מתכונים כללי

פיצה בתבנית עגולה

נובמבר 1, 2021 3 Comments

שעון חורף זה מצחיק. זה מתחיל בג׳ט לג. כולם מבולבלים והשעות לא מסתדרות.

ככה קמתי היום ב 04:30 לפנות בוקר, ב 05:30 כבר הכנתי עוגת גזר, ב 06:00 תקתקתי בורקסים

עם בולגרית וכרישה, והכנתי בצק שמרים שיעמוד במקרר, שיהיה… אולי ארצה להשתמש בו.

אתמול ב 18:00 רציתי לישון, אבל לא היה לי נעים אז חיכיתי ל 20:00, שזה גם קצת לא נעים אבל פאקינג

שעון חורף ואני לגמרי מבולבלת ועייפה. ב 16:00 היום כבר הרגשתי שתיכף ארוחת ערב אז תקתקתי פיצה

לילדים בתבנית עגולה, זה קצת חוסך את הפוזה של להכין פיצה של ממש. הלכתי על הגרסה

של כל מה שהיה לי בערך במקרר,שזה פרוסות גבינה צהובה פשוטה, של הכריכים של הבוקר לבית

הספר, קצת בולגרית ופרמז׳ן שגידרנו בסדנה ונשאר, ויצאה תבנית הורסת ומרגשת! ב 16:30 רציתי

לקרוא לילדים לבוא לאכול ארוחת ערב אבל הם לא חזרו עדיין מבית ספר, וזה קרע אותי מצחוק.

פיצה מהירה בתבנית עגולה/תבנית אחת בקוטר 28 ס״מ

מצרכים למתכון:

500 גר׳ קמח פיצה/לחם/קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן

כפית מלח דק

1 כוס (240 מ״ל)  מי ברז (ועוד חצי כוס ליתר בטחון)

פחית או בקבוק רוטב פיצה מוכן

250 גר׳ גבינה צהובה מכל סוג (השתמשתי בעמק של הילדים אבל מוצרלה תלך פה מצויין)

מעט תבלין אורגנו יבש

100 גר׳ בולגרית מפוררת (אפשר גם פטה)

50 גר׳ גבינת פרמז׳ן (אפשר גם קשקבל)

עלי בזיליקום טריים

מעט שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק עם מחצית מכמות המים, וכשהבצק מתחיל להתגבש

מוסיפים עוד מים עד שהבצק אחיד, לשים למשך 10-12 דק׳ עד שהבצק הופך לכדור חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית ומכסים אותו בניילין נצמד.

מניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.

מחממים תנור ל 230 מעלות.

משמנים היטב תבנית אפייה עגולה.

על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול ודק.

מלבישים את הבצק על התבנית כשהשוליים שלו ״מציצים החוצה״.

מורחים על תחתית הבצק רוטב עגבניות,ומפזרים אורגנו.

מסדרים מעל את הגבינה הצהובה (אני השתמשתי בפרוסות גבינה) ומפזרים את הגבינה הבולגרית.

מפזרים את גבינת הפרזמן ועוד כמה כפות של רוטב הפיצה. אפשר בשלב הזה לפזר זיתים.

מקפלים את שולי הבצק לתוף התבנית ומסביב לפיצה עצמה. מברישים את השוליים במים ומפזרים

שומשום בנדיבות. אופים כ 20-25 דק׳ עד שהפיצה שחומה ומבעבעת.

מוציאים ומעבירים לקרש הגשה גדול. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

**אפשר לזרז קצת את הבצק ולהכניס אותו להתפחה בעונה הזו בטורבו 30 מעלות בתנור

כשהקערה של הבצק כמובן מכוסה בניילון נצמד, ואפשר לעשות לו חצי התפחה, אני מבטיחה לכם

שזה יהיה ממש טעים גם ככה.

3 Comments

יוטבת נובמבר 2, 2021 at 5:40 pm

קרן יקרה . אם ברשותי קמח פיצה של אסם שכבר מכיל שמרים אז אותו תהליך רק ללא שמרים ?

Reply
טלי נובמבר 7, 2021 at 5:09 pm

אהלן.
האם ניתן להחליף הקמח בקמח שקדים/ חומוס/כוסמת?
ואת הסוכר בתחליף טבעי כלשהו?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 9:07 am

לא אפשרי

Reply

Leave a Comment