img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
חגים

גבינית שמרים משפחתית

מאי 17, 2017 | 31 תגובות

img

31 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
מאי 17, 2017 בשעה 17:24

גאוני קרן, גאון!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2017 at 7:59 pm

תודה מיטל!

השב
User Avatar
עדנה קונטנטה
starstarstarstarstar
מאי 17, 2017 בשעה 19:06

נפלא קרן ❤❤❤

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2017 at 7:59 pm

:-)

השב
User Avatar
כוכבית
starstarstarstarstar
מאי 18, 2017 בשעה 08:55

נהדר!! במה אפשר להשתמש כתחליף גבינה למאפים? גבינת שמנת? גבינה לבנה רגילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2017 at 9:42 am

תודה כוכבית, את יכולה להכין את המילוי הבא עם גבינת ריקוטה אני אוהבת הכי עם ריקוטה: 500 גרם גבינת ריקוטה (לא מלוחה) 3/4 כוס אבקת סוכר 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל מעט מלח 4 כפות קמח לבן מעט גרידת לימון בהצלחה!

השב
User Avatar
Kochavit
מאי 19, 2017 at 10:17 am

Thank U!

השב
User Avatar
אופיר הרשקוביץ
starstarstarstarstar
מאי 30, 2017 בשעה 08:28

התלבטתי רבות בין קראנץ' שמרים, לשמרים גבינה אולי בריוש, אבל הגבינית המשפחתית ניצחה ובגדול אחרי שראיתי את המתכון! נראה מצויין ומגרה ביותר רק שאלה קטנה לפני שאני מתחיל, ניתן להחליף את הריבה בפירות יער קפואים? או צימוקים לבנים? ומה ניתן בכל זאת לעשות כדי למנוע פתיחה כזאת של העוגה בזמן האפייה? אולי להדביר מעט במים או ביצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 30, 2017 at 8:35 am

אפשר להחליף ריבה בפירות יער קפואים אין שום בעיה, הייתי מוסיפים להם מעט סוכר לפני כן ומערבבת אותם פנימה. אני בכוונה לא סגרתי את הגבינית הרמטית כי רציתי שהמילוי יבצבץ החוצה, אתה יכול פשוט לסגור את ה״מעטפה״ טוב יותר כלומר להגיע עם הקצוות שלה ממש אחת מעל השניה. ולא לוותר על הברשה בביצה. בהצלחה!

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
אוקטובר 20, 2018 בשעה 17:16

האם ניתן להקפיא גבינית אחת? ואם כן באיזה שלב? בצק לאחר תפיחה ראשונית? בצק עם מילוי לפני/אחרי התפחה/מיד אחרי אפייה? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2018 at 7:55 am

אפשר להקפיא את הבצק לאחר תפיחה ראשונית עטוף היטב. אפשר להקפיא את הבצק לאחר מילוי כמו שהוא עטוף היטב. ואפשר להקפיא את הגבינית לאחר אפייה, לצנן מעט ולעטוף היטב, להפשיר ולחמם לפני הגשה.

השב
User Avatar
ירין
starstarstarstarstar
נובמבר 3, 2018 בשעה 15:05

היי. לא ראיתי במתכון הסבר על המילוי עצמו, גם הוא במערבל כמו הבצק? פשוט להכניס את כל החומרים יחד עד למרקם אחיד? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 3, 2018 at 6:28 pm

כתוב במתכון, לערבב בקערה את כל חומרי המילוי פרט לריבה ויש אופציה להמיר את המלית של השף הלבן בגבינת ריקוטה

השב
User Avatar
Hadar
starstarstarstarstar
יולי 22, 2019 בשעה 08:41

הי קרן! בלוג מוששששששלם אם לא הכי מוששששלם שראיתי :-) מאוהבת קשות בעוגות שמרים. אם בחרתי באופציה של הקפאה לאחר המילוי ולפני התפחה שניה, מה השלבים לאחר מכן? כמה זמן הפשרה? כמה זמן התפחה שניה (שלאחר ההפשרה)? תודה רבה :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2019 at 11:02 am

הי תודה רבה על המילים היפות! חיממת את ליבי . הפשרה על השיש, עד שתרגישי שזה הפשיר לגמרי, ואז זה תופח מעצמו, אני מניחה שסביב שעה שעה וחצי, ואז אפייה כרגיל

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 01:25

היי האם אפשר להכין כיחידות קטנות? והאם אפשר ללא פירות ורק עם מלית הגבינה שאלה נוספת, האם ניתן להכין מהבצק הזה גם רוגלך? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 8:06 am

הי מור אין בעיה להכין גביניות קטנות ללא פירות יער וכן, הבצר הזה מתאים גם לרוגעלך בהצלחה

השב
User Avatar
נעמי מינסקי
starstarstarstarstar
מאי 27, 2020 בשעה 15:01

היי, בלוג מדהים ומסודר כיף להיכנס והמתכונים מדהימים:) ראיתי לא מזמן שכתבת משהו על המרות קמחים אבל לא מוצאת איפה... אני מעוניינת להכין את הגביניות בגרסה קצת יותר דיאטטית עם קמח כוסמין או קמח מלא .. האם אפשרי בלי שיפגע במתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 27, 2020 at 6:09 pm

הי זה אפשרי אבל לא מומלץ להמיר יותר מ 50% מה קמח לקמח מלא ולהוסיף מעט נוזלים לבצק

השב
User Avatar
MOSHE SCHWARTZ
starstarstarstarstar
נובמבר 8, 2020 בשעה 16:37

היי קרן אפשר להתפיח את הצק לילה במקרר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 8, 2020 at 6:36 pm

בהחלט לילה במקרר אפשרי רק להוציא את הבצק שעה לפני שעובדים איתו

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 15:09

הי קרן- האם אפשר לאפות כעוגת שמרים רגילה- כרוכית מגולגלת ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 5:23 pm

בטח

השב
User Avatar
אליזבט
starstarstarstarstar
אוגוסט 17, 2021 בשעה 21:20

הי קרן, אפשר להכין עם גבינת טוב טעם את המילוי? תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2021 at 8:00 am

בטח

השב
User Avatar
אביה הכהן
אוקטובר 10, 2021 at 2:45 pm

היי קרן, נשאר כמות גדולה של המילוי. אפשר להקפיא אותו?

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אוגוסט 7, 2022 בשעה 16:03

הי קרן האלופה, יש אפשרות לתחליף ניסף ללגבינה מלבד רוקוטה? קוטג או גבינה לבנה רגילה או שמנת? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 7, 2022 at 4:07 pm

גבינה לבנה או גבינת שמנת, טוב טעם או תבור, לשים לב שהגבינה הלבנה נוזלית יותר ממליצה לסנן ולהוסיף קצת פודינג או קורנפלור

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2024 בשעה 22:24

לא תפח לי... אני חושבת שצריך לחמם את החלב לפני ששופכים אותו :(:(:(

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2024 at 8:50 am

אין קשר בין חימון החלב להתפחה, אולי השמרים לא משהו ואולי הבצק צריך יותר זמן קצת בחורף, ואפשר כמובן קצת לחמם אותו

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img