איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נובמבר 27, 2025 | 8 תגובות
זמן הכנה : 30 דקות
זמן אפיה: 45 דקות
רמת קושי:
שמעו סיפור. ביום שישי לפני שבוע אכלנו ארוחת ערב במסעדה ברחוב הארבעה בתל אביב
חנינו בחניון והגענו למעלית כדי לעלות למסעדה. בכניסה למעלית עמד זוג, שמסתבר שהם מהצפון, עושים לילה בלי ילדים במלון ביפו
עוקבים שלי, והבחורה המהממת חולמת כל הסופש לפגוש אותי ביפו.
מפה לשם עלינו ביחד למסעדה, הלכנו איתם קצת לאיבוד בבניין היה צחוקים
פגשנו אותם במרפסת של המסעדה בהפסקת סיגריות, והם היו הכי חמודים בעולם.
למחרת, יום שבת, הכנתי את העוגה הזו, היו לי המון פירות יער טריים במקרר, והחלטתי להכין עוג פירות יער.
ההכנה שלה היתה בשלבים, קודם אפיתי את פירות היער לריבה בתנור, אלכ הכנתי בלילה של עוגת וניל ומזגתי מעל הפירות ואפיתי שוב
אחרי צינון הפכתי את העוגה והכנתי לה קרם וניל ואז פרסתי פרוסה והתעלפתי!
אבל בבית היינו רק אני ונתן עם עוגה ענקית!
אמרתי לעצמי, הזוג החמוד הזה ישן ביפו, החלום שלה היה לפגוש אותי, הם היו הכי חמודים בעולם, נזמין אותם לעוגה.
שלחתי לה הודעה באינסטגרם, ואחרי חצי שעה הם נחתו אלנו בבית לקפה ועוגה.
אמרתי לכם פעם שאני חושבת שאנשי הצפון הם אנשים מיוחדים ?
היתה לנו ולהם חוויה שאף אחד מאיתנ ומן הסתם לא יישכח, והיה הכי כייף להכיר אותם מקרוב.
אז הבנתם את הפואנטה? העוגה הזו ככ טובה שלא יכולתי שלא להזמין אורחים ולפנק אותם בחתיכה גדולה ממנה.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה : 30 דקות
זמן אפיה: 45 דקות
רמת קושי:
לעוגה :
220 גר חמאה רכה
200 גר (1 כוס) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
1/3 כוס +כף (70 מ״ל) חלב
כפית מחית/ תמצית וניל
240 גר׳ (כוס ו 3/4) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
גרידת לימון חצי לימון
לפירות:
תערובת של 500 גר פירות יער טריים או קפואים , אני ערבבתי מעט פטל ותותים עם הרבה אוכמניות
כף (15 גר) אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות (20 גר) סוכר לבן
2 כפות מיץ לימון
לקרם:
1 מיכל (250 מ״ל( שמנת להקצפה)
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בתבנית בינונית שנכנסת לתנור מפזרים פירות יער, מוסיפים סוכר, מיץ לימון ופודינג ומערבבים
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות למשך 20 דק עד שהפירות מבעבעים
מוציאים מהתנור ומורידים חום תנור ל 170 מעלות
מערבבים את כל מצרכי העוגה בקערה
כשהפירות מוכנים מוזגים מעליהם את בלילת העוגה
מיישרים בעזרת פלטה או כף, ומחזירים לאפייה בתנור ל 25-30 דק עד שהעוגה נראית מוכנה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו
מוציאים את העוגה ומצננים מעט, הופכים את התבנית על תצלחת הגשה או מגש גדול יותר
מצננים לחלוטין
בקערת המיקסר מקציפים שמנת, חלב, אבקת סוכר ופודינג לקרם יציב
מצפים את העוגה ואפשר גם לבזוק עוד אבקת סוכר מעל
מגישים
אפשר להיכן את העוגה בלי הקרם היא גם ככה טעימה, אפשר גם להגיש חתיכה וקצת קצפת או גלידה ליד במקום לצפות את כל העוגה
העוגה נשמרת היטב במקרר למשך 4 ימים
את הפירות ניתן להמיר בפירות אחרים כמו מנגו, משמש, שזיף, נקטרינה, או תאנים
TAG עוגת וניל ופריות ער, עוגת וניל פירות יער עם קרם
היי אני השתמשתי בתנית 25*38
המרה לעוגה ללא גלוטן?
ניתן להחליף בקמח ללג
הי קרן, העוגה נראית מעולה! האם האפייה צריכה להיות בטורבו או עליון-תחתון? תודה רבה
בחום עליון תחתון
איזו מדהימה שאת (גם העוגה ברוררר) וכיף שחזרת לכתוב סיפורים!
תודה מרים!
שירה
נובמבר 27, 2025 בשעה 19:26
שלום קרן! מה הכוונה בתבנית בינונית?? הלוואי ותעני לי בהקדם תודה מראש!