חגיםעוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה לימונית בציפוי קרם שוקולד לבן

מאי 10, 2021 127 Comments

אל תפחדו מעוגות גבינה. הרבה אנשים מפחדים מנפילה או צניחה של עוגת גבינה אחרי אפייה,

ואני חושבת שחלק מהחינניות שלהן הם הסדקים שלהן למעלה, היופי שנוצר מצניחה של עוגה,

זה שהיא קצת ״מתקמטת״. אין עוגת גבינה שלא תעמוד גאה עם הרבה קרם וניל או קצפת מעל.

זה יוסיף לה גובה ויהפוך אותה להיות חגיגית במיוחד. מה גם שהנסיון עם עוגות גבינה מגיע,

כמו עם הרבה סוגי בצקים ומאפים, עם הזמן, וככל שמנסים יותר הופכים למומחים גדולים יותר.

וברגע שקצת מורידים את מפלס הפאניקה, רואים שעוגת גבינה לא משנה מה הגובה שלה,

תמיד תהיה יפה צחורה לבנה וטעימה. נכון שהכי כייף כשהעוגה נשארת גאה, זה מעניק לנו הכי הרבה

גאווה, אבל בעיניי חשוב יותר האופי מהיופי שבמקרה של עוגות גבינה, לא חסר.

אני נוהגת להשאיר את עוגות הגבינה שלי בתנור לאחר אפייה, כשהתנור כבוי ,

שאני תוקעת כף עץ בין דלת התנור לתנור שמונעת סגירה מוחלטת ומשאירה פתח אוורור קטן,

כך העוגה מתקררת לאט לאט וירידת הטמפרטורה מווסתת,

לעומת עוגה שיוצאת מהתנור מיד עם סיום האפייה ועלולה באמת ליפול מהבדלי הטמפרטורה הקיצוניים.

את העוגה הזו הכנתי במסגרת שיתוף פעולה שלי עם פילדלפיה, שזו אחת מגבינות השמנת הנהדרות שקיימות.

טעם לימון עדין, וקרם שוקולד לבן מעל הפך אותה לעוגת גבינה מדהימה, שאכין שוב לקראת ערב החג

שמתקיים השנה אצלי בבית.

עוגת גבינה לימונית בציפוי קרם שוקולד לבן/ תבנית 24

מצרכים למתכון:

לתחתית :

200 גר' ביסקויטים טחונים דק (26 יחידות פתי בר)

100 גר' חמאה מומסת

לעוגה:
6 ביצים L מופרדות, בטמרפטורת החדר
300 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת  עם אחוזי שומן גבוהים בטמפרטורת החדר
500 גרם ( 2 מיכלים) גבינה לבנה 9% שומן
200 מ"ל  (מיכל) שמנת חמוצה רצוי אחוזי שומן גבוהים
3/4 כוס (100 גר׳) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מלימון שלם
מיץ מלימון שלם
קורט מלח
כוס (200 גר) סוכר לבן

לקרם שוקולד לבן :

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת סוכר

150 גר׳ (מיכל) גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים

120 גר׳ שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים ביסקויטים טחונים וחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית לחה

מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית באופן שווה, ומכניסים לקירור.

מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים את דפנות התבנית בנייר אפייה (אפשר פשוט לגזור רצועות

ולשמן מעט את שולי התבנית ולהדביק אותם מבפנים)

בקערה גדולה מערבבים חלמונים ו 100 גר׳ סוכר לבן עם גבינת שמנת גבינה לבנה

שמנת חמוצה וניל גרידת ומיץ לימון לתערובת אחידה, מוסיפים קורנפלור ומערבבים שוב.

בקערת המיקסר טורפים חלבונים, כשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מוסיפים מלח ו 100 גר׳

סוכר לבן. ממשיכים להקציף עד ליצירת קצף יציב ומבריק.

מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול לתערובת אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית מעל התחתית ואופים את העוגה כ 45-50 דק.

