לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
יולי 13, 2025 | 26 תגובות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 45-50 דקות
רמת קושי: הכל בקערה
עוגת משמש בחושה הכי! אבל הכי הכי טעימה שיש!! רכה בצורה לא נורמלית והחצאים של המשמשים מוסיפים רעננות חמיצות ומתיקות!
העוגה מבוססת על מתכון של עוגת שזיפים שלי ממאקו שיצאה גם בגרסה הזו וואו.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 45-50 דקות
רמת קושי: הכל בקערה
מצרכים למתכון / תבנית אינגליש קייק אחת
120 גרם חמאה רכה
כוס ורבע 175 גר’) קמח לבן רגיל
1/4 כוס שקדים טחונים לאבקה
1 כוס+2 כפות (225 גר’) סוכר לבן
1/4 כפית מלח
2 ביצים גודל L
1כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל איכותית
מיכל קטן (200 גר) יוגורט יווני
3-4 משמשים חצויים
מעט סוכר וניל
הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש
בקערה מערבבים חמאה רכה וסוכר לבן, מוסיפים וניל וביצים ושוב מערבבים
מוסיפים קמח מלח ואבקת אפיה ומערבבים שוב
לבסוף מוסיפים את היוגורט ומערבבים לבלילה אחידה
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, מיישרים מעט
מניחים מעל את חצאי המשמשים כשהחלק הפתוח כלפני מעלה ומפזרים סוכר ונילוש
אופים כ 45-50 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
TAG משמש, משמשים, עוגה, עוגה בחושה, עוגת משמשים, עוגת פרי
אפשר זה ישנה מעט את המרקם
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
שקדים טחונים - זה קמח שקדים?
נכון
המתכונים שלך מאוד טעימות פשוטות עוגות של פעם מהר מכינים וזה כיף להכין אחרי שנהנתי שהמתכון שלך יצא מעולה תברכו הידים
מה ההבדל בין העוגה שלך שמפורסמת במאקו לזאת שכאן? אני רואה רק הבדל בחמאה
איך עושים את העוגה פרווה?
מחמאה במקום חמאה ומיץ תפוזים או קרם קוקוס במקום יוגורט
היי! אפשר מיץ תפוזים במקום יוגורט?
היי, באופן ההכנה לא מצויין מתי שמים את השקדים הטחונים.
עם הקמח הלבן
היי! אפשר מץ תפוזים במקום יוגורט?
כן
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן זית או שמן קוקוס?
כן, ישפיע על המרקם והטעם
אפשר שמת חמוצה במקום יוגורט?
כן
תודה על כל המתכונים. תודה על השמייח. אפשר להקפיא את העוגה?
בטח!
אפשר משמשים מקופסאת שמורים ?
היי קרן, אפשר במקום שקדים טחונים, 1/4 כוס קמח?
כן זה ישנה את המרקם
אילנית
יולי 15, 2025 בשעה 09:05
היי נראה מעולה אפשר שמן במקום חמאה