טבעונילחמים ומאפיםמאפים ללא לישה

לחם זיתים מבצק ללא לישה בסיר

אוקטובר 5, 2024 1 Comment

עוד מתכון מדהים ללחם זיתים מקמח לבן מבצק שמכינים בקופסא ואופים בסיר יציקת ברזל.

לא התכוונתי להכין אותו אבל נשאר שוב בצק במקרר והיה לי חבל לזרוק

בדיוק נסענו לחמותי לחג, אז החלטתי שמבקום לזרוק בצק אאפה אותו בסיר, ולקחתי איתי לחמותי, הוא היה אחרי יומיים עדיין טרי

כל כך שחלק מאיתנו אפילו לא חיממו אותו.

העליתי בסטורי שלי את נתן אוכל ממנו עם חמאה וריבה, והרבה אנשים שאלו אותי איך אפשר לאכול לחם זיתים עם ריבה,

אז אם עוד לא ניסיתם? אתם חייבים ! זה כל כך טעים, השילוב המלוח והמתוק מושלם מושלם.

יש עוד ככ הרבה מתכונים באתר לבצקים ללא לישה, ללחמים בסיר, למאפים של בצק בקופסא, ומספיק לי שכל אחד מכם מאמץ לו מתכון אחד כזה,

אני את שלי עשיתי 🙂

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן 

לחם זיתים מבצק ללא לישה בסיר/ כיכר אחת גדולה

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/חלה או קמח אחר עשיר בגלוטן (אםשר גם קמח לבן רגיל)

2 כפיות שמרים יבשים

3 כפות דבש

4 כפיות מלח דק

כוס זיתים ירוקים פרוסים

3-4 כוסות (720-960 מ״ל) מים קרים

לפני אפייה:

מעט קמח

אופן ההכנה:

בקופסא גדולה עם מכסה או בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים, מלח ודבש, מוסיפים זיתים ושלוש כוסות מים ובעזרת כף

מערבבים, סביר להניח שתצטרכו עוד מים, הבצק אמור לצאת מאוד דביק, אז את הכוס הרביעית תוסיפו לאט לאט .

כשהבצק מספיק דביק (אל תצפו לבצק יפה וחלק, מדובר בעיסת בצק מאוד נוזלית) סוגרים את המכסה של הקופסא

(או ניילון נצמד אם אתם עם קערה)

ומתפיחים. פה יש לכם שתי אופציות: התפחה בטמפרטורת חדר למספר שעות עם קיפולים, או התססה של לפחות 24 שעות במקרר.

אם החלטתם להכין את הלחם עוד היום, אחרי שעה וחצי פותחים את המכסה ומבצעים בבצק קיפולים :

טובלים את היד במעט מים ותופסים פינה אחת של הבצק ומקפלים כלפי מעלה למרכז הבצק, חוזרים על הפעולה עם כל הבצק,

סוגרים מחדש את הקופסא, ומניחים שוב להתפחה. אחרי שעה מבצעים שוב קיפול, ושוב מתפיחים לשעה.

אם אתם מכניסים את הבצק למקרר: 24-48 שעות זה מעולה ואין צורך בקיפולים.

כשהבצק מוכן לעבודה, מעבירים אותו למשטח מאוד מקומח. בעזרת הידיים מעט מועכים אותו למלבן גדול ומתחילים לקפל, את החלק התחתון לאמצע

ומעליו את החלק עליון. ואז מסובבים ומקפלים שוב לכיכר לחם עגולה או אליפטית.

מקמחים היטב נייר אפייה, ומניחים את הלחם עליו, מכסים במגבת ומניחים להתפחה.

מחממים תנור יחד עם סיר ומכסה שעמידים בחום גבוהה (רצוי סיר יציקת ברזל) לחום של 250 מעלות.

לאחר כ 30-40 דקו כשהלחם מעט תפח והסיר חם. אפשר בעזרת סכין חדה, לבצע חתך צדדי קל לאורך הלחם.

מוציאים את הסיר מהתנור, מכניסים את הלחם לסיר ביחד עם נייר האפייה בזהירות לא לקבל כוויה.

סוגרים את מכסה הסיר ואופים למשך 35 דקות.

מסירים את המכסה, אם הלחם כבר די שחום זה מעולה, אם עדיין אין לו צבע שזוף, עדיף להשאיר לעוד אפייה עם מכסה.

אופים עוד כ 15-20 דקות ללא מכסה, מוציאים את הלחם מהתנור עם הסיר ומניחים את הלחם על רשת צינון.

הלחם נשמר כשהוא עטוף היטב טרי למשך 3 ימים אפילו.

**אפשר להמיר דבש בסילאן או בסוכר חום

**אפשר להשתמש בקמחים מלאים או לערבב כמה סוגי קמח, במידה והשתמשתם בקמח מלא ייתכן ותצטרכו יותר נוזלים.

**הזיתים הם אופציה אך לא חובה, ניתן להמיר לאגוזים, בצל או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים בבצק.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

מיה אוקטובר 5, 2024 at 6:54 pm

תודה רבה קרן הנהדרת!
מה עושים אם אין סיר כזה? אפשר בסיר רגיל?

Reply

Leave a Comment