מכבים את התנור ומשאירים פתח קטן למשך 1/2 שעה (אני נוהגת להניח כף עץ

שחוצצץ בין דלת התנור לתור ובכך יוצרת פתח אוורור קטן)

לאחר מכן מוציאים את העוגה מצננים לחלוטין ושומרים במקרר.

לפני ההגשה מכינים את קרם השוקולד הלבן:

במיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל.

בקערה נפרדת מערבבים שוקולד לבן מומס וגבינת שמנת עד לתערובת אחידה.

מאחדים עם תערובת הקצפת בתנועות קיפול עדינות.

מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישירים.

שומרים את העוגה בקירור.

127 Comments

אביגיל מאי 11, 2021 at 9:34 am

קרן היקרה, העוגה נראת מדהים!!!
רציתי לדעת עד כמה ניתן להפחית את כמות הסוכר של העוגה (האם ניתן להוריד ל 130 גר או משהו בסגנון?) מבלי לפגום בה

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:20 pm

כל הפחתה בסוכר תפגום, לא ממליצה להוריד יותר מכמה כפות

Reply
מיטל שלזינגר מאי 11, 2021 at 10:02 am

אנחנו אנטי לימוניים במשפחה:/ אפשר לוותר/להחליף? או שזה מאסט לעוגה הזו?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:19 pm

אפשר לוותר ולהוסיף קצת יותר וניל

Reply
דנה מאי 11, 2021 at 10:28 am

היי קרן
העוגה נראית מושלם!
יש אפשרות לוותר על הלימון אם פחות אוהבים טעם של לימון בעוגה? כדאי לשים משהו במקום? תודה!

Reply
רותי אוגוסט 26, 2022 at 4:27 pm

היי
איך יודעים שהעוגה מוכנה? כשהיא רוטטת זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:25 pm

כן

Reply
מירי משולם מאי 11, 2021 at 12:40 pm

היי קרן מהממת, העוגה אכן מושלמת ונראית אליפותת בדיוק כמוך.. אני באופן אישי לא מתחברת לשוקולד לבן האם יש לך הצעה אחרת?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:18 pm

לוותר ולהכין קרם פודינג וניל

Reply
דפנה מאי 17, 2021 at 6:07 pm

עוגה מדהימה!!!! אחת הטובות שיצא לי להכין מהבלוג שלך תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:29 pm

כמה שזה משמח דפנה יקרה

Reply
Hadar יולי 2, 2021 at 12:46 pm

אני ערבבתי שמנת חמוצה עם 2 כפות אבקת סוכר וציפיתי את העוגה עם זה- יצא מעולה. החמיצות של השמנת החמיאה ללימון.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 1:15 pm

שמחה לשמוע תודה ששיתפת

Reply
דורון מאי 11, 2021 at 12:51 pm

נראה היסטרי. תודה!
שאלה לגבי הקרם: אפשר לוותר שם על גבינת השמנת או להשתמש במשהו אחר במקום? חוששת שזה עלול להיות כבד בשביל האורחים שלי

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:17 pm

זה לא כבד בכלל זה אוורירי מדהים

Reply
maya scwartz מאי 29, 2021 at 2:39 pm

זאת אחת העוגות הכי מוצלחות שהכנתי! את פשוט מדהימה כל מתכון בול! אני עוקבת אחר חשבון באינסטגרם כל יום ומשתדלת להכין את כל המתכונים שלך כל שבוע! הילדים כבר יודעים אם הם אוכלים משהו חדש שזה של קרן אגם ❤️

Reply
איריס פלד מאי 11, 2021 at 1:24 pm

הי, לא כל כך הבנתי את העניין עם הנייר אפיה, מתי מרפדים את התבנית? כי במתכון זה רשום אחרי השכבה של הביסקויטים (:

