פאי פקאן זה הכי שנות ה 90 מבחינתי, כשהתחלתי לעבוד עם אבא שלי במסעדות כמלצרית, וגיליתי כמה הקינוח הזה טעים
לאבא שלי היתה גרסה מדהימה, ובסוף כל משמרת הייתי פשוט מזמינה לי אחד כזה וזוללת אותו עם כדור גלידת וניל בצד.
זו היתה פסגת הקולינריה שלי ואז בכלל, וזה כנראה נובע מהאהבה הגדולה שלי לאגוזים מתוקים.
בכל מקום שבו יש לקנות אגוזים או פקאן מסוכר אני קונה וזוללת, ולפעמים ממש מקרמלת אגוזים לסלט חסה בבית,
כי זה הכי טעים שיש. מלית החמאה עם הסוכרים בתנור מתקרמל והופכת להיות בצינון קצת צמיגית בקטע טוב,
והחיבור של הנוזל הטעים הזה עם האגוזים המתוקים פשוט עושה לי את זה.
חיפשתי המון את המתכון של אבא שלי ואני לא מוצאת אותו אולי אמצא אותו בקרוב באחת מהמחברות עם המתכונים
שהוא הוריש לי אבל בינתיים קבלו מתכון מושלם לפאי שאני אוהבת כל כך .
פאי פקאן מטבעו הוא מתוק, יש בו שילוב של כמה ממתיקים, וזה מה שגם הופך את המרקם שלו למדהים ,
לכן אני אף פעם לא מנסה להוריד בכמות הסוכר שלו, אבל לפעמים אני מקבלת הודעות מאנשים שמבקשים לדעת איך
לאפות פאי פקאן לא ככ מתוק אז אני מניחה שאולי הפחתה קלה של סוכר ואולי להשתמש רק במייפל טבעי שהוא
פחות מתוק מהמייפל התעשייתי, אבל עדיין יש לזכור שהמלית של הפאי פשוט מבוססת על סוכרים ואין בה הרבה דברים
אחרים שיכולים לאזן.
פאי פקאן קלאסי/תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק פריך:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס (25 גר׳) אבקת שקדים
125 גר׳ קוביות חמאה קרות
חלמון ביצה
1-2 כפות מי קרח
למלית:
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (125 גר׳) סירופ מייפל רצוי מייפל טבעי
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
60 גר׳ חמאה מומסת
1.5 כפיות מחית/תמצית וניל
1.5 כוסות (175 גר׳) פקאנים קצוצים גס
לאפייה עיוורת:
אורז יבש או חומוס יבש או שעועית יבשה
להגשה:
גלידת וניל
אופן הכנת הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים) מניחים קמח שקדים, קמח לבן מלח ואבקת סוכר ומערבביםֿ
מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורי בצק, מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב ואם הבצק עדיין לא אחיד
מוסיפים כף מי קרח. מאחדים את הבצק לכדור ומכניסים לצינון של 30 דק׳ במקרר.
אופים את הבצק אפייה עיוורת:
מחממים תנו רל 180 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים נייר אפייה ומרדדים את הבצק שיהיה בקוטר מעט גדול מקוטר
התבנית שלכם. הופכים את נייר האפייה עם הבצק על התבנית כך שעכשיו הנייר למעלה, ומסירים אותו בעדינות.
מהדקים את הבצק לדפנות התבנית, אם יש חלקים ״קירחים״ לוקחים בצק ממקומות שבהם יש יותר מדי, ומשלימים.
מניחים נייר אפייה על הבצק, ומפזרים משקולת.אופים כ 15-20 דק עד שהבצק ממש מעט מזהיב.
משאירים את התנור דולק על חום 180.
מסירים את נייר האפייה עם המשקולת (לא קורה לקטניות יבשות בתנור כלום, תוכלו לעשות בהם שימוש חוזר)
מכינים את המלית:
בקערה טורפים ביצים עם סוכר חום וסוכר לבן, מוסיפים מייפל ושוב טורפים. מוסיפים וניל ואת החמאה המומסת
מערבבים שוב, ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים ושוב מערבבים.
מעבירים את המלית לבצק הפאי ואופים כ 35-40 דק׳ עד שהפאי מבעבע והבצק שחום.
מגישים חם, הכי טעים עם כדור גלידה בצק.
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה/נטורינה גם בבצק וגם במלית
33 Comments
היי קרן,
אם מעבדים את הבצק בידיים , החמאה צריכה להיות קרה או רכה ?
קרה מהמקרר (קוביות)
היי קרן,
אפשר במיקסר? אם כן עם איזה חלק?
וו גיטרה
האם חימום התנור 180 בטורבו?
חום עליון תחתון
היוש
בשביל האבקת שקדים פשוט לטחון שקדים רגילים? או שהם צריכים להיות קלופים?
קלופים
המרתי את הקמח ל"כרגיל" ללא גלוטן וגם יצא מושלם! תודה ❤️
היוש
בשביל האבקת שקדים פשוט לטחון שקדים רגילים? או שהם צריכים להיות קלופים?
ומה הכוונה במי קרח?
שקדים קלופים טחונים כן
לא עם הקליפה
וטחונים דק דק לאבקה
מי קח זה מים שעמדו בתוך קוביות קרח בכוס והתקררו מאוד
אפשר להחליף את המייפל במשהו אחר? אולי סילאן?
היי קרן, במידה ואני רוצה להכין מראש, באיזה שלב הכי עדיף להקפיא? לפני האפייה העיוורת ואז להוציא מהקפאה לשים את המלית ולאפות? או שעדיף להקפיא את הפאי שהוא כבר מוכן? אשמח לעזרה (: תודה
אין שום בעיה להקפיא מוכן
פשוט להפשיר מספיק זמן לפני והוא יהיה מעולה
הי קרן במה אפשר להחליף את הקמח שקדים אם אין לי?
קמח לבן רגיל
היי קרן,איך ניתן להמיר לתבנית 26 מבחינת הכמויות?
להגדיל ברבע את כל המצרכים
היי קרן במה אפשר להחליף את הביצה כדי שיהיה טבעוני?
רסק תפוחים או טחינה
היי קרן מה אפשר לשים במקום ביצה כדי שיהיה טבעוני?
היי קרן,
איך אפשר להגדיל את הכמויות לתבנית 26 ?
להוסיף 1/4 מכמות המצרכים
היי קרן, נשארה לי כמות יפה של הבצק של העוגיות סהרוני שקדים שלך. את חושבת שזה יתאים לשמש כקלתית לעוגה הזו?
יש מצב שיתאים
היי קרן, זאת פעם ראשונה שאני מכינה פאי רציתי להבין איך אני מחלצת את הפאי (יש שיטה מסויימת?) מהתבנית שלו בלי שהוא יתפרק? וגם מתי להוציא מהתבנית ישר שהוא יוצא מהתנור? שהוא קר? אשמח לעזרתך
אם יש לך תבנית מתפרקת את מחכה שיתטנן ומעבירה סכין בדפנות ומרימה את התחתית
כמה פחות מוצלחת גרסת הפרווה? צריכה להכין משהו פרווה לחג ומתלבטת, עד עכשיו הכנתי רק עם חמאה.
מוצלחת ממש
אכן, הכנתי והעוגה היתה הצלחה מסחררת
היי קרן, לתבנית בקוטר 30 בכמה צריך להגדיל את הכמויות?
אפשר לוותר על האפיה העיוורת? ראיתי במתכון דומה שלך, שוקו פקאן זה בלי אפיה עיוורת. תודה (:
כן אין בעיה