פתאום הבנתי שהגיע הסתיו
ואין לי מספיק בגדים לחורף
גם לא לילדים
והגדולה נוסעת לפולין
ומחשיך נורא מוקדם שזה הזוי
ואני לא כל יום בים
מה שאומר שלא מסתדר לי השיער
ואז אני עצבנית נורא
אז מצאתי פתרון
והתחלתי לגלוש על גלים ( שיעור אחד בינתיים)
וסאפ (זה כבר יותר ברצף)
וגיליתי את אמריקה בערך
תאחלו לי בהצלחה!
חוץ מזה הכנתי עוגת אגסים, שראיתי כאן
והתעלפתי מהיופי
הכנתי אותה לאירוע של חברים בגרסא קצת שונה
רק ששכחתי לקלוף את האגסים
וגיליתי את זה מיד אחרי שהיא יצאה מהתנור
ובכל זאת הבאתי אותה לחברים ואכלו את כולה
ולא הספקתי אפילו לטעום ממנה.
היום הכנתי אותה שוב (הפעם לא שכחתי לקלוף את האגסים )
והיה לי ולה סשן צילום מפנק במיוחד בבית
הריח שיגע ושיכר אותי ואחרי חצי שעה של צילומים הבנתי ששכחתי לפדר אותה באבקת סוכר
פידרתי אותה כהלכה והיא נראתה מיד כמו שבת המלכה
חתכתי לי פרוסה, הכנתי כוס תה
נתתי ביס
והחלטתי פה אחד שזו עוגה פשוט מדהימה
כזו שאני ממש רוצה שתכינו
(אגסים מבושלים בעוגה זה פשוט גאוני)
עוגת אגסים וניל ושקדים/תבנית עגולה 24 ס״מ
מצרכים למתכון
לבישול האגסים:
6-7 אגסים לא רכים ( תבחרו כאלו שיש להם צ'ופצ'יק של גבעול למעלה ליופי)
ליטר מים
כוס וחצי (300 גר') סוכר
קליפת לימון ומיץ מלימון אחד
1/2 כפית אבקת קינמון
מקל וניל שלם
לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל
כוס (100 גר') שקדים טחונים לאבקה
כוס וכף (150 גר') קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפיה
3/4 מיכל יוגורט 3%
2 כפות חלב
לעיטור:
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בעזרת קולפן קולפים את האגסים עד הקצה העליון ומשאירים את הגבעול
בעזרת סכין מישרים כל חלק תחתון של אגס, כך שיוכל לעמוד
עם אותה סכין מנקים בעדינות את פנים האגס כדי להוציא את הגרעינים
בסיר בינוני (כזה שיכול להכיל בתוכו את כל האגסים עומדים)
מחממים מים, סוכר, גרידה ומיץ לימון, קינמון ומקל וניל ומביאים לרתיחה
מכניסים פנימה את כל האגסים כך שיעמדו אחד ליד השני
(לא נורא אם לא עומדים ישר לגמרי)
מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עוד כחמש דק עד שהם מעט מתרככים
מסננים את המים ומניחים את האגסים בצד לצינון
מחממים תנור ל 160 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב
בקערת המיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה בינונית מערבבים היטב חמאה רכה וסוכר
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים
מוסיפים תמצית וניל ויוגורט וממשיכים לערבב
מוסיפים אבקת שקדים, קמח ואבקת אפיה ומערבבים שוב
לבסוף מוסיפים חלב ומערבבים
מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים
מניחים את האגסים עומדים לתוך תערובת העוגה, ולוחצים אותם בעדינות פנימה
מכניסים לתנור ואופים כ 45-55 דק' עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו
שימו לב שזמן האפיה בין תנור לתנור משתנה ויש להיות עם אצבע על הדופק כבר לאחר 30-35 דק
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים
היא מצויינת גם כשהיא מעט חמימה וגם לאחר צינון מלא
את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב כשלושה ימים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
57 Comments
מה עם הביצים?
הוספתי עכשיו במתכון, תודה על ההערה
נראית מעולה!!
אפשרי להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה? ואם כן, בכמה גרם להשתמש?
בטח, באותה הכמות בדיוק, 3/4 מיכל
בהצלחה!
