כמו בכל שנה בקיץ, אנחנו יורדים כמעט כל יום לים, רק שהשנה גילינו חוף חדש,
וכל כך כייף לנו שם, שאנחנו מזמינים חברים להצטרף אלינו כל יום לקראת השקיעה, ונשארים בחוף
עד 21:30-22:00 בלילה, סוגרים שם פינה של ארוחת ערב וחוזרים כולנו מאושרים, מלאים חול ועייפים.
בגלל השעה המאוחרת, כל אחד מהחברים כבר מביא איתו משהו לאכול, וביחד כולנו מנשנשים.
זו הסיבה שבימים האחרונים אני מכינה כל יום עוגה, ומחפשת קיצורי דרך לעוגה ממש פשוטה וקלה להכנה, שמכינים בשתי דקות עבודה.
זו בדיוק העוגה הזו, עוגת שוקולד צ'יפס בכלום עבודה שזה ממש מצחיק.
היא מבוססת על המתכון הזה, ואני ממש אוהבת לשנות ולגוון בבלילה עצמה.
היא כל כך רכה (אבל ממש רכה) וטעימה, שאני תמיד חוזרת הביתה עם תבנית ריקה ונקיה.
אתם יכולים לגוון גם כן ובמקום שוקולד צ'יפס מריר, לשלב פירות, או שוקולד חלב, חמוציות ואגוזים, ואתם מוזמנים להיות יצירתיים.
עוגת שוקולד צ'יפס/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה (32%-36%)
2/3 כוס סוכר חום בהיר
3 ביצים גודל L
כוס ורבע ((175 גר') קמח תופח מאליו
(אם אין קמח תופח אז קמח רגיל ו 2 כפיות אבקת אפייה)
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
כף קמח רגיל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר חום עד לקבלת קצפת,
מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד כדקה,
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח.
מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ עם כף קמח, כדי למנוע את שקיעתו לתחתית
(כמו שתראו בתמונות, זה לא תמיד עוזר ♥, אבל זה לא כזה קריטי)
מוסיפים את תערובת השוקולד לבלילת העוגה ומערבבים מעט.
מעבירים לתבנית, אופים כ 45 דק' עד שקיסם יוצא יבש.
מצננים מעט וטורפים.
**ניתן להמיר קמח לבן בכוסמין לבן ואני הכנתי גרסה עם קמח דורום ויצא מושלם
**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן
**שמנת מתוקה ניתן להמיר בשמנת צימחית
**אפשר להמיר שוקולד צ’יפס מריר בשוקולד צ’יפס חלב או לבן
99 Comments
הכנתי אתמול, יצאה מושלמת כמו כל המתכונים שלך, תודה.
מהממת
תודה רבה.
עוגה מהממת
אך יש שאלה אם אאפה להבא והוסיף מעל פירורי קראמבל, זה ייצא בסדר מנסיונך ? או שיש חשש שהם יטבעו בבלילה ?
כי בעבר הכנתי עוגות שנהרסו לי מהקראמבל שפשוט טבעו בתחתית והפכו את העוגות לעיסתיות ולא אפויות מהאמצע עד למטה
כי הבלילה בעוגה זאת אומנם סמיכה אבל היא רבה ולא שטוחה , ולא רוצה לחלק ל2 תבניות כי כך העוגה יוצאת גבוהה כמו שצריך
במידה וכן מה הכמויות המדוייקות של כל רכיבי הקראמבל לעוגה זאת ? כאלה שכוללות חמאה ואפשרות נוספת גם של שמן במקום חמאה
תודה רבה
לא ניסיתי את העוגה הזו עם קראמבל, שווה לנסות
כמות לקרמבל: חצי כוס (70 ג') קמח רגיל, 2 כפות סוכר, 3 כפות (24 ג') שמן, זה ניחוש פרוע שלי ואני לא ניסיתי אז לא מבטיחה כלום לגבי התוצאה
בהצלחה
הכנתי את העוגה המושלמת הזאת!! אמאלה כמה שהיא קלה ככה היא קצרה מחמאות!! תודה על מתכונים מןשלמים ומדויקים להפליא לעילא ולעילא! את פשוט תותחית!
