זוכרים את ההריונית שאוהבת עוגות שמרים מהפוסט על דפי השמרים קינמון וקקאו?
אז היא כבר ילדה את ביתה השלישית ולצערי הרב עברה לגור בקצה השני של העיר.
ומה זה אומר? חוץ מהגעגועים והמרחק הפיזי הקשה זה אומר פחות אחת בסיבוב חלוקת המאפים שלי.
בכל פעם שאני אופה, לא משנה מה, כדי להיפטר מהר מהמאפה אני יוצאת לסיבוב חלוקה
לחברים הקרובים, לשכנים או סתם לעוברי אורח שלא מבינים איך נפלה עליהם רבע עוגה.
יש לי רשימת תפוצה קבועה באייפון,
שולחת אסמס אחד לכולם בנוסח כזה או אחר "תעברו פה בדרך הביתה רוצה להוריד לכם חתכת עוגה"
( את החתכת במקום חתיכת למדתי מהבנזוג הירושלמי)
בדרך כלל אף אחד לא מבריז, אבל אם לא עונים לי אני מעמיסה על האוטו ויוצאת לסיבוב חלוקה.
אני כל כך נחושה שמי שלא בבית אני משאירה לו ליד הדלת או אצל השכנים.
ועכשיו היא לא קרובה יותר החברה, ירדה מרשימת התפוצה הקרובה
ובשבת קפצנו לארוחת צהרים ספונטנית בקצה השני של העיר.
מה להביא? אני כמו פולנייה טובה.
משהו טעים היא עונה.
פאי תותים אני אכין! מסתכלת על השעה, אין סיכוי לפאי אבל בחושה עם תותים הולך.
ועוד איזה הולך! יצאה פצצה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת תותים בחושה/ תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ
מצרכים לעוגה:
70 גרם חמאה רכה
שליש כוס (80 מ״ל) שמנת מתוקה
1.5 כוסות (210 גר')קמח לבן
1.5 (7.5 גר') כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
כוס (200 גר') סוכר לבן
ביצה גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
כפית תמצית וניל
לציפוי:
200-250 גרם תותים נקיים וחצויים
שקית סוכר וניל
חצי כוס (50 גר')שקדים מולבנים פרוסים
3 כפות (30 גר׳) חמאה רכה רכה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה מערבבים קמח עם מלח ואבקת אפיה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה
מוסיפים תוך כדי ערבוב ביצה, שמנת מתוקה, חלב ותמצית וניל
מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
מעבירים לתבנית משומנת, ומסדרים מעל את חצאי התותים
מערבבים את סוכר הוניל עם השקדים והחמאה, מפזרים באופן אחיד
מעל התותים ומכניסים לתנור.
אופים כ- 10 דקות ומורידים חום תנור ל 160
ממשיכים לאפות עוד 50 דקות.
העוגה מוכנה כשהיא שחומה מלמעלה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
מגישים חם, או בטמפרטורת החדר עם שמנת מתוקה מוקצפת.
*ניתן לוותר בציפוי על השקדים והחמאה ולפזר מעל התותים רק שקית סוכר וניל
*לשאלת הפרווה-לא ממליצה. בעוגה יש כמה מרכיבים חלביים וכך צריכה להיות .
119 Comments
את משהו!!!
אני לא עומדת בזה!!
עוד לא הכנתי כלום, אבל חייבת הכל!!
גם אני הריונית.. צרפי אותי לרשימה של מקבלי רבעי-עוגה
לא את 🙂 תודה רבה רבה, ובהצלחה!
עוגה נפלאה .אפיתי בתבנית מלבנית.
ולא מטעמי כשרות ,מטעמי לא אוהבת חלב
במקום חצי כוס מיץ תפוזים עודה יופי של עבודה.
עוגה נפלאה .אפיתי בתבנית מלבנית.
ולא מטעמי כשרות ,מטעמי לא אוהבת חלב
במקום חצי כוס מיץ תפוזים עושה יופי של עבודה.
נהדרת תודה
הכנתי ויצא מעולה! (ולמחרת הכנתי עוד אחת..)
שמחה לשמוע! זו באמת עוגה שבא להכין כל יום
היי , העוגה עכשיו בתנור איירפריי בתבנית עגולה בקוטר 18.אני אופה אותה בחום של 160, במשך 25 דק׳ (כי תנורי אייר פריי די מהירים ועובדים על אוויר חם.
מקווה שיצא טעים….כי הריח כבר משגע.
תודה.
