עוגות בחושות

עוגת גזר ופרוסטינג

מאי 9, 2022 77 Comments

צילום: נופר צור

שניםםםםםם שאני מסרבת לאכול עוגת גזר עם פרוסטינג כי זה הכי אמריקאי שיש (אז מה??? אוף אני כזו פטריוטית!)

שנים שאני רואה את העוגה עם פרוסטינג במלא בתי קפה ומאפיות ולא נוגעת.

שנים שאני שומעת אנשים מחמיאים לעוגה כזו או אחרת אגדית של קפה כזה או אחר והיא כמובן, עוגת גזר עם פרוסטינג.

עד שהסכמתי לטעום כזו ואמאלה, זה היה לי מביך כמה שזה היה טעים. בקטע של…. למה בזבזתי ככ הרבה שנים בלי לאכול את זה ?

אבל מצד שני אני קצת שמחה, שעדיין, בגילי המופלג יש עוד המון טעמים וסוגים שונים של מאכלים שעוד לא טעמתי ואני עוד מגלה עולם.

בדרך כלל נוהגת לאכול את עוגות הגזר שלי עם מלא אבקת סוכר, אבל השילוב של העוגה הלחה עם הציפוי הקרמי, גורם לביס הזה להיות מושלם.

אחרי הצילומים ארזתי את העוגה בקופסא יפה ושלחתי עם המתבגרת לבית ספר, שם העוגה נשאבה תוך מספר דקות, זה שימח אותי ממש לשמוע,

וישר חשבתי לעצמי, שהדור של היום, פשוט טועם הכל! לא מחכים לגיל 50 לטעום עוגת גזר עם פרוסטינג.חכמים ומשודרגים אין ספק.

צילום: נופר צור

עוגת גזר ופרוסטינג/תבנית עגולה 22 ס״מ או תבנית מרובעת 25*25

מצרכים למתכון:

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

50 גר׳ חמאה רכה רכה

4 ביצים גודל L

כפית תמצית וניל

4 גזרים מגורדים בפומפיה

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן

2 כפיות אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח דק

1 כף גדושה אבקת קינמון

לפרוסטינג:

3/4 כוס (160 גר׳) אבקת סוכר

מיכל (225 גר׳) גבינת שמנת

100 גר׳ חמאה  רכה

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערה מערבבים חמאה רכה עם אבקת קינמון, סוכר לבן וסוכר חום ותמצית וניל, למחית אחידה.

מוסיפים שמן קנולה, ומערבבים, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים שוב היטב.

מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים.מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, ומלח ומערבבים לבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית אפייה ואופים 30-35 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים לחלוטין.

בינתיים מכינים את הפרוסטינג:

בקערה מערבבים חמאה רכה, אבקת סוכר גבינת שמנת ווניל לתערובת חלקה ואחידה.

כשהעוגה הצטננה לחלוטין מורחים עליה את הפרוסטינג.

שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהעוגה מכוסה.

**לגרסת פרווה ממירים את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת ובציפוי תחליך חמאה.

 

77 Comments

מיתר מאי 10, 2022 at 2:33 pm

נראה מהמם כמו תמיד!
לגבי הגזר תמיד תוהה האם מגרדים גס או דקדק

Reply
יריב מאי 10, 2022 at 6:16 pm

לא רשום באיזה שלב מוסיפים את הקמח

Reply
קרן אגם מאי 10, 2022 at 6:39 pm

הוספתי עכשיו, אחרי הגזר

Reply
אוריה מאי 11, 2022 at 7:21 pm

האם אפשר ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2022 at 7:56 pm

אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן 1:1 בלי בעיה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2022 at 6:39 pm

לא ככ משנה, אפשר גס

Reply
שרון מאי 11, 2022 at 12:01 pm

יעבוד השילוב של הפרוסטינג בעוגת גזר מייפל שלך ?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2022 at 12:04 pm

