סוף סוף המתכון לריבת התותים של חמותי עלה לאוויר!
אני אספר לכם את הסיפור של הריבות
אבא של נתן צרפתי, יהודי, שעלה לארץ לשרת בצבא, כשכל שאר המשפחה שלו נשארה בפריז.
בארץ הוא הכיר את אמא של נתן, עיראקית משכונת הבוכרים בירושלים, התחתן איתה ומיד לקח אותה חזרה לצרפת ללמוד לבשל אוכל
צרפתי מאמא שלו, מון (moon).
הם עברו לגור יחד עם שאר המשפחה באחוזה המשפחתית בכפר קטן לא רחוק ככ מפריז, ושם באחוזה, מון לימדה את תתה לבשל ולרקוח ריבות.
למון היה ארון גבוה מאוד בסלון בכניסה למטבח, שהיה עמוס מלמעלה עד למטה בריבות, ריבות תותים, ריבות משמש, ריבת תפוזים וריבות מפירות יער.
כל הריבות של מון היו מפירות כמובן שהיא היתה קוטפת באיזור הכפר.
מון היתה מכינה כמויות גדולות של ריבות כדי למלא את הארון הגדול, וכך כל פעם כשהגיע מישהו מבני המשפחה אפשר היה לפנק אותו עם ריבות.
תתה, חמותי, למדה להכין ריבות ממון, ומאז ועד היום הריבות שלה הן מסורת.
לתתה יש ארון בגדים במחסן, שמשמש רק לריבות, היא מכינה כמויות גדולות של ריבה, ומשכנת את הצנצנות בארון.
בכל פעם שבאים הנכדים או הילדים הכלות והחתנים , יש להם ריבות לקחת הביתה.
מאז שאני עם נתן, יש לנו ככ הרבה ריבות מתתה שכל החברים שלנו כבר מכורים לריבה, אמא שלי מכורה לריבה,
ובסדנאות שלי אני מגישה ממנה קצת עם חמאה ליד החלה בסיום הארוחה ואין מי שלא מבקש לדעת אם אפשר לקנות אותה
תתה, השנה כבר בת 91, והתותים השנה מאוד יקרים יחסית והיא לא ככ רצתה להכין ריבה וכבר אין ריבות אצלה בבית.
אז החלטנו אני ונתן, בגלל הביקוש לריבות ובגלל שנתן פעם צילם אותה בוידאו מכינה ריבה, שנכין לבד.
אתם לא יכולים אפילו לדמיין את כמות הפעמים שביקשו מאיתנו את המתכון לריבות שלה, ריבת התותים אגדית והמשמש בכלל!!!
אז אני ככ שמחה שהמתכון עכשיו באתר. בריבות של תתה אין לימון, ואין חמאה, אין תבלינים ואין שום דבר שהוא לא נטו פרי וסוכר.
אתם יכולים להכפיל כמויות, אנחנו הכנו בנגלה האחרונה 6 קילו תותים וחמש קילו סוכר ויצא לנו מושלם.
חשוב!:
לעקר את הצנצנות היטב לפני שמכניסים אליהן ריבה, זה יישמור על הריבה שלא תעלה עובש
לסרטון הכנה עם שלבים מצולמים בוידאו לחצו כאן
ריבת התותים של תתה / 3-4 צנצנות
מצרכים למתכון:
1 קילו תותים שטופים ללא גבעול ירוק וחתוכים לקוביות קטנות
4 כוסות (800 גר׳) סוכר לבן
בסיר רחב מערבבים תותים וסוכר
מניחים במקום מוצל (לא על האש) עד שהסוכר נספג לחלוטין והמסה הופכת מימית (לוקח בדרכ שעה וחצי שעתיים)
מניחים את הסיר על הגז ומביאים לרתיחה ראשונה, שימו לב! יש להקפיד שהמסה לא תגלוש מהסיר בזמן רתיחה
ברגע שרותחת יש להסיר את הסיר מהאש מיד.
מצננים לפרק זמן של חצי שעה, ומחזירים שוב לאש, מביאים לרתיחה שניה, מורידים לאש מבעבעת, ומבשלים את הריבה עד להסמכה למשך
שעתיים שלוש, עד שגובה הנוזלים יורד משמעותית
מסירים מהאש ומצננים מעט, אפשר בסיום הצינון להסיר קצף מיותר בעזרת כף מחוררת.
מעקרים צנצנות במים רותחים, מייבשים את התנצנות היטב, וגוזרים ריבועים של נייר אפייה קטנים כמספר הצנצנות.
מעבירים את הריבה לצנצות, מניחים נייר אפייה בין המכסה לצנצנת וסוגרים היטב.
15 Comments
תודה ששיתפת…איזה סיפור…הייתי רוצה לראות את תתה בפעולה❤️
-)
מנסיוני, אפשר להוריד את כמות הסוכר ל 600 גר על כל קילו פרי.
הי תודה על המתכון בהחלט אנסה..
דרך אגב יש טעויות דפוס וכדאי לעשות הגהה…
תודה
איזה טעויות? הסתכלתי על החלקים העיקריים והחשובים של המתכון ולא היו שם אף טעויות דפוס
תודה רבה על המתכון. גם אמי נהגה להכין כך את הריבות שלה. ובאמת, הן היו מעדן. אנסה גם. תודה
תזכי למצוות!!! סוף סוף מתכון משובח. יצא מדהים. המתכון למשמש זהה?
אליפות עלייך!!❤❤
הי קרן מה הסיבה שהריבה טרם התקשתה אצלי. הסיר כבר 3 שעות על הגז… תודה
יכול להיות שהורדתם את כמות הסוכר ? וגם לא לשכוח שהיא מסמיכה. בצינון
היי אגם אני בדיוק מכינה את הריבת תותים ואני מנסה להבין מה זה לאש מבעבעת , הכוונה להנמיך את האש ולבשל 3 שעות ?
כן
יצא מושלם!! תודה רבה.
אין על המתכונים שלך.
מעבר למסורת, מה החשיבות של השלבים (השריה ראשונית, הרתחה, צינון ושוב הרתחה)? סתם סקרנות.
היי קרן,
זה הרבה מידי בשבילי 4 צנצנות…
האם אפשר לחלק את הכמות לשתיים כך שיצא לי חצי כמות?
איך שומרים את הריבה ולכמה זמן?
בטח שאפשר וכתוב בדיוק איך לשמור את הריבות