הי קרן , איזה כמות זה 3/4 מיכל יוגורט?
3/4 מיכל=3/4 גביע יוגורט שזה 150 מ״ל
היי קרן,
את פשוט הורגת אותי כל פעם מחדש… עם התמונות האלו והכתיבה הזו שתמיד מפתיעה, מרגשת ומעניינת. זו הזדמנות סוף סוף להגיד זאת, מקוראת אדוקה.
ועכשיו לענייני העוגה- האם אפשר להפוך אותה לפרווה בצורה סבירה או שלוותר מראש? בא לי להכין להיום בערב אבל יש לי שומרי כשרות הפעם.. המון תודה וסופ"ש מקסים שיהיה.
תודה על המילים המקסימות עינת!
אין בעיה להפוך את העוגה לפרווה, את יכולה להמיר חמאה בכוס שמן, ואת היוגורט או בשמנת צימחית או בקרם קוקוס באותה הכמות בדיוק
שלום קרן עשיתי אתמול את העוגה ומאד התלהבו ממנה… אך..האגסים היו קשים עדיין האם צריך לבשל אותם עד שהם רכים מאוד?
תודה רבה
עכשיו מתחילה להכין את עוגת שוקולד מרנג
הם צריכים להיות רכים אבל לא מאוד כיון שהם ממשיכים להתבשל בתוך העוגה בתנור, אולי לא בישלת אותם מספיק זמן?
יצא ממש טעים. תודה רבה על מתכון מעולה! נ.ב החלפתי לשמנת חמוצה(כי זה מה שהיה לי) ואת האגסים חציתי ופרסתי.
נשמע מעולה! אני סקרנית לראות איך היא נראית כשהאסים חתוכים:-)
היי קרן, אני מתכננת להכין השבוע עוגת אגסים ושקדים וראיתי גם את המתכון הזה וגם את המתכון שכתבת למאקו. אם אני רוצה שלעוגה יהיה טעם ונילי ושהאגסים יהיו מבושלים אבל חתוכים לקוביות קטנות ולא לחצאים – איזה מתכון עדיף לי? הבנתי שההבדל הוא רק בחמאה לשמן ובכמויות הקמח.
האמת ששתיהן מצויינות, את יכולה להכין את העוגה ממאקו ולבשל את האגסים עם וניל, או להכין את העוגה מהבלוג ולחתוך אותם אחרי בישול, בכל אופן שימי לב לבשל מעט כדי שלא יהפכו רכים מדי ויתפרקו.
תודה רבה,אעדכן איך יצאה 🙂
עדכון- העוגה יצאה מדהיםם! עשיתי סוג של שילוב בין המתכונים עם התאמות שלי ועבד! תודה 🙂
שמחה לשמוע סתיו, תודה על העדכון:-)
הי קרן, אוהבת מאוד את המתכונים שלך, עוגת האגסים ושקדים ממאקו היא הפייבוריטית שלי, לא יכולה שבוע בלעדיה. האם את חושבת שאפשר במקום קמח לשים בה קורנפלור? לגירסה ללא גלוטן… תודה רבה, שנה נפלאה
היא באמת מהממת
אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור אולי עם קמח שקדים או לערבב עם קמח תפא
כל שילוב ייצא טוב
הכנתי את העוגה כרגע, בגרסת הפרווה (משפחה רגישה ללקטוז) ויצא מקסים.
גבוהה וחגיגית.
פיזרתי מעל המון שקדים פרוסים מולבנים והיא יצא מהמם!
אחלה של מתכון 🙂
נשמע מושלם.
יש תמונה? אפשר להעלות לפייס של נשואה למאפייה
או לתייג אותי באינסטוש:-)
סקרנית לראות
יש תמונה בהחלט אבל אני מהבודדים ככל הנראה שאים להם פייסבוק או איסטגרם.
רוצה במייל? 🙂
אשמח מאוד
[email protected]
נראה מעולה,
מתאים לדעתך לשתי תבניות אינגליש?
תודה
בטח
ולי יש אגסים רכים. לוותר על הבישול?
ממש רכים ?
