עוגיותראש השנה

עוגיות ריבה בציפוי פירורי אגוזים

אוגוסט 4, 2016 20 Comments

חמי וחמתי נוסעים כל שנה בקיץ לבית שלהם בצרפת לחדשיים (בחופש הגדול!! )

יש להם שם אחוזה גדולה ויפה של פעם,  שסגורה במהלך כל השנה

ופעם בשנה הם מגיעים אליה ומפיחים בה חיים

נשמע מושלם נכון?

רק שהם לא פה בחופש הגדול!!!

כלומר אין סבא וסבתא בחופש הגדול

( כלומר אמא שלי פה אבל זה לא מספיק)

וזה לא פשוט

למי שכמוני, מואס בחופש הגדול כבר ב 2 ליולי

אבל

יש בונוסים

למשל שהבית שלהם בצפון מתפנה ואנחנו יכולים לבלות בו בקיץ עם חברים

ולמשל שחמתי מכינה לנו פיצוי מתוק

היא רוקחת עשרות צנצנות של ריבת תות ומישמש ( הריבה האהובה עליי)

ומכניסה אותם לארון של הריבות ( הפוכות)

ארון צר וגבוהה

עמוס בריבות

( זה יפה נורא)

וכל פעם שאנחנו נוסעים לבית שלהם בצפון אנחנו זוכים לקחת עוד כמה צנצנות

וכך יוצא שכל הקיץ הבית שלנו מלא בריבת תות וריבת משמש

הכי טעימות שתוכלו לדמיין

אני תמיד מבטיחה לעצמי לשמור קצת ריבות לחורף

וזה לא קורה

כי אני אוכלת אותם כמו גרעינים

על הלחם

עם חמאה

וממלאה בהם רולדות של בצק פריך

כמו אלו

עלים

 

עוגיות ריבה בציפוי תערובת אגוזים/ בערך 50 עוגיות

 

חומרים למתכון:

1/2 3  כוסות (500 גרם)  קמח לבן רגיל

כפית וחצי א.אפיה

כף אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית גרידת לימון

מעט מלח

2/3 כוס שמנת חמוצה

למילוי:

כוס ריבה שאתם אוהבים מכל סוג (אני השתמשתי בריבת מישמיש וריבת תות)

אבקת קינמון

כוס ( 100 גרם) תערובת אגוזים קצוצים דק דק ( אני ערבבתי בין פקאנים, אגוזי מלך ושקדים)

אופן ההכנה:

במעבד המזון ( מג'ימיקס) בעזרת להב פלדה מערבבים קמח אבקת אפיה ואבקת סוכר

מוסיפים גרידת לימון ואת קוביות החמאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית

מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ואחיד

מוציאים מקערת המערבל, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור למינימום שעה

ואפשר עד לילה

מוציאים מחצית מהבצק למשטח מקומח היטב ומרדדים למלבן

מורחים שיכבה דקה של ריבה, בעזרת ספטולה או גב  כף רחבה

מפזרים אבקת קינמון ומעט מתערובת פירורי האגוזים

מגלגלים לרולדה, מניחים על מגש ומעבירים לקירור, שנועד להקל את פריסת הרולדה לעוגיות

( ללא קירור הבצק מתחמם ועלול להתפרק לגמרי במהלך החיתוך שלו)

ממשיכים עם המחצית השניה של הבצק ומכניסים גם אותה לקירור

מקררים כ- 15-20 דק

בינתיים מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בניר אפיה

מוציאים רולדת בצק מהמקרר ופורסים אותה לפרוסות בעובי 2-3 ס״מ

טובלים כל פרוסת עוגיה בחלק הפתוח והרחב שלה בתערובת האגוזים משני צידיה

התערובת נדבקת היטב לריבה.

_MG_8575

 

 

מעבירים את העוגיות לתבנית האפיה,כשהן שוכבות ולא עומדות ושומרים על מרווח של כ-2-3 ס״מ בין העוגיות

_MG_8614

מכניסים לתנור ואופים כ 20 דק

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים

נתן

_MG_8684

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 Comments

אירית אוגוסט 6, 2016 at 8:03 pm

אפשר במיקסר במקום מעבד מזון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2016 at 8:09 pm

בהחלט, רק אופן הכנת הבצק במיקסר ( עם וו גיטרה) שונה:
משתמשים בחמאה רכה( לא נוזלית)
מעבדים חמאה ואבקת סוכר, למרקם קרם, ואז מוסיפים חצי מהקמח עם אבקת האפיה, מלח וגרידת לימון
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים
ואז את יתרת הקמח, עד לקבלת בצק אחיד
בהצלחה

Reply
רוית ספטמבר 13, 2016 at 7:58 pm

היי קרן
אחלה אתר. אוהבת להכין את העוגות שלך!
האם אפשר מאותו בצק למרוח גם נוטלה? קצף?
רוצה להכין גם משהו לילדים
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 9:13 am

הי רוית תודה
כל ממרח שבא לך הבצק יקבל באהבה

Reply
חנה עזרן אוקטובר 5, 2016 at 1:34 pm

הי קרן,
יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה??

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2016 at 1:48 pm

לבצק פרווה את יכולה להמיר את החמאה במתכון במחמאה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים

Reply
רות בן צור אוקטובר 6, 2016 at 10:35 pm

קרן שלום ,
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה /חמאת קוקוס ? ואם כן מהי הכמות הנדרשת ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2016 at 12:24 am

לא ממליצה לעבוד עם שמן בבצק פריך
את יכולה להמיר באותה הכמות במחמאה או בשמן קוקוס 180 גרם כשהוא במצב צבירה קר ולא נוזלי

Reply
ליה נובמבר 3, 2016 at 11:21 am

הי,
נראה מעולה!
מה זה 2/3 כוס שמנת חמוצה? גביע של 150 מ"ל?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2016 at 11:36 am

הי ליה
גביע שמנת חמוצה זה 200 גר
הכוונה ל 2/3 כוסות לפי כוסות מידה אוניברסליות

Reply
רותי דצמבר 25, 2016 at 9:30 am

קרן אפשר לקבל מתכונים ללא גלוטן ?

Reply
רותי דצמבר 25, 2016 at 9:35 am

המתכונים נראים טעימים ומעוררים את התיאבון ,הם שגרמ ו לי להעלות את השאלה תודה מראש

Reply
ענת ספטמבר 14, 2021 at 6:12 pm

אפשרי להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 7:49 pm

מיץ תפוזים עדיף או ביצה

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2016 at 9:43 am

הי רותי, יש מספר מתכונים ללא גלוטן בבלוג תמצאי אותם תחת קטגוריית חגים>פסח
מעבר לזה אין לי נסיון בהמרת מתכונים לקמח ללא גלוטן, אני מבטיחה לעדכן כאשר ארחיב בבלוג את הנושא.
בהצלחה:-)

Reply
אורטל ברכץ ספטמבר 10, 2021 at 11:09 am

הי קרן מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה!?ותודה על המתכון אני מכורה לעוגיות האלו

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:12 pm

ביצה או מיץ תפוזים

Reply
ליאת ספטמבר 11, 2021 at 6:07 pm

היי איך עדיף לשמור את העוגיות ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2021 at 7:19 am

בקופסא אטומה

Reply
אודליה אוקטובר 13, 2021 at 5:06 pm

היי קרן אני ממירה את המתכון לפרווה ורציתי לדעת כמה מיץ תפוזים לשים במקום השמנת חמוצה?

Reply

Leave a Comment