אל תפחדו מעוגות גבינה. הרבה אנשים מפחדים מנפילה או צניחה של עוגת גבינה אחרי אפייה,
ואני חושבת שחלק מהחינניות שלהן הם הסדקים שלהן למעלה, היופי שנוצר מצניחה של עוגה,
זה שהיא קצת ״מתקמטת״. אין עוגת גבינה שלא תעמוד גאה עם הרבה קרם וניל או קצפת מעל.
זה יוסיף לה גובה ויהפוך אותה להיות חגיגית במיוחד. מה גם שהנסיון עם עוגות גבינה מגיע,
כמו עם הרבה סוגי בצקים ומאפים, עם הזמן, וככל שמנסים יותר הופכים למומחים גדולים יותר.
וברגע שקצת מורידים את מפלס הפאניקה, רואים שעוגת גבינה לא משנה מה הגובה שלה,
תמיד תהיה יפה צחורה לבנה וטעימה. נכון שהכי כייף כשהעוגה נשארת גאה, זה מעניק לנו הכי הרבה
גאווה, אבל בעיניי חשוב יותר האופי מהיופי שבמקרה של עוגות גבינה, לא חסר.
אני נוהגת להשאיר את עוגות הגבינה שלי בתנור לאחר אפייה, כשהתנור כבוי ,
שאני תוקעת כף עץ בין דלת התנור לתנור שמונעת סגירה מוחלטת ומשאירה פתח אוורור קטן,
כך העוגה מתקררת לאט לאט וירידת הטמפרטורה מווסתת,
לעומת עוגה שיוצאת מהתנור מיד עם סיום האפייה ועלולה באמת ליפול מהבדלי הטמפרטורה הקיצוניים.
את העוגה הזו הכנתי במסגרת שיתוף פעולה שלי עם פילדלפיה, שזו אחת מגבינות השמנת הנהדרות שקיימות.
טעם לימון עדין, וקרם שוקולד לבן מעל הפך אותה לעוגת גבינה מדהימה, שאכין שוב לקראת ערב החג
שמתקיים השנה אצלי בבית.
עוגת גבינה לימונית בציפוי קרם שוקולד לבן/ תבנית 24
מצרכים למתכון:
לתחתית :
200 גר' ביסקויטים טחונים דק (26 יחידות פתי בר)
100 גר' חמאה מומסת
לעוגה:
6 ביצים L מופרדות, בטמרפטורת החדר
300 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים בטמפרטורת החדר
500 גרם ( 2 מיכלים) גבינה לבנה 9% שומן
200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה רצוי אחוזי שומן גבוהים
3/4 כוס (100 גר׳) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מלימון שלם
מיץ מלימון שלם
קורט מלח
כוס (200 גר) סוכר לבן
לקרם שוקולד לבן :
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת סוכר
150 גר׳ (מיכל) גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים
120 גר׳ שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים ביסקויטים טחונים וחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית לחה
מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית באופן שווה, ומכניסים לקירור.
מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים את דפנות התבנית בנייר אפייה (אפשר פשוט לגזור רצועות
ולשמן מעט את שולי התבנית ולהדביק אותם מבפנים)
בקערה גדולה מערבבים חלמונים ו 100 גר׳ סוכר לבן עם גבינת שמנת גבינה לבנה
שמנת חמוצה וניל גרידת ומיץ לימון לתערובת אחידה, מוסיפים קורנפלור ומערבבים שוב.
בקערת המיקסר טורפים חלבונים, כשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מוסיפים מלח ו 100 גר׳
סוכר לבן. ממשיכים להקציף עד ליצירת קצף יציב ומבריק.
מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול לתערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית מעל התחתית ואופים את העוגה כ 45-50 דק.
מכבים את התנור ומשאירים פתח קטן למשך 1/2 שעה (אני נוהגת להניח כף עץ
שחוצצץ בין דלת התנור לתור ובכך יוצרת פתח אוורור קטן)
לאחר מכן מוציאים את העוגה מצננים לחלוטין ושומרים במקרר.
לפני ההגשה מכינים את קרם השוקולד הלבן:
במיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל.
בקערה נפרדת מערבבים שוקולד לבן מומס וגבינת שמנת עד לתערובת אחידה.
מאחדים עם תערובת הקצפת בתנועות קיפול עדינות.
מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישירים.
שומרים את העוגה בקירור.
127 Comments
קרן היקרה, העוגה נראת מדהים!!!
רציתי לדעת עד כמה ניתן להפחית את כמות הסוכר של העוגה (האם ניתן להוריד ל 130 גר או משהו בסגנון?) מבלי לפגום בה
כל הפחתה בסוכר תפגום, לא ממליצה להוריד יותר מכמה כפות
אנחנו אנטי לימוניים במשפחה:/ אפשר לוותר/להחליף? או שזה מאסט לעוגה הזו?
אפשר לוותר ולהוסיף קצת יותר וניל
היי קרן
העוגה נראית מושלם!
יש אפשרות לוותר על הלימון אם פחות אוהבים טעם של לימון בעוגה? כדאי לשים משהו במקום? תודה!
היי
איך יודעים שהעוגה מוכנה? כשהיא רוטטת זה בסדר?
כן
היי קרן מהממת, העוגה אכן מושלמת ונראית אליפותת בדיוק כמוך.. אני באופן אישי לא מתחברת לשוקולד לבן האם יש לך הצעה אחרת?
לוותר ולהכין קרם פודינג וניל
עוגה מדהימה!!!! אחת הטובות שיצא לי להכין מהבלוג שלך תודה!!
כמה שזה משמח דפנה יקרה
אני ערבבתי שמנת חמוצה עם 2 כפות אבקת סוכר וציפיתי את העוגה עם זה- יצא מעולה. החמיצות של השמנת החמיאה ללימון.
שמחה לשמוע תודה ששיתפת
נראה היסטרי. תודה!
שאלה לגבי הקרם: אפשר לוותר שם על גבינת השמנת או להשתמש במשהו אחר במקום? חוששת שזה עלול להיות כבד בשביל האורחים שלי
זה לא כבד בכלל זה אוורירי מדהים
זאת אחת העוגות הכי מוצלחות שהכנתי! את פשוט מדהימה כל מתכון בול! אני עוקבת אחר חשבון באינסטגרם כל יום ומשתדלת להכין את כל המתכונים שלך כל שבוע! הילדים כבר יודעים אם הם אוכלים משהו חדש שזה של קרן אגם ❤️
הי, לא כל כך הבנתי את העניין עם הנייר אפיה, מתי מרפדים את התבנית? כי במתכון זה רשום אחרי השכבה של הביסקויטים (:
תיקנתי עכשיו , מקוה שזה ברור
נראה מעולה. שילוב מהמם לימון גבינה ושוקולד לבן….
לגבי הקרם – האם אפשר לוותר על גבינת השמנת או להחליף אותה במשהו עדין יותר?
אפשר לוותר על גבינת השמנת , זה ייצא פחות קרם אבל טעים
אפשר להחליף את הגבינות שמנת בגבינה עם פחות אחוזי שומן?
אפשרי ולקחת בחשבון שזה משפיע על יציבות העוגה
היי קרן, נראית מדהימה, ניתן לוותר על תחתית הבסקויטים?
אין בעיה לוותר ולאפות את העוגה כפי שהיא
היי, חג שמח!
כמה זמן מומלץ לקרר אחרי הקרם שוקולד לבן לפני הגשה?
רצוי לתת לו לעמוד שעה לפני אבל זה לא נורא גם סמוך להגשה
היי קרן, חלה תקרית בהפרדת הביצים ויצא שנותרתי רק עם ביצים מדיום. האם להוסיף ביצה כדי לפצות או שאין צורך?
היי,
האם אפשר להשתמש גם בגבינות לא שמנות למלית העוגה?
(גבינה לבנה 5%)
אפשרי אבל לקחת בחשבון שזה ישפיע על יציבות העוגה
היייי , אני גרה ברומניה ועדיין לא מצאתי גבינה 9% . יש פה רק גבינה של 0.5% או 20% ומעלה. מה לשים במקום 9%?
את ה 20%
הי קרן, מה ניתן לשים במקום מיץ לימון?
וניל
היי קרן היקרה
ניתן להשאיר את העוגה במקרר (לפני ציפוי הקרם) משהו כמו קצת יותר מ24 שעות?
כן בטח
אין לי פתיבר ולא רוצה לוותר על התחתית, כיצד ניתן להכין תחתית באופן עצמאי?