את מהממת קרן תודה רבה! שימחת אותי מאוד
אם מה אפשר להחליף את השוקולד
כתבתי בפתיח של הפוסט הכל
לקרן
השאלה שלי בנוגע לשוקולד צ'יפס:
כשעשיתי עם חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר של חברת מיימונס, עירבבתי עם כף קמח והוספתי לבלילה ולבסוף גם הוספתי מעל העוגה למעלה.
העוגה יצאה ממש מצויינת
אבל כשניסיתי שוקולד צ'יפס לבן גם של חברת מיימונס, אז כל הנטיפים התנמסו לגמרי בתוך העוגה לאחר שנאפתה עד כדי שלא ראו אותם ופשוט הפכו לסוכר שנמס בתוך העוגה והרס אותה וגרם למתיקות יתר
וחלקם האחר שקע לתחתית העוגה והפך למין עיסת עוגה מתוקה בטירוף ולא אפוייה
אשמח לדעת מה הסיבה לכך.
האם זה בכלל לא אפשרי לאפות איתו עוגות אלא רק עוגיות ?
אני מציינת שוב שזו אותה חברה- מיימונס כמו של המריר, ובנוסף הנטיפים הלבנים היו קטנים פי 2 מהמריר כלומר כל נטיף מריר 1 שווה ל 2 לבנים.
ממה שראיתי בסופר כל הנטיפים הלבנים קטנים כאלה וגם כולם פרווה, לא חלבי
שוקולד ציפס לבן נמס הרבה יותר מהר משוקולד מריר והוא לא שורד אפייה ארוכה, לכן אני משתמשת בו לאפיית עוגיות בלבד שזמן האפיה שלהן קצר יחסית
את יכולה להמיס אותו, ולערבב עם שליש מבלילת העוגה, ואז את התערובת שנוצרה לערבב כמו עוגת שיש עם שאר העוגה כשהיא כבר בתבנית כמו בעוגה הזו :
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%91/
תודה קרן על ההסבר
היי קרן,
אפשר גם עם שוקולד חלב קצוץ או שזה יצא פחות טוב משוקולד מריר?
תודה מראש
אפשר וייצא טעים
היי קרן
תודה על מתכונים מושלמים. שאלה כללית שלא קשורה למתכון הספציפי… איך את מחלצת את העוגה מתוך התבנית? האם את משתמשת בנייר אפייה? אשמח ללמוד את הטכניקה
אני גוזרת נייר אפייה לאורך התבנית ומניחה בתחתית רצועה שמציצה החוצה משולי התבנית (אלו הקצרים ) וכך יכולה בקלות למשוך אחרי אפייה את נייר האפייה ואיתו את העוגה החוצה
הי (-: יצאה עכשיו מהתנור- מעולה! הכנתי אותה עם שינוי קטנטן- הפכתי אותה לעוגת שיש- ערבבתי שליש מהבלילה עם קקאו וערבבתי קלות בתבנית. מוצלחת ממש!
בכלל אני רוצה להודות לך, מאז שגיליתי את האתר שלך אני: א. לא מחפשת מתכונים באתרים אחרים. ב. יוצאות לי עוגות ברמת קונדיטוריה מפנקת! תודה רבה!!
מינה יקרה, איזה כייף של תגובה, תמשיכי לבקר פה מבטיחה לפנק בעוד המון מתכונים שווים, שבת שלום
נראה מושלם. יעבוד לדעתך עם קצפת צמחית? כמה משמעותי זה יהיה בטעם?
זה יעבוד אחלה
האם יעבוד גם עם קמח כוסמין ואבקת אפייה? תודה מראש 🙂
כוסמין מלא? לבן? צריך לקחת בחשבון שכוסמין מלא לא ייתן את אותה תוצאה בעוגה, והיא תצא כבדה יותר.
אם מדובר בכוסמין מלא עדיך להמיר רק חלק מהקמח.
ללא שמן?
השומן בעוגה מגיע מהשמנת המתוקה
טעימה , הכנתי אותה וגם אצלי הפיצפוצים לא שקעו ברלל והתפזרו יפה. אבל לי חסר שמן…. בהתחלה היה נראה לי טעות במתכון
אנסה אותה שוב עם רבע או חצי כוס שמן … נעשה בדיקה
את מוזמנת להוסיף ולדווח:-) בעיני היא מושלמת כמו שהיא
היי קרן
אני רוצה להכין כעוגת בסיס ועל זה קצפת ומעל גאנש.