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:14 pm

תיקנתי עכשיו , מקוה שזה ברור

Reply
טלי מאי 11, 2021 at 2:54 pm

נראה מעולה. שילוב מהמם לימון גבינה ושוקולד לבן….
לגבי הקרם – האם אפשר לוותר על גבינת השמנת או להחליף אותה במשהו עדין יותר?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:11 pm

אפשר לוותר על גבינת השמנת , זה ייצא פחות קרם אבל טעים

Reply
הודיה מאי 11, 2021 at 3:45 pm

אפשר להחליף את הגבינות שמנת בגבינה עם פחות אחוזי שומן?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 4:51 pm

אפשרי ולקחת בחשבון שזה משפיע על יציבות העוגה

Reply
שרון מאי 11, 2021 at 3:34 pm

היי קרן, נראית מדהימה, ניתן לוותר על תחתית הבסקויטים?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 4:52 pm

אין בעיה לוותר ולאפות את העוגה כפי שהיא

Reply
דניאל מאי 16, 2021 at 3:29 pm

היי, חג שמח!
כמה זמן מומלץ לקרר אחרי הקרם שוקולד לבן לפני הגשה?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:35 am

רצוי לתת לו לעמוד שעה לפני אבל זה לא נורא גם סמוך להגשה

Reply
מור חלפון נחימובסקי מאי 13, 2021 at 5:35 pm

היי קרן, חלה תקרית בהפרדת הביצים ויצא שנותרתי רק עם ביצים מדיום. האם להוסיף ביצה כדי לפצות או שאין צורך?

Reply
תומר מאי 11, 2021 at 3:42 pm

היי,
האם אפשר להשתמש גם בגבינות לא שמנות למלית העוגה?
(גבינה לבנה 5%)

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 4:51 pm

אפשרי אבל לקחת בחשבון שזה ישפיע על יציבות העוגה

Reply
נועם מאי 15, 2021 at 12:36 pm

היייי , אני גרה ברומניה ועדיין לא מצאתי גבינה 9% . יש פה רק גבינה של 0.5% או 20% ומעלה. מה לשים במקום 9%?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:10 pm

את ה 20%

Reply
מיכל מאי 11, 2021 at 5:30 pm

הי קרן, מה ניתן לשים במקום מיץ לימון?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 8:29 pm

וניל

Reply
ליטל מאי 11, 2021 at 6:02 pm

היי קרן היקרה
ניתן להשאיר את העוגה במקרר (לפני ציפוי הקרם) משהו כמו קצת יותר מ24 שעות?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 8:29 pm

כן בטח

Reply
אפרת אפריל 16, 2023 at 11:34 am

אין לי פתיבר ולא רוצה לוותר על התחתית, כיצד ניתן להכין תחתית באופן עצמאי?
תודה, נהנת ממש מכת המתכונים שלך

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2023 at 9:47 am

מבצק פריך
מתכוני טארט אחרים באתר

Reply
Rachel מאי 11, 2021 at 6:29 pm

בחיים לא הכנתי עוגת גבינה אפויה כי אני מתה מפחד שתצנח יודעת שיש כאלו ששמים תבנית מים
לא ראיתי שרשמת את ממליצה?
בנוסף יכולה לשים שוקולד לבן גם בבלילה ? או שהיא מספיק מתוקה גם בלי?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 8:29 pm

לא תמיד חייבים תבנית מים והעוגה שבתמונה נאפתה ללא תבנית מים … אפשר להוסיף שוקולד לבן בבלילה ממליצה להוריד מעט מהסוכר

Reply
דפנה מאי 12, 2021 at 1:17 am

האם אפשרי לצנן את העוגה אחרי האפייה (ולפני הקרם) גם פחות מ24 שעות, נגיד שעות בודדות? וכמה זמן צריך לצנן את העוגה אחרי הרכבת הקרם?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:22 pm

כן אפשר שעות בודדות . אחרי הרכבת הקרם לצנן שוב עדיף תמיד שהיא תהיה יום במקרר לטעמים מושלמים

Reply
תהילה מאי 18, 2021 at 3:31 pm

האם העוגה צריכה להיות שחומה מבחוץ או שזה בסדר שתהיה לבנה? איך יודעים שהיא מוכנה בשלב האפייה? העוגה שלי קצת השחימה למעלה אבל אין לי מושג מה קורה בפנים.

