איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 1, 2025 | 20 תגובות

אצל אמא שלי תמיד תאכלו מרק טוב ומיוחד, ואחד הדברים שאני הכי אוהבת אצל אמא זה שהיא כל הזמן מנסה מתכונים חדשים,
וככה אני נחשפת להמון סוגים של מרקים, תמדי הכל יוצא לה טעים ומוצלח ותמיד בסוף אבקש מתכון.
לפני שבועיים אכלנו אצלה מרק שהיא ידעה כבר מראש שאני אבקש מתכון שלו, והכינה אותו כתוב.
זה מרק כתום אבל עם עדשים כתומות ועוד ירקות שורש וג׳ינג׳ר והוא באמת וואו.
אני קצת שיניתי את המתכון המקורי והכנתי עם מה שהיה בבית ומעט שונה מאמא אבל הרגשתי אחרי הביס הראשון שכל מה שעשיתי
ממש שידרג עוד יותר את המרק, אז זו הגרסה שלי, אל תשכחו להכין איזו פחמממה שווה לטבול בו בצד.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

![]()
מצרכים למתכון:
3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום פרוסות
בטטה גדולה מאוד קלופה וחתוכה לקוביות
3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי בלי העלים חתוכים דק
תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
2-3 ס״מ של שורש ג׳ינגר (יוצא כמה פרוסות דקות)
1/4 כפית אגוז מוסקט
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת כורכום
1/2 כוס עדשים כתומות (לא להתפתות לשים יותר אני יודעת שזה לא נראה הרבה)
1/2 כוס קוואקר
1/4 כוס קרם קוקוס
להגשה: (אופציונלי)
קרם קוקוס
שמן שומשום
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית ומטגנים בצל עם מלח לכמה דקות עד שנהיה שקוף, מוסיפים שום, מערבבים, מוסיפים גזר, בטטה, סלרי, תפא וג׳ינג׳ר
מערבבים מעט, מוסיפים תבלינים ואת העדשים , מערבבים שוב ומוסיפים מים לכיסוי, המים אמורים להגיע קצת מעל הירקות
מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות רכים.
בעזרת בלנד מוט טוחנים את הירקות במרק, אני אוהבת להשאיר קצת ירקות שלמים שלא יהיה חלק לגמרי אבל זה לגמרי לשיקולכם.
מוסיפים קוואקר וקרם קוקוס ומביאים שוב לרתיחה.
מסירים מהאש, מגישים לצלחות מרק אישיות, מזלפים לכל צלחת מעט קרם קוקוס וכמה טיפות שמן שומשום ומגישים .
TAG מרק, מרק כתום וג׳ינג׳ר, מרק כתום עם עדשים כתומות
אם הכורכום היה מוגזם הייתי מפחיתה אותו במתכון, אם את רגישה לכורכום תורידי קצת, במקום קרם קוקוס אפשר שמנת להקצפה
הכנתי ויצא טעים ברמות!! תודה על המתכון.
מתכון מעולה, המרק נפלא!
המתכון נראה מצויין. הבת שלי אלרגית לכורכום, האם לדעתך אפשר להכין בלי כורכום או שהוא מרכיב חיוני ועדיף לוותר על ההכנה של המרק הזה?
אפשר בלי כורכום שימי קצת מרק עוף
היי קרן תודה על המתכון שמים את הקוואקר כמו שהוא? עבה או דק? צריך שוב לטחון אחרי?
כמו שהוא, ממילא טוחנים בסוף את המרק
מה עם העדשים? מתי מוסיפים?
היי קרן. כל מתכון שלך שאני מבשלת,אופה יוצא פצצה. המשיכי בבקשה לפוצץ....
תודה חיה
מתי נכנסות העדשים?....
אחרי הירקות
הערה קטנה (רק עכשו קראתי המתכון ומחר אכין): בחומרים - כדאי לתקן את הטקסט במשפט: " 3 גדולים גזרים קלופים ולתוכים לקוביות"
תוקן תודה
יצא מושלם !
שמחה לשמוע
היי קרן, לא הבנתי אם טוחנים שוב אחרי הסופת הקוואקר. על פי המתכון נראה שהטחינה לפני הוספתו, אבל פה בתגובות ראיתי שענית למישהי שזה לא כל כך חשוב איזה קוואקר כי בלאו הכי טוענים...
היי ענבל אני מעדחפה קוואקר דק אבל אם אין אפשר להשתמש בקוואקר עבה ולטחון אותו מעט
Yocheved
ינואר 3, 2025 בשעה 14:49
הי קרן תודה על המתכון. מה אפשר להשים במקום קרם קוקוס? והאם כף כורכום זה לא קצת הרבה?