תותים בישראל ? זה נס
אין לי נסיון עם תנורים אלו אבל אשמח לשמוע איך יצא
היי קרן. אני חיה בחו׳ל 🙂
העוגה מוכנה, בערב טועמים..אעדכן.
תודה
מחכה לדיווח:-)
היי !
היה טעים, אך התבנית של 18 היא באמת קטנה מדי . העוגה הייתה מוכנה חוץ מהאמצע.
שוב תודה
עוגה מהממת! יצאה טעימה בטירוף
אחלה אתר, מאוד נהנית מהמתכונים (כבר ניסית לא מעט:)
תפרסמי עוד!!
שבת שלום
יערה
תודה רבה יערה!
מפרסמת כל הזמן:-)
שמחה לראות אותך … גם בתמונה.העוגה מוצאת חן בעיני ,אדווח אחרי שיאכלו… דש ליונה ושלי….בתיה.
בתיה!! איזה כייף שאת פה שמחה ממש לשמוע ממך
בהצלחה עם העוגה ספרי איך יצאה וד״ש יגיע עוד היום 🙂
היי
הכנתי את העוגה והיא ממש נטרפה (גם על ידי סרבן עוגות פירות עיקש במיוחד 🙂
הפעם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית גדולה נגיד 26 או 29, האם פשוט להכפיל כמויות?
תודה מראש,
לתבנית 26 להכפיל
לא הייתי מכינה ב 29 היא תצא מאוד נמוכה
נראית מדהים 🙂 מיד מתחילה בהכנות..
1. האם אפשר לעשות בתבנית בגודל 26? משום מה היא נראית לי גדולה בתמונה ולא מתאימה ל-22. מוזר..
ובאופן כללי – בתור אופה חובבת, אני תוהה האם עליי להחזיק את כל הגדלים מכל התבניות?
2. כיצד העוגה נשמרת?
הולכת להכין!
לתבנית 26 צריך יהיה להכפיל כמויות ואני פחות ממליצה.
זו אכן בתמונה תבנית 22 אבל אם יש לך תבנית 24 גם טוב, היא תצא מעט נמוכה יותר.
אני כן ממליצה לקנות כמה גדלים ולשחק איתם:-) זה הכי נח.
את העוגה ( אם לא חוסלה באותו היום) למחרת כבר אפשר להכניס למקרר.
בהצלחה!
היי,
אני גם רוצה להכין בתבנית 26 או 29
למה את לא ממליצה?
תודה מראש
יש מקרים בהם ההכפלה לא מדוייקת לעוגה והתוצאה לא בטוח תתקבל כמו שצריך, לכן לא המלצתי
, זה בגדר המלצה ואת כמובן מוזמנת לנסות ולדווח
אוקיי אני לא רוצה לוותר וזה לאירוע מחר בעבודה..
אם אכין בתבנית מרובעת זה יכול להתאים לדעתך?
בתי לוטם עוקבת אחריך ושלחה לי את המתכון ושתינו בשתי קצוות הארץ ירושלים וחיפה הכנו
יצא מצויין
הכפלתי כמות ועשיתי ב3 אינגליש קייק
תודה ברוריה שבת שלום
הי קרן העוגה יצאה פשוט מושלם
רציתי לשאול למה התותים והשקדים ירדו לי למטה ולא נשארו למעלה
עוגה מדהימה!!!!
שמחה לשמוע תודה
היי, האם ניתן להכין את העוגה ללא מיקסר ובכלל גם עוגות בחושות אחרות שאת מעלה? העוגות נראות מצויינות אך אין לי מיקסר ואני נמנעת מלהכינן..
בוודאי!
קודם כל יש מיקסר ידני קטן שעולה גרושים ואני ממש ממליצה לקנות למידה וצריך הקצפה,
מעבר לכך כמעט את כל העוגות בהן אין הקצפת ביצים בנפרד את יכולה לטרוף בקערה עם מטרפה ידנית, עם מזלג או כף ולהכין. ממש לא חייבים מיקסר.
מתכון מעולה ממש טעים
גם סרבני עוגות פירות התלהבו, תודה!
שמחה לשמוע
היי קרן, ראיתי שאת ממליצה לא להגדיל לתבנית 26 ומעלה, אבל מה לגבי תבנית 24? פשוט לזרום על זה שתצא נמוכה יותר או ששווה להגדיל טיפה כמויות?
אפשר ברבע להגדיל הכל
אפשר להחליף שמנת מתוקה בחמוצה?
כן
הולכת להכין!
האם מדובר בחברה מיכולי..?