Reply
קרן אגם מאי 18, 2021 at 3:33 pm

היא אמורה להחים ממש מעט מבחוץ, תבדקי כמה היא רטובה עי נענוע של התבנית , אם העוגה ממש מעט רוטטת וזמן האפייה המצויין במתכון עבר אז היא מוכנה.
היא מתייצבת בצינון

Reply
תהילה מאי 18, 2021 at 3:51 pm

אוקי, אז נראה לי שהיא בסדר:) יש איזה שבר סורי אפריקאי קטן באמצע אבל היא לא צנחה בכלל. נמשיך לקרם. תודה רבה על התגובה המהירה!

שירלי מאי 11, 2021 at 8:55 pm

היי קרן , אוהבת מאוד להכין את העוגות שלך , יש דרך להמיס שוקולד לבן מבלי לשרוף אותו ?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:16 pm

כן בפולסים קצרים ולא לחכות שיימס כי הוא נמס ועדיים שומר על צורתו המקורית, אז כל 30 שניות להוציא לערבב ולראות אם בכלל יש צורך בעוד זמן או שזה כבר נמס

Reply
מור מאי 12, 2021 at 3:47 pm

היי קרן, חייבים להמתין 24 שעות לצינון? אי אפשר לחכות איזור ה5 6 שעות ואז לשים את הקרם?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:15 pm

אפשר אין בעיה

Reply
YULI מאי 12, 2021 at 7:21 pm

אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק קצת יותר גדולה מהרגילות (באזור 35 ס"מ)- האם לחלק לשתיים את הכמויות יספיק לי?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:14 pm

שתיים כן . לא מאוד גבוהות

Reply
מיכל מאי 12, 2021 at 7:51 pm

הי קרן, המלצת שבמקום לימון אפשר לשים וניל, באיזו כמות?
כי מיץ הלימון הוא מלימון שלם?

Reply
שרה מאי 13, 2021 at 3:55 pm

היי קרן 🙂 מתכננת להכין את המתכון לחג. יש לי בבית תבנית 26. יעבוד בסדר?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 9:38 pm

היא תצא מעט נמוכה יותר וזמן האפייה ייתקצר אבל זה בסדר

Reply
דנה אור מאי 13, 2021 at 4:33 pm

הי קרן
לא מצאתי במכולת הקרובה פילדלפיה, האם את חושבת שהכנת העוגה עם נפוליאון תפגע בעוגה? ( השאלה אם שווה להתאמץ ולשלוח מישהו לחרף נפשו ולרכוש נפוליאון ?)

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 9:37 pm

ממש לא! גם גבינת שמנת אחרת זה אחלה

Reply
חן יוני 1, 2024 at 6:05 pm

מסקרפונה במקום הפלדלפיה אפשרי??

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:36 pm

בטח

Reply
גילה מנחם מאי 13, 2021 at 7:13 pm

היי קרן, העוגה נראית מושלמת.
כמה זמן מראש אפשר להכין אותה? כמה ימים יכולה להישמר ?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 9:37 pm

שלושה ימים לפני זה אחלה

Reply
אינה מאי 14, 2021 at 9:16 pm

היי קרן
אני רוצה להכין את העוגה מחר ובדרך כלל אני רגילה שעוגות גבינה אפויות מצריכות אמבט מים כדי שיהיה לחות במהלך אפיה.
האם אין צורך בזה בעוגה שלך ?
תודה רבה
אינה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:35 am

אין צורך

Reply
עדי פברואר 27, 2023 at 9:52 pm

היי קרן
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 22.
יש משהו שכדאי שאשנה במתכון? זמן אפייה? מעלות?
תודה❤️

