אני אוהבת כל מה שיש בו פרג,עוגות בחושות,עוגיות, עוגות שמרים, הכל!
כבר כמה ימים שעושה ניסויים בעוגות פרג על המשפחה והקרובים האחרים.
כל מי שנכנס אלינו הביתה קיבל ישר עוד בדלת חתיכת עוגה ונתבקש לדרג אותה.
את זו לא נתתי לאף אחד לטעום,
אחרי הביס הראשון מהעוגה הבנתי שתמו חיפושי ומצאתי את הפרג תפוז המושלמת שלי לעונה.
האמת שידעתי את זה כבר כשחתכתי אותה עם הסכין, היא היתה כל כך נעימה לחיתוך שידעתי.
העוגה לא מאוד מתוקה והזיגוג שמעליה משלים אותה, כך שאני לא ממליצה לוותר.
**לכל שלבי ההכנה בוידאו באינסטוש לחצו כאן
עוגת פרג תפוז / תבנית עגולה 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק גדולה
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
חומרים לעוגה:
50 גרם פרג טחון טרי
3/4 כוס (185 מיל) חלב חם
250 גרם סוכר (כוס ושליש)
3 ביצים
250 גרם קמח תופח (כוס ושני שליש )
200 גרם חמאה רכה
2 כפות גרידת תפוז
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
משרים את גרגירי הפרג בחלב החם לרבע שעה.
בינתיים מחממים תנור ל – 180 מעלות.
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ או שתי תבניות אינגליש קייק
מכניסים לקערת המערבל עם וו גיטרה 180 גרם חמאה רכה רכה( את יתרת החמאה שומרים בצד לזיגוג)
מוסיפים ביצים, סוכר, קמח וכף וחצי מגרידת התפוז (חצי כף שומרים בצד לזיגוג)
מערבלים מעט ומוסיפים את החלב עם גרגירי הפרג.
במהירות נמוכה מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה .
מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומצצנים מספר דקות
אני מעבירה בשלב הזה סכין סביב הדפנות כדי להבטיח שהעוגה לא תיפול.
מוציאים מהתבנית לרשת צינון.
מכינים את הזיגוג:
בקערה בינונית ממיסים את שארית החמאה, מוסיפים את אבקת הסוכר ושארית גרידת התפוז
מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד לקבלת מרקם משחה לבנה.
מזגגים את העוגה ואוכלים.
*לשאלת הפרווה-אפשר כמובן להחליף חמאה בשמן 3/4 כוס , ומים חמים או חלב סויה במקום חלב.
ובזיגוג להשמיט לחלוטין את החמאה.
*את זיגוג הסוכר ניתן להחליף בזיגוג שוקולד
53 Comments
היי
העוגה בתנור, תבנית 24, כבר 40 דקות… תכף מוכנה, עושה ריח משגע.
אני אצפה אותה בגנש שוקולד מריר.
האם יתאים לזרות מעל קוקוס קלוי?
(אני הריונית עם חשקים מוטרפים שלפעמים לא מתאימים לאף אחד חוץ מלי:) אז מנסה לבדוק לפני אם נראה לך שכדאי:)
תודה מראש!
בטח שייצא טעים עם קוקוס גם
בהצלחה!
תודה!! אחזור לדווח!
האם יש אופציה להפוך את העוגה ליותר "תפוזית"? להוסיף כוס של מיץ תפוזים או משהו בסגנון?
תוספת מיץ תשנה לחלוטין את המרקם שלה ואני לא יודע אם זה יצליח, אפשר להשתמש ביותר גרידת תפוז, ואפשר להשקות את העוגה
בצאתה מהתנור בסירופ סוכר עם תפוזים
הי קרן! האם אפשר להחליף גרידת תפוז בגרידת לימון? או לחלופין לותר על זה?
תודה רבה 🙂
לימון אחלה
אפשר עם קמח לבן רגיל ואבקת אפייה? מה ההמרה במקרה הזה אם כן?
תודה:)
היי קרן
אני כלכך רוצה להכין את העוגה אבל נדמה שיש לי בעיה קטנה
יש לי בבית רק פרג של חברת מיימונס
על האריזה רשום "פרג שלם"
האם בכל זאת יתאים לעוגה?
