איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
דצמבר 3, 2025 | 0 תגובות
זמן הכנה: 30 דק
זמן טיגון: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
אין חג בלי ריח של טיגון מתוק באוויר, ואין קלאסי יותר מדונאט אמריקאי רך, אוורירי וכייפי, מצופה סוכר וקינמון. השנה בחרתי לתת לו את הבמה הראויה.
פשוט, מדויק, חגיגי ומלא באהבה של חנוכה.
מעבר לכך זה באמת בצק הדונאט הכי טעים שיצא לי לטעום!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 30 דק
זמן טיגון: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 כפות דבש
1 ביצה גודל L
100 גר׳ חמאה רכה
כפית מחית וניל איכותית (אפשר להמיר בתמצית)
כף גרידת לימון
1 כוס (240 מ״ל) חלב
לציפוי:
150 גרם סוכר
כפית שטוחה קינמון
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מעבלים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר, מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל דבש
ולימון וממשיכים לערבב, מתחילים להוסיף את החלב, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט
עוד עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר רך, אל תייבשו אותו, תזכרו שבצק שנפרד מהדפנות
ונשאר קצת דבוק לתחתית הוא הבצק המושלם שלכם. לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דק׳,
כשהוא חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים.
(זכרו! להתפחה בחורף מומלץ להשתמש בחלב חמים ולהתפיח במקום חמים)
כשהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעובי של בערך 0.5 -1 ס"מ. בעזרת חותכן קורצים מהבצק עיגולים. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי קטן אני השתמשתי בצנטר. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כ-30 דקות. אוספים את הבצק שנותר, מרדדים וקורצים שוב עיגולים.
מחממים שמן עמוק ל 170 מעלות, מעבירים בכל פעם כ-3-4 דונאטס לשמן החם, מטגנים כדקה-שתיים מכל צד עד שהדונאטס הופכים תפוחים ושחומים. מוציאים את הדונאטס לרשת טיגון/ מסננת להורדת עודפי שמן. בקערה שטוחה מערבבים את הסוכר והקינמון לתערובת אחידה. מגלגלים כל דונאט בסוכר והקינמון מכל הצדדים. מגישים חםםםם
**הדונאטס הכי טעימים ישר מהמחבת אבל מנסיון שלי גם יום למחרת הם טעימים בטירוף.
**לגרסה פרווה המירו חמאה במחמאה/ נטורינה. חלב המירו במים/ תחליף חלב ( לדוגמה חלב שקדים/ חלב שיבולת שועל )
0 תגובות גולשים
TAG דונאט, דונאט אמריקאי, דונאטס