עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד ציפס רכה

אוגוסט 1, 2018 99 Comments

כמו בכל שנה בקיץ, אנחנו יורדים כמעט כל יום לים, רק שהשנה גילינו חוף חדש,

וכל כך כייף לנו שם, שאנחנו מזמינים חברים להצטרף אלינו כל יום לקראת השקיעה, ונשארים בחוף

עד 21:30-22:00 בלילה, סוגרים שם פינה של ארוחת ערב וחוזרים כולנו מאושרים, מלאים חול ועייפים.

בגלל השעה המאוחרת, כל אחד מהחברים כבר מביא איתו משהו לאכול, וביחד כולנו מנשנשים.

זו הסיבה שבימים האחרונים אני מכינה כל יום עוגה, ומחפשת קיצורי דרך לעוגה ממש פשוטה וקלה להכנה, שמכינים בשתי דקות עבודה.

זו בדיוק העוגה הזו, עוגת שוקולד צ'יפס בכלום עבודה שזה ממש מצחיק.

היא מבוססת על המתכון הזה, ואני ממש אוהבת לשנות ולגוון בבלילה עצמה.

היא כל כך רכה (אבל ממש רכה) וטעימה, שאני תמיד חוזרת הביתה עם תבנית ריקה ונקיה.

אתם יכולים לגוון גם כן ובמקום שוקולד צ'יפס מריר, לשלב פירות, או שוקולד חלב, חמוציות ואגוזים, ואתם מוזמנים להיות יצירתיים.

עוגת שוקולד צ'יפס/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה (32%-36%)

2/3 כוס סוכר חום בהיר

3 ביצים גודל L

כוס ורבע ((175 גר') קמח תופח מאליו

(אם אין קמח תופח אז קמח רגיל ו 2 כפיות אבקת אפייה)

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

כף קמח רגיל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר חום עד לקבלת קצפת,

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד כדקה,

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח.

מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ עם כף קמח, כדי למנוע את שקיעתו לתחתית

(כמו שתראו בתמונות, זה לא תמיד עוזר ♥, אבל זה לא כזה קריטי)

מוסיפים את תערובת השוקולד לבלילת העוגה ומערבבים מעט.

מעבירים לתבנית, אופים כ 45 דק' עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים מעט וטורפים.

**ניתן להמיר קמח לבן בכוסמין לבן ואני הכנתי גרסה עם קמח דורום ויצא מושלם

**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן

**שמנת מתוקה ניתן להמיר בשמנת צימחית

**אפשר להמיר שוקולד צ’יפס מריר בשוקולד צ’יפס חלב או לבן

עוגת שוקולד צ'יפס רכה

עוגת שוקולד צ'יפס רכה

 

 

99 Comments

תמי אוגוסט 2, 2018 at 12:37 pm

הכנתי אתמול, יצאה מושלמת כמו כל המתכונים שלך, תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 12:41 pm

מהממת
תודה רבה.

Reply
גלית יוני 18, 2019 at 7:04 pm

עוגה מהממת
אך יש שאלה אם אאפה להבא והוסיף מעל פירורי קראמבל, זה ייצא בסדר מנסיונך ? או שיש חשש שהם יטבעו בבלילה ?
כי בעבר הכנתי עוגות שנהרסו לי מהקראמבל שפשוט טבעו בתחתית והפכו את העוגות לעיסתיות ולא אפויות מהאמצע עד למטה

כי הבלילה בעוגה זאת אומנם סמיכה אבל היא רבה ולא שטוחה , ולא רוצה לחלק ל2 תבניות כי כך העוגה יוצאת גבוהה כמו שצריך

במידה וכן מה הכמויות המדוייקות של כל רכיבי הקראמבל לעוגה זאת ? כאלה שכוללות חמאה ואפשרות נוספת גם של שמן במקום חמאה

תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 9:46 pm

לא ניסיתי את העוגה הזו עם קראמבל, שווה לנסות
כמות לקרמבל: חצי כוס (70 ג') קמח רגיל, 2 כפות סוכר, 3 כפות (24 ג') שמן, זה ניחוש פרוע שלי ואני לא ניסיתי אז לא מבטיחה כלום לגבי התוצאה
בהצלחה

