מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת עוגיות אוריאו בחושה

פברואר 13, 2018 32 Comments
עוגת אוריאו

כולם מעלים תמונות של עוגות עוגיות וקינוחים ורודים לקראת ולנטיינס, ואליי החג הזה לא כל כך מדבר,

אני דווקא חושבת שזה ממש נחמד כל החגיגות אבל אני לא חוגגת ולנטיינס,

ואני מניחה שאם הייתי מחליטה לחגוג סביר להניח שדווקא ביום הזה,

אני והבן זוג היינו רבים ועולים אחד לשני על העצבים, וזה היה נגמר בחגיגה נפרדת.

אז החלטתי להפוך את חג האוהבים החמוד הזה לחג משפחתי, ולאות הרעפת אהבה על הילדים

שאלתי אותם איזו עוגה בא להם:-) , והם ביקשו מיד עוגת עוגיות אוריאו כמו של פעם.

זו עוגה שהעליתי לפני מספר שנים לבלוג הישן שהיה לי בסלונה, וכשסגרתי שם את הבלוג, החלטתי לא להעלות כאן

מתכון ללא תמונה ראויה, כי התמונה שהיתה בבלוג הקודם היתה מזעזעת.

עבר המון זמן, וזה לא קרה, ודווקא עכשיו כשאוריאו הוציאו מהדורה דקיקה ומצויינת של העוגיות המפורסמות,

החלטתי לאפות אותה שוב, בגרסה מעט שונה.

במתכון המקורי, אין עוגיות בתחתית, אלא תוספת של פירורי עוגיות מעל העוגה לאחר מזיגתה לתבנית.

משאירה לשיקולכם.בתיאבון.

לכל שלבי ההכנה בוידאו  באינסטוש לחצו כאן

עוגת עוגיות אוריאו/תבנית עגולה 24 ס״מ

(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)

מצרכים למתכון:

150 גר' חמאה רכה

כוס וחצי (300 גר') סוכר לבן

3 ביצים גודל L

כוס (240 מ״ל) שמנת מתוקה

כפית תמצית/מחית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2 ורבע (315 גר') כוסות קמח לבן רגיל

23 עוגיות אוריאו דקיקות (חבילה וחצי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומניחים בתחתית התבנית 7 עוגיות אוריאו שלמות

בעיגול כך שיקיפו את כל קוטר התבנית ועדיים יהיה ביניהן רווח.

מכניסים לשקית ניילון את יתרת עוגיות האוריאו, סוגרים היטב את השקית, ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך

דופקים על העוגיות חזק ומפוררים אותן.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה וסוכר עד לתערובת אחידה

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה  וממשיכים לערבב,

מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים, לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.

מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים עד להטמעה.

מעבירים את התערובת לתבנית, בזהירות, כדי למנוע מהעוגיות שעל התחתית לא לזוז.

מיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

מכניסים לתנור, אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים מעט על רשת צינון, והופכים על צלחת הגשה.

עוגת אוריאו בחושה

הערות למתכון:

**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר כ 3-4 ימים.

**אפשר להכין את העוגה כפרווה (שימו לב שלא כל חבילת אוריאו היא פרווה)

ממירים חמאה ב 3/4 כוס שמן ושמנת מתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות.

פרוסת עוגת אוריאו בחושה

32 Comments

מירב גביש פברואר 14, 2018 at 7:49 am

יא מטריפה אחת!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2018 at 8:42 am

לא את 🙂 תודה גבישס אהובתי

Reply
זהבה אוגוסט 13, 2020 at 12:38 pm

מהו משקל העוגיות בעוגה? יש לי חבילות של מיני אוראו

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:13 pm

לא שקלתי , לא קריטי כמה שתשימי היא תהיה טעימה

Reply
איילת פברואר 4, 2021 at 11:09 am

היי יקרה יש לי חבילות אורירו רגילות לא דקיקות

Reply
מיכל פברואר 14, 2018 at 11:11 am

נראה סוף…אפשר עם סוכר חום?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2018 at 1:01 pm

בטח:-)
באותה הכמות

Reply
סתיו מטמון ספטמבר 7, 2020 at 6:12 pm

היי! יהיה בסדר גם כמאפינס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 9:15 pm

בטח

Reply
Malka מרץ 2, 2018 at 9:04 am

מה הכמויות לתבנית 26?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2018 at 11:49 am

לתבנית 26 תצטרכי להוסיף 1/4 מכמות החומרים, וכמובן זמן אפייה מתארך בהתאם.