לפי דעתך כדאי בתבנית עגולה 24 או 26 ?
מה ההבדל בגובה יהיה ב 2 התבניות האלה ?
שאלה נוספת:
לפי דעתך כדאי להבריש בסירופ(להרתיח מים+ סוכר + מעט רום ) לפני מריחת הקצפת או לוותר על זה כי זה עלול להרטיב ולהרוס אולי ?
יודעת שהיא תהיה מעולה גם ללא הסירופ כי הכנתי בעבר הרבה פעמים אבל לא בתור שכבות, לכן כדאי אולי לטעם בתור עוגת שכבות להוסיף את הסירופ ?
העוגה ממש טעימה כמו שהיא בלי צורך לא בקצפת ולא גנאש
אני יודעת שהיא טעימה, הכנתי המון פעמים.
פשוט אני רוצה להכין עוגה קרה עם קצפת ועם טורט בסיס בטעם וניל.
הכוונה למין עוגת קרמבו ואני תמיד עושה עם הבסיס בטעם שוקולד (עם פודינג שוקולד וחלבונים מוקצפים עם סוכר או שוקולד מריר מומס עם חלבונים מוקצפים ) ואני רוצה לגוון לשם שינוי ולעשות בסיס טורט וניל.
לצורך העניין עוגת לייקח/תפוזים היא מתפרקת מידי ואולי הקצפת גם תרטיב אותה מידי, ויש מתכונים שכוללים הרבה מידי חמאה לבסיס טורט וניל.
לכן השאלה שלי לגבי המתכון הזה בתור בסיס טורט, האם זה מתאים ויעבוד ? ולגבי הסירופ גם מה ששאלתי
זה מצויין לבסיס טורט
תודה על המענה, ומה דעתך לגבי הסירופ ?
זה יוסיף היות ומדובר בעוגת קצפת? או שזה יגריע ויהרוס? או יוסיף לחות יתרה ?
אם כן להוסיף את הסירופ אז בצורת הברשה כשהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר והסירופ גם הצטנן ?
או שצריך שאיך שמוציאים מהתנור וכשהסירופ גם חם ?
שאלה באמת אחרונה :
טורט בסיס מ 6 חלבונים מוקצפים עם חצי כוס סוכר+ קיפול 6 חלמונים וקופסת פודינג וניל , יהיה גם טוב ומוצלח או יותר המתכון הזה ?
ורק אם תוכלי בבקשה גם לתת תשובה לגבי התבנית עדיף 24 או 26? היא אמורה בתור בסיס לצאת נמוך אך גם לא יותר מידי נמוכה
שלום
רציתי לדעת אם אפשרי להחליף את השוקולד המריר הקצוץ בשוקולד ציפס?
תודה
בטח, באותה הכמות
שלום קרן
לגבי הפצפוצי שוקולד צ'יפס, זה בסדר לערבב אותם עם כף קמח תופח אם אין לי כרגע בבית קמח רגיל ?
כן אין בעיה
חלב קוקוס יתאים במקום השמנת?
חלב קוקוס לא מכיל מספיק אחוזי שומן להחזיק את העוגה, אבל קרם קוקוס כן.
מתחילה מהסוף- העוגה הזאת שוס! הכנה מהירה כמעט כמו האופן שבו חוסלה..
ערכתי מעט שינויים:
ערבבתי 100 מ"ל קרם קוקוס (כי זה מה שנשאר במקרר..) יחד עם 150 מ"ל חלב קוקוס + 2 כפות שמן קוקוס.
את הקמח החלפתי לכוסמין, הוספתי אבקת אפיה והעלתי אינסולין עם סוכר קוקוס.
תודה על עוד אחד לפנתיאון.
היי
האם ניתן להקפיא?
אפשר להקפיא כשהעוגה עטופה היטב
לשמור בטמפ חדר או במקרר?
חדר
היי, העוגה מושלמת הכנתי כבר כמה פעמים!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין אותה בתבניות של מאפינס גם?
תודה!
תודה!
