איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
אוקטובר 11, 2025 | 21 תגובות
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: הכי קל שיש
בזמן האחרון אני מנסה להימנע מאכילה של דברים מאוד עתירי סוכר ופחמימות במהלך היום, ואתם יודעים שבבית שלי
יוצאים כל יום מאפים חמים וריחניים מהתנור וזה לא פשוט. אז התחלתי לקנות חטיפי תמרים כדי שאם יתחשק לי משהו
מתוק אוכל לנשנש מהם במקום בעוגה או עוגיות עתירות סוכר.
בכל זאת, גם אני חייבת לאזן. וכבר תקופה שאני חושבת שכדאי לי להכין לי חטיפים כאלו לבד, כי למה לי לקנות?
אז הכנתי חטיפי תמרים ואגוזים, וטבלתי אותם בחמאת בוטנים ושוקולד לבן, ואז הבנתי את גודל הטעות!
זה קטן, זה ממזר, וזה טעים כל כך שאני כל היום רק רוצה לתת לזה עוד ביס.
אחד הקינוחים הכי מפתיעים!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: הכי קל שיש
מצרכים-
250 גרם תמרים עסיסים
200 גרם אגוזי מלך
50 גרם ממרח תמרים/ מחית תמרים
לציפוי-
50 גרם שוקולד לבן
1 כף חמאת בוטנים
20 גרם חמאת קקאו/ שמן קוקוס (זה עוזר לייצב את הציפוי)
אופן הכנה-
מגלענים את התמרים.
במעבד מזון טוחנים דק תמרים ואגוזים. מוסיפים ממרח תמרים ומערבבים לאיחוד.
מכדררים לכדורים.
בקערה ממיסים שוקולד לבן, חמאת קקאו/או שמן קוקוס וחמאת בוטנים. טובלים כל כדור בציפוי ומניחים על נייר אפיה.
מכניסים למקרר להתייצבות. הכדורים מוכנים לאכילה כשציפוי התקשה. שומרים במקרר.
TAG אגוזים, כדורי תמרים, כדורי תמרים ואגוזי מלך, תמרים
כל ממרח אגוזים אחר, אפשר גם לוותר
האם ניתן להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד מריר
בטח
סליחהה על הטרחנות, אבל תמרים זה בעיקר סוכר, רק עם טעם אחר. אפשר ליהנות אבל זה לא מקטין את צריכת הסוכר.
הי קרן, בטוח שרק 50 גרם שוקולד לבן? יצא לי ממש דליל
כן זה מדויק
נראה מעולה, כמה גרם בערך כל כדור?
לא שקלתי את הכדורים, זה תלוי בגודל שאת אוהבת
מה זה חמאת קקאו?
קונים את זה בחנויות שמתמחות באפיה, זה מגיע בעיגולים קטנים כמו שוקולד צ׳יפס לבן וזה חומר שמייצב וממצק את השוקולד
היי קרן נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך אחד אחד! האם אפשר להחליף את התמרים בממרח תמרים?
כן בטח זה רק קצת יותר מתוק
שמתי כף פרלינה לוז במקום חמאת בוטנים ויצא מדהים!
אמאלה
נראה נהדר. האם במקום לטחון תמרים אפשר להשתמש בתמרים דחוסים ( יש אריזות מוכנות כאלה). אם כן, מה הכמות?
בטח שאפשר זו אותה הכמות
הכנתי יצא מעולה!! אבל יצא לי לכ 15 יחידות 120 קל ליחידה. יש דרך לצמצם את זה? אולי להוריד את הממרח תמרים ולשים משהו במקום וגם את החמאת בוטנים? אגב השתמשתי בשוקלד לבן ללא סכר יצא מדהים
יכולה לוותר על החמאת בוטנים
שלום קרן, האם חייבים את החמרת קקאו
המטרה של החמאת קקאו היא שהשוקלד יתמצק וישאר קריספי גם מחוץ למקרר אפשר להחליף בשמן קוקוס למרקם דומה או לוותר ולשמור במקרר כל הזמן
שרה
אוקטובר 11, 2025 בשעה 22:21
הי קרן, חג שמח. מה אפשר במקום חמאת בוטנים?(יש אלרגיה)