Reply
קרן מאי 15, 2019 at 10:31 am

הכנתי את העוגה המושלמת הזאת!! אמאלה כמה שהיא קלה ככה היא קצרה מחמאות!! תודה על מתכונים מןשלמים ומדויקים להפליא לעילא ולעילא! את פשוט תותחית!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2019 at 11:16 am

את מהממת קרן תודה רבה! שימחת אותי מאוד

Reply
אורנה אוגוסט 2, 2018 at 2:08 pm

אם מה אפשר להחליף את השוקולד

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 8:55 pm

כתבתי בפתיח של הפוסט הכל

Reply
טלי יוני 17, 2019 at 11:22 pm

לקרן

השאלה שלי בנוגע לשוקולד צ'יפס:
כשעשיתי עם חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר של חברת מיימונס, עירבבתי עם כף קמח והוספתי לבלילה ולבסוף גם הוספתי מעל העוגה למעלה.
העוגה יצאה ממש מצויינת

אבל כשניסיתי שוקולד צ'יפס לבן גם של חברת מיימונס, אז כל הנטיפים התנמסו לגמרי בתוך העוגה לאחר שנאפתה עד כדי שלא ראו אותם ופשוט הפכו לסוכר שנמס בתוך העוגה והרס אותה וגרם למתיקות יתר
וחלקם האחר שקע לתחתית העוגה והפך למין עיסת עוגה מתוקה בטירוף ולא אפוייה

אשמח לדעת מה הסיבה לכך.
האם זה בכלל לא אפשרי לאפות איתו עוגות אלא רק עוגיות ?
אני מציינת שוב שזו אותה חברה- מיימונס כמו של המריר, ובנוסף הנטיפים הלבנים היו קטנים פי 2 מהמריר כלומר כל נטיף מריר 1 שווה ל 2 לבנים.

ממה שראיתי בסופר כל הנטיפים הלבנים קטנים כאלה וגם כולם פרווה, לא חלבי

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 7:19 am

שוקולד ציפס לבן נמס הרבה יותר מהר משוקולד מריר והוא לא שורד אפייה ארוכה, לכן אני משתמשת בו לאפיית עוגיות בלבד שזמן האפיה שלהן קצר יחסית
את יכולה להמיס אותו, ולערבב עם שליש מבלילת העוגה, ואז את התערובת שנוצרה לערבב כמו עוגת שיש עם שאר העוגה כשהיא כבר בתבנית כמו בעוגה הזו :
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%91/

Reply
טלי יוני 18, 2019 at 5:35 pm

תודה קרן על ההסבר

Reply
תומי דצמבר 4, 2020 at 10:34 am

היי קרן,
אפשר גם עם שוקולד חלב קצוץ או שזה יצא פחות טוב משוקולד מריר?
תודה מראש

קרן אגם דצמבר 4, 2020 at 6:41 pm

אפשר וייצא טעים

שרון דצמבר 2, 2020 at 8:39 pm

היי קרן
תודה על מתכונים מושלמים. שאלה כללית שלא קשורה למתכון הספציפי… איך את מחלצת את העוגה מתוך התבנית? האם את משתמשת בנייר אפייה? אשמח ללמוד את הטכניקה

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2020 at 9:38 pm

אני גוזרת נייר אפייה לאורך התבנית ומניחה בתחתית רצועה שמציצה החוצה משולי התבנית (אלו הקצרים ) וכך יכולה בקלות למשוך אחרי אפייה את נייר האפייה ואיתו את העוגה החוצה

Reply
מינה אוגוסט 3, 2018 at 2:03 am

הי (-: יצאה עכשיו מהתנור- מעולה! הכנתי אותה עם שינוי קטנטן- הפכתי אותה לעוגת שיש- ערבבתי שליש מהבלילה עם קקאו וערבבתי קלות בתבנית. מוצלחת ממש!
בכלל אני רוצה להודות לך, מאז שגיליתי את האתר שלך אני: א. לא מחפשת מתכונים באתרים אחרים. ב. יוצאות לי עוגות ברמת קונדיטוריה מפנקת! תודה רבה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 6:45 am

מינה יקרה, איזה כייף של תגובה, תמשיכי לבקר פה מבטיחה לפנק בעוד המון מתכונים שווים, שבת שלום

Reply
טלי אוגוסט 3, 2018 at 9:45 am

נראה מושלם. יעבוד לדעתך עם קצפת צמחית? כמה משמעותי זה יהיה בטעם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 1:14 pm

זה יעבוד אחלה

Reply
רובין יוני 12, 2019 at 4:38 pm

האם יעבוד גם עם קמח כוסמין ואבקת אפייה? תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 8:01 am

כוסמין מלא? לבן? צריך לקחת בחשבון שכוסמין מלא לא ייתן את אותה תוצאה בעוגה, והיא תצא כבדה יותר.
אם מדובר בכוסמין מלא עדיך להמיר רק חלק מהקמח.

