כבר כתבתי פה הרבה פעמים שאני לא אוהבת עוגות עם פריות יבשים וכל שנה כשמגיע טו בשבט אני מכינה עוגה לא מפירות יבשים
אבל שיש לה קשר לחג.
השנה, בגלל שכבר יש תותים והם כל כך יפים החלטתי שנכין עוגה חגיגית עם תותים.
ושתהיה חגיגית אבל סטייל קרן אגם, יענו לא מסובכת מדי.
הלכתי על תחתית שוקולד וביסקויטים טחונים, בלי שלבים, הכל מכינים אחד אחרי השני ואין צורך לחכות לצינונים.
מעל זה קרם שוקולד לבן שיצא יאמי ובצדדים תותים. להניח פרוסות תות על דפנות התבנית זה נראה הכי קונדיטוריה וזה
הכי קל שיש ומוסיף יופי מדהים לעוגה.
את הזילוף מלמעלה ביקשתי מיובל שעובדת איתי שתעשה כי אני לא ככ טובה בזילופחם ואם היא לא הית הייתי פשוט מיישרת את הקרם
על העוגה ומסתפקת בזה למרות שהזילוף היה מאוד פשוט, מעל הכל גירדנו קצת שוקולד והעוגה יצאה מדהימה, חגיגית ומאוד פשוטה להכנה.
השתמשתי בשוקולדים של רשת קרפור לפייה ובישול , שהם מעולים מעולים לאפייה וסופר איכותיים
אני תמיד עושה לשוקולד לאפייה מבחן המסה במיקרוגל, כי אם הוא לא איכותי הוא נשרף ממש מהר ולא זורם
ואם הוא איכותי אז הוא נמס בהכי נעים שיש.
העוגה תתאים לטו בשבט אבל גם כעוגת יום הולדת או לשבועות או סתם אם יש אורחים ובא לכם לפנק.
הפוסט בשיתוף רשת קרפור
לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן
עוגת מוס שוקולד לבן עם תחתית כדורי שוקולד ותותים/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לתחתית:
200 גר׳ ביסקויטים פתי בר טחונים דק
100 גר׳ שוקולד מריר מומס (השתמשתי בשוקולד מריר 52% רשת קרפור)
3 כפות שמן קנולה
לקרם:
700 מ״ל שמנת להקצפה
3כפות אינטסנט פודינג וניל
200 גר׳ שוקולד לבן מומס (השתמשתי בשוקולד הלבן לבישול ואפייה של רשת קרפור)
חופן פרוסות תותים
לעיטור:
מעט שוקולד מריר
תות
אופן ההכנה:
מכינים את התחתית :
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמן, מערבבים היטב ומערבבים עם פירורי העוגיות
מניחים שקף, או נייר אפייה על דפנות התבנית, ומעבירים פנימה את תערובת העוגיות ומהדקים היטב לתחתית.
מכניסים למקרר להתייצבות
בינתיים מכינים את הקרם:
במיקס רמקציפים שמנת להקצפה עם אבקת פודינג וניל לקצפת יציבה
במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן , וכשהוא נמס מערבבים היטב ומאחדים עם הקצפת.
על כל דפנות התבנית, מעל הבסיס מניחים פרוסות תותים, ומעבירים פנימה את הקרם, ובעזרת פלטה מישרים אותו לגמרי,
הוא אמור לכבות את כל התותים.
אם אתם רוצים לקשט את העוגה מלמעלה עם צנתר כמוני אז תשאירו קצת קרם בצד, זה לא חובה והעוגה תהיה יפה וטעימה גם בלי זה.
אם השארתם קרם בצד תעבירו אותו לשק זילוף עם צנתר כוכב, ותשקטו את העוגה מעל.
מקשטים בשוקולד מריר מגורד דק, ומניחים תות חצוי מעל הקרם לקישוט.
מעבירים לצינון במקרר לכמה שעות לפני הגשה
מומלץ לחמם היטב סכין לפני שפורסים את העוגה.
22 Comments
היי קרן,
יש אפשרות להוסיף גבינה למלית? על מנת שתהיה יציבה יותר והמתיקות תתאזן מעט?
נסילהוסיף גבינת שמנת
הי, אם אני לא מוסיפה שוקולד לתחתית (פחות אוהבים שוקולד שחור …) ומשאירה את זה רק עם פתי בר וניל גם להוסיף 3 כפות שמן קנולה ?
האם ניתן להחליף את השמן בחמאה?
בטח
הי, אם אני לא מוסיפה שוקולד לתחתית (פחות אוהבים שוקולד שחור …) ומשאירה את זה רק עם פתי בר וניל להוסיף משהו לפירורי הביסקוויטים?
חמאה
עכשיו הכנתי את העוגה וקרתה פשלה קטנה שאולי צריך היה לציין באופן ההכנה. השוקולד הלבן המומס הוא חם והקצפת קרה, לכן במפגש ביניהם השוקולד מתגבש לגושים. חשוב לצנן אותו לפני העירבוב עם הקצפת. מה שקוראים השוואת טמפ'.
אני מקווה שזה לא ישפיע על התייצבות העוגה במקרר ושתהיה טעימה
לפעם הבאה למדתי לקח…
בטוחה שזה לא השפיע
תודה על המתכון.כשמשאירים קצפת לזילוף מעל זה עם השוקולד מעורבב או בלי?
עם שוקולד
לכמה זמן העוגה מעמד? התותים מחזיקים מעמד?
3-4 ימים
במקום שמן, בכמה חמאה להשתמש?
50 גר
חבל שלא רשמת לקפל את השוקולד הלבן לתוך הקרם, ערבבתי רגיל וזה ממש פגע ביציבות של הקרם.
היי, ניתן להוסיף גבינת מסקרפונה? 5 שעות קירור או הקפאה יספיקו לפני הגשה?
אפשר להקפיא לשעה שעתיים ואז להעביר למקרר
אפשר גבינת מסקרפוננה
אפשר להקפיא אותה? או שבגלל התותים לא כדאי? אנחנו אוהבים פשוט עוגות במרקם יותר קפוא מרך.
אןי בעיה להקפיא
כרגע אין תותים. יש הצעה אחרת?
אפשר בלי