לחמים ומאפים

חלות עם חמאת עשבי תיבול

יולי 2, 2024 4 Comments

את השיטה הזו של זילוף חמאת שום על לחמניות או חלות ראיתי אצל מישהי ברשת לא מהארץ ומיד נדלקתי כי זה יצא ממש יפה.

הבצק הוא בצק חלות שלי שמככב כבר תקופה ארוכה בתור חלות וואו במדור שלי במאקו , והחלטתי להכין ממנו מיני חלות עם חמאת שום ויצא וואו.

את הניסוי הראשון עשינו בסדנה והתואה היתה מדהימה, תוכלו לראות כאן למטה שבחלק מהתמונות רואים שהכנתי ממש לחמניות חלה לא גדולות

(הסבר בתחתית הפוסט) ובחלק מהתמונות תראו חלות בינוניות, שתי האופציות מצויינות.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

חלות עם חמאת עשבי תיבול/ 4 חלות בינוניות או 8-10 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/חלה או קמח לבן רגיל 

2 כפות שמרים יבשים 

2/3 כוס (133 גר) סוכר לבן 

1/3 כוס שמן קנולה 

2 ביצים גודל  l

כף מלח דק

2 כוסות( 480 מ״ל) מים קרים מהמקרר

לעיטור:

ביצה טרופה עם כפית שמן וכפית סוכר

לחמאת שום ועשבים :

150 גר׳ חמאה רכה

2 כפות עשבי תיבול קצוצים דק (בזיליקום, אורגנו,פטרוזיליה, כוסברה, לא ממש משנה השילוב)

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

במיקסר לשים את כל מצרכי הבצק עם 1.5 כוסות מים קרים 

מוסיפים כל פעם עוד קצת מים עד שהבצק אחיד ומעט דביק

לשים סהכ 10-12 דקות

מעבירים לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר

מכינים חמאת עשבי תיבול:

בקערה מערבבים את החמאה הרכה עם עשבי התיבול והשום הכתוש

מעבירים לשק זילוף (אם אין לכם שק זילוף גם שקית סנדויצים תעשה את העבודה)

כשהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה חלקים , וכל חלק לשלושה חלקים שווים. (או שמחלקים את כל הבצק לחלקים ששוקלים 50 גר ומכל שלושה קולעים

לחמניה, זה מהמם)

קולעים חלות משלוש רצועות, ומניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות עד שהחלות תפוחות למראה.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים את החלות בביצה טרופה

גוזרים את הקצה של שקית הזילוף לפתח צר ומזלפים חמאת עשבים על החלות מלמעלה, לאורך, הכי נח ללכת ממש על החיבורים של הבצק (ראו סרטון)

אופים כ 25-30 דק עד שהחלות שחומות למראה

מוציאים ומגישים או ששומרים על החלות לאחר צינון עטופות היטב בטמפרטורת החדר

**אפשר לוותר על הביצים בבצק, זה אומר שתצטרכו כמות נוזלים גדולה יותר

**אפשר להכין כלחמניות קטנות, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל של 50 גר וקולעים חלות אישיות

**ניתן להמיר את הקמח במתכון לקמח מלא/כוסמין מלא או חלקית לערבב עם קחמ לבן. בשימוש בקמח מלא כמות הנוזלים במתכון תגדל עד לקבלת בצק

אלסטי וגמיש.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

עינת יולי 3, 2024 at 9:42 am

נראה פצצה. האם אפשר להכין את הבצק מראש, לשמור בלילה במקרר ולהכין בבוקר? מה עושים?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:31 pm

מוציאים מהמקרר ועובדים איתו

Reply
פז זיוה יולי 4, 2024 at 2:09 pm

אפשר בלי ביצים
לטבעוני

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:29 pm

בטח

Reply

Leave a Comment