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:03 pm

אל תשני ואולי יישארו לך קצת עודפים
אפשר לאפות אותם בתבנית פיצית נפרדת

Reply
שיר חיון מאי 14, 2021 at 9:22 am

היי,
אפשר להחליף את הפילדלפיה בגבינה אחרת? עם גבינת טוב טעם זה יעבוד?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:35 pm

כן

Reply
Shira מאי 15, 2021 at 12:05 pm

מרפדים את התבנית בניר אפיה לפני פירורי הפתי בר?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:10 pm

אפשר אך לא חובה

Reply
Shira מאי 15, 2021 at 1:15 pm

לרפד את התבנית בניר אפיה לפני הפתי בר?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:08 pm

אפשר לא חייבים, כל השאלה אם רוצים לשלוף אותה אחכ מהתחתית או לא

Reply
daniel מאי 15, 2021 at 2:16 pm

היי קרן האם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח רגיל ובמידה וכן האם צריך אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:07 pm

אפשר להמיר בקמח ללא אבקת אפייה

Reply
עינב מאי 15, 2021 at 2:47 pm

אחרי שעה בתנור העוגה עדיין היתה רוטטת במרכז ולא יציבה, האם כך צריך להיות?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:06 pm

עוגות גבינה מתייצבות לגמרי אחרי צינון מוחלט

Reply
Maya מאי 15, 2021 at 3:05 pm

היי קרן,
ניתן לעשות את העוגה בתבנית בקוטר 22?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:06 pm

כן אפשר, רק לדאוג לא לעבור עם הבלילה 3/4 גובה תבנית (להניח בתבנית קטנה את מה שהשאר אם יש יותר מדי בלילה )
ואולי לתת לה עוד קצת זמן אפייה

Reply
מעיין מאי 15, 2021 at 6:38 pm

היי קרן 🙂
אם אני מחלקת ל2 תבניות אינגליש קייק, כמה זמן אפייה? והאם לאפות אותן ביחד באותו זמן?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:52 pm

אפות ביחד להתחיל לבדוק אחרי 30 דק

Reply
רחל יודפת מאי 15, 2021 at 7:40 pm

ווואההה..
מה לעשות ?.שמתי בעוגה חצי כוס סוכר נוספת מרגיש לי ממש ממש מתוק..
האם אולי להוריד את אבקת הסוכר מהציפוי יעזור???
תודה קרן
אשמח לתשובה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:51 pm

כן נסי לאזן עם פחות סוכר

Reply
ליז מאי 15, 2021 at 8:33 pm

העוגה נראית פשוט נהדר!
אפשרי להכין אותה בתבנית גחנון?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:51 pm

כן בטח

Reply
טל מאי 15, 2021 at 9:22 pm

היי קרן, שבוע טוב ושקט
רק לוודא, בעוגה עצמה בחלק האפוי יש 2 גבינת שמנת, 2 גבינה לבנה ושמנת חמוצה ?
האם אין צורך לרפד את התבנית מתחת לתחתית הביסקוויטים ?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:50 pm

לא הבנתי את שאלתך טלי

Reply
עירית מאי 16, 2021 at 1:13 am

קרן לילה טוב,
העוגה נראית נפלא,
כל תחתית שמכינה מבסקויטים וחמאה היא יוצאת קשה ובחיתוך ונפרדת מהשכבה שמעליה…
מה ההמלצה?
חג שמח ושקט

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:55 pm

לא להתקמצן על חמאה ואם צריך עוד אז להוסיף

Reply
מרים דיאמנט מאי 16, 2021 at 2:50 am

הי קרן, הוצאתי את העוגה אחרי 50 דק וראיתי שהיא מיימית מה פספסתי? הקצפת יצר של החלבונים? (למרות שמכונה הרבה עוגות ודאגתי להפסיק די מהר) …
בדרך כלל אופה עוגת גבינה הרבה יותר זמן 1:45 …אז חשבתי שאולי לא הבנתי מה זמן הרפיה…

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:54 pm

אולי אצלך תריכה יותר זמן אז לתת לה

Reply
איילה מאי 16, 2021 at 8:36 am

3/4 כוס קורנפלור , זה נשמע המון!!
זה יוצא טוב?
בד״כ שמים 3 או 4 כפות.