את יכולה לטחון אותו במעבד מזון
האם לדעתך אפשר להכניס פירות יער ?
אפשר בהחלט
היי האם אפשר להכין את העוגה גם בלי מיקסר
וודאי שאפשר ידנית
לאפות בטורבו?
חום עליון תחתון רגיל
העוגה מושלמת !! מדהימה !! כמו עננים בפה ❤❤❤…. ! שיחקת אותה !!
איזה כייף שגם את חושבת ככה, היא באמת האהובה עליי תודה
האם ניתן לשמור את העוגה במקרר לאחר ההכנה?
בחום הזה כדאי
היי קרן
אפשר להשאיר את העוגה בתבנית שתצטנן ולא להעבירה לרשת? חוששת שתתפרק
הי קרן,
האם אפשר לשים כמות כפולה של פרג, שיהיה יותר דומיננטי? תודה מראש.
לא ניסיתי אבל לא הייתי מכפילה אלא אולי מוסיפה להתחלה עוד 50%
תודה קרן, את מקסימה שענית. האם צריך להגדיל גם את כמות החלב ב 50%?
צריך להגדיל ברבע לדעתי
היי קרן,
גם אני מאוהב בפרג !
יש המלצה מה להגדיל בכמויות אם רוצה שיתאים ל-2 אינגליש קייק סטנדרטיות?
ה- מתכון.
תודה רבה
היי קרן
האם אפשר להשתמש בפרג שלם?
לא מומלץ, רצוי פרג טחון טרי
היי קרן, האם אפשר להמיר את החלב במיץ תפוזים כדי לקבל טעם עשיר יותר של תפוזים? (לא אוהבת קליפות הדרים בתוך עוגה)
תודה:)
לא ניסיתי אני חושבת שהחלב מוסיף לה המון רכות אבל את מוזמנת לנסות
היי קרן
האם אפשר להחליף את החמאה במרכיב אחר?
תודה
שמן קנולה יעשה אחלה עבודה
היי, אפשר שמן במקום חמאה? אם כן, מה הכמות שתחליף?
כמעט בכל מתכון שלי ופיע למטה למטה מתחת למתכון המרה לפרווה תציצי
2 כפות גרידת תפוז? ..מוודא, נדרש לזה מץהרבה תפוזים.
תפוז שניים לכל היותר
הכנתי שבת שעברה ו-וואו!
אני רוצה לנסות להכין בגירסת שוקולד הפעם. אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד מומס ולהשמיט את הגרידת תפוז/זיגוג?
לא הבנתי
להוסיף שוקולד לבלילה ? או במקום הציפוי למעלה?
היי קרן,
כרגיל, נראה ככ טעים….
האם טורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
Hello Keren,
Do you think I can use Almond milk?
Love all your recipes!!
Thank you
Yes, almond mills is a great option
עניין של טעם אבל אנחנו הורדנו 50 גרם מהסוכר וויתרנו על הציפוי, יצא מאוזן יותר (לטעמינו) תודה על המתכון!
העוגה הזו ממש לא מתוקה ולכן הציפוי מאזן אותה
לגמרי עניין של טעם אבל אני לא הייתי מורידה
היי, תוכלי בבקשה לתת מידה בכוסות? לטובת חסרי משקל (:
כמה זה 185 מיליליטר חלב חם
אם ניתן ניתן לציין בכלל במתכונים גם מידות כלי מדידה, אשמח ביותר. תודה
כתבתי עכשיו במדוייק במתכון
תודה קרן, אבל חוששת שאולי אני מפספסת….???
עדיין רשום ליד החלב מידה במיליליטר ולא בכוסות
185 מיליליטר חלב חם…
האם ייתכן שעידכנת בקמח ולא בחלב?
סידרתי עכשיו
וואו יצא ככ טעים! חתכתי קצת בסוכר (160) יצא מדהים
שמחה לשמוע
איך מכינים את הזיגוג שוקולד?
שוקולד מריר מומס עם קצת שמנת להקצפה