חמי וחמתי נוסעים כל שנה בקיץ לבית שלהם בצרפת לחדשיים (בחופש הגדול!! )
יש להם שם אחוזה גדולה ויפה של פעם, שסגורה במהלך כל השנה
ופעם בשנה הם מגיעים אליה ומפיחים בה חיים
נשמע מושלם נכון?
רק שהם לא פה בחופש הגדול!!!
כלומר אין סבא וסבתא בחופש הגדול
( כלומר אמא שלי פה אבל זה לא מספיק)
וזה לא פשוט
למי שכמוני, מואס בחופש הגדול כבר ב 2 ליולי
אבל
יש בונוסים
למשל שהבית שלהם בצפון מתפנה ואנחנו יכולים לבלות בו בקיץ עם חברים
ולמשל שחמתי מכינה לנו פיצוי מתוק
היא רוקחת עשרות צנצנות של ריבת תות ומישמש ( הריבה האהובה עליי)
ומכניסה אותם לארון של הריבות ( הפוכות)
ארון צר וגבוהה
עמוס בריבות
( זה יפה נורא)
וכל פעם שאנחנו נוסעים לבית שלהם בצפון אנחנו זוכים לקחת עוד כמה צנצנות
וכך יוצא שכל הקיץ הבית שלנו מלא בריבת תות וריבת משמש
הכי טעימות שתוכלו לדמיין
אני תמיד מבטיחה לעצמי לשמור קצת ריבות לחורף
וזה לא קורה
כי אני אוכלת אותם כמו גרעינים
על הלחם
עם חמאה
וממלאה בהם רולדות של בצק פריך
כמו אלו
עוגיות ריבה בציפוי תערובת אגוזים/ בערך 50 עוגיות
חומרים למתכון:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
כפית וחצי א.אפיה
כף אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית גרידת לימון
מעט מלח
2/3 כוס שמנת חמוצה
למילוי:
כוס ריבה שאתם אוהבים מכל סוג (אני השתמשתי בריבת מישמיש וריבת תות)
אבקת קינמון
כוס ( 100 גרם) תערובת אגוזים קצוצים דק דק ( אני ערבבתי בין פקאנים, אגוזי מלך ושקדים)
אופן ההכנה:
במעבד המזון ( מג'ימיקס) בעזרת להב פלדה מערבבים קמח אבקת אפיה ואבקת סוכר
מוסיפים גרידת לימון ואת קוביות החמאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית
מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ואחיד
מוציאים מקערת המערבל, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור למינימום שעה
ואפשר עד לילה
מוציאים מחצית מהבצק למשטח מקומח היטב ומרדדים למלבן
מורחים שיכבה דקה של ריבה, בעזרת ספטולה או גב כף רחבה
מפזרים אבקת קינמון ומעט מתערובת פירורי האגוזים
מגלגלים לרולדה, מניחים על מגש ומעבירים לקירור, שנועד להקל את פריסת הרולדה לעוגיות
( ללא קירור הבצק מתחמם ועלול להתפרק לגמרי במהלך החיתוך שלו)
ממשיכים עם המחצית השניה של הבצק ומכניסים גם אותה לקירור
מקררים כ- 15-20 דק
בינתיים מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בניר אפיה
מוציאים רולדת בצק מהמקרר ופורסים אותה לפרוסות בעובי 2-3 ס״מ
טובלים כל פרוסת עוגיה בחלק הפתוח והרחב שלה בתערובת האגוזים משני צידיה
התערובת נדבקת היטב לריבה.
מעבירים את העוגיות לתבנית האפיה,כשהן שוכבות ולא עומדות ושומרים על מרווח של כ-2-3 ס״מ בין העוגיות
מכניסים לתנור ואופים כ 20 דק
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים
20 Comments
אפשר במיקסר במקום מעבד מזון?
בהחלט, רק אופן הכנת הבצק במיקסר ( עם וו גיטרה) שונה:
משתמשים בחמאה רכה( לא נוזלית)
מעבדים חמאה ואבקת סוכר, למרקם קרם, ואז מוסיפים חצי מהקמח עם אבקת האפיה, מלח וגרידת לימון
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים
ואז את יתרת הקמח, עד לקבלת בצק אחיד
בהצלחה
היי קרן
אחלה אתר. אוהבת להכין את העוגות שלך!
האם אפשר מאותו בצק למרוח גם נוטלה? קצף?
רוצה להכין גם משהו לילדים
תודה
הי רוית תודה
כל ממרח שבא לך הבצק יקבל באהבה
הי קרן,
יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה??
לבצק פרווה את יכולה להמיר את החמאה במתכון במחמאה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים
קרן שלום ,
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה /חמאת קוקוס ? ואם כן מהי הכמות הנדרשת ?
לא ממליצה לעבוד עם שמן בבצק פריך
את יכולה להמיר באותה הכמות במחמאה או בשמן קוקוס 180 גרם כשהוא במצב צבירה קר ולא נוזלי
הי,
נראה מעולה!
מה זה 2/3 כוס שמנת חמוצה? גביע של 150 מ"ל?
תודה מראש!
הי ליה
גביע שמנת חמוצה זה 200 גר
הכוונה ל 2/3 כוסות לפי כוסות מידה אוניברסליות
קרן אפשר לקבל מתכונים ללא גלוטן ?
המתכונים נראים טעימים ומעוררים את התיאבון ,הם שגרמ ו לי להעלות את השאלה תודה מראש
אפשרי להמיר את השמנת חמוצה ביוגורט?
מיץ תפוזים עדיף או ביצה
הי רותי, יש מספר מתכונים ללא גלוטן בבלוג תמצאי אותם תחת קטגוריית חגים>פסח
מעבר לזה אין לי נסיון בהמרת מתכונים לקמח ללא גלוטן, אני מבטיחה לעדכן כאשר ארחיב בבלוג את הנושא.
בהצלחה:-)
הי קרן מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה!?ותודה על המתכון אני מכורה לעוגיות האלו
ביצה או מיץ תפוזים
היי איך עדיף לשמור את העוגיות ?
בקופסא אטומה
היי קרן אני ממירה את המתכון לפרווה ורציתי לדעת כמה מיץ תפוזים לשים במקום השמנת חמוצה?