ברור שירקו
היי קרן! האם אפשר לערבב את התותים בתוך התערובת במקום לפזר אותם מעל?
בטח
אפשר להכין עם קמח 70% מלא?
אפשר, ואולי להוסיף מעט נוזלים
האם יש אפשרות להחליף את החמאה עם שמן אם כן מה הכמות
בטח, נראה לי ש 1/3 כוס תספיק
אפשר להכין עם תותים קפואים?
בוודאי
בקשר לתותים קפואים, אותה כמות? להפשיר? להוסיף לעוגה רגיל?
אחת העוגות הטעימות!!
תודה קרן
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום תותים בזמן שזאת לא העונה שלהם?
תודה חן
כל פרי אחר שאת אוהבת
משמש שזיפים תאנים בננה תפוח וכו
במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה?
יוגורט 1.5% יעבוד?
אפשר להמיר ביוגורט אבל להוסיף עוד 15-20 גר׳ חמאה כיון שהשמנת המתוקה היא בעלת אחוזי שומן גבוהים והיוגורט לא.
האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה בגבינת שמנת(פילדלפיה)? אותה כמות של השמנת מתוקה שבמתכון?
זה ישנה לה את כל המרקם, והיא תהיה לדעתי דחוסה יותר, אבל זה אפשרי.
היי
אפשר להמיר מחצית מהקח בקמח שקדים?
כן אין בעיה
קרן שלום,
האם העוגה תעבור בשלום הקפאה?
שואלת בגלל התותים.
תודה!
לא אמורה להיות בעיה, אולי הם טיפה ירטיבו אותה במהלך ההפשרה אבל זה לא אמור לפגוע באיכות שלה
תודה!
היי קרן
עונת המשמישים בשיאה
הכנתי
יצא אששששש
הכנת את העוגה עם משמשים במקום תותים? זה אדיר
נשמע מעולה אני אנסה גם.
תודה רחל על השיתוף
היי
אין לי שמנת…
מה אפשר לעשות במקום?שמן?
אם כן כמה?
אותה כמות שמן
מה עושים עם יתרת השמנת המתוקה? בכל זאת נשארת דיי כמות.
קצפת ליד העוגה החמה, מכינים רוטב רוזה לפסטה, שומרים במקרר, מוס שוקולד מהיר עם שמנת מוקצפת וכמה כפות נוטלה … מספיק?
אפשר להמיר את החלב במשהו?
עוד שמנת, או גבינה כלשהי? (חשבתי על ריקוטה בהשראת המתכון ממאקו)
ריקוטה זה מעולה
תודה 🙂
אותה הכמות? חצי כוס ריקוטה?
נראה לי שכן
היי,
אני גם רוצה להכין בתבנית 26 או 29
למה את לא ממליצה?
תודה מראש
היי יש לי רק קמח תופח. מתאים?
בטח, באותה הכמות
הכנתי בשינויים קלים ויצא מצוין:
קמח כוסמין 80%- כוס וחצי פחות שלוש כפות
חצי כוס סוכר בלבד – יצא מתוק מושלם לטעמי
גביע שמנת חמוצה שלם, על החלב ויתרתי
35 גרם חמאה ו-35 גרם (1/6 כוס) שמן זרעי ענבים
היי קרן!
אחרי ערבוב החמאה עם סוכר בוו גיטרה להמשיך איתו או להחליף למקציף רגיל?
תורידי מהירות ותמשיכי איתו אל תחליפי
עוגה שלימות, מדהימה ברמות….כל כך רכה ונימוחה, מתמכרים אליה מהר!!!!
שמחה לשמוע. סופי תודה
היי קרן
הכנתי . עוגה משגעת . אבל משום מה הבלילה עלתה על התותים ….
מדוע?
קורה לפעמים כשהתותים אולי קצת כבדים, הכי חשוב שיצאה טעימה
וואו, יצא מדהים. עוגה רכה ונימוחה. הכפלתי את הכמויות ועשיתי בתבנית 28. הגשתי עם קצפת. פשוט מושלם, תודה
אחת העוגות האהובות עליי בבלוג! תודה שחזרת לספר עדי
ווואו וואו וואו.. אני לא מתאפקת.. הריחות שהיא מפיצה מהתנור בבית משגעים.. תותים ווניל זה חלום.. תודה על מתכונים מעולים !
תודה טל היא מדהימה
ראיתי שאפשר להמיר בריקוטה במקום חלב ? אכן כך?
כן בדיוק כפי שכתוב
אפשר לדעת מה כמות החמאה לציפוי בגרם?
30 גר
עוגה מושלמת!!!!