וודאי! אבל נשבעת שהעוגה הזו זווה נסיון לא פחות

Reply
שקד אוקטובר 23, 2024 at 2:48 pm

בטוח אין אבקת אפייה במתכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2024 at 4:16 pm

אם לא כתוב אז אין

Reply
BILLY מאי 10, 2022 at 4:21 pm

נראה מושששש
למה ממירים את הגבינת שמנת בגרסת הפרווה ?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2022 at 7:51 pm

מכינים פרוסטינג מאבקת סוכר ומים זה גם ממש טעים

Reply
נסטיה מאי 11, 2022 at 10:31 am

אפשר לשים משהו אחר במקום קינמון?
ואם יש רק ביצים מדיום להוסיף עוד אחת או להשאיר 4?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2022 at 12:05 pm

אפשר תבלינים אחרים אם אוהבים כמו ציפורן, מוסקט, ג׳ינג׳ וכו…. ואפשר לוותר על תבלינים.
מבחינת ביצים להשאיר אותה כמות

Reply
שרון מאי 11, 2022 at 12:04 pm

יעבוד השילוב של הפרוסטינג גבינה על עוגת גזר מייפל שלך ?

Reply
יעל כהן מאי 12, 2022 at 2:08 pm

ואאיייי היא יצאה משגעתתת! לא עשיתי פרוסטינג, כי גם ככה היא מלאה סוכר. והאיש שלי לא היה אוכל.. הוא אמר שהיא מצויינת! גם הוספתי אגוזים, אז יצא פגזזז

Reply
קרן אגם מאי 12, 2022 at 8:39 pm

תודה יעל

Reply
פזית בר-גיל ינואר 19, 2024 at 2:55 pm

אפשר לגרד שוקולד מריר?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:55 am

כן בטח שאפשר

Reply
שני אוגוסט 17, 2022 at 1:42 am

היי קרן האם ניתן להפחית קצת בסוכר? ואם כן איזה להוריד

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2022 at 2:45 pm

אפשר ממש מעט, כמה כפות ממה שתבחרי

Reply
חגית רוזנברג ספטמבר 12, 2024 at 5:10 pm

היי קרן
אפשר להקפיא עם הציפוי של הגבינה

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2024 at 5:47 pm

כן בטח

Reply
אורית מאי 12, 2022 at 3:42 pm

נראית כמו העוגה מסטרבאקס! בעלי חולה עליה! חייבת לנסות. רק שאלה לגבי הוניל: בתמונה אני רואה גרגירי וניל בציפוי, וכתבת חצי כפית תמצית וניל במתכון. ייצא אותו טעם? אם אשתמש במחית וניל כמה לשים?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2022 at 8:37 pm

אני משתמשת במחית וניל, באותה הכמות כמו שכתוב לתמצית

Reply
Rimona Rotem מאי 12, 2022 at 6:33 pm

שלום קרן, אני גרה בדרום ולא מצליחה להשיג גזרים עם טעם סביר- יש להם טעם דוחה ואף מריר… במיוחד קשה להכין גפילטע… האם היית ממליצה להשתמש בבטטה או לחלופין בתפוחי סמיט? תודה מראש!

Reply
קרן אגם מאי 12, 2022 at 8:36 pm

הי רימונה, אני ממליצה להכין עוגה אחרת, יש שפע מתכוני עוגות תפוחים באתר

Reply
טלי מאי 13, 2022 at 8:10 am

תנסי עם דלעת. זה אמור להיות מעולה!

Reply
טל מאי 12, 2022 at 6:56 pm

אם אין לי גבינת שמנת , אפשר לערבב גבינה לבנה עם שמנת מתוקה או חמוצה?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2022 at 8:36 pm

חמוצה זה אחלה

Reply
עדן מאי 13, 2022 at 12:38 pm

היי קרן חובה לשים סודה לשתיה או יש תחליף לזה ?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2022 at 2:07 pm

עדיף סודה ואם אין אז אפשר אבקת אפייה

Reply
טל בגלייבטר מאי 13, 2022 at 12:53 pm

אמאאאאלה !!! הכנתי גבינת שמנת ביתית ויצאה עוגה מוששששלמת

Reply
קרן אגם מאי 13, 2022 at 2:08 pm

כייף לשמוע תודה

Reply
אילה מאי 13, 2022 at 10:42 pm

האם סודה לשתייה מחליף אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2022 at 11:05 am

לא באופן גורף.

