מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת פרג תפוז הכי טעימה בעולם

ינואר 22, 2014 53 Comments

אני אוהבת כל מה שיש בו פרג,עוגות בחושות,עוגיות, עוגות שמרים, הכל!

כבר כמה ימים שעושה ניסויים בעוגות פרג על המשפחה והקרובים האחרים.

כל מי שנכנס אלינו הביתה קיבל ישר עוד בדלת חתיכת עוגה ונתבקש לדרג אותה.

את זו לא נתתי לאף אחד לטעום,

אחרי הביס הראשון מהעוגה הבנתי שתמו חיפושי ומצאתי את הפרג תפוז המושלמת שלי לעונה.

האמת שידעתי את זה כבר כשחתכתי אותה  עם הסכין, היא היתה כל כך נעימה לחיתוך שידעתי.

העוגה לא מאוד מתוקה והזיגוג שמעליה משלים אותה, כך שאני לא ממליצה לוותר.

**לכל שלבי ההכנה בוידאו באינסטוש לחצו כאן

עלים

עוגת פרג תפוז / תבנית עגולה 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק גדולה

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

חומרים לעוגה:

50 גרם פרג טחון טרי

3/4 כוס (185 מיל) חלב חם

250 גרם סוכר (כוס ושליש)

3 ביצים

250 גרם קמח תופח (כוס ושני שליש )

200 גרם חמאה רכה

2 כפות גרידת תפוז

200 גרם אבקת סוכר

3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

משרים את גרגירי הפרג בחלב החם לרבע שעה.

בינתיים מחממים תנור ל – 180 מעלות.

משמנים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ או שתי תבניות אינגליש קייק

מכניסים לקערת המערבל עם וו גיטרה 180 גרם חמאה רכה רכה( את יתרת החמאה שומרים בצד לזיגוג)

מוסיפים ביצים, סוכר, קמח וכף וחצי מגרידת התפוז (חצי כף שומרים בצד לזיגוג)

מערבלים מעט ומוסיפים את החלב עם גרגירי הפרג.

במהירות נמוכה מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה .

מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

מוציאים מהתנור ומצצנים מספר דקות

אני מעבירה בשלב הזה סכין סביב הדפנות כדי להבטיח שהעוגה לא תיפול.

מוציאים מהתבנית לרשת צינון.

מכינים את הזיגוג:

בקערה בינונית ממיסים את שארית החמאה, מוסיפים את אבקת הסוכר ושארית גרידת התפוז

מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד לקבלת מרקם משחה לבנה.

מזגגים את העוגה ואוכלים.

*לשאלת הפרווה-אפשר כמובן להחליף חמאה בשמן 3/4 כוס , ומים חמים או חלב סויה במקום חלב.

ובזיגוג להשמיט לחלוטין את החמאה.

*את זיגוג הסוכר ניתן להחליף בזיגוג שוקולד

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

_MG_9648

53 Comments

גיל מרץ 22, 2019 at 12:29 pm

היי
העוגה בתנור, תבנית 24, כבר 40 דקות… תכף מוכנה, עושה ריח משגע.
אני אצפה אותה בגנש שוקולד מריר.
האם יתאים לזרות מעל קוקוס קלוי?
(אני הריונית עם חשקים מוטרפים שלפעמים לא מתאימים לאף אחד חוץ מלי:) אז מנסה לבדוק לפני אם נראה לך שכדאי:)
תודה מראש!

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2019 at 1:47 pm

בטח שייצא טעים עם קוקוס גם
בהצלחה!

Reply
גיל מרץ 22, 2019 at 1:57 pm

תודה!! אחזור לדווח!

Reply
Kk נובמבר 19, 2020 at 2:17 pm

האם יש אופציה להפוך את העוגה ליותר "תפוזית"? להוסיף כוס של מיץ תפוזים או משהו בסגנון?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 3:19 pm

תוספת מיץ תשנה לחלוטין את המרקם שלה ואני לא יודע אם זה יצליח, אפשר להשתמש ביותר גרידת תפוז, ואפשר להשקות את העוגה
בצאתה מהתנור בסירופ סוכר עם תפוזים

Reply
קלאודיה יולי 21, 2020 at 10:33 pm

הי קרן! האם אפשר להחליף גרידת תפוז בגרידת לימון? או לחלופין לותר על זה?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 11:07 pm

לימון אחלה

Reply
שחר פברואר 26, 2021 at 5:29 pm

אפשר עם קמח לבן רגיל ואבקת אפייה? מה ההמרה במקרה הזה אם כן?
תודה:)

Reply
האופה המשוגעת דצמבר 19, 2020 at 9:42 am

היי קרן
אני כלכך רוצה להכין את העוגה אבל נדמה שיש לי בעיה קטנה
יש לי בבית רק פרג של חברת מיימונס
על האריזה רשום "פרג שלם"
האם בכל זאת יתאים לעוגה?

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2020 at 2:17 pm

את יכולה לטחון אותו במעבד מזון

Reply
יעל יולי 22, 2020 at 6:03 am

האם לדעתך אפשר להכניס פירות יער ?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 8:34 am

אפשר בהחלט

Reply
Tal afek יולי 22, 2020 at 8:49 am

היי האם אפשר להכין את העוגה גם בלי מיקסר

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 8:54 am

וודאי שאפשר ידנית

Reply
סהר פנקס יולי 22, 2020 at 6:37 pm

לאפות בטורבו?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:37 pm

חום עליון תחתון רגיל

Reply
רלי אזיקרי יולי 23, 2020 at 2:35 am

העוגה מושלמת !! מדהימה !! כמו עננים בפה ❤❤❤…. ! שיחקת אותה !!