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:50 pm

3/4 כוס (שלושת רבעי)

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:53 pm

להיצמד למתכון

Reply
רותם מאי 16, 2021 at 9:32 pm

העוגה יצאה מדהים! תודה! אין כמו המתכונים שלך!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:30 am

תודה רותם חג שמח

Reply
דגנית מאי 16, 2021 at 1:14 pm

העוגה בתנור, והיא נראית גבוהה מדי. ברמה שעוברת את סף התבנית, מזל ששמתי נייר אפייה גבוה מסביב. מה עשיתי לא בסדר? ועוד זה בלי ציפוי….

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:33 am

ייתכן והתבנית שלך מעט שונה או שיצאה לך הרבה בלילה, במקרה כזה מניחים שאריות בלילה בתבנית אינגליש או מאפינס קטנה ואופים בצד

Reply
אבלין מאי 16, 2021 at 1:28 pm

קרן תודה על מתהונים מהממים. האם אפשר לצפות את העוגה אחרי שהתקררה כמובן ולשמור עם הציפוי במקרר למשך יום

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:33 am

בוודאי שאפשר

Reply
Diana Hen מאי 16, 2021 at 4:58 pm

תודה רבה העוגה מדהימה, מתכון מדהים ומפורט ומוסבר היטב כמו כל המתכונים שלך 🙂
רק יש עניין אחד משעשע, עקבתי אחרי כל פרטים והכמויות, אפיתי כמובן בתבנית 24,
אבל פשוט הכמות של הבלילה הייתה כל כך גדולה שהיא הספיקה לי לעוד עוגה בקוטר 24 (לא שאני מתנגדת, ההפך חחח)
סתם תהיתי האם זה נורמלי ? לא הכפלתי שום דבר בכמויות עשיתי הכל בדיוק בדיוק אותו הדבר..
ודרך אגב שתי העוגות יצאו טעים בטירוףףףףףף

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:33 am

לגמרי יכול לקרות שיש הבדלים בבתים שלנו בין בלילות ובין תבניות . הרווחת עוד עוגה איזה כייף!

Reply
מיכאלה מאי 17, 2021 at 4:24 pm

היי קרן
רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוגה עם תחליף סוכר.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:29 pm

מניחה שכן, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא

Reply
סיון מאי 17, 2021 at 6:53 pm

הי, כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:24 pm

ארבעה ימים במקרר

Reply
maya scwartz מאי 29, 2021 at 2:39 pm

זאת אחת העוגות הכי מוצלחות שהכנתי! את פשוט מדהימה כל מתכון בול! אני עוקבת אחר חשבון באינסטגרם כל יום ומשתדלת להכין את כל המתכונים שלך כל שבוע! הילדים כבר יודעים אם הם אוכלים משהו חדש שזה של קרן אגם ❤️

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 6:00 pm

תודה מאיה איזה כייף לי

Reply
דודי וייס יולי 14, 2021 at 1:38 pm

היי קרן,
אם אני צריך להכין את העוגה ואז לעשות איתה נסיעה ארוכה, יש אפשרות להקפיא אותה יחד עם קרם השוקולד הלבן לילה ואז שתפשיר בדרך?

תודה!

