אתם כל כך הולכים להכין אותה! זו פוקאצ׳ת החלומות שלנו פה בבית.
זו טכניקה של אפייה שלמדתי מחבר קרוב, ושיתפתי כבר לגביה בפוסט הזה , ומאז אני מכינה אותה עם שילובים שונים
והיא תמיד יוצאת סופר טעימה. למדתי להשתמש בכמות גדולה של שמן זית, וככל שיש יותר שמן בתחתית התבנית ומעל הפוקאצה
היא יוצאת יותר קריספית וטעימה, אז אם אתם הולכים להתקמצן בכמות, אל תכינו אותה! היא ממש מדהימה כמו שהיא.
אתם צריכים לראות את באי הסדנאות שלי, איך הם מתלחששים ביניהם שזו כמות גדולה של שמן, כשאני עומדת ומדגימה את ההכנה שלה
בסדנאות, וכשהם כולם עומדים סביבי ומסתכלים, ואז כשהיא יוצאת מהתנור ואנחנו מתחילים בארוחה
הם פשוט מחסלים אותה ולא מפסיקים לדבר על כמה הם הולכים להכין אותה בבית.
היא כל כך פלאפית אוורירית וטעימה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פוקאצ׳ה עם תפוחים וגבינה כחולה/תבנית מלבנית 35*22 או כל תבני מלבנית/ מרובעת אחרת
מצרכים למתכון:
500 גר׳ קמח פיצה/פוקאצ׳ה/לחם או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
כף מלח דק
3 כפות שמן זית עדין
2-3 שיני שום כתושות (לא חובה)
300-350 מ״ל (כוס ורבע וחצי) מי ברז
לטופינג:
שמן זית
מלח אטלנטי גס
150 גר׳ חתיכות של גבינה כחולה מכל סוג
תפוח אחד (לא מקולף) חצוי לשניים נקי מליבה וחתוך לפרוסות דקיקות
עלי טימין טריים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבבים כוס מים, שמרים יבשים מלח סוכר וקמח, מתחילים בפעולת הלישה,
ומוסיפים שמן זית ושום כתוש. מוסיפים לאט לאט מים, הבצק צריך להיות בצק דביק.
לשים את הבצק למשך 10 דק׳, עד שהוא חלק וגמיש, ועדיים דביש.
מוזגים לתבנית 1/3 כוס שמן זית,השמן אמור לכסות את כל התבנית, ומעבירים את הבצק פנימה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה ראשונה של כשעה שעה וחצי.
מוזגים עוד שמן זית מעל כל הבצק ובעזרת האצבעות מתחילים ללחוץ עליו (תוך כדי יצירת גומות) ולשטח אותו על כל התבנית.
הבצק אלסטי וגמיש וזה יהיה קל לגמרי. הבצק ימלא את הבתבנית עד הסוף.
מסדרים מעל הבצק פרוסות תפוחים ומפזרים צ׳אנקים של גבינה כחולה. מניחים עלי טימין, אפשר גם עם הגבעול, ומפזרים מלח גס,
אפשר בשלב הזה לשלב עוד קצת שמן זית על הכל.
מכסים שוב בניילון נצמד רופף או מגבת ושולחים להתפחה שניה של 40 דקות לפחות, בסופו של דבר אתם אמורים לראות שהבצק מאוד
תפח, וזה נראה לעין.
מחממים תנור ל 210-220 מעלות, ומכניסים את הפוקאצ׳ה לאפייה, למשך 20-25 דק׳ עד שהיא שחומה למראה.
מוציאים ומברישים מעט בשמן זית, ומגישים.
**את הפוקאצה אפשר להכין מראש ולחמם מעט לפני הגשה.
**את הטופינג אתם יכולים להמיר בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים כולל ירקות וסוגים שונים של גבינות
45 Comments
נראה מושלם
מושלם!!! באיזה גובה/שלב לשים את המגש בתנור?
אפשר באמצע התנור
אין בכלל מלח בבצק?
תודה על ההערה! הושמט בטעות
נראית מעולה
מה אפשר לשים במקום פרי וגבינה?
ירקות
או רק מלח גס ושמן
היי קרן,
כרגיל כל מתכון שלך פשוט אליפות!! אין אף פעם נפילות, תמיד מצליח! הכנתי את את הפוקצ׳ה עם עגבניות שרי ובצל ירוק וזה נטרף, אפילו לא הצלחתי לצלם.