תודה, נהנת ממש מכת המתכונים שלך
מבצק פריך
מתכוני טארט אחרים באתר
בחיים לא הכנתי עוגת גבינה אפויה כי אני מתה מפחד שתצנח יודעת שיש כאלו ששמים תבנית מים
לא ראיתי שרשמת את ממליצה?
בנוסף יכולה לשים שוקולד לבן גם בבלילה ? או שהיא מספיק מתוקה גם בלי?
לא תמיד חייבים תבנית מים והעוגה שבתמונה נאפתה ללא תבנית מים … אפשר להוסיף שוקולד לבן בבלילה ממליצה להוריד מעט מהסוכר
האם אפשרי לצנן את העוגה אחרי האפייה (ולפני הקרם) גם פחות מ24 שעות, נגיד שעות בודדות? וכמה זמן צריך לצנן את העוגה אחרי הרכבת הקרם?
כן אפשר שעות בודדות . אחרי הרכבת הקרם לצנן שוב עדיף תמיד שהיא תהיה יום במקרר לטעמים מושלמים
האם העוגה צריכה להיות שחומה מבחוץ או שזה בסדר שתהיה לבנה? איך יודעים שהיא מוכנה בשלב האפייה? העוגה שלי קצת השחימה למעלה אבל אין לי מושג מה קורה בפנים.
היא אמורה להחים ממש מעט מבחוץ, תבדקי כמה היא רטובה עי נענוע של התבנית , אם העוגה ממש מעט רוטטת וזמן האפייה המצויין במתכון עבר אז היא מוכנה.
היא מתייצבת בצינון
אוקי, אז נראה לי שהיא בסדר:) יש איזה שבר סורי אפריקאי קטן באמצע אבל היא לא צנחה בכלל. נמשיך לקרם. תודה רבה על התגובה המהירה!
היי קרן , אוהבת מאוד להכין את העוגות שלך , יש דרך להמיס שוקולד לבן מבלי לשרוף אותו ?
כן בפולסים קצרים ולא לחכות שיימס כי הוא נמס ועדיים שומר על צורתו המקורית, אז כל 30 שניות להוציא לערבב ולראות אם בכלל יש צורך בעוד זמן או שזה כבר נמס
היי קרן, חייבים להמתין 24 שעות לצינון? אי אפשר לחכות איזור ה5 6 שעות ואז לשים את הקרם?
אפשר אין בעיה
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק קצת יותר גדולה מהרגילות (באזור 35 ס"מ)- האם לחלק לשתיים את הכמויות יספיק לי?
שתיים כן . לא מאוד גבוהות
הי קרן, המלצת שבמקום לימון אפשר לשים וניל, באיזו כמות?
כי מיץ הלימון הוא מלימון שלם?
היי קרן 🙂 מתכננת להכין את המתכון לחג. יש לי בבית תבנית 26. יעבוד בסדר?
היא תצא מעט נמוכה יותר וזמן האפייה ייתקצר אבל זה בסדר
הי קרן
לא מצאתי במכולת הקרובה פילדלפיה, האם את חושבת שהכנת העוגה עם נפוליאון תפגע בעוגה? ( השאלה אם שווה להתאמץ ולשלוח מישהו לחרף נפשו ולרכוש נפוליאון ?)
ממש לא! גם גבינת שמנת אחרת זה אחלה
מסקרפונה במקום הפלדלפיה אפשרי??
בטח
היי קרן, העוגה נראית מושלמת.
כמה זמן מראש אפשר להכין אותה? כמה ימים יכולה להישמר ?
שלושה ימים לפני זה אחלה
היי קרן
אני רוצה להכין את העוגה מחר ובדרך כלל אני רגילה שעוגות גבינה אפויות מצריכות אמבט מים כדי שיהיה לחות במהלך אפיה.
האם אין צורך בזה בעוגה שלך ?
תודה רבה
אינה
אין צורך
היי קרן
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 22.
יש משהו שכדאי שאשנה במתכון? זמן אפייה? מעלות?
תודה❤️
אל תשני ואולי יישארו לך קצת עודפים
אפשר לאפות אותם בתבנית פיצית נפרדת
היי,
אפשר להחליף את הפילדלפיה בגבינה אחרת? עם גבינת טוב טעם זה יעבוד?
