לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מאי 16, 2023 | 7 תגובות

אצלנו בבית אוכלים באופן קבוע פשטידות מפסטה, זה הרי הכי בולגרי מבית אמא.
לאמריקאיים יש את המק אנד צ׳יז, המנה המושחתת המפורסמת ועד היום לא יצא לי להכין את הגרסה הזו.
ההכנה שלה ממש פשוטה וקלה, משתמשים בפסטה מוכנה אז צריך רק לבשל אותה, ומכינים רוטב שמבוסס על רביכת קמח, ממש דומה לרוטב שנאי מכינה
ממנו לזניה. לכל זה תוסיפו המון גבינה צהובה מגורדץ, ותכניסו להשחמה מצויינת בתנור, יוצאת מנה סופר מגרה, הגבינות הנמתחות מעל זו הצגה,
ואני בטוחה שכל מי שיטעם ממנה על שולחן שבועות יעוף עליה.

![]()
מצרכים למתכון:
3/4 חבילה פסטה
40 גר׳ חמאה
שן שום כתושה
כף (10 גר׳) קמח לבן
3 כוסות (720 מ״ל) חלב
1 מיכל ( 250 מ״ל) שמנת להקצפה
350 גר׳ מיקס גבינות מגורדות (מוצרלה, גאודה, צ׳דר וכו)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות של האריזה, ומסננים.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים שן שום כתושה וקמח ומערבבים לרביכה.
מוסיפים חלב, ומערבבים מערבבים וכשמגיע לרתיחה מוסיפים את השמנת ומערבבים , מוסיפים 300 גר׳ גבינות בהדרגה
ותוך כדי ערבוב מתמיד עד שהכל נמס והתערובת אחידה. טועמים ומתבלים לפי הטעם
מעבירים את הפסטה לתבנית, ומוזגים מעליה את כל הרוטב.
מערבבים הכל יחד , ומפזרים מלמעלה את הגבינות הנותרות.
מכניסים לתנור להשחמה למשך 10-12 דקות עד שהחלק העליון שחום למראה.
מגישים חם חם.
![]()
ניתן להכין מראש ורק לחמם לפני הגשה.
TAG מק אנד צ׳יז מושחת וטעים, פסטה, פשטידת פסטה
חלב סויה יתאים ? ללא סוכר או שישנה את הטעם???
הי נראה מושלם להכין מראש אז פשוט לשפוך את הרוטב על הפסטה לשמור במקרר ולאפות 10 דק לפני ההגשה? או התכוונת לאפות ואחכ לשמור במקרר ופשוט לחמם ךפני ההגשה?
אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% במקום שמנת להקצפה ?
אין לה את אותם אחוזי שומן והיא לא מקציפה לכן לא מתאימה
אני רואה שהגבתי לך וחשבתי על מתכון אחר אפשר להמיר אין בעיה
נראה מעולה, תודה רבה על המתכון! לגביי הפסטה: צריך לבשל אותה מראש בנפרד?
שרה
מאי 18, 2023 בשעה 15:15
מה משקל הפסטה במתכון?