שניםםםםםם שאני מסרבת לאכול עוגת גזר עם פרוסטינג כי זה הכי אמריקאי שיש (אז מה??? אוף אני כזו פטריוטית!)
שנים שאני רואה את העוגה עם פרוסטינג במלא בתי קפה ומאפיות ולא נוגעת.
שנים שאני שומעת אנשים מחמיאים לעוגה כזו או אחרת אגדית של קפה כזה או אחר והיא כמובן, עוגת גזר עם פרוסטינג.
עד שהסכמתי לטעום כזו ואמאלה, זה היה לי מביך כמה שזה היה טעים. בקטע של…. למה בזבזתי ככ הרבה שנים בלי לאכול את זה ?
אבל מצד שני אני קצת שמחה, שעדיין, בגילי המופלג יש עוד המון טעמים וסוגים שונים של מאכלים שעוד לא טעמתי ואני עוד מגלה עולם.
בדרך כלל נוהגת לאכול את עוגות הגזר שלי עם מלא אבקת סוכר, אבל השילוב של העוגה הלחה עם הציפוי הקרמי, גורם לביס הזה להיות מושלם.
אחרי הצילומים ארזתי את העוגה בקופסא יפה ושלחתי עם המתבגרת לבית ספר, שם העוגה נשאבה תוך מספר דקות, זה שימח אותי ממש לשמוע,
וישר חשבתי לעצמי, שהדור של היום, פשוט טועם הכל! לא מחכים לגיל 50 לטעום עוגת גזר עם פרוסטינג.חכמים ומשודרגים אין ספק.
עוגת גזר ופרוסטינג/תבנית עגולה 22 ס״מ או תבנית מרובעת 25*25
מצרכים למתכון:
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
50 גר׳ חמאה רכה רכה
4 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
4 גזרים מגורדים בפומפיה
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח דק
1 כף גדושה אבקת קינמון
לפרוסטינג:
3/4 כוס (160 גר׳) אבקת סוכר
מיכל (225 גר׳) גבינת שמנת
100 גר׳ חמאה רכה
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה מערבבים חמאה רכה עם אבקת קינמון, סוכר לבן וסוכר חום ותמצית וניל, למחית אחידה.
מוסיפים שמן קנולה, ומערבבים, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים שוב היטב.
מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים.מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, ומלח ומערבבים לבלילה אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים 30-35 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים לחלוטין.
בינתיים מכינים את הפרוסטינג:
בקערה מערבבים חמאה רכה, אבקת סוכר גבינת שמנת ווניל לתערובת חלקה ואחידה.
כשהעוגה הצטננה לחלוטין מורחים עליה את הפרוסטינג.
שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהעוגה מכוסה.
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת ובציפוי תחליך חמאה.
77 Comments
נראה מהמם כמו תמיד!
לגבי הגזר תמיד תוהה האם מגרדים גס או דקדק
לא רשום באיזה שלב מוסיפים את הקמח
הוספתי עכשיו, אחרי הגזר
האם אפשר ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן 1:1 בלי בעיה
לא ככ משנה, אפשר גס
יעבוד השילוב של הפרוסטינג בעוגת גזר מייפל שלך ?
וודאי! אבל נשבעת שהעוגה הזו זווה נסיון לא פחות
בטוח אין אבקת אפייה במתכון?
אם לא כתוב אז אין
נראה מושששש
למה ממירים את הגבינת שמנת בגרסת הפרווה ?
מכינים פרוסטינג מאבקת סוכר ומים זה גם ממש טעים
אפשר לשים משהו אחר במקום קינמון?
ואם יש רק ביצים מדיום להוסיף עוד אחת או להשאיר 4?
אפשר תבלינים אחרים אם אוהבים כמו ציפורן, מוסקט, ג׳ינג׳ וכו…. ואפשר לוותר על תבלינים.