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 6:25 am

איזה כייף שגם את חושבת ככה, היא באמת האהובה עליי תודה

Reply
ישראל מוסקוביץ יולי 23, 2020 at 11:14 pm

האם ניתן לשמור את העוגה במקרר לאחר ההכנה?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 6:31 am

בחום הזה כדאי

Reply
דניאל יולי 25, 2020 at 8:35 am

היי קרן
אפשר להשאיר את העוגה בתבנית שתצטנן ולא להעבירה לרשת? חוששת שתתפרק

Reply
ימית אוגוסט 6, 2020 at 10:08 am

הי קרן,
האם אפשר לשים כמות כפולה של פרג, שיהיה יותר דומיננטי? תודה מראש.

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:21 pm

לא ניסיתי אבל לא הייתי מכפילה אלא אולי מוסיפה להתחלה עוד 50%

Reply
ימית אוגוסט 6, 2020 at 8:26 pm

תודה קרן, את מקסימה שענית. האם צריך להגדיל גם את כמות החלב ב 50%?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 9:58 pm

צריך להגדיל ברבע לדעתי

Reply
מוטי אוגוסט 9, 2020 at 7:51 pm

היי קרן,
גם אני מאוהב בפרג !
יש המלצה מה להגדיל בכמויות אם רוצה שיתאים ל-2 אינגליש קייק סטנדרטיות?

Reply
Noa אוגוסט 22, 2020 at 9:20 am

ה- מתכון.
תודה רבה

Reply
לאה ספטמבר 30, 2020 at 6:07 pm

היי קרן
האם אפשר להשתמש בפרג שלם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:24 am

לא מומלץ, רצוי פרג טחון טרי

Reply
שני נובמבר 6, 2020 at 12:00 am

היי קרן, האם אפשר להמיר את החלב במיץ תפוזים כדי לקבל טעם עשיר יותר של תפוזים? (לא אוהבת קליפות הדרים בתוך עוגה)
תודה:)

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 8:33 am

לא ניסיתי אני חושבת שהחלב מוסיף לה המון רכות אבל את מוזמנת לנסות

Reply
ליאת נובמבר 16, 2020 at 8:55 pm

היי קרן
האם אפשר להחליף את החמאה במרכיב אחר?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2020 at 6:57 am

שמן קנולה יעשה אחלה עבודה

Reply
שרית אפריל 23, 2021 at 5:05 pm

היי, אפשר שמן במקום חמאה? אם כן, מה הכמות שתחליף?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:48 am

כמעט בכל מתכון שלי ופיע למטה למטה מתחת למתכון המרה לפרווה תציצי

Reply
שרון מרץ 4, 2023 at 8:47 am

2 כפות גרידת תפוז? ..מוודא, נדרש לזה מץהרבה תפוזים.

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2023 at 9:14 am

תפוז שניים לכל היותר

Reply
אנני נובמבר 19, 2020 at 7:06 pm

הכנתי שבת שעברה ו-וואו!
אני רוצה לנסות להכין בגירסת שוקולד הפעם. אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד מומס ולהשמיט את הגרידת תפוז/זיגוג?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 8:23 pm

לא הבנתי
להוסיף שוקולד לבלילה ? או במקום הציפוי למעלה?

Reply
מיטל אפריל 24, 2021 at 12:33 pm

היי קרן,
כרגיל, נראה ככ טעים….
האם טורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 1:29 pm

חום עליון תחתון

Reply
Rosemary Attar אוקטובר 15, 2021 at 1:36 am

Hello Keren,
Do you think I can use Almond milk?
Love all your recipes!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2021 at 3:39 pm

Thank you
Yes, almond mills is a great option

Reply
איתי נובמבר 20, 2021 at 3:56 pm

עניין של טעם אבל אנחנו הורדנו 50 גרם מהסוכר וויתרנו על הציפוי, יצא מאוזן יותר (לטעמינו) תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2021 at 1:32 pm

העוגה הזו ממש לא מתוקה ולכן הציפוי מאזן אותה
לגמרי עניין של טעם אבל אני לא הייתי מורידה

Reply
טל ינואר 17, 2022 at 2:07 pm

היי, תוכלי בבקשה לתת מידה בכוסות? לטובת חסרי משקל (:
כמה זה 185 מיליליטר חלב חם
אם ניתן ניתן לציין בכלל במתכונים גם מידות כלי מדידה, אשמח ביותר. תודה

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 5:19 pm

כתבתי עכשיו במדוייק במתכון

Reply
טל ינואר 17, 2022 at 5:42 pm

תודה קרן, אבל חוששת שאולי אני מפספסת….???
עדיין רשום ליד החלב מידה במיליליטר ולא בכוסות
185 מיליליטר חלב חם…
האם ייתכן שעידכנת בקמח ולא בחלב?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 7:39 pm

סידרתי עכשיו

Reply
לימור פברואר 14, 2023 at 1:59 pm

וואו יצא ככ טעים! חתכתי קצת בסוכר (160) יצא מדהים

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 9:44 pm

שמחה לשמוע

Reply
Matan מאי 18, 2024 at 4:14 pm

איך מכינים את הזיגוג שוקולד?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2024 at 10:28 pm

שוקולד מריר מומס עם קצת שמנת להקצפה

Reply

Leave a Comment