Reply
מיטל מאי 13, 2022 at 5:50 pm

קרן שכחת את הקמח והסודה לשתיה… מניחה שאחרי הרטובים מוסיפים את היבשים:)

Reply
קרן אגם מאי 14, 2022 at 11:09 am

זה פה: מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים.מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, ומלח ומערבבים לבלילה אחידה.
אולי תרענני את הדף רגע זה יופיע. לפעמים יש באג

Reply
מוריאל דצמבר 29, 2023 at 12:15 am

אפייה של מעל שעה. ב 10 דק אחרונות כבר כעסיתי בנייר כסף שלא יישרף. בכל מקרה- לא 35 דק. יצאה מדהים

Reply
שירה מאי 13, 2022 at 6:16 pm

היי קרן האם חובה לשים את פרוסטינג מלמעלה? (ציפוי)
או שטעים גם ללא הציפוי

Reply
קרן אגם מאי 14, 2022 at 11:08 am

אבקת סוכר גם אחלה

Reply
הדס ינואר 15, 2024 at 12:42 am

הי קרן
איזו תמצית וניל את ממליצה לקנות? בדיוק נגמרה לי ובא לי לקנות חשה מאד איכותית. אני אשמח לקבל פרטים מדויקים

Reply
LIRAZ מאי 16, 2022 at 11:37 am

שלום קרן!
העוגה נראית מדהים!!!
האם אפשר לאפות בתבנית מאפינס וכמה אמור לצאת לדעתך{כמובן זמן האפיה יתקצר} והאם ניתן במקום
ציפוי הפרוסטינג המשגע {אני לא מתנגדת בכלל}לשים כגיוון פירורי שטרויזל?
תודה על המענה:
לירז

Reply
קרן אגם מאי 17, 2022 at 1:44 pm

אפשר במאפינס מאמינה שייצאו 8-10

Reply
דודו מאי 26, 2022 at 9:41 am

מתכון מעולה. השלבים, הכמויות. הכנתי (בפעם הראשונה אני מכין עוגה!) ליומולדת של הבת שלי. הכפלתי כמויות לשתי תבניות אינגליש קייק ויצא בול. לילדים וההורים וכולם. טעים ולעניין. תודה.

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 10:20 am

משמח ממש דודו תושה ומזל טוב לילדה

Reply
doli מאי 29, 2022 at 5:48 pm

הי
תןכלי להגיד כמה גזר במשקל נקי וקלוף?

Reply
רונה מאי 29, 2022 at 5:52 pm

תודה על המתכון! הציפוי יצא לי קצת גרגרי, ניסיתי להעביר במסננת פעמיים ועדיין לא עזר… יש לך רעיון למה? וגם ראיתי שכתוב בציפוי 160 גר’ אבקת סוכר או 3/4 כוס, לי 160 גר’ יצא יותר כמו כוס ו3/4… היכן טעיתי? תודה רבה!!

Reply
חנה ינואר 12, 2023 at 12:37 pm

הציפוי יצא גם לי גרגרי ולא חלק אשמח לטיפ תודנ

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2023 at 6:49 am

רק לערבב יותר טוב לדעתי אין סיבה שהוא ייצא גרגירי

Reply
שלי יוני 17, 2022 at 4:38 pm

אפשר להישתמש בגבינה לבנה בימקום שמנת ????

