פאי וטארט

פאי פקאן קלאסי

אוגוסט 8, 2022 33 Comments

 

פאי פקאן זה הכי שנות ה 90 מבחינתי, כשהתחלתי לעבוד עם אבא שלי במסעדות כמלצרית, וגיליתי כמה הקינוח הזה טעים

לאבא שלי היתה גרסה מדהימה, ובסוף כל משמרת הייתי פשוט מזמינה לי אחד כזה וזוללת אותו עם כדור גלידת וניל בצד.

זו היתה פסגת הקולינריה שלי ואז בכלל, וזה כנראה נובע מהאהבה הגדולה שלי לאגוזים מתוקים.

בכל מקום שבו יש לקנות אגוזים או פקאן מסוכר אני קונה וזוללת, ולפעמים ממש מקרמלת אגוזים לסלט חסה בבית,

כי זה הכי טעים שיש. מלית החמאה עם הסוכרים בתנור מתקרמל והופכת להיות בצינון קצת צמיגית בקטע טוב,

והחיבור של הנוזל הטעים הזה עם האגוזים המתוקים פשוט עושה לי את זה.

חיפשתי המון את המתכון של אבא שלי ואני לא מוצאת אותו אולי אמצא אותו בקרוב באחת מהמחברות עם המתכונים

שהוא הוריש לי אבל בינתיים קבלו מתכון מושלם לפאי שאני אוהבת כל כך .

פאי פקאן מטבעו הוא מתוק, יש בו שילוב של כמה ממתיקים, וזה מה שגם הופך את המרקם שלו למדהים ,

לכן אני אף פעם לא מנסה להוריד בכמות הסוכר שלו, אבל לפעמים אני מקבלת הודעות מאנשים שמבקשים לדעת איך

לאפות פאי פקאן לא ככ מתוק אז אני מניחה שאולי הפחתה קלה של סוכר ואולי להשתמש רק במייפל טבעי שהוא

פחות מתוק מהמייפל התעשייתי, אבל עדיין יש לזכור שהמלית של הפאי פשוט מבוססת על סוכרים ואין בה הרבה דברים

אחרים שיכולים לאזן.

פאי פקאן קלאסי/תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק פריך:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

קורט מלח

2 כפות אבקת סוכר

1/4 כוס (25 גר׳) אבקת שקדים

125 גר׳ קוביות חמאה קרות

חלמון ביצה

1-2 כפות מי קרח

למלית:

3 ביצים גודל L

1/2 כוס (125 גר׳) סירופ מייפל רצוי מייפל טבעי

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

60 גר׳ חמאה מומסת

1.5 כפיות מחית/תמצית וניל

1.5 כוסות (175 גר׳) פקאנים קצוצים גס

לאפייה עיוורת:

אורז יבש או חומוס יבש או שעועית יבשה

להגשה:

גלידת וניל

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים) מניחים קמח שקדים, קמח לבן מלח ואבקת סוכר ומערבביםֿ

מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורי בצק, מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב ואם הבצק עדיין לא אחיד

מוסיפים כף מי קרח. מאחדים את הבצק לכדור ומכניסים לצינון של 30 דק׳ במקרר.

אופים את הבצק אפייה עיוורת:

מחממים תנו רל 180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים נייר אפייה ומרדדים את הבצק שיהיה בקוטר מעט גדול מקוטר

התבנית שלכם. הופכים את נייר האפייה עם הבצק על התבנית כך שעכשיו הנייר למעלה, ומסירים אותו בעדינות.

מהדקים את הבצק לדפנות התבנית, אם יש חלקים ״קירחים״ לוקחים בצק ממקומות שבהם יש יותר מדי, ומשלימים.

מניחים נייר אפייה על הבצק, ומפזרים משקולת.אופים כ 15-20 דק עד שהבצק ממש מעט מזהיב.

משאירים את התנור דולק על חום 180.

מסירים את נייר האפייה עם המשקולת (לא קורה לקטניות יבשות בתנור כלום, תוכלו לעשות בהם שימוש חוזר)

מכינים את המלית:

בקערה טורפים ביצים עם סוכר חום וסוכר לבן, מוסיפים מייפל ושוב טורפים. מוסיפים וניל ואת החמאה המומסת

מערבבים שוב, ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים ושוב מערבבים.

מעבירים את המלית לבצק הפאי ואופים כ 35-40 דק׳ עד שהפאי מבעבע והבצק שחום.

מגישים חם, הכי טעים עם כדור גלידה בצק.

**לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה/נטורינה גם בבצק וגם במלית

33 Comments

לירז אוגוסט 9, 2022 at 2:57 am

היי קרן,
אם מעבדים את הבצק בידיים , החמאה צריכה להיות קרה או רכה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2022 at 1:32 pm

קרה מהמקרר (קוביות)

Reply
אור ספטמבר 5, 2022 at 10:40 pm

היי קרן,
אפשר במיקסר? אם כן עם איזה חלק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2022 at 9:00 am

וו גיטרה

Reply
אלונה אוגוסט 9, 2022 at 6:28 am

האם חימום התנור 180 בטורבו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2022 at 1:33 pm

חום עליון תחתון

Reply
מיה רומר אוגוסט 11, 2022 at 7:56 am

היוש
בשביל האבקת שקדים פשוט לטחון שקדים רגילים? או שהם צריכים להיות קלופים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 11:45 am

קלופים

Reply
אורטל ספטמבר 2, 2022 at 9:21 pm

המרתי את הקמח ל"כרגיל" ללא גלוטן וגם יצא מושלם! תודה ❤️

Reply
מיה רומר אוגוסט 11, 2022 at 7:57 am

היוש
בשביל האבקת שקדים פשוט לטחון שקדים רגילים? או שהם צריכים להיות קלופים?
ומה הכוונה במי קרח?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 11:45 am

שקדים קלופים טחונים כן
לא עם הקליפה
וטחונים דק דק לאבקה
מי קח זה מים שעמדו בתוך קוביות קרח בכוס והתקררו מאוד

Reply
עדי אוגוסט 27, 2022 at 7:01 pm

אפשר להחליף את המייפל במשהו אחר? אולי סילאן?

Reply
חני ספטמבר 20, 2022 at 12:13 pm

היי קרן, במידה ואני רוצה להכין מראש, באיזה שלב הכי עדיף להקפיא? לפני האפייה העיוורת ואז להוציא מהקפאה לשים את המלית ולאפות? או שעדיף להקפיא את הפאי שהוא כבר מוכן? אשמח לעזרה (: תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:03 pm

אין שום בעיה להקפיא מוכן
פשוט להפשיר מספיק זמן לפני והוא יהיה מעולה

Reply
דורין ספטמבר 24, 2022 at 10:45 am

הי קרן במה אפשר להחליף את הקמח שקדים אם אין לי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 11:57 am

קמח לבן רגיל

Reply
אבי ינואר 1, 2023 at 3:57 pm

היי קרן,איך ניתן להמיר לתבנית 26 מבחינת הכמויות?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2023 at 1:21 pm

להגדיל ברבע את כל המצרכים

Reply
Maya ינואר 17, 2023 at 7:46 pm

היי קרן במה אפשר להחליף את הביצה כדי שיהיה טבעוני?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 2:52 pm

רסק תפוחים או טחינה

Reply
מאיה ינואר 17, 2023 at 7:47 pm

היי קרן מה אפשר לשים במקום ביצה כדי שיהיה טבעוני?

Reply
שרון מאי 12, 2023 at 2:57 pm

היי קרן,
איך אפשר להגדיל את הכמויות לתבנית 26 ?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:36 am

להוסיף 1/4 מכמות המצרכים

Reply
נופר יוני 27, 2023 at 1:13 am

היי קרן, נשארה לי כמות יפה של הבצק של העוגיות סהרוני שקדים שלך. את חושבת שזה יתאים לשמש כקלתית לעוגה הזו?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2023 at 2:12 pm

יש מצב שיתאים

Reply
רותם יוני 29, 2023 at 4:47 pm

היי קרן, זאת פעם ראשונה שאני מכינה פאי רציתי להבין איך אני מחלצת את הפאי (יש שיטה מסויימת?) מהתבנית שלו בלי שהוא יתפרק? וגם מתי להוציא מהתבנית ישר שהוא יוצא מהתנור? שהוא קר? אשמח לעזרתך

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:41 pm

אם יש לך תבנית מתפרקת את מחכה שיתטנן ומעבירה סכין בדפנות ומרימה את התחתית

Reply
דליה ספטמבר 11, 2023 at 9:10 pm

כמה פחות מוצלחת גרסת הפרווה? צריכה להכין משהו פרווה לחג ומתלבטת, עד עכשיו הכנתי רק עם חמאה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 9:23 pm

מוצלחת ממש

Reply
דליה ספטמבר 15, 2023 at 10:46 pm

אכן, הכנתי והעוגה היתה הצלחה מסחררת

Reply
ליהי ספטמבר 15, 2023 at 9:04 am

היי קרן, לתבנית בקוטר 30 בכמה צריך להגדיל את הכמויות?

Reply
Hana ינואר 23, 2024 at 2:32 pm

אפשר לוותר על האפיה העיוורת? ראיתי במתכון דומה שלך, שוקו פקאן זה בלי אפיה עיוורת. תודה (:

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:07 pm

כן אין בעיה

Reply

Leave a Comment