Reply
יעל אוגוסט 3, 2018 at 12:03 pm

ללא שמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 1:15 pm

השומן בעוגה מגיע מהשמנת המתוקה

Reply
שלי אוגוסט 3, 2018 at 6:18 pm

טעימה , הכנתי אותה וגם אצלי הפיצפוצים לא שקעו ברלל והתפזרו יפה. אבל לי חסר שמן…. בהתחלה היה נראה לי טעות במתכון
אנסה אותה שוב עם רבע או חצי כוס שמן … נעשה בדיקה

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 7:49 pm

את מוזמנת להוסיף ולדווח:-) בעיני היא מושלמת כמו שהיא

Reply
רוויטל ינואר 15, 2020 at 12:02 am

היי קרן
אני רוצה להכין כעוגת בסיס ועל זה קצפת ומעל גאנש.
לפי דעתך כדאי בתבנית עגולה 24 או 26 ?
מה ההבדל בגובה יהיה ב 2 התבניות האלה ?

שאלה נוספת:
לפי דעתך כדאי להבריש בסירופ(להרתיח מים+ סוכר + מעט רום ) לפני מריחת הקצפת או לוותר על זה כי זה עלול להרטיב ולהרוס אולי ?
יודעת שהיא תהיה מעולה גם ללא הסירופ כי הכנתי בעבר הרבה פעמים אבל לא בתור שכבות, לכן כדאי אולי לטעם בתור עוגת שכבות להוסיף את הסירופ ?

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2020 at 3:21 pm

העוגה ממש טעימה כמו שהיא בלי צורך לא בקצפת ולא גנאש

Reply
רוויטל ינואר 15, 2020 at 6:55 pm

אני יודעת שהיא טעימה, הכנתי המון פעמים.

פשוט אני רוצה להכין עוגה קרה עם קצפת ועם טורט בסיס בטעם וניל.

הכוונה למין עוגת קרמבו ואני תמיד עושה עם הבסיס בטעם שוקולד (עם פודינג שוקולד וחלבונים מוקצפים עם סוכר או שוקולד מריר מומס עם חלבונים מוקצפים ) ואני רוצה לגוון לשם שינוי ולעשות בסיס טורט וניל.

לצורך העניין עוגת לייקח/תפוזים היא מתפרקת מידי ואולי הקצפת גם תרטיב אותה מידי, ויש מתכונים שכוללים הרבה מידי חמאה לבסיס טורט וניל.

לכן השאלה שלי לגבי המתכון הזה בתור בסיס טורט, האם זה מתאים ויעבוד ? ולגבי הסירופ גם מה ששאלתי

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2020 at 10:34 pm

זה מצויין לבסיס טורט

רוויטל ינואר 16, 2020 at 12:28 am

תודה על המענה, ומה דעתך לגבי הסירופ ?

זה יוסיף היות ומדובר בעוגת קצפת? או שזה יגריע ויהרוס? או יוסיף לחות יתרה ?

אם כן להוסיף את הסירופ אז בצורת הברשה כשהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר והסירופ גם הצטנן ?
או שצריך שאיך שמוציאים מהתנור וכשהסירופ גם חם ?

שאלה באמת אחרונה :
טורט בסיס מ 6 חלבונים מוקצפים עם חצי כוס סוכר+ קיפול 6 חלמונים וקופסת פודינג וניל , יהיה גם טוב ומוצלח או יותר המתכון הזה ?