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:51 pm

ל פרוסטינג ? לא ניסיתי עם גבינה לבנה לא סגורה על זה

Reply
ליטל רוה אוגוסט 20, 2022 at 3:09 pm

העוגה יצאה עם טעם לוואי. למה צריך סודה לשתיה ,? מה לגבי אבקת אפיה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2022 at 3:10 pm

את יכולה להמיר לאבקת אפייה, אני אוהבת אותה עם סודה, אולי הסודה שלך קצת ישנה זו גם יכולה להיות הסיבה לטעם לוואי

Reply
נופר אוקטובר 5, 2022 at 8:57 am

ראשית אודה לך על המתכון הנהדר
הכנתי פעם ראשונה
כעבור חצי שעה העוגה במרכזה הייתה נוזלית ויצא שזמן האפייה לקח 50 דק. השתמשתי בתבנית 25*25, היכן טעיתי?
שאלה נוספת, השתמשתי בגביע שמנת חמוצה במקום גביע גבינת שמנת לציפוי. האם הייתי צריכה להשתמש ביותר מגיע שכן כתבת 225 גר גבינת שמנת ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:33 am

יש הבדלים בין תנורים ואולי אצלך העוגה היתה צריכה יותר זמן
זה קורה וזה תקין
לגבי הציפוי לא ניסיתי אותו עם שמנת חמוצה פחות אוהבת

Reply
איילה יוני 12, 2023 at 8:57 pm

היי האם ניתן להקפיא? כולל הציפוי

Reply
קרן אגם יוני 13, 2023 at 3:38 pm

כן

Reply
קרן אוקטובר 9, 2022 at 4:27 pm

הכנתי את העוגה אפיתי בתבנית חדפ אלומיניום עגולה קוטר 25
וכל האמצע של העוגה עלה לגובה לעומת השוליים שלא עלו
האם ככה אמור להיות ? או מה הסיבה שזה קרה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2022 at 3:14 pm

יש מצב שזה תלוי תבנית והיא היתה קטנה מדי והתפנחה באמצע
מקוה שיצאה טעימה

Reply
Omer ינואר 25, 2023 at 3:03 pm

וואו יצא פשוט מדהים!! כולם עפו עליה! ללא ספק אכין אותה שוב

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2023 at 6:50 pm

ששש תודה

Reply
Liron יוני 8, 2023 at 3:49 pm

אמאלהההה איזו עוגה יצאה לי!! כל כך טעימה, הופכת להיות הקבועה שלי בבית

Reply
קרן אגם יוני 8, 2023 at 5:52 pm

איזה כייף תודה

Reply
קורל יוני 22, 2023 at 5:23 pm

יצא מדהים מתכון מעולה וקל

Reply
נטלי יוני 23, 2023 at 2:51 pm

באיזה חמאת לורפק להשתמש? עם מלח או בלי?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:55 am

לא חובה לורפק והכוונה בלי

Reply
רינת דצמבר 30, 2023 at 12:18 pm

עוגה מדהימה♥️
רציתי לדעת אם ניתן להקפיא? מניחה שעם הפרוסטינג לא?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2023 at 10:47 pm

ניתן להקפיא לא צריך להקפיא עם הפרוסטינג

Reply
עפרה ינואר 14, 2024 at 10:32 pm

היי
אשמח לדעת אם יש תחליף לסודה לשתייה רגישה לטעם שלו.

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:28 am

תמירי באבקת אפייה

Reply
ליאור פברואר 7, 2024 at 12:30 pm

היי קרן,
אם אני רוצה להכין אותה ברינג 26, בכמה להכפיל את המתכון?
תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:01 pm

1.5

Reply
הלנה פברואר 21, 2024 at 2:41 pm

היי קרן, האם שמן סויה יכול להתאים במקום קונולה?

Reply
הדס אוקטובר 1, 2024 at 6:27 am

היי קרן, יש לי בעיה עם הטעם של הגבינה (לא אוכלת גבינה), אפשר להמיר את זה לשמנת מתוקה? ואם כן, מה הכמות המדויקת ביחס למתכון של הפרוסטינג?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:41 pm

הי , אפשר פשוט להכין קרם משמנת מתוקה מוקצפת עם מעט אבקת סוכר, מיכל שמנת

Reply

Leave a Comment