כן
מרפדים את התבנית בניר אפיה לפני פירורי הפתי בר?
אפשר אך לא חובה
לרפד את התבנית בניר אפיה לפני הפתי בר?
אפשר לא חייבים, כל השאלה אם רוצים לשלוף אותה אחכ מהתחתית או לא
היי קרן האם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח רגיל ובמידה וכן האם צריך אבקת אפיה?
אפשר להמיר בקמח ללא אבקת אפייה
אחרי שעה בתנור העוגה עדיין היתה רוטטת במרכז ולא יציבה, האם כך צריך להיות?
עוגות גבינה מתייצבות לגמרי אחרי צינון מוחלט
היי קרן,
ניתן לעשות את העוגה בתבנית בקוטר 22?
כן אפשר, רק לדאוג לא לעבור עם הבלילה 3/4 גובה תבנית (להניח בתבנית קטנה את מה שהשאר אם יש יותר מדי בלילה )
ואולי לתת לה עוד קצת זמן אפייה
היי קרן 🙂
אם אני מחלקת ל2 תבניות אינגליש קייק, כמה זמן אפייה? והאם לאפות אותן ביחד באותו זמן?
תודה 🙂
אפות ביחד להתחיל לבדוק אחרי 30 דק
ווואההה..
מה לעשות ?.שמתי בעוגה חצי כוס סוכר נוספת מרגיש לי ממש ממש מתוק..
האם אולי להוריד את אבקת הסוכר מהציפוי יעזור???
תודה קרן
אשמח לתשובה
כן נסי לאזן עם פחות סוכר
העוגה נראית פשוט נהדר!
אפשרי להכין אותה בתבנית גחנון?
כן בטח
היי קרן, שבוע טוב ושקט
רק לוודא, בעוגה עצמה בחלק האפוי יש 2 גבינת שמנת, 2 גבינה לבנה ושמנת חמוצה ?
האם אין צורך לרפד את התבנית מתחת לתחתית הביסקוויטים ?
לא הבנתי את שאלתך טלי
קרן לילה טוב,
העוגה נראית נפלא,
כל תחתית שמכינה מבסקויטים וחמאה היא יוצאת קשה ובחיתוך ונפרדת מהשכבה שמעליה…
מה ההמלצה?
חג שמח ושקט
לא להתקמצן על חמאה ואם צריך עוד אז להוסיף
הי קרן, הוצאתי את העוגה אחרי 50 דק וראיתי שהיא מיימית מה פספסתי? הקצפת יצר של החלבונים? (למרות שמכונה הרבה עוגות ודאגתי להפסיק די מהר) …
בדרך כלל אופה עוגת גבינה הרבה יותר זמן 1:45 …אז חשבתי שאולי לא הבנתי מה זמן הרפיה…
אולי אצלך תריכה יותר זמן אז לתת לה
3/4 כוס קורנפלור , זה נשמע המון!!
זה יוצא טוב?
בד״כ שמים 3 או 4 כפות.
3/4 כוס (שלושת רבעי)
להיצמד למתכון
העוגה יצאה מדהים! תודה! אין כמו המתכונים שלך!
תודה רותם חג שמח
העוגה בתנור, והיא נראית גבוהה מדי. ברמה שעוברת את סף התבנית, מזל ששמתי נייר אפייה גבוה מסביב. מה עשיתי לא בסדר? ועוד זה בלי ציפוי….
ייתכן והתבנית שלך מעט שונה או שיצאה לך הרבה בלילה, במקרה כזה מניחים שאריות בלילה בתבנית אינגליש או מאפינס קטנה ואופים בצד
קרן תודה על מתהונים מהממים. האם אפשר לצפות את העוגה אחרי שהתקררה כמובן ולשמור עם הציפוי במקרר למשך יום
בוודאי שאפשר
תודה רבה העוגה מדהימה, מתכון מדהים ומפורט ומוסבר היטב כמו כל המתכונים שלך 🙂
רק יש עניין אחד משעשע, עקבתי אחרי כל פרטים והכמויות, אפיתי כמובן בתבנית 24,
אבל פשוט הכמות של הבלילה הייתה כל כך גדולה שהיא הספיקה לי לעוד עוגה בקוטר 24 (לא שאני מתנגדת, ההפך חחח)
סתם תהיתי האם זה נורמלי ? לא הכפלתי שום דבר בכמויות עשיתי הכל בדיוק בדיוק אותו הדבר..