רוויטל ינואר 16, 2020 at 5:09 am

ורק אם תוכלי בבקשה גם לתת תשובה לגבי התבנית עדיף 24 או 26? היא אמורה בתור בסיס לצאת נמוך אך גם לא יותר מידי נמוכה

idit אוגוסט 16, 2018 at 11:57 pm

שלום
רציתי לדעת אם אפשרי להחליף את השוקולד המריר הקצוץ בשוקולד ציפס?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2018 at 1:51 am

בטח, באותה הכמות

Reply
רווית אפריל 30, 2019 at 1:03 pm

שלום קרן
לגבי הפצפוצי שוקולד צ'יפס, זה בסדר לערבב אותם עם כף קמח תופח אם אין לי כרגע בבית קמח רגיל ?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2019 at 1:55 pm

כן אין בעיה

Reply
Cowgirl אוגוסט 20, 2018 at 2:10 pm

חלב קוקוס יתאים במקום השמנת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2018 at 6:19 pm

חלב קוקוס לא מכיל מספיק אחוזי שומן להחזיק את העוגה, אבל קרם קוקוס כן.

Reply
Cowgirl אוגוסט 20, 2018 at 10:50 pm

מתחילה מהסוף- העוגה הזאת שוס! הכנה מהירה כמעט כמו האופן שבו חוסלה..
ערכתי מעט שינויים:
ערבבתי 100 מ"ל קרם קוקוס (כי זה מה שנשאר במקרר..) יחד עם 150 מ"ל חלב קוקוס + 2 כפות שמן קוקוס.
את הקמח החלפתי לכוסמין, הוספתי אבקת אפיה והעלתי אינסולין עם סוכר קוקוס.
תודה על עוד אחד לפנתיאון.

Reply
ריקי ספטמבר 3, 2018 at 7:22 pm

היי
האם ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2018 at 2:34 pm

אפשר להקפיא כשהעוגה עטופה היטב

Reply
שני דצמבר 3, 2020 at 5:38 am

לשמור בטמפ חדר או במקרר?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 5:43 am

חדר

Reply
ליאור אוקטובר 30, 2018 at 1:42 pm

היי, העוגה מושלמת הכנתי כבר כמה פעמים!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין אותה בתבניות של מאפינס גם?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2018 at 4:29 pm

תודה!
אין בעיה להכין כקאפקייקס, זמן האפיה מתקצר אז לשים לב

Reply
נטע מאי 24, 2019 at 4:20 am

הכנתי עם פצפוצי שוקולד והיא יצאה משגעת.
ניסיתי גם עוד אופצייה, והפכתי אותה לעוגת שוקולד
הקצפתי תחילה שמנת מתוקה, הוצפתי ביצים בהדרגה, סוכר ואחר כך שוקולד מריר 60 אחוז+ 1/3 חלב + כף גדושה קקאו (שהמסתי הכל יחד לפני כן), ובסןף הוספתי את הקמח
יצאה ממש טעימה

שאלתי היא
האן ניתן במקום להמיס שוקולד + חלב כפי שעשיתי , פשוט במקום להוסיף 2/3 שוקולית ורבע כוס קקאו ?
או שזה יהרוס את המיקרם במקרה הזה ועלול לגרום לדחיסות העוגה?

ובמקרה וכן אז עדיף לערבב קודם לכן את השוקולית והקקאו עם חלב או מים? או שפשוט ניתן להוסיף אותם כמו שתמיד עושים במתכונים של עוגה כושית ?

תודה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 6:30 am

תודה נטע
שימוש בקקאו ושוקולית עלול להביא לתוצאה קצת יבשה לדעתי, עדיף להישאר בגרסת השוקולד המומס עם עם חלב

Reply
נטע יוני 17, 2019 at 11:26 pm

אז השתמשתי בשוקולד מריר 60 אחוז,שוקולד מריר רגיל גם יהיה טוב אם חסר לפעמים בבית את ה60 אחוז ?

או שזה לא ייתן אותה תוצאה?
או שזה יעזור פשוט לתגבר את השוקולד מריר הרגיל ב 1 או 2 כפות קקאו מתי שממיסים אותו ?

קרן אגם יוני 18, 2019 at 7:21 am

אין בעיה להשתמש בכל שוקולד מריר אחר ואין שום טעם לתגבר אותו בזמן המסה כיון שאין המסה של שוקולד בעוגה 🙂

נטע יוני 18, 2019 at 5:43 pm

דווקא כן ממיסים , כפי שציינתי בהודעה הראשונה. למעשה הפכתי אותה לעוגת שוקולד והמסתי 100 גרם שוקולד מריר 60 אחוז+ 1/3 חלב +כף גדושה קקאו
והוספתי כל זאת לבלילת העוגה ואיחדתי הכל ביחד

לכן בשנית אני שואלת , האם ניתן להשתמש במריר רגיל כשאין בבית 60 אחוז, כי לרוב עוגות שוקולד תמיד מדגישים ומציינים שמומלץ הכי 60 אחוז ולא רגיל

או שבמתכון זה, זה כן אפשרי?
נוסף לכך במקרה של 60 אחוז הוספתי חלב+ כף גדושה קקאו, האם הוספת קקאו למריר הרגיל יעזור ?
ומה הכמות 2 כפות או גם כן כף אחת?