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 3:55 pm

אני פחות ממליצה על הקפאה עם הקרם

Reply
שושנה נובמבר 15, 2021 at 6:54 pm

את חושבת שהקרם הזה יתאים לעוגת שכבות וניל פשוטה?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 8:13 pm

כן

Reply
טל ינואר 15, 2022 at 5:28 pm

היי קרן
בטעות שמתי את כל הסוכר בבלילה של הגבינות
כמה זה נורא?????
לא שמתי לב שרשום רק 100 גר

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 6:41 am

לא נורא בכלל

Reply
גל פברואר 26, 2022 at 6:02 pm

העוגה נראית מושלם! לגמרי שכנעת אותי לא לפחד מעוגות גבינה ולנסות להכין.
שאלה לגבי שוקולד לבן מומס- בפעמים קודמות לא הצלחתי להמיס שוקולד לבן כמו שצריך (בדרך כלל נשרף לי). יש שיטה מומלצת? או סוג מסוים של שוקולד שכדאי להשתמש בו ?

Reply
מורג מאי 30, 2022 at 8:45 am

היי קרן, ניתן להכין את העוגה יום לפני הגשה (ללא הציפוי) לשמור במקרר? (מה שאומר שהיא תהיה יותר מ24 שעות במקרר)

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 9:05 pm

כן מורג, אין בעיה להכין יום קודם או יומיים קודם ללא ציפוי

Reply
מורג אפריל 20, 2023 at 5:02 pm

שכחתי לעדכן שהעוגה יצאה מדהים! קיבלתי מלא מחמאות!
צריכה להכין אותה שוב והפעם ליום הולדת, ביקשו שאכתוב משהו למעלה, אם אכתוב עם אבקת קקאו נראה לך שזה יהיה מתאים?
או פשוט במקום לשים ציפוי על כל העוגה לכתוב איתו עם שק זילוף?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:59 am

הייתי מוסיפה לקרם למעלה מעט שוקולד או קקאו שייצבע בצבע אחר ואז מזלפת כיתוב איתו , לא הייתי מקשטת רק באבקת קקאו

Reply
רחל אוגוסט 1, 2023 at 5:26 am

היי קרן,
אחרי האפייה עשיתי פתח בתנור והשארתי את העוגה ונרדמתי והעוגה נשארה שם לילה ..האם זה ייפגע בה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:40 am

לא קריטי

Reply
דפנה דצמבר 3, 2023 at 8:49 am

זאת היתה עוגת יומולדת בכינוס המשפחתי אתמול.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות, כולל הדבקת נייר אפייה בשוליים שזה קריטי אחרת העיסה היתה נוזלת מהצדדים.

יצאה פצצת עוגה יפהפיה !!!

תודה !!!

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:17 pm

תודה דפנה ומזל טוב

Reply
אביה ינואר 23, 2024 at 9:26 am

זאת עוגה וואו!
היא יצאה גבוהה, לבנה ויפה.
ולא מתוקה בכלל.
את גרידת הלימון העברתי לבסיס, והוספתי לו קצת סוכר חום. (והייתי צריך להשתמש ב-260 גר' של פירורים כדי לכסות תבנית של 24).
טיפ: רצוי שנייר האפיה ששמים על הדפנות יהיה גבוה יותר מהתבנית, כי העוגה עלתה במהלך האפיה.

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:08 pm

תודה אביה

Reply
Hadar יוני 7, 2024 at 9:02 pm

היי קרן, אני בדיוק מכינה עכשיו את העוגה אני בשלב ערבוב הגבינות ,הפילדלפיה לא מתפרקת ונשארים לי גושים למרות שבטמפ החדר,זה בסדר? כייף לעקוב אחרייך וכל מתכון שלך תמיד יוצא לי בול! תודה:)

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:34 am

מקוה שבסידרת

Reply
חן יוני 1, 2024 at 7:43 pm

האם במקום פילדלפיה אפשר לשים מסקרפונה??

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:36 pm

ברור

Reply
אורנית ססובר יוני 1, 2024 at 9:35 pm

הי קרן יקרה, ניתן להשתמש בעוגיות לוטוס כתחתית?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:36 pm

בטח

Reply

Leave a Comment