מבחינת ביצים להשאיר אותה כמות
יעבוד השילוב של הפרוסטינג גבינה על עוגת גזר מייפל שלך ?
ואאיייי היא יצאה משגעתתת! לא עשיתי פרוסטינג, כי גם ככה היא מלאה סוכר. והאיש שלי לא היה אוכל.. הוא אמר שהיא מצויינת! גם הוספתי אגוזים, אז יצא פגזזז
תודה יעל
אפשר לגרד שוקולד מריר?
כן בטח שאפשר
היי קרן האם ניתן להפחית קצת בסוכר? ואם כן איזה להוריד
אפשר ממש מעט, כמה כפות ממה שתבחרי
היי קרן
אפשר להקפיא עם הציפוי של הגבינה
כן בטח
נראית כמו העוגה מסטרבאקס! בעלי חולה עליה! חייבת לנסות. רק שאלה לגבי הוניל: בתמונה אני רואה גרגירי וניל בציפוי, וכתבת חצי כפית תמצית וניל במתכון. ייצא אותו טעם? אם אשתמש במחית וניל כמה לשים?
אני משתמשת במחית וניל, באותה הכמות כמו שכתוב לתמצית
שלום קרן, אני גרה בדרום ולא מצליחה להשיג גזרים עם טעם סביר- יש להם טעם דוחה ואף מריר… במיוחד קשה להכין גפילטע… האם היית ממליצה להשתמש בבטטה או לחלופין בתפוחי סמיט? תודה מראש!
הי רימונה, אני ממליצה להכין עוגה אחרת, יש שפע מתכוני עוגות תפוחים באתר
תנסי עם דלעת. זה אמור להיות מעולה!
אם אין לי גבינת שמנת , אפשר לערבב גבינה לבנה עם שמנת מתוקה או חמוצה?
חמוצה זה אחלה
היי קרן חובה לשים סודה לשתיה או יש תחליף לזה ?
עדיף סודה ואם אין אז אפשר אבקת אפייה
אמאאאאלה !!! הכנתי גבינת שמנת ביתית ויצאה עוגה מוששששלמת
כייף לשמוע תודה
האם סודה לשתייה מחליף אבקת אפייה?
לא באופן גורף.
קרן שכחת את הקמח והסודה לשתיה… מניחה שאחרי הרטובים מוסיפים את היבשים:)
זה פה: מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים.מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, ומלח ומערבבים לבלילה אחידה.
אולי תרענני את הדף רגע זה יופיע. לפעמים יש באג
אפייה של מעל שעה. ב 10 דק אחרונות כבר כעסיתי בנייר כסף שלא יישרף. בכל מקרה- לא 35 דק. יצאה מדהים
היי קרן האם חובה לשים את פרוסטינג מלמעלה? (ציפוי)
או שטעים גם ללא הציפוי
אבקת סוכר גם אחלה
הי קרן
איזו תמצית וניל את ממליצה לקנות? בדיוק נגמרה לי ובא לי לקנות חשה מאד איכותית. אני אשמח לקבל פרטים מדויקים
הכי טובה
https://www.carmella.co.il/product/%D7%AA%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9C-%D7%98%D7%94%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%93%D7%92%D7%A1%D7%A7%D7%A8-%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%9F-118-%D7%9E%D7%9C/
שלום קרן!
העוגה נראית מדהים!!!
האם אפשר לאפות בתבנית מאפינס וכמה אמור לצאת לדעתך{כמובן זמן האפיה יתקצר} והאם ניתן במקום
ציפוי הפרוסטינג המשגע {אני לא מתנגדת בכלל}לשים כגיוון פירורי שטרויזל?
תודה על המענה:
לירז
אפשר במאפינס מאמינה שייצאו 8-10
מתכון מעולה. השלבים, הכמויות. הכנתי (בפעם הראשונה אני מכין עוגה!) ליומולדת של הבת שלי. הכפלתי כמויות לשתי תבניות אינגליש קייק ויצא בול. לילדים וההורים וכולם. טעים ולעניין. תודה.
