ני הרבה שנים מכינה עוגות שוקולד לפסח שיש להן מרנג למעלה, ובכל פעם מנסה לגוון, וזה תמיד שילוב מושלם
שיוצא כל כך טעים. מרנג כמו שהוא, או עם אגוזים, או קוקוס, משתלב הכי טוב עם עוגות שוקולד.
הפעם החלטתי לאפות את המרנג כבסיס לעוגה, ואז את העוגה בפנים ויצא מפחיד!
אני כלכך אוהבת את השילוב שלהם ביחד, והעוגה? אמאלה ענן,
ביס חלום, וסופר מרשימה לחג, לא עשויה, קצת כפרית, ובעיקר טעימה פחד.
עכשיו שימו לב:
** הכמות של בלילת השוקולד יכולה להספיק ליותר מעוגה אחת, ויכולתי לצמצם לכם את הכמויות, אבל בעיניי, הכי שוה
פשוט לעשות כמוני ולאפות עוגה נוספת, אצלי בתמונות תראו שיש עוד עוגה אחת עם גפרורי שקדים למעלה,
וזו העוגה הנוספת, אתם יכולים לאפות אותה באינגליש קייק ואז להכניס את שתי התבניות יחד לתנור, אל תותרו,
כי תהיה לכם אקסטרה עוגה שווה וקצת שונה, בהתאם לאיך שתאפו אותה ומה תשימו מעליה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת פאדג׳ שוקולד בתוך מרנג אגוזי לוז / תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
למרנג:
200 גר׳ (2 כוסות) אגוזי לוז גרוסים או טחונים דק (ניתן להמיר בכל אגוז אחר)
4 חלבונים מביצים L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1 כף קורנפלור (אפשר להמיר בקמח תפא)
לעוגה:
6 ביצים שלמות גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
120 גר׳ שמן אגוזי לוז/שמן קוקוס/שמן קנולה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
כף ברנדי
300 גר׳ שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומפרדים תבנית בניר אפייה
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב, זה לוקח כמה דקות וזה שווה את זה !
כשהמרנג יציב מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה קורנפלור ואגוזים טחונים. בעזרת מרית מקפלים את התערובת
עד שהיא אחידה.
מעבירים את המרנג מסביב לשולי התבנית ומקפידים להשאיר את המרכז ללא מרנג, כך שהמרנג הוא
כמו בצק שעוטף את הקערה.
אופים בתנור 15 דקות ובינתיים מכינים את מלית השוקולד.
בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לבן, מלח ווניל לקצף צהבהב ותפוח מאוד,
גם את זה תעשו בסבלנות זה שווה את זה! לוקח 5-7 דקות.
מערבבים שוקולד מריר עם שמן וויסקי , ומוזגים בעדינות לבלילת הביצים, ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
אחרי 15 דקות מוציאים את המרנג מהתנור, ומוזגים פנימה את בלילת העוגה.
אל תעלו עם העוגה על המרנג כך שאם נשארה לכם בלילת עוגה, תאפו אותה בנפרד , יש הוראות למטה.
אם המרנג גלש למרכז התבנית אתם יכולים עם כף ממש, להזיז אותו לצדדים כדי לייצר גומה במרכז.
מחזירים לתנור ואופים עוד 30 דקות עד שהעוגה במרכז יציבה.
מוציאים ומצננים לפני הגשה. אפשר עם ציפוי שוקולד או אבקת סוכר, קצפת או כף גלידה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אם נשארה לכם בלילת עוגה תאפו אותה כמוני בתבנית נוספת נפרדת. אם אין לכם מקום בתנור תשמרו
את הבלילה במקרר עד שהעוגה מסיימת אפייה. לדעתי אינגליש תספיק לכם, אני אפיתי ברינג בקוטר 18 ס״מ
פיזרתי שקדים גפרורים מעל וזילפתי קצת ריבת חלב על הכל וזה יצא מושלם.
**ניתן לוותר על אגוזי הלוז במרנג, להמיר בכל אגוז אחר או להוסיף למרנג כף קקאו
**ניתן לאפות את כל הבלילה של העוגה ללא המרנג, בתבנית בקוטר 24 למשך 35 דק׳ עד שהיא יציבה
**ניתן לאפות את העוגה עם המרנג דווקא למעלה עפי הסדר הבא: אפיית החלק התחתון (השוקולד) 25 דק,
ואז את המרנג מעל ולהחזיר לתנור לעוד 30 דק׳
129 Comments
קרן את ג א ו נ ה
שאלה, לבלילת הביצים והשוקולד אין צורך להוסיף קורנפלור או קמח שקדים?
