מדי פעם אני מקבלת באינסטגרם או בפייסבוק סרטונים או תמונות שאתם משתפים איתי בפרטי וכותבים לי:
הלוואי ותכיני כזה. ואני מדמיינת באותו הרגע את האדם ששלח לי כמישהו ממש רעב, שמתתתת לתת ביס במה שהוא רואה
ואין לו מתכון, או שהמתכון לא מתורגם, או שהוא לא יתרגם בעצמו, או שהוא ממש סומך עליי שאם אכין כזה אז המתכון יהיה טוב.
וזה כייף ממש הודעות כלו, הן גם פותחות את הראש וגם מניעות אותי לפעולה.
לא מתחברת לכל דבר אבל לפעמים מגיע משהו שעושה לי חשק. קיבלתי בשבוע שעבר סרטון ממישהי באינסטוש,
ששיתפה איתי עוגה שמישהי אחרת הכינה אי שם בעולם. עוגת שיש שצופתה בלוטוס, וזה היה נראה מושלם.
אז לקחתי מתכון ישן מאוד שלי, ושיניתי אותו קצת והגדלתי כמויות וציפיתי בלוטוס, והיא יצאה פשוט מדהימה.
איך לא חשבתי על זה קודם ולבד???? מסוג העוגות שאתה לא יכול הלפסיק לאכול.
אמא שלי שהגיע לביקור בדיוק כשצילמתי פה את העוגה, ביקשה שנארוז לה אותה ולקחה מפה את כולה,
ואם אמא שלי אהבה, אני הילדה הכי גאה שבטוחה שזה באמת מתכון מעולה.
עוגת שיש קפה קקאו בציפוי לוטוס/תבנית עגולה או קוגלהוף קוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה למטה בתחתית הפוסט)
מצרכים למתכון:
3 כוסות ( 420 גר') קמח לבן רגיל
150 גרם חמאה רכה
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
5 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1.5 כוסות( 300 גר׳) סוכר לבן
לשיש:
3 כפיות אבקת קפה נמס שעורבבו עם כפית מים רותחים או אספרסו קצר
3 כפיות אבקת קקאו
2 כפיות חמאה רכה
לשימון התבנית:
כף חמאה רכה
2 כפות סוכר לבן לזרייה
לעיטור:
ממרח לוטוס מומס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
**אם אתם משתמשים בתבנית קוגלהוף עם צורה: משמנים היטב תבנית בחמאה רכה, הכי טוב עם מברשת, ומפזרים סוכר לבן בפנים,
מנעירם את התבנית וסובבים אותה קצת כדי שהסוכר יידבק לכולה, זה יעזור לנו בחילוץ העוגה, הופכים את התבנית מעל הכיור כדי להיפטר
מעודפי סוכר.
**אם אתם אופים בתבנית עגולה חלקה או מרובעת, ספרי ישמן ונייר אפייה בתחתית יספיקו.
בקערה גדולה בעזרת מרית מערבבים סוכר וחמאה רכה לתערובת אחידה וקרמית.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ובעזרת מטרפה טורפים היטב מוסיפים שמנת מתוקה וטורפים שוב כ 2 דקות לקבלת נפח
מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ואבקת סודה לשתייה
ומערבבים היטב. מעבירים כ 3/4 מהתערובת לתבנית אפיה.
לשארית התערובת שנותרה בקערה מוסיפים נס קפה ואבקת קקאו , מערבבים היטב לקבלת תערובת שוקולדית.
מעבירים את התערובת לתבנית מעל התערובת הבהירה, ובעזרת סכין בתנועות סיבוביות יוצרים מראה שיש.
מכניסים לתנור ואופים כ 40- 30דק‘ עד שקיסם יוצא יבש , מוציאים, מצננים לגמרי, והופכים את העוגה על גבי רשת צינון
במיקרוגל ממיסים מעט (לא ממש לנוזל אלא למשחה נעימה) ממרח לוטוס, ומצפים את העוגה. אני אוהבת להכניס למקפיא או למקרר
כדי לתת ללוטוס להתייצב מהר מהר, אבל אפשר גם אם אתם לא ממהרים, על השיש. אם הכנסתם למקפיא זה ל 10-15 דק.
אם הכנסתם למקרר אפשר גם שעה, אבל ההגשה היא בטמפרטורת החדר כמובן.
את העוגה שומרים מחוץ למקרר או במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים
**לגרסת פרווה המירו שמנת להקתפה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס ואת החמאה ב 3/4 כוס שמן קנולה
**אפשר לוותר על הקפה ולהוסיך לבלילה הכהה רק קקאו
17 Comments
נשמע מעולה!! בהחלט אנסה
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על כך שאת תמיד מציעה המרות לגרסה פרווה, כי יש לי בת עם אלרגיה לחלב ואני תמיד מתבאסת ממתכונים שמכילים רכיב חלבי כלשהו..
כמה שזה משמח אותי לדעת שזה שימוש, המון תודה
לגמרי ומאוד שימושי
יקירה חסר מתי מכניסים את הוניל ואת 2 כפיות החמאה הרכה להוסיף לקרוא?
אם לא אוהבים ממרח לוטוס במה אפשר להמיר אם בכלל?
ציפוי שוקולד, או אבקת סוכר
ואפשר גם כלום
העוגה טעימה גם כך
הכנתי את העוגה כעוגת פרווה יצאה מדהימה וגבוהה!תודה קרן
כיצד ניתן להמיס מלבד מיקרוגל? פשוט אין לנו…
תחממי מים בסיר, תניחי קערה חסינת חום מעל וזה ימס מהאדים
העוגה כעוגת פרווה יצאה מדהימה וגבוהה תודה קרן
תודה אירית
שמתי עין על העוגה ברגע שראיתי את המתכון לפני שבועיים. רק חיכיתי להזדמנות, שבאה לקראת השבת שרק נגמרה. עשיתי את העוגה פרווה. יצאה מעולה. אין מי שלא אהב. בני ואשתו הוסיפו עוד ממרח לוטוס בצלחת. בעלי אהב את העוגה מאוד מאוד. (קשה לרצות אותו בעוגות), רק אמר שהעוגה כל כך טעימה ולמה צריך לשים ממרח לוטוס בכלל?
תודה בבא על הפידבק והמחמאות, שמחה שאהבתם
היי
2 כפיות חמאה רכה
במה זה מומר בגרסת פרוה?
תודה מראש
הי קרן
נראה מדהים! מה היחס אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש?
תודה על המתכונים המעולים שלך
ממליצה לא לשנות אלא לחלק בין שתי תבניות
היי קרן
נראה מעולה!
לא רשמת באופן ההכנה מתי להוסיף את תמצית הוניל ואת 2 כפיות החמאה