א לא היה לי קל להחליט אם זו עוגת גזר וגבינה או עוגת גבינה וגזר, אני רק יודעת שבלילה אתמול כשכל האורות בבית כבר כבו ואני רק עליתי לבדוק
שהכל למעלה סגור, פתחתי את המקרר ופרסתי שלוש!!!!! פרוסות קטנות מהעוגה וברחתי איתן לחדר.
יום קודם היה פה יום צילום והחלטתי להכין אותה, זו עוגה שאני שניםםםם רואה בכל מני אתרים בעולם ומתה להכין, ולא יצא לי.
כל פעם שרציתי להכין אותה קרה משהו וזה לא קרה, ואת הטעם שלה יכולתי רק לדמיין ולפנטז כמה הוא טעים.
ומתחשק לי מלא זמן עוגת גזר, אז הגיע הזמן, והכנתי אותה והיא באמת משגעת כמו שדמיינתי, ואני קצת מעריצה שלה עכשיו.
היום בבוקר המנקה הגיעה, והתחננתי לפניה שתיקח את העוגה אליה הביתה כשהיא הולכת. אחרת אני מחסלת אותה לבד.
המתכון שלה מבוסס על המתכון הזה שמצא חן בעיני מאוד מכל המתכונים ברשת, עם שינויים והתאמות שלי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת גזר וגבינה/ תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לעוגת הגזר:
2+רבע כוסות (315 גר׳) קמח לבן רגיל
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר
1.5 כפיות אבקת קינמון
220 גר׳ קוביות חמאה קרה מהמקרר
1 ביצה גודל L
מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
כוס של גזרים מקולפים ומגורדים דק (3-5 גזרים)
לקרם גבינה:
1 ביצה גודל L
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
מיכל (225 גר׳) גבינת שמנת לא משנה כמה אחוזי שומן
1 כפית מחית/תמצית וניל
אופן ההכנה: מתחילים מבלילת הגזר:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר וקינמון, מוסיפים קוביות חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים עד ליצירת פירורי בצק
מוציאים כוס מהפירורים ושומרים אותה בצד.
מוסיפים לקערה ביצה, ושמנת חמוצה ומערבבים, מוסיפים מלח אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה, ואת הגזרים ומערבבים היטב
לבלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית, ובעזרת כף או ספטולה מעלים חלק מהבלילה על הדפנות כדי ליצר גומה במרכז העוגה.
אתן לא אמורים להשאיר את החלק האמצעי חשוף, רק לייצר בור יפה כזה שאליו תיכנס הגבינה.
לקרם גבינה:
מערבבים היטב לבלילה חלקה גבינת שמנת עם סוכר וניל וביצה . מעבירים לתבנית מעל בלילת הגזר. נפזרים מעל הכל את הפירורים
ששמרנו בצד ואופים כ 45-55 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגת גזר יוצא עם פירורים לחים עליו והמסה של הגבינה התייצבה
(זה בסדר שהחלק של הגבינה מעט רוטט, אל תפחדו להוציא, זה מתייצב בקירור)
מצננים ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את העוגה שומרים עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב
21 Comments
כוס שמנת חמוצה זה גביע רגיל של 200 מ"ל, נכון?
מיכל
היי קרן, אף פעם לא הכנתי עוגה עם גבינת שמנת. באיזה גבינת שמנת השתמשת וכמה אחוזים? (גבינת שמנת זה לא מלוח? 🙂
גבינת שמנת זה לא מלוח אם היא טבעית
כל גבינת שמנת תתאים
היי.. תודה על מתכונים מעולים. ואת בכלל מעלפת
האם אפשר להחליף את גבינת השמנת בגבינה לבנה 9%?
היא תהיה פחות יציבה בלי גבינת השמנת אז הייתי מוסיפה לה קמח
כמה קמח אם משתמשים בגבינה לבנה 9%?
היי מהממת באיזה גבינת שמנת חמוצה השתמשת? כמה אחוזים? תודה
5%
היי אני לא מכירה שמהת חמוצה 5% ♀️♀️♀️
טעות שלי, 15%
הכנתי. עוגה מפחידה מרוב היא טעימה והכי קלה להכנה שיש. קרן תודההה♡
תודההה
יצאה עוגה מדהימה !!!! פשוט וואו
לא היתה לי שמנת חמוצה אז שמתי במקום יוגורט ..
משהו לגבי הגזר , יצאה לי כמות של כוס מגזר וחצי ..
שמחה מאוד
אולי התשמשת בגזר ממש גדול
היי קרן, אף פעם לא הכנתי עוגה עם גבינת שמנת. באיזה גבינת שמנת השתמשת וכמה אחוזים? (גבינת שמנת זה לא מלוח? 🙂
עשיתי את העוגה וכמובן שזה עניין של טעם אבל היא ממש לא משהו
נשמע מעולה ותמיד העוגות שלך מעולות! תודה!!
חושבת לשים אוכמניות בתחתית (ובלי גזר) , מה אומרת, יתיאם באפייה?
עשיתי את המתכון בלי גזר ועם אוכמניות טריות בבסיס של הגבינה ויצא מדהים!! חיסלן פה את העוגה , תודה 🙂
נהדרת
ממש מרגיז ומפתיע
בד"כ כל העוגות שלך יוצאות שלמות
עכשיו יצאה לי עוגה בחושה עם נגיעה של קרם גבינה בקצה
עשיתי הכל בול!
אבל הקראמבל מנחם 🙂
מה יכולה להיות הטעות??