הילה מאי 30, 2021 at 5:54 am

שלום קרן
האם יעבוד כאן הוספת מייפל ? ואם כן כמה כדאי לשים?

אני מחפשת עוגת מייפל פשוטה וטעימה ונימוחה אבל שיש מייפל גם בבלילה , לא רק למעלה.

ובלי גזר, שמנת חמוצה וכל מיני תוספות שראיתי שיש כאן באתר.

לכן חשבתי על זה האם זה יעבוד כאן ?
רוב העוגות שמכילות מייפל בבלילה יוצאות חצי אפויות ונוזליות בגלל המייפל. לכן האם כדאי לשלב כאן מייפל ?

קרן אגם מאי 31, 2021 at 5:53 am

הי הילה
יש בבלו גמתכון לעוגת מייפל, נסי אותה, לא מתאים כל השינויים על העוגה הזו

רווית יוני 18, 2019 at 5:47 pm

לקרן
שלום
אני רוצה להכין עוגה לבנה רגילה ולוותר על השוקולד , ולשים קינמון טחון
שלא יהיה יותר מידי קינמון, אבל עם זאת שכן ירגישו אותו מאוד בטעם ולא בקושי

מהי הכמות שאת ממליצה לשים? 3 כפיות זה יהיה בסדר?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 9:51 pm

אני מציעה שתכיני עוגת שיש קינמון במקום העוגה הזו, הרבה יותר פשוט:https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%9E%D7%95%D7%9F/

Reply
רווית יוני 19, 2019 at 5:37 pm

ואם בכל זאת אני רוצה להוסיף קינמון כי אני מעדיפה את המתכון הזה, אז כמה לשים ?

קרן אגם יוני 19, 2019 at 5:52 pm

כף וחצי
אם זה במקום שוקולד צ’יפס את צריכה להוסיף רבע כוס סוכר לבלילת העוגה

שרית עציץ נובמבר 3, 2018 at 7:55 am

הי קרן יקרה, את העוגה אפשר להכין גם בתבנית גדולה יותר? נניח עגולה 24, להכפיל כמויות פשוט?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2018 at 12:00 pm

הי אהובה
שמחה תמיד שאת פה
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק ואם רוצים לאפות בתבנית עגולה קוטר 24 יש להכפיל כמויות
בהצלחה

Reply
שני מרץ 3, 2022 at 9:23 pm

היי קרן ,אני חולה על עוגות בחושות ותמיד מחפשת אתרים עם מבחר מעניין וטעים לעוגות בחושות ונראלי שהגעתי למקום הנכון!! שאלה לגבי הכפלת כמויות ,אני תמיד עושה עוגה שהכמות שלה מספיקה לשני אינגליש,במתכונים שלך אני רואה שזה מתאים לאינגליש אחת אבל כמות ביצים שכתוב שם למשל ארבע ביצים או שלוש שזה מתאים גם לשתי אינגליש ,בקיצור מרגיש לי שזה לא יצא מדויק אם אני אכפיל את כל החומרים,אולי רק חלק מהחומרים ?כי לפעמים כוס קמח או כוס וחצי יכול להתאים לשתי אינגליש,אשמח לתשובה וסליחה על החפירהי

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:35 pm

את צודקת שני, הרבה פעמים הכפלות לא עושים במדוייק ולא תמיד זה יוצא מוצלח, אין לי ככ איך לעזור כי לא ניסיתי להכפיל

Reply
רתם הימן דצמבר 24, 2018 at 9:53 pm

הכוונה לסוכר דמררה? יש לי רק סוכר לבן וסוכר חום דביק. חשוב להצטייד בדמררה?
והאם עקרוני דווקא קמח תופח או שפשוט להוסיף אבקת אפיה לקמח גיל?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2018 at 10:18 pm

הי רותם, אפשר להמיר סוכר דמררה בסוכר לבן באותה הכמות, וקמח תופח בקמח רגיל ולהוסיף לו כפית אבקת אפייה

Reply
ליאת פברואר 28, 2019 at 9:38 pm

לא האמנתי שתצא עוגה כל כך טעימה אחרי 5 דקות של עבודה . והמתבגרים מאוד אהבו.