היי קרן את מהממת!!
אם יש לי ביצים m בכמה ביצים להשתמש?גם למרנג וגם ללבלילת שוקולד.
תודה וחג שמח
תשאירי אותה כמות
הי, יש משהו אחר שאפשר לשים במקום ברנדי?
רום, או לוותר עליו
יצא מעולה. משארית החומר הכנתי 7 סופלה במנגטים.
נשמע אליפות
וווווואאאאוווווו…. איזה ריח יש בבית , הילדים מזילים ריר פה …
ועוד לא טעמנו
חג שמייייח
ניתן להכין רק את החלק של פדאג' כעוגה?
אם כן, מה הזמן אפייה ואפשר רק עם מטרפה ידנית?
תודה!
הי קרן
ראשית את גאון
שנית לבלילת הביצים והשוקולד אין צורך להוסיף קורנפלור או קמח שקדים?
תודה נעמה! אין צורך להוסיף כלום
קרן,המלח מופיע ברשימה של המרנג ובהוראות את הכנסת אותו לשוקולד, לאן הוא צריך להיכנס ? תודה יקרה על עוגות מטריפות
למרנג
בתמונה לא נראה שיש נייר אפייה בתחתית, האם זה תנאי? האם נייר האפייה הוא גם בדפנות התבנית?
אני אפיתי עם נייר בדפנות ובתחתית כדי שאוכל לחלץ אותה, לא חובה
על מצע אחר אפשר רק את בלילת השוקולד לאפות? מה משך האפיה?
כן , יש הערה למטה בתחתית הפוסט בנושא
אפשר, יש הוראות למטה בתחתית הפוסט לאפייה רק של הפאדג׳
היי יקירה
רציתי לדעת אם האגוזי לוז טבעי או קלוי?
לא קלוי
טוחנים את האגוזים עם הקליפה או שיש לקנות טבעי ללא קליפה?
בלי קליפה
האם קריטי שיהיה בלי קליפה?
לא קריטי
נותרו 4 חלמונים,
נכון?סורי,
אבל רוצה להיות בטוחה שלא הוספת לבלילה
בדיוק
היי. רציתי לדעת אם צריך לאחסן את העוגה בקירור או אפשר להשאיר בחוץ?
אפשר יום אחד בחוץ אבל רצוי מקרר
אפשר בבקשה הסבר על איך להניח את המרנג? רק מסביב? גן בתחתית?או כמו פאי, ואז מלית השווקלד?
תודה!
יש לך אינסטרגם? זה מוצג בוידאו בפיד שלי כל התהליך, אם לא אז כמו שאמרת, מניחים את המרנג בשוליים בלבד, הוא אמור להיות מאוד יציב ולכן זה לגמרי אפשרי.
ממש כמו פאי .
ראיתי, תודה רבה!
היי, אם אני מכינה יום לפני ליל הסדר. לשמור על השיש עם ניילון נצמד או במקרר? או שעדיף לאפול באותו היום?
לא חובה לאפות באותו יום, אפשר לשמור בטמפרטורת החדר או במקרר, לא ממש משנה
היי קרן נראה מעולה. הולכת להכין את העוגה לבד ללא המרנג. כמה זה 120.גר שמן בכוס? אין לי משקל. והאם ממיסים אותם יחד?
כוס שמן שוקלת 200 גר אז לחשב לפי זה
זה קצת יותר מחצי כוס
לגבי ההמסה … לא הבנתי מה ממיסים עם מה .. שוקולד ושמן? אפשר להמיס שוקולד ואז להוסיף
יש אפשרות לאפות את מלית השוקולד בקלתית ללא המרנג?
בטח
כשאני מוסיפה את השוקולד למרנג, איך אני יודעת מתי לעצור? כתוב לא לכסות את המרנג אבל לא מכסים בכלל? או שמכסים ורק הדפנות נשארות בחוץ, בוידאו באינסטגרם השלב הזה לא מוצג עד הסוף
מכסים ורק בדפנות נשארות
היי
אם אני מוותרת על המרנג אז להכין רק את החלק של הפאדג? שינוי בכמויות?
יש הערות למטה בנושא בתחתית הפוסט
אם אני רוצה לעשות אותה בתבנית 22. זה אפשרי?
כן, ייתכן וזמן האפייה יתארך מעט
מה אפשר לשים במקום כף ברנדי?