אין בעיה להכין כקאפקייקס, זמן האפיה מתקצר אז לשים לב
הכנתי עם פצפוצי שוקולד והיא יצאה משגעת.
ניסיתי גם עוד אופצייה, והפכתי אותה לעוגת שוקולד
הקצפתי תחילה שמנת מתוקה, הוצפתי ביצים בהדרגה, סוכר ואחר כך שוקולד מריר 60 אחוז+ 1/3 חלב + כף גדושה קקאו (שהמסתי הכל יחד לפני כן), ובסןף הוספתי את הקמח
יצאה ממש טעימה
שאלתי היא
האן ניתן במקום להמיס שוקולד + חלב כפי שעשיתי , פשוט במקום להוסיף 2/3 שוקולית ורבע כוס קקאו ?
או שזה יהרוס את המיקרם במקרה הזה ועלול לגרום לדחיסות העוגה?
ובמקרה וכן אז עדיף לערבב קודם לכן את השוקולית והקקאו עם חלב או מים? או שפשוט ניתן להוסיף אותם כמו שתמיד עושים במתכונים של עוגה כושית ?
תודה
תודה נטע
שימוש בקקאו ושוקולית עלול להביא לתוצאה קצת יבשה לדעתי, עדיף להישאר בגרסת השוקולד המומס עם עם חלב
אז השתמשתי בשוקולד מריר 60 אחוז,שוקולד מריר רגיל גם יהיה טוב אם חסר לפעמים בבית את ה60 אחוז ?
או שזה לא ייתן אותה תוצאה?
או שזה יעזור פשוט לתגבר את השוקולד מריר הרגיל ב 1 או 2 כפות קקאו מתי שממיסים אותו ?
אין בעיה להשתמש בכל שוקולד מריר אחר ואין שום טעם לתגבר אותו בזמן המסה כיון שאין המסה של שוקולד בעוגה 🙂
דווקא כן ממיסים , כפי שציינתי בהודעה הראשונה. למעשה הפכתי אותה לעוגת שוקולד והמסתי 100 גרם שוקולד מריר 60 אחוז+ 1/3 חלב +כף גדושה קקאו
והוספתי כל זאת לבלילת העוגה ואיחדתי הכל ביחד
לכן בשנית אני שואלת , האם ניתן להשתמש במריר רגיל כשאין בבית 60 אחוז, כי לרוב עוגות שוקולד תמיד מדגישים ומציינים שמומלץ הכי 60 אחוז ולא רגיל
או שבמתכון זה, זה כן אפשרי?
נוסף לכך במקרה של 60 אחוז הוספתי חלב+ כף גדושה קקאו, האם הוספת קקאו למריר הרגיל יעזור ?
ומה הכמות 2 כפות או גם כן כף אחת?
שלום קרן
האם יעבוד כאן הוספת מייפל ? ואם כן כמה כדאי לשים?
אני מחפשת עוגת מייפל פשוטה וטעימה ונימוחה אבל שיש מייפל גם בבלילה , לא רק למעלה.
ובלי גזר, שמנת חמוצה וכל מיני תוספות שראיתי שיש כאן באתר.
לכן חשבתי על זה האם זה יעבוד כאן ?
רוב העוגות שמכילות מייפל בבלילה יוצאות חצי אפויות ונוזליות בגלל המייפל. לכן האם כדאי לשלב כאן מייפל ?
הי הילה
יש בבלו גמתכון לעוגת מייפל, נסי אותה, לא מתאים כל השינויים על העוגה הזו
לקרן
שלום
אני רוצה להכין עוגה לבנה רגילה ולוותר על השוקולד , ולשים קינמון טחון
שלא יהיה יותר מידי קינמון, אבל עם זאת שכן ירגישו אותו מאוד בטעם ולא בקושי
מהי הכמות שאת ממליצה לשים? 3 כפיות זה יהיה בסדר?
אני מציעה שתכיני עוגת שיש קינמון במקום העוגה הזו, הרבה יותר פשוט:https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%9E%D7%95%D7%9F/
ואם בכל זאת אני רוצה להוסיף קינמון כי אני מעדיפה את המתכון הזה, אז כמה לשים ?