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2019 at 6:40 am

תודה ליאת

Reply
נטע מאי 27, 2019 at 10:26 pm

שאלה
עד כה שהכנתי מספר פעמים יצאה משגעת, השאלה שלי היא לגבי הקמח
ביום האפייה היא סופר נימוחה ורכה כשהיא מתקררת מחום התנור. יום למחרת כשהיא בטמפרטורת החדר היא עדיין מושלמת ורכה מאוד אבל אם זאת מעט מעט פחות נימוחה ומתנמסת בפה ויותר יציבה כזאת

אז שאלתי היא אם ניתן לשים פחות מ 170 גרם קמח ששמתי, ולשים 140 או לפחות 150 גרם קמח.
זה כדאי או שזה כבר יהרוס את העוגה ?

כי ביום האפייה שהיא חמה אפילו מעט עדיין מהתנור, אז היא מתפרקת כשחותכים אותה.
אבל כשהיא מתקררת מהתנור אז היא מושלמת אבל כפי שכבר ציינתי ביום למחרת היא הרבה יותר יציבה ובהתאם גם טיפה פחות נימוחה בטעם

Reply
קרן אגם מאי 28, 2019 at 10:38 am

עוגות בחושות מטבען קצת מתפרקות כשהן חמות מהתנור
ומתייצבות בקירור, את יכולה לנסות להוריד קצת מהקמח בערך 1/4 כוס ולראות אם זה משתפר

Reply
לילך יולי 5, 2019 at 5:28 pm

יצאה לי כמות גדולה לאינגליש קיק אחת. את ממחאת עד למעלה?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2019 at 6:10 pm

כנראה את משתמשת באינגליש חד פעמית?׳לא ממלאה אף פעם מעבר ל 3/4 תבנית ואני משתמשת. בתבנית מתכת לא חד פעמית

Reply
טלי יולי 17, 2019 at 6:13 pm

לקרן
1. אם אני רוצה להוסיף שקדים טחונים ואגוזים, אז כמה כדאי לשים ?
כמה להוסיף אם זה רק שקדים טחונים בבלילה ?
וכמה להוסיף אם אני רוצה גם שקדים וגם אגוזים ?

2. במקרה זה הקמח ושאר המרכיבים נשארים אותו דבר ?

3. לגבי קינמון
כדאי גם להוסיף לבלילה או שזה ישתלט על טעם השקדים או האגוזים ?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 8:09 pm

ראי בתגובות מעלייך מישהי המירה 1/4 מכמות הקמח בשקדים טחונים
ויצא לה מצויין.
לא חושבת שיש טעם להוסיף קינמון לעוגה

Reply
טלי יולי 18, 2019 at 7:27 pm

ואם אני מוסיפה גם אגוזים טחונים נוסף לשקדים, אז כמה להוריד מהקמח?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2019 at 8:55 pm

לא משנה איזה סוג של אגוזים את ממירה לא ממליצה להמיר יותר מ 1/4 כמות מהמקמח

Reply
מעין אוגוסט 4, 2019 at 9:07 pm

האם היא טעימה גם לאחר לילה במקרר?
אני מכינה אותה כמתנה ואורזת בצלופן אז צריכה להכין ערב קודם
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2019 at 10:26 pm

היא לא צריכה מקרר, וברור שהיא טובה יום אחרי כמו כל עוגה בחושה

Reply
ליאור דצמבר 3, 2020 at 6:29 pm

הכנתי ויצאה טעימה מאוד ופשוטה להכנה אבל כל הפיצפוצים שקעו לתחתית, אפילו אלו שפיזרתי מעל העוגה. אף פעם לא קרה לי כזה דבר. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 9:31 pm

שהיו יותר מדי פצפוצים אולי , קורה

Reply
מצדה דצמבר 3, 2020 at 7:08 pm

כמה קרם קוקוס לשים במקום השמנת?
להרציף אותו?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 9:30 pm

200 מל לא חייבים להקציף
להקציף ביצים במקום שמנת מתוקה ואז להוסיף קרם קוקוס

Reply
מלי דר דצמבר 4, 2020 at 4:40 pm

העוגה מהממת, טעימה ורכה רכה….איך אני אוהבת את העוגות הבחושות שלך, קלות וטעימותתתתתת….