ליקר אמרטו או לוותר על הברנדי
היי הבלילה יצאה מעולה!!! ( אני יודעת כי אפיתי במאפינס את השארית) אבל המרנג התכווץ והוא דביק לא יבש לגמרה. אפשר להציל את המצב??? תודה רבהוחג אביב שמייח
זה מרנג קצת דביק אל תתבאסי
עם העוגה הביס יהיה נהדר
נראית עוגה מדהימה! אפשר להכין יום לפניי ולשמור במקרר?
תודה
בוודאי , לא חייבים מקרר
היי קרן מהממת,
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר?
תודה רבה
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
רצוי לא להקפיא מרנג הוא מאבד את המרקם שלו
היי קרן, על איזה ציפוי שוקולד את ממליצה?
שוקולד מריר מומס עם קצת שמנת מתוקה או לפרווה עם כף שמן
היי קרן,
העוגה ניראת נפלא ואת אישיות מקסימה.
כמה שאלות בבקשה.
1. אם אני עושה חצי כמות בלי מרנג אינגליש קייק תספיק לי?
2. על כמה מעלות לאפות?
3. איזה מצב בתנור…טורבו או סטטי?
4. כמה זמן?
תודה! אינגליש תספיק
אותם מעלות
זמן האפייה מתקצר אפש רלבדוק אחרי 20 דק
תנור חום עליון תחתון לא בטורבו
בהצלחה!
קורט מלח זה עבור המרנג או הפאג'?
כי במצרכים זה כתוב במרנג ובהוראות בפאג'
מרנג
היי קרן!!!
נראה מטריף….
בתנור שלי יש רק אופציה לטורבו.
האם אפשרי להכין את העוגה כך?
אם אין ברירה אז כן
היי קרן,
אפשר לקנות את אגוזי הלוז? יצא טעים לדעתך?
התכוונת לקלות ?
אין בעיה
היי אפשר רק את הפאדג לאפות אם כן תבנית 26 תתאים? וכמה זמן אפייה תודה נראה משגע
תודה לימור, יש הערה בסוף המתכון למטה
אפשר להחליף את השמן בחמאה? איך ישפיע על המרקם ומה יחס ההמרה בבקשה? תודה רבה
לא ניסיתי מניחה שבלי בעיה, חמאה מומסת באותה הכמות
אני רוצה להכין רק את העוגת פדאג' כמו שכתוב בסוף המתכון, ניתן רק עם מטרפה ידנית? אין לי מיקסר כשר לפסח :/
הי קרן, אפשרי את המרנג לעשות עם קמח שקדים?
תודה
בטח שאפשר
ייצא מעולה
העוגה נראית מצוין!
יש רעיון מה להכין מהחלמונים הנותרים וכשלפ?
שקשוקה 🙂 ויש גם מתכוני עוגיות באתר רק לחפש בלשונית פסח
מתי שמים את הברנדי, לא מופיע בהוראות ההכנה ?
עם השוקולד
האם המרנג אינו מתייבש ונחרך באפייה המשולבת?
אם הוא היה נחרך לא הייתי מעלה מתכון
הי קרן
נראה נפלא!!
האם ישרוד לדעתך הקפאה? תודה
מרנג לא שוקד טוב הקפאות
אפשר להכין ללא מרנג לפי ההוראות בסוף הפוסט למטה ואז להקפיא
קרן את גאונית!!! שרופה עלייך
יאאא איזה כייף לי מחמאות כאלו !
הי קרן
מהבלילה שנותרה – אפשר להכין משהו כמו פונדנט (סופלה – כמו שנקרא במסעדות) – עם קוביית שוקולד לבן, בכוסות מאפינס כאלה?
כן אבל לפאות בזמן קצר כדי שיישאר נוזלי במרכז
הי קרן האם ניתן לוותר על הקורנפלור?
רצוי להמיר בקמח תפא ליציבות או בפודינג וניל
זאת רק אני או שלא מצויינות טמפרטורות האפייה?
זו רק את
״מחממים תנור ל 170 מעלות, ומפרדים תבנית בניר אפייה״
כתוב:-)
הי קרן.
שתי שאלות.
אם אני רוצה להמיר שמן בחמאה מומסת. זה ישאיר את העוגה במרקם טוב? כמה חמאה?
ואם אני רוצה לעשות רק כמות של עוגת השוקולד שמתאימה למרנג. בכמה להקטין כמויות.
היי אם יש לי ביצים xl
האם להשאיר אותה כמות
אפשר להוריד אחת
היי, נראה יאמי! שתי שאלות:
1.באיזה שלב המלח שכתוב במצרכים למרנג נכנס למרנג? עם הקורנפלור?
2. כתבת להקציף הרבה זמן את המרנג, כמה זמן בערך להקציף? אף פעם לא עשיתי מרנג…ועל איזה מהירות המיקסר?