כף וחצי
אם זה במקום שוקולד צ’יפס את צריכה להוסיף רבע כוס סוכר לבלילת העוגה
הי קרן יקרה, את העוגה אפשר להכין גם בתבנית גדולה יותר? נניח עגולה 24, להכפיל כמויות פשוט?
הי אהובה
שמחה תמיד שאת פה
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק ואם רוצים לאפות בתבנית עגולה קוטר 24 יש להכפיל כמויות
בהצלחה
היי קרן ,אני חולה על עוגות בחושות ותמיד מחפשת אתרים עם מבחר מעניין וטעים לעוגות בחושות ונראלי שהגעתי למקום הנכון!! שאלה לגבי הכפלת כמויות ,אני תמיד עושה עוגה שהכמות שלה מספיקה לשני אינגליש,במתכונים שלך אני רואה שזה מתאים לאינגליש אחת אבל כמות ביצים שכתוב שם למשל ארבע ביצים או שלוש שזה מתאים גם לשתי אינגליש ,בקיצור מרגיש לי שזה לא יצא מדויק אם אני אכפיל את כל החומרים,אולי רק חלק מהחומרים ?כי לפעמים כוס קמח או כוס וחצי יכול להתאים לשתי אינגליש,אשמח לתשובה וסליחה על החפירהי
את צודקת שני, הרבה פעמים הכפלות לא עושים במדוייק ולא תמיד זה יוצא מוצלח, אין לי ככ איך לעזור כי לא ניסיתי להכפיל
הכוונה לסוכר דמררה? יש לי רק סוכר לבן וסוכר חום דביק. חשוב להצטייד בדמררה?
והאם עקרוני דווקא קמח תופח או שפשוט להוסיף אבקת אפיה לקמח גיל?
הי רותם, אפשר להמיר סוכר דמררה בסוכר לבן באותה הכמות, וקמח תופח בקמח רגיל ולהוסיף לו כפית אבקת אפייה
לא האמנתי שתצא עוגה כל כך טעימה אחרי 5 דקות של עבודה . והמתבגרים מאוד אהבו.
תודה ליאת
שאלה
עד כה שהכנתי מספר פעמים יצאה משגעת, השאלה שלי היא לגבי הקמח
ביום האפייה היא סופר נימוחה ורכה כשהיא מתקררת מחום התנור. יום למחרת כשהיא בטמפרטורת החדר היא עדיין מושלמת ורכה מאוד אבל אם זאת מעט מעט פחות נימוחה ומתנמסת בפה ויותר יציבה כזאת
אז שאלתי היא אם ניתן לשים פחות מ 170 גרם קמח ששמתי, ולשים 140 או לפחות 150 גרם קמח.
זה כדאי או שזה כבר יהרוס את העוגה ?
כי ביום האפייה שהיא חמה אפילו מעט עדיין מהתנור, אז היא מתפרקת כשחותכים אותה.
אבל כשהיא מתקררת מהתנור אז היא מושלמת אבל כפי שכבר ציינתי ביום למחרת היא הרבה יותר יציבה ובהתאם גם טיפה פחות נימוחה בטעם
עוגות בחושות מטבען קצת מתפרקות כשהן חמות מהתנור
ומתייצבות בקירור, את יכולה לנסות להוריד קצת מהקמח בערך 1/4 כוס ולראות אם זה משתפר
יצאה לי כמות גדולה לאינגליש קיק אחת. את ממחאת עד למעלה?
כנראה את משתמשת באינגליש חד פעמית?׳לא ממלאה אף פעם מעבר ל 3/4 תבנית ואני משתמשת. בתבנית מתכת לא חד פעמית
לקרן
1. אם אני רוצה להוסיף שקדים טחונים ואגוזים, אז כמה כדאי לשים ?
כמה להוסיף אם זה רק שקדים טחונים בבלילה ?
וכמה להוסיף אם אני רוצה גם שקדים וגם אגוזים ?
2. במקרה זה הקמח ושאר המרכיבים נשארים אותו דבר ?
3. לגבי קינמון
כדאי גם להוסיף לבלילה או שזה ישתלט על טעם השקדים או האגוזים ?
ראי בתגובות מעלייך מישהי המירה 1/4 מכמות הקמח בשקדים טחונים
ויצא לה מצויין.
