כולם מעלים תמונות של עוגות עוגיות וקינוחים ורודים לקראת ולנטיינס, ואליי החג הזה לא כל כך מדבר,
אני דווקא חושבת שזה ממש נחמד כל החגיגות אבל אני לא חוגגת ולנטיינס,
ואני מניחה שאם הייתי מחליטה לחגוג סביר להניח שדווקא ביום הזה,
אני והבן זוג היינו רבים ועולים אחד לשני על העצבים, וזה היה נגמר בחגיגה נפרדת.
אז החלטתי להפוך את חג האוהבים החמוד הזה לחג משפחתי, ולאות הרעפת אהבה על הילדים
שאלתי אותם איזו עוגה בא להם:-) , והם ביקשו מיד עוגת עוגיות אוריאו כמו של פעם.
זו עוגה שהעליתי לפני מספר שנים לבלוג הישן שהיה לי בסלונה, וכשסגרתי שם את הבלוג, החלטתי לא להעלות כאן
מתכון ללא תמונה ראויה, כי התמונה שהיתה בבלוג הקודם היתה מזעזעת.
עבר המון זמן, וזה לא קרה, ודווקא עכשיו כשאוריאו הוציאו מהדורה דקיקה ומצויינת של העוגיות המפורסמות,
החלטתי לאפות אותה שוב, בגרסה מעט שונה.
במתכון המקורי, אין עוגיות בתחתית, אלא תוספת של פירורי עוגיות מעל העוגה לאחר מזיגתה לתבנית.
משאירה לשיקולכם.בתיאבון.
לכל שלבי ההכנה בוידאו באינסטוש לחצו כאן
עוגת עוגיות אוריאו/תבנית עגולה 24 ס״מ
(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)
מצרכים למתכון:
150 גר' חמאה רכה
כוס וחצי (300 גר') סוכר לבן
3 ביצים גודל L
כוס (240 מ״ל) שמנת מתוקה
כפית תמצית/מחית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
2 ורבע (315 גר') כוסות קמח לבן רגיל
23 עוגיות אוריאו דקיקות (חבילה וחצי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומניחים בתחתית התבנית 7 עוגיות אוריאו שלמות
בעיגול כך שיקיפו את כל קוטר התבנית ועדיים יהיה ביניהן רווח.
מכניסים לשקית ניילון את יתרת עוגיות האוריאו, סוגרים היטב את השקית, ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך
דופקים על העוגיות חזק ומפוררים אותן.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה וסוכר עד לתערובת אחידה
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבב,
מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים, לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים עד להטמעה.
מעבירים את התערובת לתבנית, בזהירות, כדי למנוע מהעוגיות שעל התחתית לא לזוז.
מיישרים בעזרת פלטה או גב כף.
מכניסים לתנור, אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מצננים מעט על רשת צינון, והופכים על צלחת הגשה.
הערות למתכון:
**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר כ 3-4 ימים.
**אפשר להכין את העוגה כפרווה (שימו לב שלא כל חבילת אוריאו היא פרווה)
ממירים חמאה ב 3/4 כוס שמן ושמנת מתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות.
32 Comments
יא מטריפה אחת!
לא את 🙂 תודה גבישס אהובתי
מהו משקל העוגיות בעוגה? יש לי חבילות של מיני אוראו
לא שקלתי , לא קריטי כמה שתשימי היא תהיה טעימה
היי יקרה יש לי חבילות אורירו רגילות לא דקיקות
נראה סוף…אפשר עם סוכר חום?
בטח:-)
באותה הכמות
היי! יהיה בסדר גם כמאפינס?
בטח
מה הכמויות לתבנית 26?
לתבנית 26 תצטרכי להוסיף 1/4 מכמות החומרים, וכמובן זמן אפייה מתארך בהתאם.
עוגה ממזרתה. הכנתי אותה בשבוע שעבר והיא נטרפה
לגמרי ממזרתה זאתי! תודה שימרית יקרה
היי קרן, קודם כל את מדהימה לא היה לי מתכון שלך עדיין שאכזב- אפילו בפסח הפצצת וגרמת לי לאכול מדהים!
שאלה לי אלייך- ראיתי שאת הכנסת לעוגה את העוגיות בלבד (ללא המלית הקרמית בפנים שמגיעה בדרך כלל). עדיף לפעול כמוך או שזה לא קריטי לדעתך? אשמח שתמליצי, תודה בכל מקרה 🙂
תודה הדס, לא היו לי ממולאות אז השתמשתי ללא
אבל לגמרי מעדיפה את הממולאות
היי קרן, אפיתי ויצא מעולה, האם אפשר לאפות אותה עם קמח כוסמין? אם כן האם כמות הקמח אותו דבר והאם זמן האפייה משתנה עם קמח כוסמין? תודה .
כוסמין מלא?
היא תצא דחוסה אני ממליצה לא להמיר יותר מ 50%
עוגיות אוריאו סנדוויץ עם קרם באמצע ?
בדיוק
נראה מעולה!
אפשר לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק?
בטח
מחכה כבר לשישי להכין!
שאלה- יש לי תבנית אינגליש קייק רב פעמית לדעתי דומה למה שיש לך (השחורה)
איך להמיר את הכמויות לגודל כזה?
כמות הבלילה במתכון תתאים לשתי תבניות אינגליש קייק
היי, במה אפשר להמיר את החמאה בשביל עוגה פרווה?
שמן קנולה
היי,
האם את משתמשת במיקסר רק להקצפה של החמאה יחד עם סוכר וביצים, ואת יתר המצרכים מערבבת עם כף/ לקקן?
או שגם אחרי הקצפה של החמאה סוכר וביצים ממשיכה לערבב את יתר החומרים עם המיקסר?
הכי נח להוריד מהירות ולהמשיך במיקסר
יעבוד עם קצפת צמחית במקום שמנת? (ריצ')
יעבוד עם קצפת צמחית במקום שמנת? (ריצ')
יעבוד כן
היי קרן עוקבת שקטה שלך..
רציתי לומר לך שאת מהממת
הכנתי את העוגה בגרסת הפרווה יצא מווושלם תודה רבה
תודה טל! שימחת