תודה וחג שמח!
המלח נכנס עם הסוכר
מקציפים 4-5 דק עד שהמרמג יציב
תודה! המרנג יצא פגז והעוגה טעימה מאוד! מתכון אליפות
תודה גל
חג שמח
היי קרן המהממת, אם אני עושה הפוך ושמה את המרנג מעל? בהערות כתבת לאפות את העוגה 25 דקות ואז עם המרנג עוד 30 דקות, זה לא יהרוס את העוגה למטה שתהיה דחוסה ולא רכה?
היא תהיה מעולה אל תדאגי
היי קרן נראה מעולה. הולכת להכין את העוגה לבד ללא המרנג. כמה זה 120.גר שמן בכוס? אין לי משקל. והאם ממיסים אותם יחד?
הבן שלי הכין את העוגה אתמול לליל הסדר, היו עוד 2 עוגות, אבל שלך חוסלה במהירות שיא. טעימה להפליא
איזה כייף פנינה תודה
העוגה מראת סוף… בכל הוריאציות
כמה ימים קודם אפשר להכין עם המרנג למעלה
שלושה ימים מראש
היי קרן, אם מכינה יום לפני איך הכי טוב לשמור?
היי
למה הכוונה 120 גר שמן? חצי כוס?
תודה
כוס שמן זה 200 גר אז זה יוצא בערך חצי כןס ועוד 2 כפות
היי קרן מושלמת
רוצה להחליף את האגוזים במרנג לקוקוס. האם להשתמש באותה כמות?
תודה תודה תודה❤️
זה יהיה נהדר
כן, באותה כמות
וואו נראה מושלם! מתה על המתכונים שלך ועלייך 😉 אם אני בוחרת לוותר על האגוזים במרנג ולהשתמש בקקאו, באיזה שלב להוסיף אותו ובאיזו דרך? (מיקסר/ קיפול)
2 כפות לקפל לתוך המרנג המוכן
אני יכולה לעשות את כל העוגה עם המרנג והכול בתוך תבניות קפקייקס?יעבוד?
תשמני אותן ממש טוב ורצוי אפילו נייר אפייה בפנים
היי קרן, אפשר לא להוסיף כלום למרנג? יצא טעים?
סוכר כמובן חייב אגוזים לא
נראית מעולה! שתי שאלות:
אני הולכת להכין אותה לליל הסדר, יום קודם כנראה. אפשר גם יומיים?
בהגשה – עדיף בטמפרטורת החדר או ישר מהמקרר?
תודה
יום קודם זה מעולה היא לא צריכה מקרר
האם ניתן להכין עם מיקסר ידני?
כן
היי קרן!
העוגה נראית מטריפה ואני ממש מחכה כבר להכין אותה!
שאלה- בתנור שלי ניתן לאפות רק בטורבו, זה יעבוד עם העוגה הזו??
יעבוד
תודה קרן על מתכונים מהממים
אפיתי את העוגה, כשהוצאתי את התבנית מסביב ראיתי שהמרנג לא קשה אלא מעט רך
איך הוא אמור לצאת?
ניתן להמיר בקמח מצה? מה ההבדל בין קמח מצה לקמח תפו״א- זה יותר מייצב?
תודה רבה על עוגה מעולה והברקה של ממש!
האם לדעתך אפשר להפחית בכמות הסוכר? אפילו הקצת? או שזה עלול לפגוע במרקם של עוגה?
אפשר להוריד שלוש כפות גג
מה עושים את 4 החלמונים? אפשר להוסיף לבלילת השוקולד?
לא
מכינים שקשוקה
עוגה נהדרת. החלק השוקולדי בצורה מושלמת יושב ליד מרנג אגוזי לא יבש. תודה.
תודהההה
היי קרן, משום מה השאלה שלי אי שם באמצע תגובות אז אשאל שוב…
האם אפשר להכין מראש יומיים לפני, ולשמור במקרר? המון תודה וחג שמח 🙂
מומלץ להכין את העוגה באותו היום או שאפשר יום לפני?
יום לפני אחלה
טוב, רק מעדכנת שבגלל אילוצי זמן הכנתי אותה יומיים לפני ושמרתי במקרר, הוצאתי אותה לפני לטמפרטורת החדר… אמאאאאא עוגה מושלמתתתתת! לא יודעת, בזמן האחרון רוב המתכונים שאני מכינה הם מכאן, כל מתכון בול, פיצוץ, שאני מאמצת אותו לעולמים… מדהימה שאת, תודה רבה!!
כל כך שימחת תודה