהפכו להיות אהובות על הילדים♥️
תודה ענקית על מתכונים נפלאים , ברורים והכי חשוב… טעימים !

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2018 at 7:00 am

תודה רבה יעל, שמחה לשמוע!

Reply
מעיין מרץ 25, 2018 at 3:52 pm

תודה רבה על המתכון המדוייק, סוף סוף יצאו לי עוגיותשנראות בדיוק כמו בתמונה וטעימות בטירוף!

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2018 at 4:33 pm

שמחה ממש לשמוע מעיין, תודה וחג שמייח

Reply
מור מרץ 18, 2019 at 12:05 pm

אם יש לי רק קמח תופח-
להוריד את הסודה לשתייה?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2019 at 1:40 pm

כן את יכולה לוותר על הסודה לשתיה

Reply
עדי מרץ 21, 2019 at 6:57 am

העוגיות הכי טעימות שאכלתי בחיים. אל תוותרו על ההשחמה של החמאה. תתעזרו בסבלנות. ואז יצא לכם ואוו.

חובה להכין !!!!

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2019 at 1:46 pm

תודה עדי!

Reply
Tamir Ben-Zion מאי 1, 2019 at 2:10 pm

הי,

האם הסוכר החום כהה צריך להיות דחוס?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2019 at 2:21 pm

כן, תמיד 🙂

Reply
Tamir Zion מאי 1, 2019 at 2:30 pm

תודה – מחכה לסדנא שלי איתך

Reply
קרן אגם מאי 1, 2019 at 2:35 pm

אשמח שתבוא:-)

Reply
אלינור אוקטובר 20, 2020 at 9:57 pm

היי. נראה מעולה!!! מה צריך לעשות כדי שיהיו קריספיות ולא צ'ואיות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:16 pm

אולי להוסיף טיפה אבקת סודה לשתיה

Reply
דבי ספטמבר 18, 2019 at 8:03 pm

שלום לך!
העוגיות טעימות במיוחד..
שאלתי: העוגיות מתפשטות ויוצאות מאד דקות ולא כל כך יפות, מה עושים?
החלפתי את החמאה במרגרינה בטעם חמאה.
תודה לך, שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה!

Reply
דבי ספטמבר 18, 2019 at 8:30 pm

עוד דבר, הן יוצאות אולי מדי קשות. בלי שום רכות.
ייתכן ש12 דקות בתנור שלי זה מדי הרבה?
איך יודעים מתי להוציא?
שוב תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2019 at 5:48 am

הי דבי
עוגיות שוקולד צ׳יפס אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות, וייתכן ש 12 דקות בתנור שלך זה הרבה זמן
אני מציעה להוריד חום תנור, ולא לתת לעוגיות להתקשות בתנור, הן מתקשות בקירור.
הדרך הכי טובה לשמור על צורתן, היא להתשמש בכף גלידה קפיצית, ואז הן יוצאות שוות ועגולות.

Reply
דבי ספטמבר 21, 2019 at 7:47 pm

שבוע טוב!
העיסה לפני המקרר הייתה מאד מאד רכה ואחרי השהות במקרר היא התייצבה.
כך זה אמור להיות?
ייתכן שחסר קמח ולכן הן התפשטו ונהיו דקות?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 6:48 am

המקרר מייצב אותה וזה מעולה
אם הכנת הכל על פי הכמויות המתכון ולא שינית כלום לא אמורה להיות בעיה.המתכון מדוייק

Reply
לנה אוקטובר 26, 2020 at 12:52 pm

טעיםםם!!!!!

Reply
לימור פברואר 8, 2021 at 8:00 pm

אני רוצה לעשות את העוגיות האלו במקום עם שוקולד ציפס, עם שוקולד נןגט. יש לי ממרח נוגט איכותי, איך אני מארגנת ממנו משהו יותר קשיח שאוכל לשלב כך שיישאר כציפס ולא יתאחד עם התערובת? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 10:00 am

רק להכין עוגיות ממולאות סטייל אלו https://kerenagam.co.il/עוגיות-ממולאות-בממרח-בייגלה-מלוח/

Reply
ליאן כפיר מאי 10, 2021 at 2:07 pm

אחלה של מתכון, רק שצריך להכין לפחות תהתחלה במיקסר, הביצה ישר נהיית חביתה
בנוסף, שכחת לציין שצריך לקרר את הבצק לפני הוספת השוקולד כי הוא פשוט נמס

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 4:50 pm

האמת שאני מכינה ללא מיקסר וציינתי במפורש לטרוף את הביצה כדי שלא תתקבל חביתה
לגבי הקירור, אכן אוסיך מיד במתכון תודה!

Reply
נטע יוני 17, 2021 at 12:08 pm

הי קרן האלופה (:
אני רוצה להכין את החמאה החומה ולשלב אותה במתכון של הלחמניות השוודיות, אך אני לא מבינה מהמתכון כאן עד איזה שלב זה רק הכנת החמאה. כי המתכון הוא לעוגיות. האם זה בעצם כל המתכון למעט השוקולד? אשמח להסבר

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 3:26 pm

לא הבנתי מה השאלה? איך מכינים חמאה חומה ?
יש פה הסבר שלם על זה

Reply
נטע יוני 17, 2021 at 5:29 pm

כן, הוא בתוך המתכון לעוגית. אני שואלת האם כל המתכון לעוגיות הוא גם לחמאה? רו חות מהשוקולד.
אין כאן מתכון רק לחמאה. לכן אני מבולבלת עד איפה זה החמאה ברשימת מצרכים זו החמאה

Reply
Maya יוני 25, 2021 at 3:33 pm

אין לי זמן לשים אותם 40 דקות במקרר אפשר לשים 20 דקות במקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2021 at 7:02 pm

אפשר

Reply
הדסה שוינגר יולי 19, 2021 at 3:00 pm

הכנתי ויצא כל כך טעים!!! הכנסתי בפנים גם שוקולד צ׳יפס וגם חתיכות שוקולד בלונדי.
אלופה שאת!

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 3:12 pm

תודה הדסה

Reply
Noa אוקטובר 24, 2021 at 4:55 pm

בתור אחת שהכינה עשרות מתכונים של עוגיות שוקולד ציפס, הן באמת העוגיות הכי טעימות שיצא לי להכין. אמאלה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:28 am

הכי משמח תודה

Reply
רננה נובמבר 25, 2021 at 11:12 am

יצאו מושלמותתתתתתתת.
אימלה ואבאלה
תודה!! הכנתי מכוסמין מלא ויצא אש.
אפשר להוריד סוכר כי יש גם שוקולד…. אבל יצאו לי מתוקות בהגזמה וטעימות.

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 4:39 pm

יצאו טעימות בגלל הסוכר, הפחתה של כמות הסוכר תפגום לחלוטין במרקם

Reply
אביגיל ינואר 23, 2022 at 3:27 pm

אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
לעוגיות פרווה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2022 at 10:28 pm

יש באתר מתכון לעוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות מעולות! עם שמן

Reply
נורית מרץ 16, 2022 at 11:15 am

הי ,
סוכר חום בהיר הכוונה לדמררה ?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2022 at 12:00 pm

דמררה כן

Reply
נורית מרץ 16, 2022 at 2:17 pm

תודה רבה

Reply
אביגיל אוקטובר 19, 2024 at 2:01 pm

יצא ממש טעים אבל יותר מידי חמאה לדעתי

Reply

Leave a Comment