איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נובמבר 20, 2025 | 11 תגובות
זמן הכנה: שעתיים
זמן אפיה: שעה ורבע
רמת קושי: בינוני
את עוגת הגבינה הזו הכנתי באחת התכניות שלי והיא היתה ככ טעימה ששמרתי את המתכון שלה במיוחד כדי להכניס לספר שלי, הרגשתי שמגיע לה מקום של כבוד . עכשיו הגיע הזמן שלה סוף סוף להיכנס לאתר.
היא עוגה שמשלבת את הטעמים שאני הכי אוהבת, היא מרשימה, היא טעימה בקטע לא אמיתי
וזו לגמרי עוגה שמכינים כשרוצים להרשים, כשיש אירוע מיוחד, כשרוצים לפנק מישהו ממש!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: שעתיים
זמן אפיה: שעה ורבע
רמת קושי: בינוני
מצרכים למתכון:
לקרם לימון:
3 חלמונים מביצים L
125 גרם ( 1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
120 מ" ל(1/2 כוס) מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת מ-3 לימונים
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לתחתית :
200 גר' ביסקויטים טחונים דק (26 יחידות פתי בר)
100 גר' חמאה מומסת
למלית גבינה:
5 ביצים גודל L
1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
2 מיכלים (500 גר׳) גבינת ריקוטה
מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה
מיץ מחצי לימון בינוני גדול
גרידת לימון מלימון שלם בינוני
1 כפית מחית/תמצית וניל
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן רגיל
למרנג :
3 חלבונים L
מעט מלח
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
קרם לימון: בסיר קטן מניחים את כל מצרכי הקרם פרט לחמאה ומבשלים לרתיחה
ואז מורידים ללהבה בינונית למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב כל הזמן עד שהתערובת מעלה בועות ומסמיכה
מסירים מהכיריים מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין והמסה אחידה
מכסים בניילון ומצננים לחלוטין (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר)
לתחתית: :בקערה מערבבים ביסקויטים טחונים וחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית לחה
מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית באופן שווה, ומכניסים לקירור
מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים את דפנות התבנית בנייר אפייה (אפשר פשוט לגזור רצועות
ולשמן מעט את שולי התבנית ולהדביק אותם מבפנים)
לעוגה:
מחממים תנור ל 170 מעלות . במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית בצבע צהבהב בהיר. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהתערובת כולה סמיכה ותפוחה מאטים את המיקסר ומוסיפים גבינת ריקוטה, שמנת חמוצה, את הוניל, מיץ לימון, גרידת לימון ואת הקמח ומערבבים היטב.
מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק בתבנית, ומיישירים בעזרת כף או פלטה.
מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע, אם החלק העליון מתחיל להשחים מדי אפשר להוריד טמפרטורת תנור ל 160 מעלות. כשהעוגה מוכנה היא עדיין רוטטת במרכזה וזה בסדר.
מכבים את התנור ומשאירים פתח קטן למשך 1/2 שעה (אני נוהגת להניח כף עץ
שחוצץ בין דלת התנור לתור ובכך יוצרת פתח אוורור קטן)
לאחר מכן מוציאים את העוגה מצננים לחלוטין ושומרים במקרר.
מצפים את העוגה לאחר צינון מוחלט בקרם לימון
ומכינים את המרנג:
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה,מקציפים חלבונים מלח וסוכר
עד לקבלת קצף רך ויציב למשך 7-8 דקות . מקשטים את העוגה וצורבים עם ברנר את המרנג.
שומרים את העוגה בקירור.
**אם אין לכם ברנר, מחממים תנור לחום 250 מעלות על מצב גריל ומכניסים את העוגה ל 2-3 דקות
TAG עוגת גבינה, עוגת גבינה לימון, עוגת גבינה פאי לימון
מחממים תנור 250 מעלות למצב גריל ומכניסים לכמה דקות
היי, במקום הריקוטה אפשר גבינה לבנה?
כן
Hello Keren, Shall I pre bake the dough before adding the eggs and .cheese mix? Your help is very much appreciated>> Hanna
הי אין צורך אלו רק ביסקויטים טחונים שאפויים כבר
Thank you so much! This cake was a huge successes during the Thanksgiving feast on Thursday(New York)
היי, ממליץ לבדוק את הכמויות, לא נכנס בתבנית 24 גבוהה, נשאר יותר משליש, נראה לי צריך לחתוך את הכמויות, להכפיל ב 2/3. אפילו חצי.
במתכון רשום 600 גר' ריקוטה ורשמת 2 קופסאות אבל כל קופסאות היא בערך 250 גרם אז זה 3 קופסאות או הכוונה הייתה 2 קופסאות שיחד הם 500 גרם?
היי הכוונה ל 500 גרם , תודה על תשומת הלב
עדינה
נובמבר 20, 2025 בשעה 15:15
אין לי ברנר מה עושים?