Reply
ספיר דצמבר 5, 2020 at 10:39 am

עוגה טעימה אבל התבאסתי שהשוקולד שקע כולו למטה (למרות שערבבתי עם כף קמח כמו במתכון!)
תוהה מה עשיתי לא טוב ‍♀️

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 12:55 pm

קורה לפעמים ואין מה להתבאס העיקר שטעימה

Reply
מיט דצמבר 8, 2020 at 12:01 am

היי קרן!!
על אוטומט קניתי בטעות שמנת מתוקה 38 אחוז.. קריטי? אצלך כתוב עד 36

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 7:30 am

ברור שאפשר טעות שלי.

Reply
מיט דצמבר 11, 2020 at 12:56 am

תודה!!
שאלה נוספת לפני שמכינה מחר- במקום 3 ביצים לארג׳, בכמה ביצים צריך להשתמש בגודל מדיום? להשאיר באותה הכמות או להוסיף ביצה? תודה וסופש נעים 🙂

Reply
ירדן דצמבר 9, 2020 at 3:01 pm

יצא מעולה! תודה על מתכון פשוט וטעים

Reply
שלומית יהודאי דצמבר 14, 2020 at 1:34 pm

הי קרן העוגה מתאימה לתבנית אחת של אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2020 at 4:56 pm

כן ועדיף לא חד פעמית כיון שנן קטנות יותר ואז הבלילה תהיה גדול מדי לתבנית אחת

Reply
טל ינואר 26, 2021 at 12:33 pm

עוגה קלה להכנה ומעולה בטעמה, כיף של מתכון ! תודה, קרן אלופה

Reply
סילבי מאי 30, 2021 at 9:22 am

היי קרן המדהימה!
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה, ולהוסיף שמן רגיל? אם כן אז כמה לשים?
תודה❤️

Reply
קרן אגם מאי 31, 2021 at 5:51 am

ממש עדיף להכין מתכון אחר של עוגת שיש יש מלא בבלוג
זו לגמרי עוגה שהיייחוד שלה מבוסס על השמנת המתוקה

Reply
ורד יוני 10, 2021 at 12:49 pm

הי קרן , לתבנית עגולה 22 יש להכפיל כמויות ? תודה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:16 pm

כן

Reply
עדי פברואר 1, 2022 at 11:31 pm

היי קרן, נראה מעולה!
שאלה קטנה לפני שאני יוצאת לדרך.. אם אני משתמשת בקמח דורום אני צריכה להוסיף את האבקת אפיה כמו קמח רגיל? או שנוא מתנהג כמו קמח תופח?

תודה

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 7:18 am

קמח דורום אינו קמח תופח יש להוסיף את אבקת האפייה

Reply
מיטל אוקטובר 16, 2022 at 4:42 pm

היי קרן, חג שמח!
אין לי כרגע ביצים בגודל L
בכמה ביצים בגודל M ניתן להחליף?
תודה!

Reply
רונית נובמבר 10, 2022 at 12:27 am

אנחנו גרים בפלורידה ויש פה סופה טרופית כרגע (וביטלו את הלימודים להיום) אז חיפשתי מתכון קל להכין עם הילדים.
יצא שלמות! התחסלה יותר מהר מהזמן שישבה בתנור…

Reply
שרון פברואר 4, 2023 at 3:17 pm

היי קרן,
מכינה את העוגה הזאת המון והיא טעימה ממש.
שאלה, לפעמים אחרי האפייה העוגה כמו ״מתכווצת״ – ממש נפרדת מהשוליים ומתכווצת (ממש נהיה לה כמו קמטים כאלה). היא עדיין מאוד טעימה, אבל למה זה קורה?..
מכינה ב2 תבניות אינגליש חד פעמיות.

תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2023 at 9:51 pm

אולי בגלל התבניות
נסי לאפות בתבנית לא חד פעמית

Reply
סיון אפריל 12, 2023 at 4:48 pm

הכנתי עכשיו ויצא מושלםםםם עשיתי עם שוקולד ציפס לבן ! ואכלנו ישר שיצא מהתנור כמו ענן

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 9:32 am

שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment