טבעוניללא גלוטןמתכוני פרווהעוגיות

עוגיות שקדים נמסות בפה ללא גלוטן, טבעוניות ופרווה

נובמבר 19, 2024 50 Comments

כבר שלושה ימים שיורד רצוף גשם ואני מבינה שזהו, אין מנוס, והחורף הגיע.

ובחורף, אנחנו מכורים לתה ועוגיות אחהצ, תמיד יהיה פה קנקן תה ותמיד יהיה מי שישתה.

נתן תמיד שואל, מישהו רוצה תה? וכלם עונים שכן.

כנראה זה החינוך שלנו, כי שנינו שותים המון תה בשוטף. היום התחשק לי להכין עוגיות מהירות ממש,

גם לצלם לכם מתכונים זה סוגיה, כי האור כבר בשלוש לא משהו זה אומר שמבחינת צילום אנחנו על חצי יום עבודה

כי בקיץ אפשר לצלם עד 19:00.

ראיתי שהשמש עוד מעט בורחת לי והחלטתי לצלם לכם מתכון קל קל לעוגיות שקדים שנמסות ממש בפה, ממכרות,

יש להן ריח משגע, ויש להן עוד יתרונות! הן ללא גלוטן והן יכולות להיות גם פרווה לגמרי וטבעוניות אם ממירים את החמאה.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגיות שקדים נמסות בפה ללא גלוטן,טבעוניות ופרווה/ 14 עוגיות

מצרכים למתכון :

120 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר

2 כפות סוכר וניל

1.5 כוסות (150 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים

1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קורנפלור

2 כפיות אבקת אפייה

כפית גרידת לימון

3 כפות מיץ תפוזים

1 כוס שקדים פרוסים או גפרורי שקדים

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל מצרכי העוגיות, עד לקבלת עיסה דביקה שאפשר ליצור ממנה כדורים

אם היא ממש ממש דביקה תוסיפו עוד קמח שקדים

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

מעבירים את השקדים הפרוסים לקערה קטנה

בעזרת הידיים מייצרים כדורים מעיסת העוגיות, משהו כמו גודל של גולה גדולה

מעבירים לקערה של השקדים ומגלגלים את הכדור בפנים היטב שיתופו כולו בשקדים פרוסים

מניחים על תבנית אפייה

ממשיכים עם שאר העוגיות ושומרים על מרווחים ביניהן בתבנית כי הן משטתחות

אופים כ 13-15 דק עד שהעוגיות זהובות מעט למראה, הן יוצאות רכות לגמרי מהנור, שזה לא יבלבל אתכם

אל תשאירו אותן בתנור.

מוציאים את העוגיות מהתנור ומשאירים לצינון מלא, בזמן הצינון הן מתקשות ומתייצבות

שומרים על העוגיות בכלי אטום למשך 4 ימים

** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה/נטורינה

**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר חום כהה או בסוכר לבן

**קורנפלור ניתן להמיר לקמח לבן/ קמח תפא/ או קמח מלא

**אם אין לכם סוכר וניל אפשר להמיר לתמצית וניל כף

**במקום גרידת לימון אפשר לשלב גרידת תפוז

**מי שאוהב יכול להוסיף לבלילת העוגיות 1/2 כפית של אבקת קינמון לטעם אחר

50 Comments

ישראלה ביטן נובמבר 19, 2024 at 10:23 pm

הי יקירה ,אשמח לדעת אם אשתמש בסוויטנגו במקום הסוכר האם זה יעבוד?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2024 at 3:19 pm

מניחה שכן

Reply
ר דצמבר 14, 2024 at 1:36 pm

הי לאיזה טמפרטורה לכוון את התנור? תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2024 at 8:46 am

כפי שכתוב במתכון:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

Reply
אילה אפריל 8, 2025 at 6:46 pm

אפשר עוגיות שקדים עם שמן אגוזים במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:14 pm

לא ניסיתי ואני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח

Yael נובמבר 20, 2024 at 7:25 am

לגרסת הפרווה מציעה שילוב של חמאת שקדים ושמן קוקוס

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2024 at 3:19 pm

תודה

Reply
נוי ינואר 17, 2025 at 1:43 pm

היי יעל? באיזה כמויות שמת בשילוב של חמאת שקדים ושמן קוקוס? אני מבינה שזה במקום החמאה?