ודרך אגב שתי העוגות יצאו טעים בטירוףףףףףף
לגמרי יכול לקרות שיש הבדלים בבתים שלנו בין בלילות ובין תבניות . הרווחת עוד עוגה איזה כייף!
היי קרן
רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוגה עם תחליף סוכר.
תודה
מניחה שכן, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא
הי, כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
ארבעה ימים במקרר
זאת אחת העוגות הכי מוצלחות שהכנתי! את פשוט מדהימה כל מתכון בול! אני עוקבת אחר חשבון באינסטגרם כל יום ומשתדלת להכין את כל המתכונים שלך כל שבוע! הילדים כבר יודעים אם הם אוכלים משהו חדש שזה של קרן אגם ❤️
תודה מאיה איזה כייף לי
היי קרן,
אם אני צריך להכין את העוגה ואז לעשות איתה נסיעה ארוכה, יש אפשרות להקפיא אותה יחד עם קרם השוקולד הלבן לילה ואז שתפשיר בדרך?
תודה!
אני פחות ממליצה על הקפאה עם הקרם
את חושבת שהקרם הזה יתאים לעוגת שכבות וניל פשוטה?
כן
היי קרן
בטעות שמתי את כל הסוכר בבלילה של הגבינות
כמה זה נורא?????
לא שמתי לב שרשום רק 100 גר
לא נורא בכלל
העוגה נראית מושלם! לגמרי שכנעת אותי לא לפחד מעוגות גבינה ולנסות להכין.
שאלה לגבי שוקולד לבן מומס- בפעמים קודמות לא הצלחתי להמיס שוקולד לבן כמו שצריך (בדרך כלל נשרף לי). יש שיטה מומלצת? או סוג מסוים של שוקולד שכדאי להשתמש בו ?
היי קרן, ניתן להכין את העוגה יום לפני הגשה (ללא הציפוי) לשמור במקרר? (מה שאומר שהיא תהיה יותר מ24 שעות במקרר)
כן מורג, אין בעיה להכין יום קודם או יומיים קודם ללא ציפוי
שכחתי לעדכן שהעוגה יצאה מדהים! קיבלתי מלא מחמאות!
צריכה להכין אותה שוב והפעם ליום הולדת, ביקשו שאכתוב משהו למעלה, אם אכתוב עם אבקת קקאו נראה לך שזה יהיה מתאים?
או פשוט במקום לשים ציפוי על כל העוגה לכתוב איתו עם שק זילוף?
הייתי מוסיפה לקרם למעלה מעט שוקולד או קקאו שייצבע בצבע אחר ואז מזלפת כיתוב איתו , לא הייתי מקשטת רק באבקת קקאו
היי קרן,
אחרי האפייה עשיתי פתח בתנור והשארתי את העוגה ונרדמתי והעוגה נשארה שם לילה ..האם זה ייפגע בה?
לא קריטי
זאת היתה עוגת יומולדת בכינוס המשפחתי אתמול.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות, כולל הדבקת נייר אפייה בשוליים שזה קריטי אחרת העיסה היתה נוזלת מהצדדים.
יצאה פצצת עוגה יפהפיה !!!
תודה !!!
תודה דפנה ומזל טוב
זאת עוגה וואו!
היא יצאה גבוהה, לבנה ויפה.
ולא מתוקה בכלל.
את גרידת הלימון העברתי לבסיס, והוספתי לו קצת סוכר חום. (והייתי צריך להשתמש ב-260 גר' של פירורים כדי לכסות תבנית של 24).
טיפ: רצוי שנייר האפיה ששמים על הדפנות יהיה גבוה יותר מהתבנית, כי העוגה עלתה במהלך האפיה.
תודה אביה
היי קרן, אני בדיוק מכינה עכשיו את העוגה אני בשלב ערבוב הגבינות ,הפילדלפיה לא מתפרקת ונשארים לי גושים למרות שבטמפ החדר,זה בסדר? כייף לעקוב אחרייך וכל מתכון שלך תמיד יוצא לי בול! תודה:)
מקוה שבסידרת
האם במקום פילדלפיה אפשר לשים מסקרפונה??
ברור
הי קרן יקרה, ניתן להשתמש בעוגיות לוטוס כתחתית?
בטח