איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
דצמבר 9, 2025 | 2 תגובות
זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפיה: 15-20 דקות
רמת קושי: בינוני
את הטעות בלאכול מריטוצו באיטליה כבר הפסקתי לעשות
הם ממש לא מכינים את הסופגניה הזו טעים כמו שאנחנו
בגלל שהם מוכרים אותה עם הקרם בפנים הם שומרים אותה במקרר
ולחמניית בריוש במקרר זה ביג נו נו מבחינתי
זו הסיבה שאני אוהבת להכין את המריטוצו סמוך לזמן ההגשה
כלומר אפשר לאפות את הלחמניות הנהדרות האלו ולשמור אותן עטופות היטב כמה שעות מראש, אבל את הקרם בעיניי חשוב מאוד לזלף סמוך להגשה
בדרכ אני ממלאה בקצפת אבל הפעם הוספתי מסקרפונה וגם קפה לחצי מהקרם וזילפתי שני טעמים לכל סופגניה, גם קפה וגם וניל ואיזה ביס חלום!
אני חושבת קודם כל שאין יותר טעים מהמתכון הזה למריטוצו מבחינת הבצק והסופגנייה שמתקבלת, היא פשוט וואו
והקרם? אוי איזה טעים הוא והמסקרפונה ככ משדרגת
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 45 דקות
זמן אפיה: 15-20 דקות
רמת קושי: בינוני
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 כפות דבש
1 ביצה גודל L
100 גר׳ חמאה רכה
כפית מחית וניל איכותית (אפשר להמיר בתמצית)
1 כוס (240 מ״ל) חלב
להברשה לפני אפייה :
ביצה טרופה
2 טיפות מים
לסירופ סוכר:
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
למילוי:
1 מיכל מסקרפונה של משק יעקבס ( 250 גרם)
1+1/2 מיכל (375 מ״ל) שמנת להקצפה
30 גר׳ אבקת סוכר
כפית מחית וניל
כפית וחצי קפה מגורען מומס בכף מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר, מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל ודבש. מתחילים להוסיף את החלב, תחילה מחצית מהכמות ואז מוסיפים לאט לאט עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר רך- אל תייבשו אותו! תזכרו שבצק שנפרד מהדפנות ונשאר קצת דבוק לתחתית הוא הבצק המושלם שלכם. לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דק׳, כשהוא חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים. כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל 18 חלקים במשקל 50 גר׳ כל חלק.
מגלגלים את חלקי הבצק לכדור מניחים את כל הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של כ 35-40 דק׳. חשוב לראות שכדורי הבצק תפחו מספיק.
מחממים תנור ל 180 מעלות, וטורפים היטב ביצה ומעט מים.
מברישים את הלחמניות שלנו בעדינות בביצה טרופה.
אופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה. שימו לב שזמני האפיה משתנים בין תנורים שונים, אז תתחילו לבדוק אחרי 10 דק׳.
בזמן שהלחמניות בתנור, מכינים סירופ סוכר: על האש מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר, לאחר הרתיחה מורידים לאש בינונית (בעבוע עדין זה מושלם) וממשיכים לבשל עוד 6-7 דקות ומסירים מהאש. כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בסירופ סוכר ומצננים לחלוטין. בזמן שהן מצטננות מכינים את המילוי:
בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את המסקרפונה ומחית וניל ומערבבים לאיחוד. מוציאים חצי מקרם המסקרפונה לקערה נפרדת. מוסיפים פנימה את הקפה ומערבבים לקרם אחיד. מכניסים את שני הקרמים לשקיות זילוף ושומרים במקרר עד שהלחמניות הצטננו.
כשהלחמניות מוכנות, חותכים משולש במרכז הלחמניה כך שישאר פתח לקרם.
ממלאים כל לחמניה בקרם מסקרפונה קפה ומעליו בשכבה של קרם מסקרפונה וניל , ובעזרת פלטה/ספטולה מיישרים את הקרם.
כשהלחמניות מוכנות, מקשטים במלא אבקת סוכר ומגישים.
**אם לא השתמשתם בלחמניות מיד להגשה, יש לאחסן במקרר ולקשט באבקת סוכר לפני הגשה.
פרסום במימון משק יעקבס
TAG טירמיסו, טרמיסו, מריטוצו, מריטוצו טרמיסו, סופגניות, סופגניות מריטוצו
תמיד רצוי לאפות באותו יום, ולכסות תהיטב עד למילוי
שי
דצמבר 11, 2025 בשעה 00:29
היי קרן :) אם הזמן מאפשר לי לאפות את הלחמניות יום לפני שאני רוצה להגיש, כדאי להקפיא ולהפשיר כמה שעות לפני כדי למלא בקרם לפני ההגשה? או לשמור אטומות בטמפ בחדר? או לחלופין האם אפשר לתת לבצק לתפוח במקרר למשך הלילה? וכך לאפות באותו היום?