Reply
לאדה נובמבר 20, 2024 at 1:20 pm

איך זה טבעוני אם מכיל חמאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2024 at 3:19 pm

יש למטה הסבר והמרה

Reply
שוקולדה נובמבר 22, 2024 at 7:37 pm

אנשים, למה אתם כועסים?
זה נראה מתכון נהדר, וסלחני, וקל להמרה למה שצריך למי שרוצה.

Reply
טלילה דצמבר 5, 2024 at 8:54 am

למה לכתוב כותרות לא מותאמות
אני מתקשה להבין
טבעוני זה לא
פרווה בוודאי שלא
ללא גלוטן ניחא
דיי עם זה

מצכון מעולה
אבל קצת שקיפות ויושרה

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2024 at 9:10 am

למה את שלילית? נעשה פה מהלך חיובי כדי שגם טבעונים ושומרי כשרות יוכלו להכין , אחרת איך יידעו שיש פה מתכון מושלם שמחכה להם ? אף אחד לא זומם מזימות רעות פה סה״כ מתכונים שניתנים לך בחינם. מחמאה/נטורינה במקום חמאה (כתוב גם למטה במתכון)
יוצא טבעוני ופרווה בקלות
הכותרת נועדה כדי למשוך אנשים למתכון שבקלות הופך לפרווה וטבעוני לא כדי להטעות אותך, להיפך
כדי שיידעו שיש פה מתכון מעולה שמחכה להם
שמחתי לעזור

Reply
מיכל נובמבר 21, 2024 at 11:23 pm

חעבוד עם אגוזים טחונים במקום?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:53 am

בטח

Reply
רחל נובמבר 22, 2024 at 12:02 pm

מה אפשר לשים במקום גרידת לימון?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:51 am

גרידת תפוז

Reply
Ruth נובמבר 27, 2024 at 4:00 pm

איך טבעוני? חמאה????

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:32 pm

כתוב למטה שאם ממירים חמאה בנטורינה או במחמאה אז העוגיות טבעוניות, תכלס, טבעונים גם יודעים את זה לבד בלי שאכתוב להם

Reply
צפונית נובמבר 24, 2024 at 4:17 pm

בס״ד. סליחה – עוגיות חמאה אינן יכולות להיות טבעוניות; חמאה מקורה בחלב ושום טבעוני לא משתמש במוצרים מן החי (לרבות חלב, חמאה, דבש, ביצים וכו׳).

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2024 at 8:29 am

כתוב למטה לנמרה לטבעטני אפשר להשתמש במחמאה/נטורינה

Reply
עדי פברואר 28, 2025 at 1:17 pm

סליחה יצא דחוס חונק לא טעים

Reply
ליטל נובמבר 27, 2024 at 5:05 pm

היי אפשר להשתמש בו בשמן במקום כל החמאה ותחליפיה?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:31 pm

לא ככ הבנתי את השאלה

Reply
הודיה נובמבר 25, 2024 at 9:12 am

וואו הכנו את המתכוון ביום שיש האחרון
במום חמאת שקדים שלא היתה לנו שמנו 4\3 כוס שמן קוקוס + קנולה _ בסה"כ 4\3 כוס ביחד

ויצאו מעולה לא הספקנו אפילו להכניס לקופסא וכולם טרפו אותם

רק מעניין אותי אם יש דרך לעצב אותם קצת יותר כי הם באמת משטטחות
קרן, נראה לך שיצאו טוב גם בתוך מאפינס?

Reply
הילה דצמבר 3, 2024 at 1:09 pm

לא הבנתי. במתכון אין חמאת שקדים.