משמח ממש דודו תושה ומזל טוב לילדה
הי
תןכלי להגיד כמה גזר במשקל נקי וקלוף?
תודה על המתכון! הציפוי יצא לי קצת גרגרי, ניסיתי להעביר במסננת פעמיים ועדיין לא עזר… יש לך רעיון למה? וגם ראיתי שכתוב בציפוי 160 גר’ אבקת סוכר או 3/4 כוס, לי 160 גר’ יצא יותר כמו כוס ו3/4… היכן טעיתי? תודה רבה!!
הציפוי יצא גם לי גרגרי ולא חלק אשמח לטיפ תודנ
רק לערבב יותר טוב לדעתי אין סיבה שהוא ייצא גרגירי
אפשר להישתמש בגבינה לבנה בימקום שמנת ????
ל פרוסטינג ? לא ניסיתי עם גבינה לבנה לא סגורה על זה
העוגה יצאה עם טעם לוואי. למה צריך סודה לשתיה ,? מה לגבי אבקת אפיה ?
את יכולה להמיר לאבקת אפייה, אני אוהבת אותה עם סודה, אולי הסודה שלך קצת ישנה זו גם יכולה להיות הסיבה לטעם לוואי
ראשית אודה לך על המתכון הנהדר
הכנתי פעם ראשונה
כעבור חצי שעה העוגה במרכזה הייתה נוזלית ויצא שזמן האפייה לקח 50 דק. השתמשתי בתבנית 25*25, היכן טעיתי?
שאלה נוספת, השתמשתי בגביע שמנת חמוצה במקום גביע גבינת שמנת לציפוי. האם הייתי צריכה להשתמש ביותר מגיע שכן כתבת 225 גר גבינת שמנת ?
יש הבדלים בין תנורים ואולי אצלך העוגה היתה צריכה יותר זמן
זה קורה וזה תקין
לגבי הציפוי לא ניסיתי אותו עם שמנת חמוצה פחות אוהבת
היי האם ניתן להקפיא? כולל הציפוי
כן
הכנתי את העוגה אפיתי בתבנית חדפ אלומיניום עגולה קוטר 25
וכל האמצע של העוגה עלה לגובה לעומת השוליים שלא עלו
האם ככה אמור להיות ? או מה הסיבה שזה קרה?
יש מצב שזה תלוי תבנית והיא היתה קטנה מדי והתפנחה באמצע
מקוה שיצאה טעימה
וואו יצא פשוט מדהים!! כולם עפו עליה! ללא ספק אכין אותה שוב
ששש תודה
אמאלהההה איזו עוגה יצאה לי!! כל כך טעימה, הופכת להיות הקבועה שלי בבית
איזה כייף תודה
יצא מדהים מתכון מעולה וקל
באיזה חמאת לורפק להשתמש? עם מלח או בלי?
לא חובה לורפק והכוונה בלי
עוגה מדהימה♥️
רציתי לדעת אם ניתן להקפיא? מניחה שעם הפרוסטינג לא?
ניתן להקפיא לא צריך להקפיא עם הפרוסטינג
היי
אשמח לדעת אם יש תחליף לסודה לשתייה רגישה לטעם שלו.
תמירי באבקת אפייה
היי קרן,
אם אני רוצה להכין אותה ברינג 26, בכמה להכפיל את המתכון?
תודה!
1.5
היי קרן, האם שמן סויה יכול להתאים במקום קונולה?
היי קרן, יש לי בעיה עם הטעם של הגבינה (לא אוכלת גבינה), אפשר להמיר את זה לשמנת מתוקה? ואם כן, מה הכמות המדויקת ביחס למתכון של הפרוסטינג?
הי , אפשר פשוט להכין קרם משמנת מתוקה מוקצפת עם מעט אבקת סוכר, מיכל שמנת