לא חושבת שיש טעם להוסיף קינמון לעוגה
ואם אני מוסיפה גם אגוזים טחונים נוסף לשקדים, אז כמה להוריד מהקמח?
לא משנה איזה סוג של אגוזים את ממירה לא ממליצה להמיר יותר מ 1/4 כמות מהמקמח
האם היא טעימה גם לאחר לילה במקרר?
אני מכינה אותה כמתנה ואורזת בצלופן אז צריכה להכין ערב קודם
תודה
היא לא צריכה מקרר, וברור שהיא טובה יום אחרי כמו כל עוגה בחושה
הכנתי ויצאה טעימה מאוד ופשוטה להכנה אבל כל הפיצפוצים שקעו לתחתית, אפילו אלו שפיזרתי מעל העוגה. אף פעם לא קרה לי כזה דבר. מה יכולה להיות הסיבה?
שהיו יותר מדי פצפוצים אולי , קורה
כמה קרם קוקוס לשים במקום השמנת?
להרציף אותו?
200 מל לא חייבים להקציף
להקציף ביצים במקום שמנת מתוקה ואז להוסיף קרם קוקוס
העוגה מהממת, טעימה ורכה רכה….איך אני אוהבת את העוגות הבחושות שלך, קלות וטעימותתתתתת….
עוגה טעימה אבל התבאסתי שהשוקולד שקע כולו למטה (למרות שערבבתי עם כף קמח כמו במתכון!)
תוהה מה עשיתי לא טוב ♀️
קורה לפעמים ואין מה להתבאס העיקר שטעימה
היי קרן!!
על אוטומט קניתי בטעות שמנת מתוקה 38 אחוז.. קריטי? אצלך כתוב עד 36
ברור שאפשר טעות שלי.
תודה!!
שאלה נוספת לפני שמכינה מחר- במקום 3 ביצים לארג׳, בכמה ביצים צריך להשתמש בגודל מדיום? להשאיר באותה הכמות או להוסיף ביצה? תודה וסופש נעים 🙂
יצא מעולה! תודה על מתכון פשוט וטעים
הי קרן העוגה מתאימה לתבנית אחת של אינגליש קייק?
כן ועדיף לא חד פעמית כיון שנן קטנות יותר ואז הבלילה תהיה גדול מדי לתבנית אחת
עוגה קלה להכנה ומעולה בטעמה, כיף של מתכון ! תודה, קרן אלופה
היי קרן המדהימה!
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה, ולהוסיף שמן רגיל? אם כן אז כמה לשים?
תודה❤️
ממש עדיף להכין מתכון אחר של עוגת שיש יש מלא בבלוג
זו לגמרי עוגה שהיייחוד שלה מבוסס על השמנת המתוקה
הי קרן , לתבנית עגולה 22 יש להכפיל כמויות ? תודה
כן
היי קרן, נראה מעולה!
שאלה קטנה לפני שאני יוצאת לדרך.. אם אני משתמשת בקמח דורום אני צריכה להוסיף את האבקת אפיה כמו קמח רגיל? או שנוא מתנהג כמו קמח תופח?
תודה
קמח דורום אינו קמח תופח יש להוסיף את אבקת האפייה
היי קרן, חג שמח!
אין לי כרגע ביצים בגודל L
בכמה ביצים בגודל M ניתן להחליף?
תודה!
אנחנו גרים בפלורידה ויש פה סופה טרופית כרגע (וביטלו את הלימודים להיום) אז חיפשתי מתכון קל להכין עם הילדים.
יצא שלמות! התחסלה יותר מהר מהזמן שישבה בתנור…
היי קרן,
מכינה את העוגה הזאת המון והיא טעימה ממש.
שאלה, לפעמים אחרי האפייה העוגה כמו ״מתכווצת״ – ממש נפרדת מהשוליים ומתכווצת (ממש נהיה לה כמו קמטים כאלה). היא עדיין מאוד טעימה, אבל למה זה קורה?..
מכינה ב2 תבניות אינגליש חד פעמיות.
תודה רבה
אולי בגלל התבניות
נסי לאפות בתבנית לא חד פעמית
הכנתי עכשיו ויצא מושלםםםם עשיתי עם שוקולד ציפס לבן ! ואכלנו ישר שיצא מהתנור כמו ענן
שמחה לשמוע