תודה על בלוג ועוגות מצויינות
היי קרן! עקב ביקוש בבית, הכנתי היום בפעם ה2 את העוגה והיא מושלמת!!
רק שאלה, יש לך מושג למה התותים לא נשארים אצלי למעלה כמו בתמונה אלא שוקעים לתחתית העוגה?
הכנתי באינגליש קייק הרב פעמית❤️
זו ממש תעלומה, כי גם לי לפעמים זה קורה ולפעמים לא. נסי לחתוך אותם קטן יותר שלא יהיו כבדים מדי ואז יישקעו אולי זה יעזור
תודה קרן, אנסה ברור!!
הי קרן, אני רוצה להכין את המתכון הזה, שנראה מפתה ומוצלח ביותר.
חשבתי לחצות את העוגה לרוחב (אחרי שהיא מוכנה כמובן), למרוח על החתך שכבת קצפת נדיבה ולפזר תותים חתוכים.
האם לדעתך זה יכול להיות מוצלח? או שהעוגה צפויה להתפורר/ לא לספוג טוב את הקצפת או כל תקלה אחרת שאני לא מעלה בדעתי כרגע?
ועוד שאלה שתמיד עולה לי כשאני מכינה עוגות:
האם להוציא אותה מהתנור מייד כשהיא מוכנה (קיסם בלי פרורים) כדי שלא תתייבש, או להשאיר אותה בתנור הכבוי (עם דלת פתוחה? חצי פתוחה?) כדי שלא תיפול?
תודה רבה מראש. וגם בדיעבד – על המתכונים הנהדרים והמושקעים.
עגות בחושות לא נשארות בתנור, מוציאים מיד עם סיום האפייה. לגבי מילוי… כדי לחתוך עוגה לשניים היא צריכה להיות נקיה מפירות, אפשר לוותר על התותים
בבלילה ולהוסיף תותים וקצפת כפי שציינת אחרי האפייה וצינון
בהצלחה
קרן יקרה, תודה רבה על התגובה המהירה.
השכלתי לעד לגבי סוגיית עיתוי ההוצאה מהתנור 🙂
בסופו של דבר הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון (עם הקצפת בצד) והיא יצאה יותר ממושלמת.
אז תודה רבה גם על מתכון נפלא, שאין לי ספק שאחזור אליו שוב (ושוב).
יצא מושלם!כרגיל כמו כל מתכון בבלוג
ודה הדר שמחה לשמוע
הי!ניתן להקפיא?
בטח
מתכון מהמם.
רק בהערות כתוב לשים את
תערובת השקדים והסוכר וניל על התערובת הבחושה ואז את התותים, ובתמונה נראה שזה עשוי אחרת.
נראה שהתותים לפני השקדים, גם יותר הגיוני… יש לדייק את התהליך(;
חוצמזה נראה מדהים! זה עכשיו בתנור, מקוום שגם טעים:-)
במה אפשר להחליף לחלב לפרווה? מים או חלב סויה?
חלב סויה אחלה
הי
זה לגודל אינגליש קייק רגילה?
זה יותר גדול מאינגליש
[…] מהם עוגה, או עוד עוגה , או שטרודל ,ולקנות להם חבילת תותים […]
היי קרן! אני יכולה להגיש את העוגה ללא קצפת? מה דעתך? מנסה להבין אם יעבוד בלעדיה או שחסרונה יורגש מאוד… תודה!!
אין שום בעיה להגיש ללא
תודה קרן! מתכון מסוכן מאוד…עוגה מדהימה!! אי אפשר להפסיק לאכול ממנה!
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה?
בעוגת התותים הבחושה עם השקדים האם אפשר להחליף את השמנת מתוקה בגביע שמנת חמוצה 27%
בטח
כן
היתה תקלה במייל התשובה לשאלה הזאת.אשמח לקבל מייל נוסף
כדי לקבל תשובה
היי קרן, מכונה המון מתכונים שלך. הגיוני ש אפייה התותים והשקדים שקעו לי לתוך העוגה?
כן, קורה לפעמים העיקר שטעימה
אפשר לוותר על השקדים נמולבנים מעל התותים
בטח
חוזרת כדי לעדכן שהכנתי את העוגה הזו המון פעמים מאז ש"גיליתי" את המתכון לפני מספר שנים, בול לפי ההוראות, והיא מושלמת. חביבת הקהל בכל פעם מחדש.
תודהההה
הי קרן,
את חושבת שיצא מתאים להוסיף קצפת וג'לי תות מעל?
אפשר כן