Reply
הודיה נובמבר 25, 2024 at 9:23 am

וואו הכנו את המתכוון ביום שיש האחרון והן יצאו פשוט מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת!!!
במקום חמאת שקדים, שלא היתה לנו, שמנו 4\3 כוס שמן קוקוס + קנולה – בסה"כ 4\3 כוס ביחד
ויצאו מעולה לא הספקנו אפילו להכניס לקופסא וכולם טרפו אותם

רק מעניין אותי אם יש דרך לעצב אותם קצת יותר כי הם באמת משטטחות
קרן, נראה לך שיצאו טוב גם בתוך מאפינס?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:37 pm

תודה הודיה שמחה לשמוע שאהבתם
במאפינס זו קצת בעיה

Reply
מיכל דצמבר 4, 2024 at 8:05 pm

הי אפשר במקום סוכר לשים סילאן או דבש?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2024 at 9:06 am

זה לא יעבוד

Reply
מיה נובמבר 26, 2024 at 9:52 pm

המתכון נראה מעולה!!! מקווה שאצליח לנסות אותו.
*אנשים תפסיקו להיות כועסים כל הזמן,
לא בא לכם אל תכינו.
למה כל הזמן צריך להגיב ברוע?

Reply
מיכל דצמבר 5, 2024 at 5:48 pm

הי קרן,
תודה על מתכון מעולה – העוגיות טעימות ממש. הכנתי פעם אחת עם השקדים הפרוסים, ובפעם השניה התעצלתי וויתרתי עליהם ועדיין יצא מצוין, טעים ונמס בפה.

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2024 at 7:53 am

שמחה לשמוע

Reply
שני דצמבר 16, 2024 at 12:49 pm

עוגיות מעולות!!
פעם שניה שמכינה,פשוט טעים ברמות!!
קרן אין על המתכונים שלך,תודה רבה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2024 at 5:14 pm

תודה שני

Reply
תמר אפריל 22, 2025 at 9:21 am

נראה מושלם!
מה אפשא לשים במקום מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2025 at 7:05 pm

לא ניסיתי עם מים או חלב אפשר לנסות

Reply
יעל ינואר 27, 2025 at 6:49 pm

הי קרן
העוגיות יצאו טעימות וואוווו
תודה רבה רבה על כל המתכונים

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2025 at 8:14 am

תודה יעל שמחה לשמוע

Reply
יפעת ינואר 28, 2025 at 8:59 am

היי קרן לא הבנתי את כמות שציינת כוס זה 150 גרם ? זה ממש מעט בכוס אשמח להסבר בבקשה

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2025 at 3:32 pm

יש כל מני סוגים של כוסות, נסי לשקול במשקל מטבח

Reply
רג׳ינה פברואר 2, 2025 at 12:34 am

היי קרן, הכנתי את העוגיות, וכל הבצק התאחד לעיסה. יש לך רעיון, מה יכולה להיות הסיבה? הטעם מעולה, פשוט חתכתי לריבועים, אבל מעניין איפה טעיתי. תודה

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2025 at 8:47 am

מה הכוונה הבצק התאחד לעיסה? בזמן העיבוד או בזמן האפייה ? לא הבנתי

Reply
שרי פברואר 7, 2025 at 1:45 pm

קרן יקרה תודה על עוד מתכון נהדר שלך , שנכנס אלינו הביתה ועושה לכולנו נעים בבטן וטוב על הלב❤️

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:52 am

תודה לך

Reply
יעל קט פברואר 24, 2025 at 2:37 pm

עוגיות מעולות מעולות..תודה על המתכון..אפשר בקלות גם להוריד כמות סוכר) שגם ככה לא גדולה ( בחצי ועדיין יהיו מתוקות. אלופה את

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2025 at 8:32 am

בהפחתה של הסוכר העוגיות לא יהיו ככ פריכות ולא ישטחו לכן אם עושים שינוי כזה הוא על אחריות המכין בלבד

Reply
עטרה אפריל 3, 2025 at 7:52 pm

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן? אין לי מחמאה ונוטרינה.. תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:18 pm

זה לא יעבוד

Reply

Leave a Comment