כיון שהאגסים שלמים, אני פוחדת שחלק מהם לא יאפה ויתרכך מספיק. אם הם ממש רכים אז כן ואם לא אז בישול קצרצר
היי ראן
אז הכנתי את העוגה והיא פשוט מושלמת!!!
העוגה היא בדיוק כמו שאני אוהבת, בחושה, ביתית, כפרית והסוכר בדיוק במינון הנכון. לא מתוקה מדי.
תודה על עוד מתכון מושלם!
תודה רבה אייריס
הי קרן,
1) האם הבסיס של העוגה יכול להתאים עם פרי אחר? כמו פטל או תפוחים? אם כן אז מה השינויים עם הפירות האלו?
2) או אולי לא להכניס פירות בכלל? האם זה מתאים?
הבסיס מתאים לכל פרי
רק שברגע שמכניסים אגסים שלמים העוגה עולה למעלה ואם תכניסי פירות לא בגודל של אגס ייתכן ו בלילה תצא נמוכה ואז גם זמן אפייה מתקצר
את יכולה להכין בתבנית קטנה יותר כמו 22 סמ כדי לשמור על הגובה
שלום 🙂
העוגה נראית מדהים ! האם יש אפשרות להחליף את הקמח הלבן בקמח מסוג אחר ? קוסמין למשל ?
תודה רבה !
כוסמין לבן אפשר בלי בעיה את כל הכמות
כוסמין מלא לא ממליצה יותר ממחצית הכמות
יעבוד תבנית 22? או שצריך להפחית כמויות
אם כן כמה? תודה רבה
יעבוד תהיה קצת גבוהה וייקח לה יותר זמן להיאפות
נראה מהמם! אם אין לי שקדים טחונים מה אפשר לשים במקום שיש בבית???
קוקוס או קמח לבן
הי קרן, במקום מקל וניל אפשר להשתמש בתמצית וניל מאיכות מצוינת? אם כן, באיזו כמות? ותודה רבה על מתכונים מעולים!
כפית תספיק
תודה. אז אני ממש מבשלת את האגסים עם התמצית, כן?
בדיוק
תודה. היא בתנור 🙂
השתמשתי בכוס קמח כוסמין וכוס קמח שקדים כי לא היו לי שקדים טחונים
יצא מרציפני וטעים
תודה על המתכון! אין עליךךךךךךךך מעריצה שרופה
תודה ירדן
היי קרן המתכון נראה מהמם, רק לא ברור לי איך מנקים את האגסים מהחרצנים בלי לחצות אותם. איך את מנקה את החרצנים בלי לפצוע את האגס?
תשתמשי בתפוחן . קונים בחנות כלי בית. זה מרוקן תפוחים קישואים וכו. אני חתכתי את האגס לחצי
הי קרן, תודה על מתכון נהדר!!
העוגה יצאה טובה אך קצת לבנה לעומת השחומה שלך (וזה עוד אחרי שאפיתי אותה עשר דקות יותר מהמקסימום שכתבת במתכון. אשמח לדעת מה את מציעה לעשות להבא כדי שתצא שחומה יותר…..
סוגי קמח, סוכר ואולי שינית משהו במרכיבים
תודה רבה על התגובה המהירה! קמח לבן רגיל וכך גם סוכר. לשנות משהו להבא?
שלום קרן,
מאד נהנית מהמתכונים שלך:)
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל?
כן אפשר
ובנוסף:
רוצה לנסות לשים בפנים תותים שלמים. יכול לעבוד? (מעבר לעניין הגובה שהתייחסת אליו באחת התגובות הקודמות).
האם צריך לבשל את התותים קודם או שאפשר להכניס אותם כפי שהם ללא בישול?
תודה רבה רבה!!!
תותים בנוסף לאגסים ? לא הבנתי… מיותר ויכביד על הבלילה בעיניי. אפשר תותים במקום אגסים ואין צורך לבשל אותם קודם
התכוונתי תותים במקום אגסים , לא בנוסף:)
תודה רבה!
מתכון מהמם חוזרת אליו הרבה אבל רצוי מאוד להוסיף למתכון מלח..
אולי רבע כפית?
אם חסר לך את מוזמנת להוסיף קורט
איך אפשר להפוך לפרווה? במקום היוגורט