Reply
שימרית דצמבר 12, 2018 at 10:25 am

עוגה ממזרתה. הכנתי אותה בשבוע שעבר והיא נטרפה

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2018 at 4:45 pm

לגמרי ממזרתה זאתי! תודה שימרית יקרה

Reply
הדס אוגוסט 11, 2020 at 5:25 pm

היי קרן, קודם כל את מדהימה לא היה לי מתכון שלך עדיין שאכזב- אפילו בפסח הפצצת וגרמת לי לאכול מדהים!
שאלה לי אלייך- ראיתי שאת הכנסת לעוגה את העוגיות בלבד (ללא המלית הקרמית בפנים שמגיעה בדרך כלל). עדיף לפעול כמוך או שזה לא קריטי לדעתך? אשמח שתמליצי, תודה בכל מקרה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2020 at 8:55 pm

תודה הדס, לא היו לי ממולאות אז השתמשתי ללא
אבל לגמרי מעדיפה את הממולאות

Reply
איריס אוקטובר 19, 2020 at 8:06 pm

היי קרן, אפיתי ויצא מעולה, האם אפשר לאפות אותה עם קמח כוסמין? אם כן האם כמות הקמח אותו דבר והאם זמן האפייה משתנה עם קמח כוסמין? תודה .

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:30 pm

כוסמין מלא?
היא תצא דחוסה אני ממליצה לא להמיר יותר מ 50%

Reply
בתיה ארגמן אוגוסט 11, 2020 at 6:53 pm

עוגיות אוריאו סנדוויץ עם קרם באמצע ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2020 at 8:54 pm

בדיוק

Reply
חן אוגוסט 13, 2020 at 6:30 pm

נראה מעולה!
אפשר לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:11 pm

בטח

Reply
נועם פברואר 3, 2021 at 1:11 pm

מחכה כבר לשישי להכין!
שאלה- יש לי תבנית אינגליש קייק רב פעמית לדעתי דומה למה שיש לך (השחורה)
איך להמיר את הכמויות לגודל כזה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 3:15 pm

כמות הבלילה במתכון תתאים לשתי תבניות אינגליש קייק

Reply
שיקמה גפן פברואר 28, 2021 at 7:02 pm

היי, במה אפשר להמיר את החמאה בשביל עוגה פרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2021 at 7:03 am

שמן קנולה

Reply
אסנת מאי 25, 2021 at 12:17 am

היי,
האם את משתמשת במיקסר רק להקצפה של החמאה יחד עם סוכר וביצים, ואת יתר המצרכים מערבבת עם כף/ לקקן?
או שגם אחרי הקצפה של החמאה סוכר וביצים ממשיכה לערבב את יתר החומרים עם המיקסר?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 6:42 am

הכי נח להוריד מהירות ולהמשיך במיקסר

Reply
קרם אוגוסט 24, 2021 at 10:14 am

יעבוד עם קצפת צמחית במקום שמנת? (ריצ')

Reply
קרם אוגוסט 24, 2021 at 10:15 am

יעבוד עם קצפת צמחית במקום שמנת? (ריצ')

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2021 at 3:54 pm

יעבוד כן

Reply
טל מרץ 7, 2022 at 6:11 pm

היי קרן עוקבת שקטה שלך..
רציתי לומר לך שאת מהממת
הכנתי את העוגה בגרסת הפרווה יצא מווושלם תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2022 at 11:22 pm

תודה טל! שימחת

Reply

Leave a Comment