כבר שלושה ימים שיורד רצוף גשם ואני מבינה שזהו, אין מנוס, והחורף הגיע.
ובחורף, אנחנו מכורים לתה ועוגיות אחהצ, תמיד יהיה פה קנקן תה ותמיד יהיה מי שישתה.
נתן תמיד שואל, מישהו רוצה תה? וכלם עונים שכן.
כנראה זה החינוך שלנו, כי שנינו שותים המון תה בשוטף. היום התחשק לי להכין עוגיות מהירות ממש,
גם לצלם לכם מתכונים זה סוגיה, כי האור כבר בשלוש לא משהו זה אומר שמבחינת צילום אנחנו על חצי יום עבודה
כי בקיץ אפשר לצלם עד 19:00.
ראיתי שהשמש עוד מעט בורחת לי והחלטתי לצלם לכם מתכון קל קל לעוגיות שקדים שנמסות ממש בפה, ממכרות,
יש להן ריח משגע, ויש להן עוד יתרונות! הן ללא גלוטן והן יכולות להיות גם פרווה לגמרי וטבעוניות אם ממירים את החמאה.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגיות שקדים נמסות בפה ללא גלוטן,טבעוניות ופרווה/ 14 עוגיות
מצרכים למתכון :
120 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר
2 כפות סוכר וניל
1.5 כוסות (150 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים
1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
כפית גרידת לימון
3 כפות מיץ תפוזים
1 כוס שקדים פרוסים או גפרורי שקדים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל מצרכי העוגיות, עד לקבלת עיסה דביקה שאפשר ליצור ממנה כדורים
אם היא ממש ממש דביקה תוסיפו עוד קמח שקדים
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מעבירים את השקדים הפרוסים לקערה קטנה
בעזרת הידיים מייצרים כדורים מעיסת העוגיות, משהו כמו גודל של גולה גדולה
מעבירים לקערה של השקדים ומגלגלים את הכדור בפנים היטב שיתופו כולו בשקדים פרוסים
מניחים על תבנית אפייה
ממשיכים עם שאר העוגיות ושומרים על מרווחים ביניהן בתבנית כי הן משטתחות
אופים כ 13-15 דק עד שהעוגיות זהובות מעט למראה, הן יוצאות רכות לגמרי מהנור, שזה לא יבלבל אתכם
אל תשאירו אותן בתנור.
מוציאים את העוגיות מהתנור ומשאירים לצינון מלא, בזמן הצינון הן מתקשות ומתייצבות
שומרים על העוגיות בכלי אטום למשך 4 ימים
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה/נטורינה
**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר חום כהה או בסוכר לבן
**קורנפלור ניתן להמיר לקמח לבן/ קמח תפא/ או קמח מלא
**אם אין לכם סוכר וניל אפשר להמיר לתמצית וניל כף
**במקום גרידת לימון אפשר לשלב גרידת תפוז
**מי שאוהב יכול להוסיף לבלילת העוגיות 1/2 כפית של אבקת קינמון לטעם אחר
50 Comments
הי יקירה ,אשמח לדעת אם אשתמש בסוויטנגו במקום הסוכר האם זה יעבוד?
מניחה שכן
הי לאיזה טמפרטורה לכוון את התנור? תודה
כפי שכתוב במתכון:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
אפשר עוגיות שקדים עם שמן אגוזים במקום חמאה?
לא ניסיתי ואני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח
לגרסת הפרווה מציעה שילוב של חמאת שקדים ושמן קוקוס
תודה
היי יעל? באיזה כמויות שמת בשילוב של חמאת שקדים ושמן קוקוס? אני מבינה שזה במקום החמאה?
איך זה טבעוני אם מכיל חמאה?
יש למטה הסבר והמרה
אנשים, למה אתם כועסים?
זה נראה מתכון נהדר, וסלחני, וקל להמרה למה שצריך למי שרוצה.
למה לכתוב כותרות לא מותאמות
אני מתקשה להבין
טבעוני זה לא
פרווה בוודאי שלא
ללא גלוטן ניחא
דיי עם זה
מצכון מעולה
אבל קצת שקיפות ויושרה
למה את שלילית? נעשה פה מהלך חיובי כדי שגם טבעונים ושומרי כשרות יוכלו להכין , אחרת איך יידעו שיש פה מתכון מושלם שמחכה להם ? אף אחד לא זומם מזימות רעות פה סה״כ מתכונים שניתנים לך בחינם. מחמאה/נטורינה במקום חמאה (כתוב גם למטה במתכון)
יוצא טבעוני ופרווה בקלות
הכותרת נועדה כדי למשוך אנשים למתכון שבקלות הופך לפרווה וטבעוני לא כדי להטעות אותך, להיפך
כדי שיידעו שיש פה מתכון מעולה שמחכה להם
שמחתי לעזור
חעבוד עם אגוזים טחונים במקום?