תודה על כל המתכונים המעולים!!
יששש תודה
הי קרן אני ממש מעריצה אותך ומנסה המון מתכונים ותמיד יוצא נדיר אז תודה רבה
רציתי לשאול עם איזה גבינה עוד מתאים לתפוח? …ואיזה שילוב אחר מומלץ..תודה
תודה עדי, כל גבינה, החל מבולגרית ופטה לגבינת עיזים סטייל מה עז, גבינות צהובות קשות כמו קשקבל,מוצרלה, תום, פרמזן, או כל גבינה אחרת , וגם גבינות רכות כמו ברי וקממבר או רוקפור
כל ירק שיש בבית ואוהבים הולך, גם פירות, הקונטרסט בין המלוח למתוק נהדר
היי קרן,
אפשר לאפות בתבנית אלומיניום חד פעמית ?
כן
הי קרן, הבנתי שהבצק צריך לשחות בתוך דמן זית, להכניס את התבנית עם הבצק ועם שמן הסית, הכל לתנור?
כן, זה מה שמעניק לפוקאצה מרקם בתחתית שלה כמו בצק מטוגן וזה נפלא
הי קרן. האם ניתן לערבב וללוש בידיים או רק במיקסר?
אפשר בידיים אבל לקחת בחשבון שזה בצק מאוד נוזלי אז סבלנות
טוב, מושלם. חוסל בדקה
היי קרן , אפשר להתפיח התפחה ראשונה במקרר ואם כן מה המקסימום ?
כן, עד 24 שעות
היי קרן, נראה מושלם,
אפשר להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר לילה?
תודה רבה !
בטח שאפשר
מטורף
האמא-של-כל-הפוקאצות
חוסל
תודה רבה על המתכון הנהדר!
תודה יעלה שמחה לשמוע
המתכון לפוקצ׳ה מושלם ! הכנתי אתמול ויצא נדיר , חוסל ברגעים .
תודה יקירה על מתכונים טעימים ברוריםוקלים להכנה
תודה שרה!
נראה מדהים. יעבוד לדעתך גם תאנים וגבינה טבעונית כלשהי?
בוודאי
הי קרן אפשר לשים גם בטאבון ?
פחות מתאימה לטאבון אלא אם כן תורידו בו מעלות ממש
היי קרן
אפשר לאפות אותה בטאבון?
צריך להוריד טמפרטורה בטאבון ל 200-250 מעלות שלא תישרף
אפשר לאפות בפיירקס? מבחינת עובי התבנית והעברת החום… פשוט אין לי תבנית גדולה מתכתית
אפשר אבל זה יותר פחות
היי קרן
אם אני רוצה להכין אותה לאירוע משפחתי בבוקר, האם כדאי להקפיא ורק לחמם?
אפשר כן
ממליצה תמיד על חימום בחום שלא עולה על 150 מעלות ל 30 דק לפחות
זה מחזיר את הקריספיות והטריות
לא שאלה, רק לומר תודה!! המתכונים מטורפים אחד אחד. היום אכין את הפוקצ'ה בנוסף לכמות כפולה של הג'חנונים המושלמים שכבר משתכשכים להם בשמן. אליפות!
תודה ליטל
האם אפשר להתפיח לילה במקרר?
בטח שאפשר
הי המתכון מעולה! אבל- שמתי הרבה שמן זית בתחתית והנחתי את התבנית על משטח פיצה (fast and crust) ועדיין תחתית הפוקאצ׳ה יצאה רכה ורטובה ולא פריכה- רעיונות מה לשנות?
אגב מלמעלה יצא פריך ומעולה!
תודה
אני לא יודית באיזו תבנית השתמשת
אולי נסי תבנית אחרת
היי, נראה מעולה! האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא? אם כן, באיזה שלב? לפני / אחרי התפחה? ואני רוצה לנסות עם אגס במקום תפוח
היי, האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא? אם כן, באיזה שלב? לפני / אחרי התפחה? ואני רוצה לנסות עם אגס במקום תפוח
אגסים זה אחלה אני מבשבלת אותם בוניל ומים ואחכ פורסת לשמיניות
לגבי הקפאה אפשר להקפיא ישירות בתבנית אם יש לך מקום במקפיא ואם לא אז להקפיא את הבצק לאחר התפחה ראשונה אבל מאוד ממליצה להקפיא אותו לאחר התפחה ראשונה בתוך התבנית שלו