בטח
מה אפשר לשים במקום גרידת לימון?
גרידת תפוז
איך טבעוני? חמאה????
כתוב למטה שאם ממירים חמאה בנטורינה או במחמאה אז העוגיות טבעוניות, תכלס, טבעונים גם יודעים את זה לבד בלי שאכתוב להם
בס״ד. סליחה – עוגיות חמאה אינן יכולות להיות טבעוניות; חמאה מקורה בחלב ושום טבעוני לא משתמש במוצרים מן החי (לרבות חלב, חמאה, דבש, ביצים וכו׳).
כתוב למטה לנמרה לטבעטני אפשר להשתמש במחמאה/נטורינה
סליחה יצא דחוס חונק לא טעים
היי אפשר להשתמש בו בשמן במקום כל החמאה ותחליפיה?
לא ככ הבנתי את השאלה
וואו הכנו את המתכוון ביום שיש האחרון
במום חמאת שקדים שלא היתה לנו שמנו 4\3 כוס שמן קוקוס + קנולה _ בסה"כ 4\3 כוס ביחד
ויצאו מעולה לא הספקנו אפילו להכניס לקופסא וכולם טרפו אותם
רק מעניין אותי אם יש דרך לעצב אותם קצת יותר כי הם באמת משטטחות
קרן, נראה לך שיצאו טוב גם בתוך מאפינס?
לא הבנתי. במתכון אין חמאת שקדים.
וואו הכנו את המתכוון ביום שיש האחרון והן יצאו פשוט מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת!!!
במקום חמאת שקדים, שלא היתה לנו, שמנו 4\3 כוס שמן קוקוס + קנולה – בסה"כ 4\3 כוס ביחד
ויצאו מעולה לא הספקנו אפילו להכניס לקופסא וכולם טרפו אותם
רק מעניין אותי אם יש דרך לעצב אותם קצת יותר כי הם באמת משטטחות
קרן, נראה לך שיצאו טוב גם בתוך מאפינס?
תודה הודיה שמחה לשמוע שאהבתם
במאפינס זו קצת בעיה
הי אפשר במקום סוכר לשים סילאן או דבש?
זה לא יעבוד
המתכון נראה מעולה!!! מקווה שאצליח לנסות אותו.
*אנשים תפסיקו להיות כועסים כל הזמן,
לא בא לכם אל תכינו.
למה כל הזמן צריך להגיב ברוע?
הי קרן,
תודה על מתכון מעולה – העוגיות טעימות ממש. הכנתי פעם אחת עם השקדים הפרוסים, ובפעם השניה התעצלתי וויתרתי עליהם ועדיין יצא מצוין, טעים ונמס בפה.
שמחה לשמוע
עוגיות מעולות!!
פעם שניה שמכינה,פשוט טעים ברמות!!
קרן אין על המתכונים שלך,תודה רבה!!
תודה שני
נראה מושלם!
מה אפשא לשים במקום מיץ תפוזים?
לא ניסיתי עם מים או חלב אפשר לנסות
הי קרן
העוגיות יצאו טעימות וואוווו
תודה רבה רבה על כל המתכונים
תודה יעל שמחה לשמוע
היי קרן לא הבנתי את כמות שציינת כוס זה 150 גרם ? זה ממש מעט בכוס אשמח להסבר בבקשה
יש כל מני סוגים של כוסות, נסי לשקול במשקל מטבח
היי קרן, הכנתי את העוגיות, וכל הבצק התאחד לעיסה. יש לך רעיון, מה יכולה להיות הסיבה? הטעם מעולה, פשוט חתכתי לריבועים, אבל מעניין איפה טעיתי. תודה
מה הכוונה הבצק התאחד לעיסה? בזמן העיבוד או בזמן האפייה ? לא הבנתי
קרן יקרה תודה על עוד מתכון נהדר שלך , שנכנס אלינו הביתה ועושה לכולנו נעים בבטן וטוב על הלב❤️
תודה לך
עוגיות מעולות מעולות..תודה על המתכון..אפשר בקלות גם להוריד כמות סוכר) שגם ככה לא גדולה ( בחצי ועדיין יהיו מתוקות. אלופה את
בהפחתה של הסוכר העוגיות לא יהיו ככ פריכות ולא ישטחו לכן אם עושים שינוי כזה הוא על אחריות המכין בלבד
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן? אין לי מחמאה ונוטרינה.. תודה רבה!
זה לא יעבוד